- 13 Mart 2015
- 2.965
- 4.478
- 158
- 40
- Konu Sahibi Samire tmv
-
5 yaşında canım.Kac yasinda çocuğunuz
Hmm hayirlisi bakacam şöyle dort yasina gelsin kizim eğer iyi olacaksa olur ikincisi yinede nasip kismet5 yaşında canım.
18 yaşına kadar tek çocuktum. O yaştan sonra kardeşim oldu. Sıkıntılı bir çocuk değildim psikolojim de iyiydi. Kardeşim olmasa kardeş nedir bilmezdim öyle yaşardım. Şimdi kardeşim var acaip seviyoruz birbirimizi. Hiç kardeş kıskançlığı da yaşamadık
Ben tek çocuğum . Şu an 25 aylık bir oğlum var . Nasip olursa ikinciyi istiyorum . Benim gibi yalnız olsun istemiyorum. Evleninceye kadar hiç eksiklik hissetmedim . Ama sonraları çok istedim keşke olsaydı . Düğünümde doğumumda yanımda olsaydı . En basiti onla annemi babamı çekiştirseydim . Şimdi her şeyi içime atıyorum . Hani diyorsunuz ya tek çocuk yaptığıma piö an değilim diye onu size değil büyüyünce çocuğunuza sormanız lazım . Anneme kalsa lafı hazır benim kardeşim var da ne oluyor . Ama belki benim aram çok iyi olacaktı . Eşimle ailem küs . O yüzden de iyiki tek olmuş , HEPsinden ayrı sıkıntı diyorlar Bilmiyorum ama ben bu konuda çok doluyum . Belki duygusal düşünüyorum
Bi kardeşi olsun @-izabel- ilerisini düşün... Sırdaşı yoldaşı .. Her şeyi ...Doğru diyorsun da bu devirde yetiştirip okutup iyi bir gelecek olması lazım doğurması kolay
Tek çocuğum var zor şartlarda buyuttum sorunlu bi çocuktu sürekli hasta olurdu açıkçası gözüm korktu çocuktan
9 yaşında oğlum var kardeş arasını da da baya açtım zaten
Seni çok iyi anlıyorum. Ama sen şanslısın. Bak ne güzel bir yavrun varmış. Bir tane daha olu inşallah. Sonra onlar sana yoldaş olur. Senin acını, üzüntünü paylaşır. Hele bir de kız olursa o da. Hem sana hem birbirlerine tam destek. Yalnız değilsin. Hiç öyle düşünme...Ben size bir tek çocuk olarak yazayım. Küçükken tek çocuk olmak çok güzeldi herşey senin hiçbir şeyi paylaşmiyorsun yediğin önünde yemediğin arkanda zaten o sıralar her yer arkadaş dolu eksikliği hissetmiyorsun. Sonra büyüyorsun evlenecek yasa geliyorsun laylaylom zamanlar bitiyor bütün arkadaşların evlenip kendi ailelerine odaklanıyor. Hepsinin kardeşi var dertlerini sevinçlerini onlarla paylaşıyorlar sense ya hiç kimseye derdini anlatamaz oluyorsun ya da sana bu konularda ihtiyacı olmayan sırf kırılma diye seni dinleyen arkadaşlarına anlatmaya çalışıyorsun. Bazen öyle oluyorum annene babana arkadaşına anlatamayacağın şeyler oluyor. Bir kardeşim olsaydı diyorsun. Sonra ölüm geliyor aklına bu dünyadaki tek dayanağını annen baban ya onlara bişey olursa diyorsun benim acımı kim anlar. Eşim de üzülür arkadaşımda ama yüreğinde taşımaz. Bir kardeşim olsaydı diyorsun bu acıyı beraber yüklenirdik.
Şimdi benimde 6 aylık bir kızım var Allah izin ederse onu yanlız bırakmayacağım
Niye evlenince daha çok farkediyor. Ben de tek çocuğum daIki cocugum var ama Ben tek cocugum tek olmak Cok Zor bide bu boslugu evlenince daha Cok farkediyor insan .eger ikinci cocugu dusunuyorsaniz bence dusunmeyin kardes Demek can Demek...evt Zor Cok Zor ama hers eye deger :)
Ben 31 o 13. Şimdi liselere girme sınavına hazırlanıyor. Benimse 1 yaşında kızım var. Daha 12 yaşında dayı olduŞu anda yaslariniz kaç
Çok yaş aranızda sorun olmaması güzelmış
Cok sabirsiz kişiliğe sahibim aynen sizin dediginiz gibi cocuk büyütmek o kadar zoruma gidiyor ki esim olsun diyor yok kesin karar verdim sizin dediginiz gibi bes yas olursa dusunecem eger o zaman da istemezsem tek cocuk yeter allah butun evlatlarimiza sağlık hayirli uzun ömürler versinBen tek çocuk istiyorum .... Zaten bi tane de oğlum var... :)
Bence bu kişiye göre şartlara göre degisebilen bi durum
En önemli sart maddi olarak iki çocuğu karsilayabilmek
Diğeriyse çocuk bakmak için özellikle ikincisine yetmek için psikolojik olarak hazır olmak....
