- Konu Sahibi Samire tmv
-
Benim yaşım büyük, 31 yaşımda anne oldum, oğlum 20 aylık ben 33 yaşımdayım. Ben düşünmüyorum ama bazen esiyor bi tane daha yapsammı yalnız kalmasın diye. Ama eşim d ben de genel olarak tek çocuktan yanayız, bi arkadaşın da dediği gibi eğitim vs iki çocuğa yetememekten korkuyoruz. Eşimin de benim de mesleklerimiz ce gelirimiz oldukça iyi ama korkuyoruz. İyi bir eğitimin yolu giderek özel okullara doğru kayıyor ve bu nedenle iki veya daha fazla çocuğu özel okula göndermek ve iyi bir hayat sunmak çok zor geliyor bizeAslında birazda yasi buyuk olanlar icin soruyorum
Bilmemki efide. Şimdiki düşüncem bu. Daha yaş var bakalım Allah ömür verirse yaşarsam, içime doğarsa bebek isteme hissi çok geç olmaz inşallah :) o his hiç yok şuanSonra pişman olursun bence dombik.
Tam benlik konu. İyi ki açmışsın, benim için de aydınlatıcı oldu. Tek çocuk büyüTüyorum ve çok yoruluyorum ya. Acayip de pişmanım yani. Oğlum 6,5 yaşında. Ben tek çocuk büyütmenin daha zor olduğunu düşünüyorum.
Çünkü çocuk çocukla büyür, anne baba bir yere kadar. Ve kardeş kimi zaman anne babadan daha yakın olur. Hele ki büyüdüğünde.
Oğlumun bebekliğinde maddi sıkıntılı zamanlardı, cesaret edemedim. Şimdi maddiyat konusunu hallettik ama kaldık evde yalnız bir çocukla. Konu komşu yolu gözlüyoruz, çocuklu gelen akrabayı oğlum zorla yatırıyor evde. Okuldan gelince ilk işi kuzenlerime götür beni demek. e her zaman da gidemiyor insan. Oyun istiyor çünkü çocuk, istediğin kadar aktivite yap, çocuğun çocukla oynadık oyun kadar tadı yok, bizim için de, onun için de.
4 yaşına kadar çocuğun kardeşe ihtiyacı olmuyor, sonrasında başlıyor o ihtiyaç. 6 yaşından sonra da gemi kaçıyor, çünkü oyun arkadaşı olamazlar artık.
Özel hayat olarak da sıkıntılı. Mesela eşimle karşılıklı çay içiyoruz, iki sohbet edeceğiz yarım saat otururuz en fazla. Çünkü içeride çocuk yalnız Kalıyor. Kardeşi olsa, kavga da eder, oyun da oynar. Biz mesela kÜçükken annemi yemekten yemeğe görürdük, ihtiyaç yoktu ama oğlum için her şey anne. Hem oyun oynuyorsun, hem iş yapıyorsun. Bu senem biraz başım yoğun, erkek kardeşiimin düğün hazırlıklarıyla. ona zaman ayıramıyorum geçen seneler kadar, direk yalnız kalıyor ben olmadığımda. Ev oyuncak dolu, Git oyun oyna diyorsun da, bir çocuk..oyun arkadaşı olmayınca ne tadı var o kadar oyuncağın?
Kuzenlerine gittik geçen, tek tuvalete gitmeye korkuyor çocuk, abisine benimle gelmek için ne istersin diyor :) şimdiden hayatı öğreniyorlar küçük küçük. Kavgayı, anlaşmayı, uzlaşmayı.
Babam şimdi aradı, bana hastalıklarını anlatıyor. Belli bişr yaştan sonra artık arkadaş gibi oluyoruz anne babaya. Annemin babamın ameliyatlarında ben kaldım yanlarında, erkek kardeşlerimde getir götür işlerine baktı. Annem 40 yaşında tedavisi olmayan bir hastalığı olduğunu öğrendi. Ve bu hastalıkla hem sağlığı hem psikolojiisi bozuldu. Misafirine, Hastanesine ben giderim, 30 yaşında kayınvalide gibiyim, kardeşim yurt dışında, düğün iişleri bende. Bu kadar çabalıyorken Geçen annem kızdı, evden kovdu, kardeşime anlatıyorum, gülüp geçiyoruz. Çünkü annemi, aile içimizi başkası anlayamaz ki. Fizikiş olarak yanımda olamaz ama sesi bile yetiyor.Dert bile paylaşıldığında komik bir oaya dönüşüyor.
