Tek çocuklu anneler

Eşimin büyükbabası tek çocuk 70 yaşında ve şu an hayatta çocuklarından torunlarından başka kimsesi yok. Büyükbabamda tek çocukla kalsaymış şimdi ne olcaktı düşünmek bile istemiyorum mesela benim kayınpederim 40 günce vefat etti ya o tek çocuğu olsaydı şu an yanında bi gelini 2 torun ben ve benim oğlum kalacaktık. Ayrıca kayınbabam vefat ettiğinde eşimin amcaları bizi hiç yalnız bırakmadı maddi manevi yardımcı oldular işlerimize koşturdular teselli ettiler. Şimdi kayınvalidem bir tek oğluyla koca evde yalnız kaldı ya bu kardeşler olmasaydı.. En basitinden ben ameliyat olacağım zaman gelip kız kardeşim ağda yaptı bana o an bile iyi ki kardeşim var diyorum annemde iyi ki bi kızım daha olmuş diyor. Doğurduktan sonra lanet olsun neden seni doğurdum diyen çok az kadın var bence, böyle diyeninde psikolojisi bozuktur sağlıklı değildir zaten

Rızk olayının canlı şahidi olduğum için başımdan geçeni birebir yazdım. Etrafımda çocuktan sonra ev aldık falan diyenlerle dolu. Açlıktan ölenlerin sorumluluğu hepimizin boynuna. Sıcak evimizde otururken insanlar açlıktan ölüyor demek ne kadar kolay. Önemli olan birşeyler yapabilmektedir ve herkes üstüne düşeni yapsa bu dünyada aç kalmaz emin olun.

Bebekler aç susuz ölüyorsa siz de bi su kuyusu yaptırın mesela. Maddi durumunuz iyi bildiğim kadarıyla.

Benim bi arkadaşım 1 gün sancıda kaldı çok zor doğurdum doğurmaktan çok korkuyorum uzun bi süre düşünmüyorum dedi 2 yaşına yeni girecek bi kızı var ve hamile kalmış kazayla... Duyunca ben bile şaşırdım o kadar korkuyordun dedim oldu napiim ikinciye belki kolay doğururum nasip dedi. Mesela benim hamileliğimde doğumumda çok güzel geçti doğurduktan sonra odama geçtim hastanede soruyorlar nasıldı diye bende 10 tane olsa yine doğururum dedim :) değişiyor işte kişiden kişiye

Ben su kuyusu yapımında katkıda bulunmuştum ve takibinide yaptım sonra o güzelim kuyunun fotosunu görünce dünyalar benim olmuştu

ben ifadenizden bahsetmiştim.. başka insanların emirleri ... bu ifade anlatmak istediğinizle tam tezat bir ifade .. konunun özünde haklısınız ona birşey demedim ki..

aman neyse konuyu saptırıp ban yemeyelim şimdi durduk yerde:))

Doğru kusura bakmayın yanlış ifade etmişim

maddi durumum iyi olsa devlet anaokulu bile 500 tl nasıl 2. yi yapayım der miyim
ayrıca başkasının yardımına güvenip çocuk mu yapılır, ben doğurayım bir zengin gelir zekat verir nasıl olsa diye...
sonuç olarak Allah size rızkını vermiş ama herkese vermiyor, doğurun Allah rızkını verir demeden önce sadece kendimize değil dönüp çevremize de bir bakmamız lazım değil mi, pazar kalkınca sokağa dökülmüş çürüğü toplayarak karnını doyurmaya çalışana, evsize, yoksula... bakalım her çocuk rızkıyla mı gelmiş yoksa tuzu kuru olana mı öyle geliyor...

Inşallah benim de doğumum kolay geçer canım ya :) ben hamileliğin ilk 3 ayından da çok korkuyordum. Herkes ayılıyor bayılıyor ben çalışan bir kadın olarak nasıl başaracağım diyordum çok şükür hiç bir sorun yaşamadım. Ben de senin dediğin gibi her hamileliğimin böyle olacağını bilsem 10 tane daha isterim diyorum, annem de önce doğumu gör sonra karar ver diyor

Aslında bu aralar o kadar cok düşünüyorum ki tek çocuklu anneler yada tek cocuk isteyenler acaba fikirleriniz ne pişman oldunuz mu yada olurum diye düşündünüz.mu
Ben çocuklarin sevgisi birbirine karismasin diye ara vermek istemisimdir kizken bile öle derdim en az 10 yaş diye ölede yaptim oğlum 10 yasindaydi ikinci kez hamileydim oğlum hep istiyordu kardes helede erkek olsun olduda 42. Haftada dr. Hatasi oğlumu kaybettik 10 yasindaki oğlum artik benim hic kardesim olmayacakmi diyerek icine kapandi çok şükür aştik oğlum 13 yaşinda şimdi ona kardes için çabaliyoruz ama olmayinca olmuyor pismanim evet keşke vakti zamaninda yapsaydim

