- Konu Sahibi Samire tmv
-
Tek çocuğum ben ve tek çocuğum var. Hhahay konuda en kıdemli olabilir miyim :)Aslında bu aralar o kadar cok düşünüyorum ki tek çocuklu anneler yada tek cocuk isteyenler acaba fikirleriniz ne pişman oldunuz mu yada olurum diye düşündünüz.mu
Valla biz 3 kardeşiz.Tek çocuk olmak istemezdim hiç,iyi ki 2 kız kardeşim daha var
Tek çocuğum yolda
Ama hamile kalmadan önce bile bir düşüncem vardı. Tekte kalmamak gibi.
Hatta 1.yi doğurduktan max. 1bucuk 2 sene sonra 2.çocuğu yapmak istiyorum. (umarım şartlarım olanak sağlar buna)
Çevremdekiler 1.yi doğur istemezsin vs diyorlar ama ben nedense ikisininde aynı anda büyümesinden yanayım.
Hem kendi adıma da daha rahatlık olur diye düşündüm.
Birini 5 6 yaşına getirip tekrardan sar başa olmasın diye düşünüyorum.
Hayırlısı..
Ama 2.ci çocuk kesinlikle olmalı.
Hem yalnız kalmaz, hem hayatta koşulsuz tutunabileceği biri olur hayatında.
Bende 1den yanayım.oğlum biraz zor bi çocuk eve kedi aldık çok iyi arkadaşlar ama arada bi gelip onu çokmu seviyosun beni ne kadar seviyosun diyo.kardeşi olsa ne olur kim bilir.ama bende abimle görüşmüyorum ve eşimde kardeşiyle düşman gibi belkide ondandır istemeyişimin sebebi.birde 2çocuklu evliliklere bakıyorum özel hayat bitiyo biraz ama ikinciden sonra bence anneler rahatlıyor tek çocuktaki gibi herşeyi takmıyor sıkıntı yapmıyor.bazen biz yaşlanınca bu çocuk hiçmi akrabası olmıcak diyorum zaten biz görüşmüyorum neyapar bi hasta olsa kimler bakar diyorum.maddi olarak biraz rahatlarsak 2.yide düşünücem ama sezeryan istemeden olduğum için korkum var
Önemli olan da çevreye sadece bakmak değil diyorum. Gördüğümüz insanlara ne yapabildiğimiz. Elimizden geleni mi yapıyoruz sadece yazık deyip geçiyor muyuz?
500 lira yıllık ücreti yapmayın. Aylık 60 lira mı ne anaokulu. Ayrıca zorunlu da değil. Ben 4 tane çocuğum varken okula gitmeden okuma yazma öğrendi çocuklarım. Kaldı ki çok da ilgili bi bile anne değilim. Günde yarım saat yeter o parayı veremiyorsanız
Yok öyle düşünmüyorum sadece kizimin iyi anlasan bi kardesi olsun diyorum zaten hep iki çocuğum olsun istemisimdir ama gel gor ki sorunlar var artık duzeldi bazi seyler hazir eşimle alismisken ikincisi de olsun diyorum sonra iki çocukla ortada kalmakda var diyorum cok cikmazdayim
Evet abla hergun bunu dusunuyorum inankiAnlıyorum ortada verilecek ciddi bir karar var yani..
Çok çok iyi düşünüp ona göre karar vermen lazım..
Evet abla hergun bunu dusunuyorum inanki
Asla bu dunyada kardessiz olmak istemezdim.biz 5 kardesiz.bana dunyayi onume serseydi ailem 1 kardese degismezdim...benim butun anilarim cocuklugum onlarla kapli.dusunuyorumda kardeslerim olmasaydi bu kadar aci tatli bircok aniya bu denli sahip olamazdimhic pisman degilim, olmayacagimi umuyorum. cocuguma iyi bir gelecek saglamak istiyorum. bu parayla mumkun buyuk oranda. varolan parami ikiye bolersem 2 cocuga yetisemem. saglikli, huzurlu olsunda 1 tane yeter diyenlerdenim.
