Tek çocuklu anneler

tek çocuk yeter diyenlere elbet saygı duyuyorum ama ilerde o parayı gidip bankadan çekecek sağlık olmadığında
kapınızı çalacak ne yapıyorsun halin nicedir diyen olmayınca istersen servet bırak

sana sevgisi ile bir çorba sunmayan kardeşin evladın olmayınca servet sahibi olsam neye yarar
huzur evleri ve bakıcılar ileride yaşlılarımızı avutacak anlaşılan aile ortamından uzakta
benim kardeşlerim ve evladım var ama oğlum tek onun yaşlılığı nasıl olacak bilemiyorum
biliyorum ilişkiler aile ilişkileri iyiye gitmiyor ama buna bende bir tuğla koyarak devam ettirmek istemiyorum
kendi çocuğuma bir kardeş istiyorum illaki bana baksın diye değil yanlış anlaşılmasın ama yaşlılık kapıya koncak şey değil illaki bir gün o çocuksu yaşlılık haline geleceğiz rabbim ömür verdiğinde inşallah bende evladımda tek olmayız diye düşünüyorum

Çokta şaapmamak lazım, ben şimdi sark bitsin kredi bitmeye dönsün 2017 sonlarına doğru hamile kalayim diyorum ama belki Yaradan yukardan bekle özlem bekle alacan çocuğu diyo, bilinmez ki, ama her halukarda planlı yasamaliyiz

Dilenmeyi meslek haline getirenlerden bahsetmeyin bana lütfen. Suriyeliler olmasa türk vatandaşı müteahhit amcalar vardı bi zamanlar yakalandıklarında ceplerinde binlerce lira çıkan. Bir çok iş var ama dilenmek kolaylığını geliyor birçoğunun. Yolda kaldığını söyleyen kadına otobüse akbil basmayı teklif ettiğimde kaçıyor. Gerçek bi ihtiyaç sahibi buldum geçende, eşim ihtiyacın olursa ara dedi kadın bize ben kimseyi birşey istemek için arayamam çekinirim dedi. O yüzden ne türk ne yabancı dilenen kimseye inanmıyorum ama gerçek ihtiyaç sahibi arayıp bulup yardım etmeye çalışıyorum. Hepimiz yapabilsek eminim birşeyler düzelmeye başlayacaktır.

4 çocuğu olup kapısı çalınmayan biliyorum bahane iş, hiç zamanları yok, çokluğu değil hayırlı olmasi önemli

aynı adamdan ikinciyi düşünmüyorum
tabiki şaka bu şimdi vega kötü kadın diye düşünmeyim evliliğim için yaptım bu yorumu biraz mizahi
bulunduğum ortamda hayır tek çocuk yeter

Avrupaya bakacak olursak bazı kesimlerde çok çocuklu ailelerde var bence bunun parayla pulla pekte alakası yok ilerde görebilirsek eğer yaşam standartlarımız avrupayla birebir olursa bizim ülkemizde pek sanmıyorum 4-5 tane doğuracak olan bu sefer farklı bahane ve sebepler çıkar doğurmamak için. Çalışıyorum ilgilenemiyorum ,ortada mı kalsın çocuk, dünya çok kötü böyle bir yere çocuk dünyaya getiremem, uğraşamam , ömrümü tükettiler, hayatımı yaşicam, köpek beslerim daha iyi gibi bla bla bla...

Henüz çocuğum yok, oğlum yolda. Hamileligim çok güzel geçiyor şükür :) bir de doğumu görüp ondan sonra kaç çocuk istediğime karar vereceğim eğer doğum korktuğum kadar korkunç değilse bir kızım olana kadar devam ederim çalışmalara herhalde... eşime kalsa zaten 5 çocuk istiyor :)

Düzenleme: konu sahibinin sorusuna cevap vermeyi unutmuşum. Eğer doğum korktuğum kadar korkunçsa 2. Çocuk düşünmem...

çocuğum var zaten ve yterli dil eğitimi yüksek lisans yurtdışı gezileri marka kıyafetler bunları düşünerek 2. ye hayır diyorum benim yaşlılıpımda kimsenin bakmasına ihtiyacım olmaz bal gibi giderim huzuru evine en kralından yaşarım...parasını verdikten sonra

Yani zekat için düşünürsek evet bu doğru ben dini bir tabir değil de iyi insan olmak gibi evrensel bir tabir kullanayım herkes bir ihtiyaç sahibini güldürse ne güzel olur, facede görmüstüm bir berber evsizleri tıras ediyordu yani iyilik sadece nakit parayla da yapılmaz bunlar da yapılabilir, veteriner arkadaşlarım var sokaktan hayvan toplayıp aşılayıp sahiplendirmeye çalışıyorlar falan, dünyayı bu güzellik cevrelese

4 çocuğu olup kapısı çalınmayan biliyorum bahane iş, hiç zamanları yok, çokluğu değil hayırlı olmasi önemli
evethaklısın evlat ölü yatırım yanı büyütürken karşılık beklemek çok saçma biz onlara sormadık ki oğlum kızım dünyaya getircez seni diye biz bakmak zorundayız ama onlar değil

aynı adamdan ikinciyi düşünmüyorum
tabiki şaka bu şimdi vega kötü kadın diye düşünmeyim evliliğim için yaptım bu yorumu biraz mizahi
bulunduğum ortamda hayır tek çocuk yeter
Biliyorum vega seni.hani benim düşüncem olursa arada fazla yaş olmasin diyorum yoksa arada baya yas olursa olmasin diyorum ama evliligim de iyi sayılmaz benim biraz kafam karışık