Bir de hazır çocuk küçKken, o tempoya alışkın oluyorsun. o kadar uykusuz kalan ben şişmdi uykusuzluğa dayanamıyorum. Şimdi çoxuk istiyorum ama acayip de tırsıyorum konforum bozulacak diye. Çünkü çok rahatız oğlumla. Uykusuz geceler, bebek bezleri filan yok hayatımızda. Alışacağız inşallah yine.
30 dan sonra zor gibi geliyor ama 3 tane istiyorum. Br arkadaşım 38 de evlenip 3 çocuk yaptı. O yapıyorsa demek ki oluyormuş diyorum artık. Bakalım nasip kısmet ama benim cephede olaylar böyle işte.
Her kardeş ilişkisi aynı şekilde ilerlemiyorki. Benim kardeşlerim çok kıymetlidir ama etrafımda o kadar çok kardeşten çok düşmana dönmüş kişiler varki. Kardeşiyle güzel bir ilişkisinin olacağı garanti mi? Ailem dünyayı önüme serseydi değişmezdim diyorsunuz, siz yaşadığınız için bu kıyaslamayı yapabiliyorsunuz. Bu duyguyu yaşamayan kişi böyle düşünmeyebilir. Çikolatanın tadını bilmesek canımız çekmezdi gibi birşey bu benceAsla bu dunyada kardessiz olmak istemezdim.biz 5 kardesiz.bana dunyayi onume serseydi ailem 1 kardese degismezdim...benim butun anilarim cocuklugum onlarla kapli.dusunuyorumda kardeslerim olmasaydi bu kadar aci tatli bircok aniya bu denli sahip olamazdim
Eşine ben bile çok kızdım tanımadan etmeden. sen aile planlaması yapıyorsun, çocuğun için neyin doğru olduğuna kafa yoruyorsun, daha çok gençsin, hayatın en güzel zamanlarını seni mutlu ederek geçirse, destek olsa, her şey yolunda mutlu huzurlu yaşar gidersiniz ama kafalarına kaya düşmesi gerekiyor anlamaları için.Iste bende hazir alismisken olursa guzel olur iki çocuk yeter dedim ama gel gor ki esimle aramda sorunlar var hic guvenmiyorum ona
Yazdım sildim.. maddi durumum dediklerinizi karsilayabilirRızıktan kasıt ekmekle karın doyurmaksa anladığınız tabi ki.Çocuklarınız haftada kaç kere et yiyebiliyor(Tavuk değil)?Okul öncesi eğitim yaşı geleni kreşe gönderiyormusunuz?Çocuklarınızı en son ne zaman sinemaya götürdünüz?Sınav dönemleri geldiğinde dershane gerekirse özel ders imkanlarını sunabilecekmisisniz?Devlet üniveristesini kazanamadı özel üniversite imkanı verebilecekmisiniz?(İyi bir üniversite yıllığı 35.000 x 4=140.000._TLhiç dönem kaybetmezse o da. 6 x 140.000=840.000.- harçlık yol yemek hariç) Bugün bir üniversite öğrencisinin büyük şehirde gitti geldi yol yemek parası en tasarruflu haliyle 700._TL.Dana örnekler çoğaltılabilir.
18 de evlendim 88liyimCok merak ettim. Profilde yazan yaş dogru mu?kac yasinda evlendiniz?
ben de 5 tane istiyordumahahha çok güldüm cevabınıza ben de 8 çocuk hayalleri kurardım 3 senedir elde var sıfırama pes etmedim 4 e kadar indirdim hayalimi sadece
Ben de anlatmaya çalıştım ama....Tam benlik konu. İyi ki açmışsın, benim için de aydınlatıcı oldu. Tek çocuk büyüTüyorum ve çok yoruluyorum ya. Acayip de pişmanım yani. Oğlum 6,5 yaşında. Ben tek çocuk büyütmenin daha zor olduğunu düşünüyorum.
Çünkü çocuk çocukla büyür, anne baba bir yere kadar. Ve kardeş kimi zaman anne babadan daha yakın olur. Hele ki büyüdüğünde.
Oğlumun bebekliğinde maddi sıkıntılı zamanlardı, cesaret edemedim. Şimdi maddiyat konusunu hallettik ama kaldık evde yalnız bir çocukla. Konu komşu yolu gözlüyoruz, çocuklu gelen akrabayı oğlum zorla yatırıyor evde. Okuldan gelince ilk işi kuzenlerime götür beni demek. e her zaman da gidemiyor insan. Oyun istiyor çünkü çocuk, istediğin kadar aktivite yap, çocuğun çocukla oynadık oyun kadar tadı yok, bizim için de, onun için de.
