Tek çocuklu anneler

Aslında birazda yasi buyuk olanlar icin soruyorum
Benim yaşım büyük, 31 yaşımda anne oldum, oğlum 20 aylık ben 33 yaşımdayım. Ben düşünmüyorum ama bazen esiyor bi tane daha yapsammı yalnız kalmasın diye. Ama eşim d ben de genel olarak tek çocuktan yanayız, bi arkadaşın da dediği gibi eğitim vs iki çocuğa yetememekten korkuyoruz. Eşimin de benim de mesleklerimiz ce gelirimiz oldukça iyi ama korkuyoruz. İyi bir eğitimin yolu giderek özel okullara doğru kayıyor ve bu nedenle iki veya daha fazla çocuğu özel okula göndermek ve iyi bir hayat sunmak çok zor geliyor bize

Sonra pişman olursun bence dombik.
Bilmemki efide. Şimdiki düşüncem bu. Daha yaş var bakalım Allah ömür verirse yaşarsam, içime doğarsa bebek isteme hissi çok geç olmaz inşallah :) o his hiç yok şuan

Benm de bi cocugum var ama. Ocugum okula baslayinca ona kardes yapicaz insallah. Dunya hali ölum var kalim var tek cocuk olmaz . halamin iki cocugu vardi biri vefat etti simdi tek cocuk oyle pisman ki uc cocugum olsayfi biri gitti digeri tek kalmazdi diyor. O da hakli.ne bileyim. Sartlar cok kotu simdi.

Iste bende hazir alismisken olursa guzel olur iki çocuk yeter dedim ama gel gor ki esimle aramda sorunlar var hic guvenmiyorum ona

Her kardeş ilişkisi aynı şekilde ilerlemiyorki. Benim kardeşlerim çok kıymetlidir ama etrafımda o kadar çok kardeşten çok düşmana dönmüş kişiler varki. Kardeşiyle güzel bir ilişkisinin olacağı garanti mi? Ailem dünyayı önüme serseydi değişmezdim diyorsunuz, siz yaşadığınız için bu kıyaslamayı yapabiliyorsunuz. Bu duyguyu yaşamayan kişi böyle düşünmeyebilir. Çikolatanın tadını bilmesek canımız çekmezdi gibi birşey bu bence

Samire baskalari icin bilemem ama senin bu kadar sorunun varken iyi dusun derim.

Ben size bir tek çocuk olarak yazayım. Küçükken tek çocuk olmak çok güzeldi herşey senin hiçbir şeyi paylaşmiyorsun yediğin önünde yemediğin arkanda zaten o sıralar her yer arkadaş dolu eksikliği hissetmiyorsun. Sonra büyüyorsun evlenecek yasa geliyorsun laylaylom zamanlar bitiyor bütün arkadaşların evlenip kendi ailelerine odaklanıyor. Hepsinin kardeşi var dertlerini sevinçlerini onlarla paylaşıyorlar sense ya hiç kimseye derdini anlatamaz oluyorsun ya da sana bu konularda ihtiyacı olmayan sırf kırılma diye seni dinleyen arkadaşlarına anlatmaya çalışıyorsun. Bazen öyle oluyorum annene babana arkadaşına anlatamayacağın şeyler oluyor. Bir kardeşim olsaydı diyorsun. Sonra ölüm geliyor aklına bu dünyadaki tek dayanağını annen baban ya onlara bişey olursa diyorsun benim acımı kim anlar. Eşim de üzülür arkadaşımda ama yüreğinde taşımaz. Bir kardeşim olsaydı diyorsun bu acıyı beraber yüklenirdik.
Şimdi benimde 6 aylık bir kızım var Allah izin ederse onu yanlız bırakmayacağım

Iste bende hazir alismisken olursa guzel olur iki çocuk yeter dedim ama gel gor ki esimle aramda sorunlar var hic guvenmiyorum ona
Eşine ben bile çok kızdım tanımadan etmeden. sen aile planlaması yapıyorsun, çocuğun için neyin doğru olduğuna kafa yoruyorsun, daha çok gençsin, hayatın en güzel zamanlarını seni mutlu ederek geçirse, destek olsa, her şey yolunda mutlu huzurlu yaşar gidersiniz ama kafalarına kaya düşmesi gerekiyor anlamaları için.

Yaşın 24, çocuğun da 2 yaşında yanlış hatırlamıyorsam. Şu anda biraz erken zaten. Ben çocuğun 3-4 yaşındayken 2. Çocuk düşünmeni öneririm. O zamana kadar da biraz önünüzü görmüş olursunuz. Eski konularını ve kocanın sorunlarını bilmiyorum. Eğer şiddet filan varsa, sorunlu biriyse o zaman tabi ki çocuk seni çok daha yorar. Hafif arıza adamlar onarılabiliyor ama ağır arızalardan arkana bakmadan kaçmak lazım normal olarak.

Bir de saçma gelebilir başkalarına ama ben ayrılırken bile 2 çocuklu olmanın tek çocuklu olmadan iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrılıyorsan çocuk olmadan olması en güzeli ama çocuk varsa, 1 ya da 2 çok fark etmez. Bunu kesinlikle senin için söylemiyorum. Bazen forumda söylüyorlar, bu adamla niye 2. Çocuk yaptın diye. E ne olsun? Çocuklar birbirine destek olur en azından, tek çocuk sırtlanmaz bütün ayrılığın psikolojisini. Geçmişi paylaşırlar.