ben 2 çocuklu bir anne olarak cevap vermek istiyorum kızım 3.yasını 1 ay doldurdugunda kardeşi doğdu ..ben 28 yasındayım aslında 4 çocuk isterdim maddi manevi kendimi yeterli görüyorum eşimde çok ilgilidir ..yogun calsııyor evet ama evdiğinde onlarla ilgilenir.. 2 çocuktan sonra baska memlkette yasamamnn yalnz cocuk büyütmenin etkisiyle yoruldugum zamanlar oldu ve 4ten sayıyı 3e düşürdüm şuan kızım 4,5 oglum 14 aylık herşeye ragmen onların birb irlerini sevişi ömre bedel hele biri uyurken diğerinin onun uyanmasını beklemesi kavgalar gürültüler hersey var ama çok ayrı bişeymiş..5 sene sonra herşeye ragmen 3.yü yaparmıym Allah kısmet eder mi bilmiyorum ama aklımda hep pişmanlıgı olabilir cünkü biz 3 kardesiz ama cok kalabalık aileliz babamlar 9 kardes kuzenlerle kendimi 10 kardes bile hissederim bazen ... bence şartlara göre karar verilmeli samire senin konularını eşini az cok biliyoruz ben olsam yapmazdım eşin cok sorunlu yeri geliyor şiddet uyguluyor böyle bi adam haketmiyor bence ama sen bilirsin

Biliyorum vega seni.hani benim düşüncem olursa arada fazla yaş olmasin diyorum yoksa arada baya yas olursa olmasin diyorum ama evliligim de iyi sayılmaz benim biraz kafam karışık
evliliğin iyi değilse bence yapma çocuklar kadeşsiz büyür ama sen iki çocukla ortada kalırsan sana lanet okurlar

kesinlikle hayırlısı arkadaşım ama ben yinede tek çocukla kalmamam gerektiğini düşünüyorum
bu benim fikrim allah herkesin gönlüne göre versin

yapmayın lütfen, dilenenlerin hepsi zengin, açlıktan ölenlerin hepsi ya haram yediğinden ya başkası zekat vermediğimden, eee o zaman Allah kime rızkını veriyor? sadece size mi? size verdiğinin azcığını da somalideki binlerce aç çocuğa verse, samsunda açlıktan ölen kübra bebeğe verse, çöpten bulduğu ekmeği kemiren garibana verse... Allah rızkını verir diye çocuk mu doğurulur, sizin şansınız açılmış kazancınız artmış, ama millete doğurun herkese rızkını verir demeyin, hele de biz bunu konuşurken bile dünyada biryerlerde bebekler aç susuz ölürken.

biriyle ilgileniyosun ötekiyle ilgilenmiyosun diyolar yani her türlü sen suçlu oluyosun
aslında öyle değil canım hepsinin ihtiyacı farklı oluyor birini emziriryorsun biriyle oyun oynuyorsun zamanla oda kendine haksızlık yapılmadıgını anlıyor önmli olan dengeyi kurmak adalet eşitlik değil ihtiyacı olana ihtiyacını vermek oluyor onun ilgiye onun sevgiye öbürünün okşanmaya sarılmya ihtiyacı olabiliyor

ay ben hep bakıcvı ilee ugrastım kızımın cocuklarına bakarım diyorm ama bakamasamda iyi bir bakıcı bulurum güzel düşünce eşle gezmek ama torun perişan olursa mecbur bakcaz

valla çocuk düşünürken ne anne ne kayınvalide ne eş güvenerek asla yapılmamalı.hele kardeş yap ,yalnız kalmasın,yada ileride bana bakar bir kaç çocuğum olsun düşüncesiyle hiç, baba ilaaki ilgilenir ama anne gibi değil bunu hepimizde çok iyi biliyoruz, manevi gücü bir kenara bırakıp madiiyat daha bir öne çıkar hale geldi, yoksa ayağında çorap yok ayakkabı yok istediğin gibi büyütemedikten sonra istersen 10 tane doğur.tek çocuğum var Allah uzun ömür versin 2. düşünürken hep kendim herşeyini karşılayacakmış gibi düşünüyorum her anlamda hem maddi hem manevi .yeri geliyor anne baba 10 çocuğa bakıyorda 10 çocuk bir araya gelip bir anneye 1 babaya bakmıyor maalesef.önemli olan hayırlı evlat olması

maşallah ben bu işi beceremeyenlerdenim belli ki..
Yok sadece herşey dört dörtlük olsun diyen birisiniz sanırım. Eskiden ben de bir yerde kır görsem temizliğe girişirdim. Aman o öyle bu böyle. 3.hamilelik çok zor geçti ve bırakmak zorunda kaldım herşeyi. Kendim de rahatladım açıkçası. Bi yerde bazı şeyleri bosvemek gerekiyor. Oyuncu anneyi öneririm takip etmediyseniz rahatlatıyor. :)

İşte bunlar hep şans memeden keserken de anneme bıraktım bikaç gün demiştin, ben Batmandayim mesela, annem ankarada, annesi olmayanlar da var, çocukların da usluymus maşallah
Annemle dördüncüye hamileyken yakın oturmaya başladık. 3 çocuğum varken ben de Ankara daydım. Şimdi çok yardımı oluyor ama mesela tam doğum yapacağım günlerde hacca gidecek

habire doğuruyorsun ya gelecekleri...
Çocukların sayısıyla orantılı kazancımız da artıyor diyim. Eşimde hep bi daire daha alma telaşı.

Müslüman olmak gerekmez ki insan olmak için. Yani sen müslüman olmasan çok zenginken açlık çeken birini görsen yardım etmez misin? Evet zekat için dedim genel olarak kaldı ki Müslümanım diyen bile zekatı nasıl daha az veririm derdinde. Müslüman olmayan ama çoğu Müslümanım deyip namaz kılandan çok daha duyarlı insanlar da var etrafta. Sadece biraz insan olmak bence bize gereken şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…