4 yaşına kadar çocuğun kardeşe ihtiyacı olmuyor, sonrasında başlıyor o ihtiyaç. 6 yaşından sonra da gemi kaçıyor, çünkü oyun arkadaşı olamazlar artık.
Özel hayat olarak da sıkıntılı. Mesela eşimle karşılıklı çay içiyoruz, iki sohbet edeceğiz yarım saat otururuz en fazla. Çünkü içeride çocuk yalnız Kalıyor. Kardeşi olsa, kavga da eder, oyun da oynar. Biz mesela kÜçükken annemi yemekten yemeğe görürdük, ihtiyaç yoktu ama oğlum için her şey anne. Hem oyun oynuyorsun, hem iş yapıyorsun. Bu senem biraz başım yoğun, erkek kardeşiimin düğün hazırlıklarıyla. ona zaman ayıramıyorum geçen seneler kadar, direk yalnız kalıyor ben olmadığımda. Ev oyuncak dolu, Git oyun oyna diyorsun da, bir çocuk..oyun arkadaşı olmayınca ne tadı var o kadar oyuncağın?
Kuzenlerine gittik geçen, tek tuvalete gitmeye korkuyor çocuk, abisine benimle gelmek için ne istersin diyor :) şimdiden hayatı öğreniyorlar küçük küçük. Kavgayı, anlaşmayı, uzlaşmayı.
Babam şimdi aradı, bana hastalıklarını anlatıyor. Belli bişr yaştan sonra artık arkadaş gibi oluyoruz anne babaya. Annemin babamın ameliyatlarında ben kaldım yanlarında, erkek kardeşlerimde getir götür işlerine baktı. Annem 40 yaşında tedavisi olmayan bir hastalığı olduğunu öğrendi. Ve bu hastalıkla hem sağlığı hem psikolojiisi bozuldu. Misafirine, Hastanesine ben giderim, 30 yaşında kayınvalide gibiyim, kardeşim yurt dışında, düğün iişleri bende. Bu kadar çabalıyorken Geçen annem kızdı, evden kovdu, kardeşime anlatıyorum, gülüp geçiyoruz. Çünkü annemi, aile içimizi başkası anlayamaz ki. Fizikiş olarak yanımda olamaz ama sesi bile yetiyor.Dert bile paylaşıldığında komik bir oaya dönüşüyor.
Bir de hazır çocuk küçKken, o tempoya alışkın oluyorsun. o kadar uykusuz kalan ben şişmdi uykusuzluğa dayanamıyorum. Şimdi çoxuk istiyorum ama acayip de tırsıyorum konforum bozulacak diye. Çünkü çok rahatız oğlumla. Uykusuz geceler, bebek bezleri filan yok hayatımızda. Alışacağız inşallah yine.
30 dan sonra zor gibi geliyor ama 3 tane istiyorum. Br arkadaşım 38 de evlenip 3 çocuk yaptı. O yapıyorsa demek ki oluyormuş diyorum artık. Bakalım nasip kısmet ama benim cephede olaylar böyle işte.
Soyle.bizimde sorunlarimiz illaki oluyor.kus kaldigimiz oluyor falan.abimle 2 yil konusmadik bi donem.ama sunu anlatmaya calistim.ne olursa olsun yalniz olmadigim hissi varya hani.garip bisey bu.hani korkun olmuyor birseyden.arkadassiz kalma korkum hic olmadi mesela.sonra bir yigin cocukluk anilarim.okul anilarimiz.herne olursa olsun kardes bagi genellikle gucludur.ististanalar elbette var.dusmanliklar vs.Her kardeş ilişkisi aynı şekilde ilerlemiyorki. Benim kardeşlerim çok kıymetlidir ama etrafımda o kadar çok kardeşten çok düşmana dönmüş kişiler varki. Kardeşiyle güzel bir ilişkisinin olacağı garanti mi? Ailem dünyayı önüme serseydi değişmezdim diyorsunuz, siz yaşadığınız için bu kıyaslamayı yapabiliyorsunuz. Bu duyguyu yaşamayan kişi böyle düşünmeyebilir. Çikolatanın tadını bilmesek canımız çekmezdi gibi birşey bu bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?