- Konu Sahibi Samire tmv
-
Amin bazilari da eger çocuğuma birsey olursa diye iki uc cocuk yapmayı dusunurler ya oda aklima geliyorHic pisman olmadim oyle boyle yasasakta beraber, huzursuz ortama insan baska cocouk dusununemiyorki eger huzursuzluklarim olmasaydi yapardim,bende isterdim iki uc cocuk yapmak ama okadr zorki hem huursuz es hemde kendi piskolojim istemediki zaten yapmayi,35 yasina gircem simdide ben rahata alistim zor geliyor zaten, bir cocouk daha sorumluluk gerektiriyor hem ona huzurlu ortam gerekiyor,herkez hep soyledi yap yap falan ama ben hic pisman olmadim yok duzelir falan yap diyorlardi ama dahada zor olackti benim icin bir cocoukla cektigim sıkintilar, baska cocuk daha olmasi mantiksizdi benim icin,uzuluyordum tabiki ama iste iyi bir aile huzurlu ortam olmayan eve yapamiyorsun,oyle boyle 15 senedir suruyor evliligim suan birazdaha iyiyiz ama isteler var allah kizima uzun omur saglik versin
Eşimle 500tl gelirle eşyasız eğitimsiz evlendik. sonra işlerini düzeltti hamile kaldığımda. 1500 falandı ilk çocukta gelirimiz. Sonra ikinci hamilelik gelir 3000. Üçüncü eşim okulu bitirdi devlette iyi bir iş ve gelir. Dördüncüde borçla ortaklaşa daire aldık. Arada birkaç tane daire peşinatı verip yüksek karla sattik. Beşinci doğduğunda ev sayısı arttı. Yine hamileyim ve 4+1 bi daire daha aldık. O yüzden rızk olayını hiç düşünmem kesinlikle Allah veriyor bana göre. Ama ben buna sorgusuz sualsiz inanırım ve kesinlikle Allah ın yasakladığı herhangi bir şekilde de para kazanmadık bunun da etkisi olduğuna inanıyorum.yaşım 34, tek çocukluyum 4yaşında bir kızım var, 2. çocuğu maddi manevi karşılayamam, bu devirde çok zor, devlet anaokullarının bile aylığı 400-500 tl iken bunun ilerisini hiç düşünemiyorum, Allah rızkını verir olayına da hiç inanmıyorum, hadi bana vermiyor da dünyanın yarısı açlıktan ölüyor verse onlara verirdi.
neyse özetle maddi olarak iki çocuğun sağlıklı bir şekilde beslenmesine, iyi bir eğitim almasına, güzel koşullarda yaşamasına uygun durumdaysanız, evliliğinizde her şey yolundaysa, manevi olarak 2 çocukla yeterince ilgilenebilecek enerjiye sahipseniz neden olmasın.
Canım Allah imtihan etmek ister de ikisini ya da ucunu de alırsa ne olacak.... böyle düşünme benceAmin bazilari da eger çocuğuma birsey olursa diye iki uc cocuk yapmayı dusunurler ya oda aklima geliyor
Ïnan bende aynı düşüncedeyim.Ama kardeşi olmasını çok istiyor oğlum herkesin kardeşi var benim yok diyor.Kardeş sevgisini de tatsin istiyorum..Oğlum 8 yaşında çok hareketli gözünün önünden bir dakika boş bırakmaya gelmez..Bebek olunca ne olur onu bilmiyorumbende tek çocukluyum ama tek çocukla kalmak kızıma bencıllık etmek gibi gelıyor..kardeş yapmazsam kızımı bu hayatta yapayalnız bırakıcakmısım gibi sacma sapan bır ruh halıne giriyorum
eşinle aran biraz durulduysa ne ala.ama hazır biraz biraz işler yolundayken ,tekrar yaşama riskine gerek yok bence..Aslinda ikinci cocuk cesareti degil benim ki mesela bazi an oluyor öyle bi soguyorum esimden kesinlikle yapmayacam diyorum bazen mesela acaba esim duzelse olurmu diyorum bu defa yaptiklari aklima gelecek yine istemiyorum yada bazen de esim tamamen duzelse olsun dersem olursa budefada ikinci cocuk oldugu icin pisman olursam diyorum yada ben böyle düşüne düşüne olmazsa budefa hepten pisman olursam diye gun boyu hergun istisnasiz bunları düşünüyorum
Ya benim dusunce olarak degil nasil anlatsam gelecegimi düşünerek fikir istiyorum burdan yoksa tek çocuk benim icin iyiKonu sahibi kararın ne alemde şuan=) Ben az önce tek diyordum şimdi ikinciyi çok istiyorum =))
tövbe tövbe o ne biçim laf öyle...Allah korusun hepimizin evladını,öyle bir durum olsa,hangisi diğerinin yerini alabilir ki,ilk defa duydum bu saçmalığı da!!!!!!!!!!!Amin bazilari da eger çocuğuma birsey olursa diye iki uc cocuk yapmayı dusunurler ya oda aklima geliyor
)Eşimle 500tl gelirle eşyasız eğitimsiz evlendik. sonra işlerini düzeltti hamile kaldığımda. 1500 falandı ilk çocukta gelirimiz. Sonra ikinci hamilelik gelir 3000. Üçüncü eşim okulu bitirdi devlette iyi bir iş ve gelir. Dördüncüde borçla ortaklaşa daire aldık. Arada birkaç tane daire peşinatı verip yüksek karla sattik. Beşinci doğduğunda ev sayısı arttı. Yine hamileyim ve 4+1 bi daire daha aldık. O yüzden rızk olayını hiç düşünmem kesinlikle Allah veriyor bana göre. Ama ben buna sorgusuz sualsiz inanırım ve kesinlikle Allah ın yasakladığı herhangi bir şekilde de para kazanmadık bunun da etkisi olduğuna inanıyorum.