Ben tek çocuk düşünüyorum şu an için çünkü maddi olarak karsiyalabilsem bile çocuk bakmayı sevmiyorum yani iki yaşına kadar olan süreci hiç sevmiyorum .... Gaz çıkarmak , geceleri uyanmak rahatimi bozmak istemiyorum hem ikinci çocuk olunca birinciye haksızlık olcakmis gibi geliyo , kıskançlık kavgaları falan
Yani şu an hiç ama hiç dusunmuyorum eşim istiyo ama bir gün ikinci olsun diyo:)
Yani oğlum ortaokula geçince olursa belki o zamanlar olabilir , palnlarim bozulmazsa:)
Ama çocuk seviyorsan ve yeteceğini dusunuyosan insanın bi kardeşi olması yakın yaşta arkadaş gibi olmasi da guzel bisey
Çok yakın arkadaşım ablasiyla arasında bir yaş var ve ikiz gibiler çok hoşuma gidiyo ama çok zahmetli ya....
Eğer eşinizle araniz iyi olsa ikinci çocuğu yapmadığınız icin pişman olur musunuzBence maddi ve manevi olarak çok iyi durumda değilseniz tek çocuk en güzeli. Birde 2. Çocuk için her şeye en baştan cesaret etmek büyük iş. Ben 2. Olmasın diye ölümüne korunuyorum ama olaki bir mucize oldu (yüze bir milyon olmaz ama) eşimle problerim çözüldü mutluyuz vs o zaman bile maksimum 2 çocuk olurdu. Bir kadının vücudu doğumdan sonra ne kadar zor toparlanıyor. Bizede yazık.
Bence bir cocuga verilecek en guzel hediye bir kardestr.bizler her zaman baslarnda olamayacz.olsakta bir kardesin yerini tutamayiz.kardeslerin paylasimi farklidr.Aslında bu aralar o kadar cok düşünüyorum ki tek çocuklu anneler yada tek cocuk isteyenler acaba fikirleriniz ne pişman oldunuz mu yada olurum diye düşündünüz.mu
İns tabiki kardeş candir ama çok yonden sebepler var ikincisi olmamasi icin hayirlisi diyelimBence bir cocuga verilecek en guzel hediye bir kardestr.bizler her zaman baslarnda olamayacz.olsakta bir kardesin yerini tutamayiz.kardeslerin paylasimi farklidr.
Benim bir kizim var 7 yasinda.yillardr kardes hasretyle tutusuyordu.her yagmurda dua ederdi.ev oyunck doluydu git oyna dedgmde bir kardesm olsaydi oynardm tek başıma zevk almiyorum derdi.cok üzülürdum.surekli onun kardesi var benim yok diye aglardi.cok sukur Rabbim duydu sesini bir kardes nasip etti.iki hafta önce kardesi dogdu.oyle mutlu ki anlatamam.gidip gelip öpüyor
Dogumumda ablam hep yanimdaydi.ne en iyi arkadasm ne kimse.candan olan ablamdi.günlerce bana bakti gocunmadan.ilerde kizlarm da böyle destek olacklar birbirlerine insallah
Öyle bir ihtimal yok şimdilik boşanma eşiğindeyiz ama pişman olmam şu an çocuk riski alamam işerde iyi olsamda o zaman risk alamazdım çocuğa yazık diye düşündüm derim.Eğer eşinizle araniz iyi olsa ikinci çocuğu yapmadığınız icin pişman olur musunuz
Annemle yas araligimiz cok .bir derdinolsa tek konustugun kisi Annen evt mukemmel sadece Anne yas varherseyine yeti semiyor.bi kardes in olsa gelir Arar hic yoksa kardesi iste uzakta olsa Telefon Edersin,konusursun basin sIkISsa ararsin.evladlarinin Yaninda olur emanet edecegin biri olur,is in olsa bacin olsa kos Dersin gelir.
Ha ne kardes Ler var aramazsormaz ama kardes iste daha bi suru sey
Olsun ama bak çocukların var. Gerçi kız mı erkek mi bilmiyorum ama onlarda sana destek. Yani yalnız degilsin. Hem de iki taneymis bak ne güzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?