- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
- 133
- Konu Sahibi Samire tmv
-
İki taraf da evli olunca kardeşlerin ilişkisi zorlaşıyor da o yüzden :)neden oyle dedinizki :)
İşte bende bundan korkuyorum mesaji sizeydi alinti yapmadı daTek çocuk annesiyim. Nisan ayında 10 yaşında olacak kızım. İlk zamanlar hiç istemedim ikinci çocuk hem ailevi nedenler hemde düzensiz hayatımız yüzünden. Son bir yıldır sürekli çelişkiler yaşıyorum. Çünkü kızım da istiyor kardeş... Bilmiyorum. Bunca aradan sonra nasıl olur, hatta olur mu o bile şüpheli...
Bol spor ve düzenli beslenmeyle takviye etmeye çalışıyorum. Sık sık kilo alıp verme dışında pek sıkıntım yok. Hatta evlenmeden önce bile hiç düzelmeyen tahlil sonuçlarım ilk defa normal çıktı.Ben isin maddiyat kismina takilmadim ama 9 senede 6 hamileligin bunyenizde yaratabilecegi sikintilari dusununce bi şok oldum. Kendim de cok çocuk taraftariyim ama bu kadar da pes pese olmamali
Bol spor ve düzenli beslenmeyle takviye etmeye çalışıyorum. Sık sık kilo alıp verme dışında pek sıkıntım yok. Hatta evlenmeden önce bile hiç düzelmeyen tahlil sonuçlarım ilk defa normal çıktı.
Ya bilmiyorum onları daha yaşım küçük diye. Ama çevremdeki çok çocuk doğurmuş kadınlar diğerlerinden çok daha dinç ve sağlıklı. Sarkma yok şimdilik ama olursa da estetik düşünüyorum açıkçası. Karın ve göğüs için. Tahminimce sağlıklı beslenip spor yaparsam etkiler minimuma iner. Bu saatten sonra aslında daha düşünmüyorum çocuk çünkü doğum falan değil de hamilelik zor geçiyor yürüyüş bile ölüm gibi geliyor bazen. Tamam geçip gidiyor sonunda ama yaşarken zor. Zaten gayette kalabalık olduk yeter bu kadar kardeş çocuklara. Bende 30 dan sonra keyfime bakarım artık.Kastettigim o sorunlar degil. Yas ilerledikce çıkan idrar kacirmalar, sarkmalar vs. Maalesef ki dogum sayisiyla yakindan iliskili
Ya bilmiyorum onları daha yaşım küçük diye. Ama çevremdeki çok çocuk doğurmuş kadınlar diğerlerinden çok daha dinç ve sağlıklı. Sarkma yok şimdilik ama olursa da estetik düşünüyorum açıkçası. Karın ve göğüs için. Tahminimce sağlıklı beslenip spor yaparsam etkiler minimuma iner. Bu saatten sonra aslında daha düşünmüyorum çocuk çünkü doğum falan değil de hamilelik zor geçiyor yürüyüş bile ölüm gibi geliyor bazen. Tamam geçip gidiyor sonunda ama yaşarken zor. Zaten gayette kalabalık olduk yeter bu kadar kardeş çocuklara. Bende 30 dan sonra keyfime bakarım artık.
Kac yaşında kizinizBir tanecik prensesim var biz esimle ortak kararimiz baska istemiyoruz ama bazen o kadar uzuluyorum kiii minigime oyle yalniz hissediyorki hep cocuklu ailelere gitmemizi istiyor oturmaya maddi degilde manevi acidan istemiyorum hic kimsem yok buralardane bileyim kkda dert okuya okuya dahada artti korkularim yaaa esimle ayrilirsak falan gibi dusuncelerim olustu kafamda empatide yaptim yoookkk yokkkk ikinci bir cocukla dahada zor ama soyle soyleyim benim kardeslerim ablam var harika gecti cocuklugum hic yalnizlik hissetmedim hic arkadas aramadim dertlerimde mutlulugumda onlar oldu yanimda halen daha dertlesiriz 1 haric dunyanin en iyi kardeslerine sahip oldugumu dusunuyorum canlarim benim onlar diger yarimmis gibi geliyorlar sartlariniz iyiyse ikinciyi dusunun derim yoksa tipki benim kizim gibi cocuk hep yalniz hissedecek kendini tek cocugu olan yasi ilerlemis insanlarin paylastiklari hikayelerde ne kadar cok pisman olduklarini duydum fikrim degisirse belki ilerde bir tane daha olur belkiiiii
Anladım bi dr a danışayım. Büyütmesi çok daha kolay oluyor yaş farkı az olduğunda. 1 sene fazla ara versem bu sefer bana 6 seneye patlayacaktı. Ben de erkenden çocuk işini halledip kendi yapacaklarına odaklanmak istedim. Bu sene okulum bitiyor bebek biraz büyüyünce çalışmayı düşünüyorum. 1.5 2 yaş arası kestim sütten. Çok farketmedi emzirme konusunda. Şimdi derdim hakimlik sınavı. Oturup çalışabilirsem ona girmeyi düşünüyorum.Mesane rahim rektum sarkmalarini kastediyorum. Bunlar hayat kalitesini cok etkileyen seyler. Ve maalesef major sorumlusu olarak sık ve pespese yapilan doğumlar görülüyor. Dedigim gibi ben de severim cok cocuk ama bu derece pespese olmasina karsiyim. Buyuk ihtimalle emzirmeleriniz bile yarim kalmistir.