Evet cok evhamliyim bu düşüncelerden kurtulamıyorumCanım Allah imtihan etmek ister de ikisini ya da ucunu de alırsa ne olacak.... böyle düşünme bence
Eşimle 500tl gelirle eşyasız eğitimsiz evlendik. sonra işlerini düzeltti hamile kaldığımda. 1500 falandı ilk çocukta gelirimiz. Sonra ikinci hamilelik gelir 3000. Üçüncü eşim okulu bitirdi devlette iyi bir iş ve gelir. Dördüncüde borçla ortaklaşa daire aldık. Arada birkaç tane daire peşinatı verip yüksek karla sattik. Beşinci doğduğunda ev sayısı arttı. Yine hamileyim ve 4+1 bi daire daha aldık. O yüzden rızk olayını hiç düşünmem kesinlikle Allah veriyor bana göre. Ama ben buna sorgusuz sualsiz inanırım ve kesinlikle Allah ın yasakladığı herhangi bir şekilde de para kazanmadık bunun da etkisi olduğuna inanıyorum.
Doğru karakter meselesi. Çok duygusal biriyim ben.ooo anne olayına hiç girmeyelim annem pılısını pırtısını toplayıp evi terkettiğinde 12 yaşındaydım..
naif ve duygusal bir yapınız var demek ki.. ben hiç bir zaman öyle bir insan olamadım..
hayatın karşıma çıkardıklarıyla cebelleşmedim hiç bir zaman neden niçin diye.. olduğu gibi kabul ettim..
Evet benim arkadaş vardi hep öyle düşünürdütövbe tövbe o ne biçim laf öyle...Allah korusun hepimizin evladını,öyle bir durum olsa,hangisi diğerinin yerini alabilir ki,ilk defa duydum bu saçmalığı da!!!!!!!!!!!
Eşin isteği ve sonrasında desteği çok önemli o zaman. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Sanırım çok da düşünmemek gerek nasipse istemesen de oluyor, nasip değilse ne yapsan olmuyor. Ama ben de dahil düşünmeden yapamıyoruz işte. Hayırlısı olsun inşallah.Ya benim dusunce olarak degil nasil anlatsam gelecegimi düşünerek fikir istiyorum burdan yoksa tek çocuk benim icin iyi
Onların açlıktan ölmek sebebi diğer insanların emirleri dinlememeleri diyebilirim. Dünya gelirinin %90 ı nüfusun %1 inden az bi kesimde. Ve eğer onlar zekat verse mesela aç açıkta kimse kalmaz. Yokluk yoksulluk ya da zenginlik de imtihan. Zamanında yoklukla imtihan edildiğim gibi şimdi varlıkla imtihan ediliyorum ve etrafımdaki ihtiyaç sahiplerini gözetmeyen çalışıyorum. Herkes bunu yapsa inanın ne açlık ne de yoksulluk kalmazgünde ortalama 21 bin insanın açlıktan öldüğü, 77 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği bir dünyada Allah sadece sizin çocuklarınızın rızkını veriyorsa çok şanslısınız, doğurmaya devam edin ne diyelim şimdi, onların hepsi haram kazanç peşinde oldukları için açlıktan ölüyorlar demek, beter olsunlar mı diyelim
Amin herşeyin hayirlisiEşin isteği ve sonrasında desteği çok önemli o zaman. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Sanırım çok da düşünmemek gerek nasipse istemesen de oluyor, nasip değilse ne yapsan olmuyor. Ama ben de dahil düşünmeden yapamıyoruz işte. Hayırlısı olsun inşallah.
Onların açlıktan ölmek sebebi diğer insanların emirleri dinlememeleri diyebilirim. Dünya gelirinin %90 ı nüfusun %1 inden az bi kesimde. Ve eğer onlar zekat verse mesela aç açıkta kimse kalmaz. Yokluk yoksulluk ya da zenginlik de imtihan. Zamanında yoklukla imtihan edildiğim gibi şimdi varlıkla imtihan ediliyorum ve etrafımdaki ihtiyaç sahiplerini gözetmeyen çalışıyorum. Herkes bunu yapsa inanın ne açlık ne de yoksulluk kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?