Tek çocuklu anneler

şöyle diyim eşin çocuğun bakımında sorumluluk alan bi yapıda mı mesela benim ki öyle 2. yi istiyo ama desteğini esirgemez bundan eminim buna rağmen istemiyorum mesela bu faktörde önemli
Esim ilgilenmez hatta cocuk aglamasindan nefret ediyor

sırf kardeşi yok diyemi sorunlu acaba sizemi anlattı ?yapmayın allahaşkına.bizim sınıftada kardeşi olanlar sıkıntılı nasıl olacak
Ben öyle demedim zaten. İlgimi çeken bir durumdu. Farklı bir bakış açısı olarak söyledim. Ben acaba kardeşi olmamasının bir etkisi var mıdır diye kendimce düşünmüştüm bir ara. Yoksa kardeşi/kardeşleri olan çok sorunlu öğrenciler de var. Kardeşi olmayanlar sorunlu oluyor kardeş yapın demiyorum. Bunu sorgulayan anne bu tür şeyler de geçiriyordur aklından.

Şuan çocuğum yok ama ilerde buna karar verirsek, maddi durumlar da elverirse iki çocuk haktır diyorum.Mümkünse Yalnız bırakma taraftarı değilim.

sırf kardeşi yok diyemi sorunlu acaba sizemi anlattı ?yapmayın allahaşkına.bizim sınıftada kardeşi olanlar sıkıntılı nasıl olacak
süpersiniz
şimdi tek çoçukta sorun olduğunda , kardeşi olmadığına bağlıyorlarda
kardeşi olup bir ton sorunla boğuşan çoçukları neye bağlıyorlarr?

ben eşim sıfır destek bi insan olmasına rağmen hatta ele ayağa düşeceğimi bilmeden (böle sölüyorum çünkü perişan oldum şahsi ihtiyaçlarımda bile duş ev temizliği yemek vb. anneme kardeşlerime arkadaşlarıma muhtaç etti beni)ikinci çocuğu doğurdum pişman oldum haa geçmedimi geçti büyüdü çok şükür ama şimdiki aklım olsaydı istemezdim tek çocuk yeterdi bana.eşinin destedeği önemli Yaradan niye iki kişinin birleşmesinden verdi sanıyoruz tek başına yapılmıyosa tek başınada büyütülmüyor büyütülmeye zorlanılacaksa yapmayın arkadaşım.

Ben de günde 30kere bu son kararım diyerek değiştiriyorum kararlarımı bu konuda =) Artık eşim nasıl olsa fikrin değişiyor sürekli, zamanı gelince konuşuruz diyor bu konuda yorum yapmıyor. Ben kendi kendime düşünüyorum rüyalarıma bile giriyor bazen=)

18 yaşına kadar tek çocuktum. O yaştan sonra kardeşim oldu. Sıkıntılı bir çocuk değildim psikolojim de iyiydi. Kardeşim olmasa kardeş nedir bilmezdim öyle yaşardım. Şimdi kardeşim var acaip seviyoruz birbirimizi. Hiç kardeş kıskançlığı da yaşamadık

Tek çocuğum annemi buna pişman etmek istiyorum. 6. Yolda o da bakıyor çok kızgınım ona belki bi 5 tane daha yaparım baksın diye

Şaka şaka evet tek çocuk olmak bence berbat birşey. Kendi çocuklarım aynısı yaşamasın hatta daha daha kalabalık olsunlar diye bu kadar kalabalığız bilmem anlatabildim mi

bir çocuk daha yapma..hayatını daha da zorlaştırma..

kızın için düşünüyorsan şöyle düşün kardeşi olmayan insan kardeş sevgisi bilemez .. insan bilmediği şeyinde hasretini , ihtiyacını çekmez..

ben tek çocuğum hiç kardeşim neden yok gibi bir düşüncem olmadı.. nasıl bir duygu olduğunu bilmediğim birşey için yokluk çekmedim yani..

Ay ayni benim kafa cok düşünüyorum kesinlikle olmaz diyorum esimin yaptiklarindan dolayi sonra esimin yaptiklatini unutma duzelse bile yapma diyorum sonra bi ara iyi gibi oluyoruz esimle olsun diyorum sonra olursa yine kotu olursa bu defa iki cocukla ne yapacam ben diyorum

Bi de bunun ölümü kalımı var ne biliyim ben çok küçükken babam öldü e kardeş de yok. Annemle tek çok yalnız hissettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…