- 3 Nisan 2014
- 36.237
- 147.859
- 798
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Evet benim arkadaş vardi hep öyle düşünürdü
Samire kızma ama bence sen şimdilik tek cocukta kal canım o başka sebeplerin esin ve ailesi bence eski konularından ötürü. Açık lise okuyordun önceliği kendine ver canım okulunu bitir.Bende oyle düşünüyorum ama başka sebeplerim de var tabiki
Evet inşallah.)
MaşallAllah altıncısı gebe siniz?
İmtihanlar farklı farklı dediğim gibi hepsine birden de olabilir dediğiniz şey. Böyle düşünürseniz öyle bi durumda da altından kalkmanız zor olur benceEvet cok evhamliyim bu düşüncelerden kurtulamıyorum
Onların açlıktan ölmek sebebi diğer insanların emirleri dinlememeleri diyebilirim. Dünya gelirinin %90 ı nüfusun %1 inden az bi kesimde. Ve eğer onlar zekat verse mesela aç açıkta kimse kalmaz. Yokluk yoksulluk ya da zenginlik de imtihan. Zamanında yoklukla imtihan edildiğim gibi şimdi varlıkla imtihan ediliyorum ve etrafımdaki ihtiyaç sahiplerini gözetmeyen çalışıyorum. Herkes bunu yapsa inanın ne açlık ne de yoksulluk kalmaz
Onların açlıktan ölmek sebebi diğer insanların emirleri dinlememeleri diyebilirim. Dünya gelirinin %90 ı nüfusun %1 inden az bi kesimde. Ve eğer onlar zekat verse mesela aç açıkta kimse kalmaz. Yokluk yoksulluk ya da zenginlik de imtihan. Zamanında yoklukla imtihan edildiğim gibi şimdi varlıkla imtihan ediliyorum ve etrafımdaki ihtiyaç sahiplerini gözetmeyen çalışıyorum. Herkes bunu yapsa inanın ne açlık ne de yoksulluk kalmaz
Üniversitede okuyorum örgün de. Evimde yardımcı var ama yeni aldım öncesinde dışarda yemek ve makarna yumurta falan vazgeçilmezimdi. Eve hiç yetişemedim çocuklarla oyun gibi ev temizliği yaptığım oldu. Küçük kardeşlere genelde büyükler yardımcı oldu. Kıyafetleri beraber katladık küçük kızım geri bozmadığı zamanlarda :) şimdi küçüğü arada anneme bırakıyorum. 2si alt kata kreşe gidiyor. 2si ilkokula. Bebekle zor ama çocuklar çok yormuyor.peki ben şeyi merak ettim..
hepsine yetişebiliyor musunuz??
misal benim bir oğlum var Allah bağışlar inş.. aylarca kolikti. sonra evde bir dakika yerinde durmazdı. hep peşinde gezerdim. aylarca yediğim peynir ekmekti.
şimdi oğlum 27 aylık. evim afedersin ahır kıvamında.. zira oğlan her yeri birbirine katıyor. sürekli oyun istiyor. o uyuyunca ancak onun yemeğini yapıyorum. ortalığı topluyorum belki bir kahve içiyorum. bazen etkinlik yapıyoruz o gün etkinlik banyo arasında geçiyor.. tabi benim hazırlamam gereken etkinlikse durum daha da değişiyor.
6 taneyi düşününce şaşırdım açıkçası??
diğer insanların emirlerini dinlememeleri derken neyi kastettiniz anlamadım?
Üniversitede okuyorum örgün de. Evimde yardımcı var ama yeni aldım öncesinde dışarda yemek ve makarna yumurta falan vazgeçilmezimdi. Eve hiç yetişemedim çocuklarla oyun gibi ev temizliği yaptığım oldu. Küçük kardeşlere genelde büyükler yardımcı oldu. Kıyafetleri beraber katladık küçük kızım geri bozmadığı zamanlarda :) şimdi küçüğü arada anneme bırakıyorum. 2si alt kata kreşe gidiyor. 2si ilkokula. Bebekle zor ama çocuklar çok yormuyor.
Sen simdi tek çocuk mu istiyordunya bu banada söylenmişti.. 2.ciyi yap 1.ciye birşey olursa ya diye.. eee 2.ciye olursa birşey .. tam bir saçmalık..
Üniversitede okuyorum örgün de. Evimde yardımcı var ama yeni aldım öncesinde dışarda yemek ve makarna yumurta falan vazgeçilmezimdi. Eve hiç yetişemedim çocuklarla oyun gibi ev temizliği yaptığım oldu. Küçük kardeşlere genelde büyükler yardımcı oldu. Kıyafetleri beraber katladık küçük kızım geri bozmadığı zamanlarda :) şimdi küçüğü arada anneme bırakıyorum. 2si alt kata kreşe gidiyor. 2si ilkokula. Bebekle zor ama çocuklar çok yormuyor.
Sen simdi tek çocuk mu istiyordun
habire doğuruyorsun ya gelecekleri...Tek çocuğum annemi buna pişman etmek istiyorum. 6. Yolda o da bakıyor çok kızgınım ona belki bi 5 tane daha yaparım baksın diye
Şaka şaka evet tek çocuk olmak bence berbat birşey. Kendi çocuklarım aynısı yaşamasın hatta daha daha kalabalık olsunlar diye bu kadar kalabalığızbilmem anlatabildim mi
Aslinda benim düşündüğüm hazir alismisken ikinciyi yapiyim yoksa hic olmasin diyorum hemen oluncada daha mi kötü olur herşey diyorumeşinle aran biraz durulduysa ne ala.ama hazır biraz biraz işler yolundayken ,tekrar yaşama riskine gerek yok bence..
evet çocuk çok güzel birşey ama aile huzuru en önemlisi.sorumluluk çok fazla.tam anlamıyla güvendiğin bir kocan, ve en zor anında güvenebileceğin bir ailen yoksa bile bile lades demeye gerek yok..
bir gün belki kızın büyüdüğünde gidebilirsin ama 2 çocukla tek başına yapabilmen çok zor.
Fakiri fukarayı gozetmemeleri, ki doğru aslında dünyanın gelir dağılımı ortada, geçen bi yazı okudum en zengin 6 ailenin geliri dünya nüfusu beslemeye yetiyor muydu neydi, öyle birşey
Hayatin ne getirecegi belli dgil tabiki ama cekecek olan kendimiz oluyoruz huzursuz bir evlilige bir cocuk daha yalnis bence, oyle boyle suruyor evlilik ama benim icin, en dogrusu mutlu huzurlu aileye cocuk yapilir, ben cocougumun nelere sahit oldugunu bir ben bioiyirum baska cocugumuda bunlara sahit olsun istemedim zaten piskolojimde baska cocugu idare edecek gucumde yoktu zaten, tek kadin cekiyor bunlari acikcasi bizler daha cok genis düşünüyoruz cunkuAmin bazilari da eger çocuğuma birsey olursa diye iki uc cocuk yapmayı dusunurler ya oda aklima geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?