5 yasinda cimcimemKac yaşında kiziniz
Maşallah diyelimAnladım bi dr a danışayım. Büyütmesi çok daha kolay oluyor yaş farkı az olduğunda. 1 sene fazla ara versem bu sefer bana 6 seneye patlayacaktı. Ben de erkenden çocuk işini halledip kendi yapacaklarına odaklanmak istedim. Bu sene okulum bitiyor bebek biraz büyüyünce çalışmayı düşünüyorum. 1.5 2 yaş arası kestim sütten. Çok farketmedi emzirme konusunda. Şimdi derdim hakimlik sınavı. Oturup çalışabilirsem ona girmeyi düşünüyorum.
Hmm hayirlisi aslinda benim icin daha erken düşünmek de yine hep hergun düşünüyorum5 yasinda cimcimem
Aynen katiliyorum annemler 2 anneden tek babadan hepsi dahil 10 kardesler hayranim hicmi kavga edip kusmezler yokkk birine birsey olsa hepsi bir cikar tek oz dayimla oz teyzem haric onlar eger annemin 1 abisi 1 kardesi olsaydi annemin vayyy halineydi kiii digerleri aninda kosarlar birbirlerinin derdini hatta o oz teyzemin basina bir olay geldiginde uvey dayim 2 yila yakin hicbir menfaat beklemeden bakti onuda kizinida kendi evinde ama teyzem nankor cikdi bakiyorum bende gozlemledigim kadariyla 2-3 kardes olanlarin cogunlugu kavgali hemde dusmanlarindaki gormedigi kotulugu yapiyorlar birbirlerine o derece kayinvalidemde 1 kiz 1 oglan yillardir konusmazlar yegenlerinide gormez kvdem anneme hayran kalir sizde uveylikde var ama sahane anlasiyorsunuz annemde diyorki bizdede var iyisi oldugu kadar kotusude ama iyiler bir oldukmu kotu olanida idare ediyoruz gecinip gidiyoruz diyorŞayet çocuklar yalnız kalmasın diye tek çocukla kalmak istemiyorsanız, ben de 4 diyorum en az.
İki kardeş olup da ileride birbirini yemeyen kesim azınlık..
Ama kalabalık olanlar ne hikmetse daha iyi geçiniyor ; işin sırrını çözebilmiş değilim. :)
Günümüz koşullarında Çok çocuğa da imkan, maddiyat, emek, sağlık, eğitim seviyesi yüksek olan annenin yaşı, annenin kariyer durumu yetemeyeceğinden oyumu 1 rakamından yana kullanıyorum.
Doğru diyorsun da bu devirde yetiştirip okutup iyi bir gelecek olması lazım doğurması kolayValla ben de çok doğurmak istiyorum 2. Doğurdum sıra üç numara da . Kalabalık aile olmak istiyorum ..
Kac yasinda çocuğunuzBence maddi ve manevi olarak çok iyi durumda değilseniz tek çocuk en güzeli. Birde 2. Çocuk için her şeye en baştan cesaret etmek büyük iş. Ben 2. Olmasın diye ölümüne korunuyorum ama olaki bir mucize oldu (yüze bir milyon olmaz ama) eşimle problerim çözüldü mutluyuz vs o zaman bile maksimum 2 çocuk olurdu. Bir kadının vücudu doğumdan sonra ne kadar zor toparlanıyor. Bizede yazık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?