- 18 Nisan 2011
- 23.519
- 33.351
- 798
- Konu Sahibi Samire tmv
-
bağdaştırdığı şey zekat tı ama diğer insanların emirleri derken ne demek istediğini anlamadım..
Dilenmeyi meslek haline getirenlerden bahsetmeyin bana lütfen. Suriyeliler olmasa türk vatandaşı müteahhit amcalar vardı bi zamanlar yakalandıklarında ceplerinde binlerce lira çıkan. Bir çok iş var ama dilenmek kolaylığını geliyor birçoğunun. Yolda kaldığını söyleyen kadına otobüse akbil basmayı teklif ettiğimde kaçıyor. Gerçek bi ihtiyaç sahibi buldum geçende, eşim ihtiyacın olursa ara dedi kadın bize ben kimseyi birşey istemek için arayamam çekinirim dedi. O yüzden ne türk ne yabancı dilenen kimseye inanmıyorum ama gerçek ihtiyaç sahibi arayıp bulup yardım etmeye çalışıyorum. Hepimiz yapabilsek eminim birşeyler düzelmeye başlayacaktır.Yapsa, olsa, bir robin hood gelse zenginden alsa fakire verse, ama yapan yok ve insanlar aç degil mi? Realiteye bakalim, utopyaya degil.
Cok uzaklara gitmeye gerek yok, burnumuzun dibinde suriyeliler aclik ve yoksulluk icinde cocuk dogurmaya devam ediyorlar ve cocuklari sefalet icinde dileniyor, allah rizkini verir diye dogurmaya devam etsinler sizin dusuncenizle...
Bana goreyse herkes iyi imkanlar sunabilecegi kadar cocuk yapmali, eger nufus artisi bu kadar kontrolsuz ilerlemeseydi bu kadar insan aclikla sefaletle yuzyuze kalmazdi.
tek çocuk yeter diyenlere elbet saygı duyuyorum ama ilerde o parayı gidip bankadan çekecek sağlık olmadığında
kapınızı çalacak ne yapıyorsun halin nicedir diyen olmayınca istersen servet bırak
sana sevgisi ile bir çorba sunmayan kardeşin evladın olmayınca servet sahibi olsam neye yarar
huzur evleri ve bakıcılar ileride yaşlılarımızı avutacak anlaşılan aile ortamından uzakta
benim kardeşlerim ve evladım var ama oğlum tek onun yaşlılığı nasıl olacak bilemiyorum
biliyorum ilişkiler aile ilişkileri iyiye gitmiyor ama buna bende bir tuğla koyarak devam ettirmek istemiyorum
kendi çocuğuma bir kardeş istiyorum illaki bana baksın diye değil yanlış anlaşılmasın ama yaşlılık kapıya koncak şey değil illaki bir gün o çocuksu yaşlılık haline geleceğiz rabbim ömür verdiğinde inşallah bende evladımda tek olmayız diye düşünüyorum
çocuğum var zaten ve yterli dil eğitimi yüksek lisans yurtdışı gezileri marka kıyafetler bunları düşünerek 2. ye hayır diyorum benim yaşlılıpımda kimsenin bakmasına ihtiyacım olmaz bal gibi giderim huzuru evine en kralından yaşarım...parasını verdikten sonratek çocuk yeter diyenlere elbet saygı duyuyorum ama ilerde o parayı gidip bankadan çekecek sağlık olmadığında
kapınızı çalacak ne yapıyorsun halin nicedir diyen olmayınca istersen servet bırak
sana sevgisi ile bir çorba sunmayan kardeşin evladın olmayınca servet sahibi olsam neye yarar
huzur evleri ve bakıcılar ileride yaşlılarımızı avutacak anlaşılan aile ortamından uzakta
benim kardeşlerim ve evladım var ama oğlum tek onun yaşlılığı nasıl olacak bilemiyorum
biliyorum ilişkiler aile ilişkileri iyiye gitmiyor ama buna bende bir tuğla koyarak devam ettirmek istemiyorum
kendi çocuğuma bir kardeş istiyorum illaki bana baksın diye değil yanlış anlaşılmasın ama yaşlılık kapıya koncak şey değil illaki bir gün o çocuksu yaşlılık haline geleceğiz rabbim ömür verdiğinde inşallah bende evladımda tek olmayız diye düşünüyorum
evethaklısın evlat ölü yatırım yanı büyütürken karşılık beklemek çok saçma biz onlara sormadık ki oğlum kızım dünyaya getircez seni diye biz bakmak zorundayız ama onlar değil4 çocuğu olup kapısı çalınmayan biliyorum bahane iş, hiç zamanları yok, çokluğu değil hayırlı olmasi önemli