Hmm anladim cok sagolun ins bizimkide yoluna girer girmesede nasip kismet artiksanırım en kıdemli benim bu konuda .çünkü oğlum 32 yaşında ve tek çocuk.e malum benim yaş itibariyle başka çocuk yapma şansım da yok.
zaman zaman pişmanlıklar yaşamış olsam da,kader kısmet diye bakınca,çokta fazla üzülmüyorum. sağlık yönünden düşününce(allah korusun hepimizin evlatlarını)hani kardeşten,kan,organ gibi şeyler,içime bir sıkıntı gelmiyor değil.zamanında beni ikna etmek için,eş,dost bunu çok söylemişti.
kendi yaşlılığımı hiç düşünmüyorum.bana bakar mı bakmaz mı diye.çünkü sürekli dua ediyorum,allahım kimseye muhtaç etmesin.ama olur ya elden ayaktan düşersem,huzur evimi bile şimdiden ayarladım gibi.
ama oğlum yönünden bakarsak kesinlikle tek çocukta kalmak istemiyor.2-3 çocuğu olsun istiyormuş.
sizin evliliğinizde sıkıntılar varmış ve yaşınız çok genç.evliliğinizi rayına oturtmadan 2.çocuk düşünmeyin derim.
dip not:kuzenlerimden de tek çocuğu oalnlar var.kızları olanlar ,tek çocuk yaptığı için pişman değiller.erkek çocuğu olanlar biraz pişman.bunun nedenide,kız çocukları evlense bile annesini,babasını bırakmıyor,arayıp soruyor.malum,oğlanlar evlenince,kendilerini geri çekiyor.
Ya niye oyle diyorsun simdi benide uzuyon
Anladim aradaki yas farki oluncada iyi olmuyor demekki yani kimisine gore iyi kimisine gore iyi degilÜzülme. Çocukluğum boyunca kardeş istedim. Oldu. Şimdi burda çok ayrıntı veremicem ve gömmek istemiyorum ama olmasaydı o kadar kötü bi hayatm olmazdı. Aramızda 14 yaş var ben 30a geldm.
Anladim aradaki yas farki oluncada iyi olmuyor demekki yani kimisine gore iyi kimisine gore iyi degil
arkadaşın az önce size verdiği cvp gördümkonumuz insanların birbirine yardım etmesine ne zaman geldi? ben allah rızkını verir doğurun yorumunuza karşı çıkmıştım, madem rızkını veriyor neden açlıktan ölüyorlar diyorum siz hala insanların yardımlaşmasından sözediyorsunuz, etmiyorlar işte napalım. etselerle yapsalarla dünya değişmiyor, sonuç olarak herkesin rızkı gelmiyor ki millet dökülüyor.
e bir anaokuluna bile gönderemeyeceksem neden çocuk doğurayım değil mi? benim bir tanesinin eğitimine yetecek durumum var sizin 10 tanesine, o zaman siz 10 doğurun ben 1, tamamen farklı düşünüyoruz. benim için eğitim önemli, siz doğurun nasılsa büyür kafasındasınız, anlaşabilmemiz pek mümkün görünmüyor.
Ya abimlere bakıyorum ve diğerlerine mesela çocuksuz biryere çıkamıyorlar.devamlı kardeş kavgası.özel pek bişey kalmıyor ufaklıkla uğraşıyo anne genelde çalıştığı için annem yanlarında kalıyor annem yoksa gelinin annesi gelip kalıyor ne bileyim ama eğer koca yani eşiniz çok olgun çocuklara çok düşkünse yapın derim.şahsen ben 2çocukla ne tatile çıkabilirim nede kuaföre gidebilirim.ama bi tanıdık var okulda 3çocukla kadın artist gibi ama kadının kocası çok yardım ediyormuş Dedimya 2.olunca pipiriklilikte ortadan kalkıyor.vallahi ben kendime güvenemediğimden birdaha uykusuzluk çekmek ikisinin hasta olmasına tahammül etmek bilemiyorum bunlar karı kocayı yoran şeyler eğer eş çok anlayışlı çok çocuk seven yardım eden biriyse düşünürdüm belkideNe kadar şanslısınız, benim de keşke bir kız kardeşim olsaydı o kadar çok isterdim ki.. Erkek kardeşim var çok şükür ama bir de kız kardeşim olsaydı yoldaş olurdu diye düşünmeden de edemiyorum, belki kızımın kız kardeşi olur :)
Bana da öyle diyorlardı, ben çok zor doğum yapmama rağmen 2. yi istiyorum ne yalan söyleyeyim :)
Özel hayat bitiyor derken, ne anlatmak istediniz, ben de ikinciyi istiyorum da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?