Tek çocuklu anneler

Amin bazilari da eger çocuğuma birsey olursa diye iki uc cocuk yapmayı dusunurler ya oda aklima geliyor

Eşimle 500tl gelirle eşyasız eğitimsiz evlendik. sonra işlerini düzeltti hamile kaldığımda. 1500 falandı ilk çocukta gelirimiz. Sonra ikinci hamilelik gelir 3000. Üçüncü eşim okulu bitirdi devlette iyi bir iş ve gelir. Dördüncüde borçla ortaklaşa daire aldık. Arada birkaç tane daire peşinatı verip yüksek karla sattik. Beşinci doğduğunda ev sayısı arttı. Yine hamileyim ve 4+1 bi daire daha aldık. O yüzden rızk olayını hiç düşünmem kesinlikle Allah veriyor bana göre. Ama ben buna sorgusuz sualsiz inanırım ve kesinlikle Allah ın yasakladığı herhangi bir şekilde de para kazanmadık bunun da etkisi olduğuna inanıyorum.

Üvey Kardeşlerim var; Yaş farklarımız cok fazla biriyle ben cok kucuktum evlendı, diğer ablalar belli bir yaştan sonra tanıştım.. Öz kardeş gibiler ama herneyse.. Kısacası yalnız büyüdüm ve cok kardes sevgisi aradım o donemlerde..Cocugunuzu tek bırakmayın derim..

bende tek çocukluyum ama tek çocukla kalmak kızıma bencıllık etmek gibi gelıyor..kardeş yapmazsam kızımı bu hayatta yapayalnız bırakıcakmısım gibi sacma sapan bır ruh halıne giriyorum
Ïnan bende aynı düşüncedeyim.Ama kardeşi olmasını çok istiyor oğlum herkesin kardeşi var benim yok diyor.Kardeş sevgisini de tatsin istiyorum..Oğlum 8 yaşında çok hareketli gözünün önünden bir dakika boş bırakmaya gelmez..Bebek olunca ne olur onu bilmiyorum

Yaşım 39, tüp bebek yöntemiyle olan 9 yaşında kızım var.
Bazen ona çok haksızlık yaptığımı düşünüyorum tek olduğu için ama olmayınca olmuyor.
''Anne neden bana kardeş yapmıyorsunuz?''diye sürekli soruyor özellikle 3 senedir,ama ben ''olmuyor'' diyemiyorum 5.sınıfa giderken yapıcaz diyorum bu arada 2 kez daha tüp bebek denedik ama sonuç negatif. Bazen diyorum elimden geleni yaptım demekki hayırlısı böyleymiş zorlamanın anlamı yok diye bazende neden olmuyor diye isyanda etmiyor değilim...

eşinle aran biraz durulduysa ne ala.ama hazır biraz biraz işler yolundayken ,tekrar yaşama riskine gerek yok bence..
evet çocuk çok güzel birşey ama aile huzuru en önemlisi.sorumluluk çok fazla.tam anlamıyla güvendiğin bir kocan, ve en zor anında güvenebileceğin bir ailen yoksa bile bile lades demeye gerek yok..
bir gün belki kızın büyüdüğünde gidebilirsin ama 2 çocukla tek başına yapabilmen çok zor.

Amin bazilari da eger çocuğuma birsey olursa diye iki uc cocuk yapmayı dusunurler ya oda aklima geliyor
tövbe tövbe o ne biçim laf öyle...Allah korusun hepimizin evladını,öyle bir durum olsa,hangisi diğerinin yerini alabilir ki,ilk defa duydum bu saçmalığı da!!!!!!!!!!!

)
MaşallAllah altıncısı gebe siniz?

günde ortalama 21 bin insanın açlıktan öldüğü, 776 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği bir dünyada Allah sadece sizin çocuklarınızın rızkını veriyorsa çok şanslısınız, doğurmaya devam edin ne diyelim şimdi, onların hepsi haram kazanç peşinde oldukları için açlıktan ölüyorlar demek, beter olsunlar mı diyelim

Doğru karakter meselesi. Çok duygusal biriyim ben.

