Tek çocuklu anneler

Bende oyle düşünüyorum ama başka sebeplerim de var tabiki
Samire kızma ama bence sen şimdilik tek cocukta kal canım o başka sebeplerin esin ve ailesi bence eski konularından ötürü. Açık lise okuyordun önceliği kendine ver canım okulunu bitir.

diğer insanların emirlerini dinlememeleri derken neyi kastettiniz anlamadım?

Yapsa, olsa, bir robin hood gelse zenginden alsa fakire verse, ama yapan yok ve insanlar aç degil mi? Realiteye bakalim, utopyaya degil.
Cok uzaklara gitmeye gerek yok, burnumuzun dibinde suriyeliler aclik ve yoksulluk icinde cocuk dogurmaya devam ediyorlar ve cocuklari sefalet icinde dileniyor, allah rizkini verir diye dogurmaya devam etsinler sizin dusuncenizle...
Bana goreyse herkes iyi imkanlar sunabilecegi kadar cocuk yapmali, eger nufus artisi bu kadar kontrolsuz ilerlemeseydi bu kadar insan aclikla sefaletle yuzyuze kalmazdi.

Üniversitede okuyorum örgün de. Evimde yardımcı var ama yeni aldım öncesinde dışarda yemek ve makarna yumurta falan vazgeçilmezimdi. Eve hiç yetişemedim çocuklarla oyun gibi ev temizliği yaptığım oldu. Küçük kardeşlere genelde büyükler yardımcı oldu. Kıyafetleri beraber katladık küçük kızım geri bozmadığı zamanlarda :) şimdi küçüğü arada anneme bırakıyorum. 2si alt kata kreşe gidiyor. 2si ilkokula. Bebekle zor ama çocuklar çok yormuyor.

diğer insanların emirlerini dinlememeleri derken neyi kastettiniz anlamadım?

Fakiri fukarayı gozetmemeleri, ki doğru aslında dünyanın gelir dağılımı ortada, geçen bi yazı okudum en zengin 6 ailenin geliri dünya nüfusu beslemeye yetiyor muydu neydi, öyle birşey

8 88li ile dhaa önce yine benzer çocuk konusunda tartışmıştık.o zaman 5 taneydi:)
kardeşler birbirine bakıyor.ben demiştim,hepsiyle ilgilmesi,oyun oynaması,uyutması yedirmesi vs mümkün değil..takibi bile zor okullarının..neysee ..kardeşler birbiri ile ilgileniyor demişti.mesela dışarı çıakcaklar,büyükler küçükleri giydiriyor.çocuklar zaten uslu!! demişti..mecbur öyle oluyorlar,ağlasa zırlasa ne oalcak,kaç çocuk var hangi birine koşabilir ki insan mecbur çocuklar da kendi başlarının çaresine bakmayı öğreniyorlar.

maşallah ben bu işi beceremeyenlerdenim belli ki..

İşte bunlar hep şans memeden keserken de anneme bıraktım bikaç gün demiştin, ben Batmandayim mesela, annem ankarada, annesi olmayanlar da var, çocukların da usluymus maşallah

allah korusun birinciye birşey olursa diyerek ikinci yapılmaz bencede

ben kendim 4 yıldır istiyorum ama nasip olmuyor şimdide sağlık sorunlarım çıktı
ben şimdiki aklım olsa 2 yaşını doldurduğunda gebe kalmak için çabalardım ama geçmişe dönülmüyor

bence tek çocukla kalınmamalı evladlarımızı kardeş sevgisinden yoksun bırakmamalıyız

maddi manevi yetebilmek önemli..çocukda kendine yeter başkasına gerek yok..kim kardeşiyle çok sıkı fıkı ki...zaan değişti..ekonomi ön planda

Birinciye bişey olursa amaaaan 2.var mı denecek,nasıl dilleri varıp bunu söylüyorlar, ben 2.yi istiyorum ama tamamen kendi isteğim Allah isterse herseyini alır zaten sadece çocuğunu değil, 99 depremini hatırlarsınız para pul ev araba hoppp hepsi enkaz oldu bir gecede

habire doğuruyorsun ya gelecekleri...

Aslinda benim düşündüğüm hazir alismisken ikinciyi yapiyim yoksa hic olmasin diyorum hemen oluncada daha mi kötü olur herşey diyorum

Fakiri fukarayı gozetmemeleri, ki doğru aslında dünyanın gelir dağılımı ortada, geçen bi yazı okudum en zengin 6 ailenin geliri dünya nüfusu beslemeye yetiyor muydu neydi, öyle birşey

bağdaştırdığı şey zekat tı ama diğer insanların emirleri derken ne demek istediğini anlamadım..

Amin bazilari da eger çocuğuma birsey olursa diye iki uc cocuk yapmayı dusunurler ya oda aklima geliyor
Hayatin ne getirecegi belli dgil tabiki ama cekecek olan kendimiz oluyoruz huzursuz bir evlilige bir cocuk daha yalnis bence, oyle boyle suruyor evlilik ama benim icin, en dogrusu mutlu huzurlu aileye cocuk yapilir, ben cocougumun nelere sahit oldugunu bir ben bioiyirum baska cocugumuda bunlara sahit olsun istemedim zaten piskolojimde baska cocugu idare edecek gucumde yoktu zaten, tek kadin cekiyor bunlari acikcasi bizler daha cok genis düşünüyoruz cunku

Anneanneye de yazık yaw baksın diye doğuruyorum olur mu,ben şahsen torun falan bakmam Allah o günleri gösterirse, eşimle emekli parası yiyip gezecez herkes baksın yaptığına, ben sadece sevecem hediye falan alıcam bi ohh demiyak mı yaw

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…