Bana göre tek çocuk bencillik, tabiki maddi gücün var ise.
Benim iki oğlum var, ikisi oynayınca muhabbet edince iyiki birbirleri için varlar diyorum

UOTE="pelin-, post: 45467772, member: 623806"]Aynen, sanki biz cocuklarimizi gerizekali olduklari icin okula gonderiyoruz. Evde okuma yazma ogrendilerse tamamdir, zaten buyugu küçüğünu buyutur, yaşar giderler
Ben de bugun çok safim galiba, dakikalarca, ozetle 6 cocugum var ilgisiz anneyim, allah rizkini verir dogursunlar, dilencilerin hepsi zengin, fakirler haram yiyordur biz helal yedik zengin olduk, herkes zekat verse kimse acliktan olmez (bu zaten rizkinin verilmesiyle tam tezat, e hani veriliyordu neden ölüyorlar? Cevap yok) vs vs diyen birine dil doktum
[/QUOTE]
versin canım zekatını ,hayrını , ne vermek istiyorsa
buraya gelipte ahkam kesmesin
öyleydi ,böyleydi,şöyleydi , onu yaptım bunu yaptım diye
bizler geri zekalımıyız , bazı şeyleri yapmasını bilmeyecek ,

canım onun okuduğunu ,yaptıklarının ,düşündüklerinin , vss alasını düşünebilecek yetideyizz
bırak kendi haline der dr bazennn

Tek çocuğum.
Allah nasip eder de bir çocuğum olursa ona kardeş yapmayı isterim. Herhangi bir sağlık sorunum olmadığı müddetçe mutlaka isterim yani.

Cocuklarinizi tek başına yaşamaya mahkum etmeyin derim.
Kardeş şart.

Yazdım sildim.. maddi durumum dediklerinizi karsilayabilir

Cok merak ettim. Profilde yazan yaş dogru mu?kac yasinda evlendiniz?
18 de evlendim 88liyim

Ben de anlatmaya çalıştım ama....

İleride pişmanlık falan olmaz.

Çünkü o kararın, zamanında verilmiş bir karar olduğunu bilirsin ve huzurun kaçmaz.
Yoksa tek bir çocuk bile yapmayan bu
kadar insan olmazdı.

Bana kalsa bi tane yeter di 8 yasında bi kıızım vardı birde bebeğim oldu bu yıl 6 aylık daha eşim çok istiyordu ama iyiki doğurmuşum pişman değilim tek pişmanlığım bu kadar ara vermek kızların arkadaş gibi olamayacaklar birde tam rahata ermişken ara uzun olunca 2. Zor geliyor

Şayet çocuklar yalnız kalmasın diye tek çocukla kalmak istemiyorsanız, ben de 4 diyorum en az.

İki kardeş olup da ileride birbirini yemeyen kesim azınlık..

Ama kalabalık olanlar ne hikmetse daha iyi geçiniyor ; işin sırrını çözebilmiş değilim. :)

Günümüz koşullarında Çok çocuğa da imkan, maddiyat, emek, sağlık, eğitim seviyesi yüksek olan annenin yaşı, annenin kariyer durumu yetemeyeceğinden oyumu 1 rakamından yana kullanıyorum.

Soyle.bizimde sorunlarimiz illaki oluyor.kus kaldigimiz oluyor falan.abimle 2 yil konusmadik bi donem.ama sunu anlatmaya calistim.ne olursa olsun yalniz olmadigim hissi varya hani.garip bisey bu.hani korkun olmuyor birseyden.arkadassiz kalma korkum hic olmadi mesela.sonra bir yigin cocukluk anilarim.okul anilarimiz.herne olursa olsun kardes bagi genellikle gucludur.ististanalar elbette var.dusmanliklar vs.
Ben kendi adima yorum yaptim.tek cocuk iyiki degilim diyebildim konuyu okurken.secim olsaydi asla secmezdim yani..bu tamamen benim gorusum.

Ben tek çocukla kalmayı düşünüyorum ve bu planımdan pişman olacağımı sanmıyorum. İleride evlenip kendisi bolca çocuk yapabilir istiyorsa. Ama benim kararım bu yönde ve eşim de kabullendi.

Bence tek çocuklu anneler yerine evde tek çovuk olarak büyüyenler demeliydiniz.çünkü evet hayat şartları iş güç derken tek çocuk diyen çok olacaktir ama tek çocuk olarak büyüyen diye sorsaydınız yani kendi açınızdan degilde çocuk acisindan sorsaydınız eminim keşke kardeşim olsaydi diyecek birsürü insan çikardi.ben 3 kardeş olarak büyüdüm ve çocukluktan cok ayri bir bagimiz var evliyim ve sesimin tınısından iyi olup olmadigimi anlarlar ve her daim hep birbirimizin yanindayiz ve 2 çocugum var ve hic pişman degilim dvet cok yorucu ama hayatta anne babalari dışinda bir yoldaşlari var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…