Biliyorum vega seni.hani benim düşüncem olursa arada fazla yaş olmasin diyorum yoksa arada baya yas olursa olmasin diyorum ama evliligim de iyi sayılmaz benim biraz kafam karışıkaynı adamdan ikinciyi düşünmüyorum
tabiki şaka bu şimdi vega kötü kadın diye düşünmeyim evliliğim için yaptım bu yorumu biraz mizahi
bulunduğum ortamda hayır tek çocuk yeter
evliliğin iyi değilse bence yapma çocuklar kadeşsiz büyür ama sen iki çocukla ortada kalırsan sana lanet okurlarBiliyorum vega seni.hani benim düşüncem olursa arada fazla yaş olmasin diyorum yoksa arada baya yas olursa olmasin diyorum ama evliligim de iyi sayılmaz benim biraz kafam karışık
kesinlikle hayırlısı arkadaşım ama ben yinede tek çocukla kalmamam gerektiğini düşünüyorum4 çocuğu olup kapısı çalınmayan biliyorum bahane iş, hiç zamanları yok, çokluğu değil hayırlı olmasi önemli
Dilenmeyi meslek haline getirenlerden bahsetmeyin bana lütfen. Suriyeliler olmasa türk vatandaşı müteahhit amcalar vardı bi zamanlar yakalandıklarında ceplerinde binlerce lira çıkan. Bir çok iş var ama dilenmek kolaylığını geliyor birçoğunun. Yolda kaldığını söyleyen kadına otobüse akbil basmayı teklif ettiğimde kaçıyor. Gerçek bi ihtiyaç sahibi buldum geçende, eşim ihtiyacın olursa ara dedi kadın bize ben kimseyi birşey istemek için arayamam çekinirim dedi. O yüzden ne türk ne yabancı dilenen kimseye inanmıyorum ama gerçek ihtiyaç sahibi arayıp bulup yardım etmeye çalışıyorum. Hepimiz yapabilsek eminim birşeyler düzelmeye başlayacaktır.
aslında öyle değil canım hepsinin ihtiyacı farklı oluyor birini emziriryorsun biriyle oyun oynuyorsun zamanla oda kendine haksızlık yapılmadıgını anlıyor önmli olan dengeyi kurmak adalet eşitlik değil ihtiyacı olana ihtiyacını vermek oluyor onun ilgiye onun sevgiye öbürünün okşanmaya sarılmya ihtiyacı olabiliyorbiriyle ilgileniyosun ötekiyle ilgilenmiyosun diyolar yani her türlü sen suçlu oluyosun
Anneanneye de yazık yaw baksın diye doğuruyorum olur mu,ben şahsen torun falan bakmam Allah o günleri gösterirse, eşimle emekli parası yiyip gezecez herkes baksın yaptığına, ben sadece sevecem hediye falan alıcam bi ohh demiyak mı yaw
Yok sadece herşey dört dörtlük olsun diyen birisiniz sanırım. Eskiden ben de bir yerde kır görsem temizliğe girişirdim. Aman o öyle bu böyle. 3.hamilelik çok zor geçti ve bırakmak zorunda kaldım herşeyi. Kendim de rahatladım açıkçası. Bi yerde bazı şeyleri bosvemek gerekiyor. Oyuncu anneyi öneririm takip etmediyseniz rahatlatıyor. :)maşallah ben bu işi beceremeyenlerdenim belli ki..
Annemle dördüncüye hamileyken yakın oturmaya başladık. 3 çocuğum varken ben de Ankara daydım. Şimdi çok yardımı oluyor ama mesela tam doğum yapacağım günlerde hacca gidecekİşte bunlar hep şans memeden keserken de anneme bıraktım bikaç gün demiştin, ben Batmandayim mesela, annem ankarada, annesi olmayanlar da var, çocukların da usluymus maşallah
Çocukların sayısıyla orantılı kazancımız da artıyor diyim. Eşimde hep bi daire daha alma telaşı.habire doğuruyorsun ya gelecekleri...
Müslüman olmak gerekmez ki insan olmak için. Yani sen müslüman olmasan çok zenginken açlık çeken birini görsen yardım etmez misin? Evet zekat için dedim genel olarak kaldı ki Müslümanım diyen bile zekatı nasıl daha az veririm derdinde. Müslüman olmayan ama çoğu Müslümanım deyip namaz kılandan çok daha duyarlı insanlar da var etrafta. Sadece biraz insan olmak bence bize gereken şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?