Ya benim dusunce olarak degil nasil anlatsam gelecegimi düşünerek fikir istiyorum burdan yoksa tek çocuk benim icin iyi
Eşin isteği ve sonrasında desteği çok önemli o zaman. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Sanırım çok da düşünmemek gerek nasipse istemesen de oluyor, nasip değilse ne yapsan olmuyor. Ama ben de dahil düşünmeden yapamıyoruz işte. Hayırlısı olsun inşallah.

bu konu çok göreceli bir kavram.
misal ben kendimi bildim bileli evlenirsem 3 çocuğum olsun derdim.
ben 3 kardeşim ve memnunum. çok iyi mi anlaşıyoruz ?? hayır.. ama sanki varlıkları beni rahatlatıyor. Rabbim uzun ömürler versin inş.
şimdi ben çalışan bir kadınım. ilk oğlum doğdu 4,5 aylık işe başladım. ve çocuk bakmanın çok zor olduğunu gördüm. uykusuz geceler, gazlı bağırtılar, aç kalmalar, bakkala bile gidememeler, kilolar .. ama bir gülücüğü dünyaya bedel.. canı sağolsun yapılır her şey.

sonra annem baktı 20 ayına kadar. ve kaçınılmaz son kreş.. günlerce haftalarca düşündüm kreş işini gözümü karartıp verdim. şimdi iyi şükür..

ee benim 3 çocuk hayalim n'oldu?? uçtu gitti. ikinci çocuğu düşünüyorum ama zamanını kestiremiyorum. ben iki çocuğa yetebilecek potansiyelde miyim, ikinci çocuğu da mı kreşe vericem(hem de 4,5 aylık), yoksa bakıcı mı tutucam, peki bakıcı tutarsam büyük olan kreşe mi gidecek yoksa bakıcı da mı kalacak, bakıcıda kalsa kreşin o muhteşem etkinliklerini rara mı??
peki maddi açıdan olacak mı?? plansız giderlerimiz olmak zorunda olursa??

diye diye düşünürken buluyorum kendimi.. bu soruların cevaplarını güzelce oturtabilsem kafamda kardeşi hemen yaparım Allah da nasip ederse tabi. oğlum 27 aylık. ama bu fikri şimdilik kabullenemedim. kardeş olmalı ama şartlar uygunsa diyenlerdenim.

Onların açlıktan ölmek sebebi diğer insanların emirleri dinlememeleri diyebilirim. Dünya gelirinin %90 ı nüfusun %1 inden az bi kesimde. Ve eğer onlar zekat verse mesela aç açıkta kimse kalmaz. Yokluk yoksulluk ya da zenginlik de imtihan. Zamanında yoklukla imtihan edildiğim gibi şimdi varlıkla imtihan ediliyorum ve etrafımdaki ihtiyaç sahiplerini gözetmeyen çalışıyorum. Herkes bunu yapsa inanın ne açlık ne de yoksulluk kalmaz

Amin herşeyin hayirlisi

peki ben şeyi merak ettim..
hepsine yetişebiliyor musunuz??
misal benim bir oğlum var Allah bağışlar inş.. aylarca kolikti. sonra evde bir dakika yerinde durmazdı. hep peşinde gezerdim. aylarca yediğim peynir ekmekti.
şimdi oğlum 27 aylık. evim afedersin ahır kıvamında.. zira oğlan her yeri birbirine katıyor. sürekli oyun istiyor. o uyuyunca ancak onun yemeğini yapıyorum. ortalığı topluyorum belki bir kahve içiyorum. bazen etkinlik yapıyoruz o gün etkinlik banyo arasında geçiyor.. tabi benim hazırlamam gereken etkinlikse durum daha da değişiyor.
6 taneyi düşününce şaşırdım açıkçası??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…