Ya bilmiyorum cok zor bi karar

çok güzel akıllar vermişsin ne yaptın ne yaptın diyede sen ne yaptın
başkasının en yaptığı önemli degil sen kendi yaptıklarına bakacaksın

evet yaradan herkesi , aynı şekilde kısmetlendirmiyor , çoçuk doğurdun al sana kısmet demiyorü
bunun ölçüsüde çoçuk doğurmak degill

Tek çocuğum yolda
Ama hamile kalmadan önce bile bir düşüncem vardı. Tekte kalmamak gibi.
Hatta 1.yi doğurduktan max. 1bucuk 2 sene sonra 2.çocuğu yapmak istiyorum. (umarım şartlarım olanak sağlar buna)
Çevremdekiler 1.yi doğur istemezsin vs diyorlar ama ben nedense ikisininde aynı anda büyümesinden yanayım.
Hem kendi adıma da daha rahatlık olur diye düşündüm.
Birini 5 6 yaşına getirip tekrardan sar başa olmasın diye düşünüyorum.
Hayırlısı..

Ama 2.ci çocuk kesinlikle olmalı.
Hem yalnız kalmaz, hem hayatta koşulsuz tutunabileceği biri olur hayatında.

HanimKelesimiGetir abla seninde düşüncelerini merak ediyorum

Ben kendi adıma pişmanlık duymadım diyebilirim,nedeni bizler tayinciydik farklı şehirler gezince birde tek başınasın kime güveneceksin..Hasta olsan sana bakacak kimsen yok birde çocuk olunca iyice tek başına kalıyorsun..
Kızım 9 aylıktı kalça çıkığı ameliyatı oldu.6 ay alçıda kaldı yetmedi üstüne tekrar ameliyat olup çivi ve platin kondu hep stres ve sıkıntı içimdeydim tek başımayım eş ne kadar yardımcı olursa olsun yine sen bakıyorsun çoçuğa..
Kızım büyüdükçe kardeş istedi ben yanaşmadım,nedenide aynı şeyleri tekrar yaşama gibi düşünce içindeydim evet garantisi yoktu ama benim için olmazdı.

Eğer tekrar düşünüyorsan 2.bir çocuğu çok fazla ara vermeden olabilir,yoksa yaş ilerledikçe karar vermekte bakmak ta zorlaşır..

Pişmanmısın dersen değilim,eğer kızımda bu rahatsızlık olmasaydı belki 2. çocuğu düşünürdüm..

Bilmiyorum abla beni az cok biliyorsun benim düşüncem de öyle eger dusunursem ikinciyi cocugu fazla ara vermek istemiyorum esimede guvenmiyorum ama aradan yedi sene gecer esimle gayet iyi bi hayatimiz olursa bu defada ben istemem.gibi.geliyor

Önemli olan da çevreye sadece bakmak değil diyorum. Gördüğümüz insanlara ne yapabildiğimiz. Elimizden geleni mi yapıyoruz sadece yazık deyip geçiyor muyuz?
500 lira yıllık ücreti yapmayın. Aylık 60 lira mı ne anaokulu. Ayrıca zorunlu da değil. Ben 4 tane çocuğum varken okula gitmeden okuma yazma öğrendi çocuklarım. Kaldı ki çok da ilgili bi bile anne değilim. Günde yarım saat yeter o parayı veremiyorsanız

Bende 1den yanayım.oğlum biraz zor bi çocuk eve kedi aldık çok iyi arkadaşlar ama arada bi gelip onu çokmu seviyosun beni ne kadar seviyosun diyo.kardeşi olsa ne olur kim bilir.ama bende abimle görüşmüyorum ve eşimde kardeşiyle düşman gibi belkide ondandır istemeyişimin sebebi.birde 2çocuklu evliliklere bakıyorum özel hayat bitiyo biraz ama ikinciden sonra bence anneler rahatlıyor tek çocuktaki gibi herşeyi takmıyor sıkıntı yapmıyor.bazen biz yaşlanınca bu çocuk hiçmi akrabası olmıcak diyorum zaten biz görüşmüyorum neyapar bi hasta olsa kimler bakar diyorum.maddi olarak biraz rahatlarsak 2.yide düşünücem ama sezeryan istemeden olduğum için korkum var

Çok ara verincede inan herşey zor gelebilir,onun için çok iyi düşünüp ona göre karar vermen lazım..
Aile faktörü de önemli benim için,evde husursuzluk varsa çocuk düzeltir mantığını düşünme sakın..

Yok öyle düşünmüyorum sadece kizimin iyi anlasan bi kardesi olsun diyorum zaten hep iki çocuğum olsun istemisimdir ama gel gor ki sorunlar var artık duzeldi bazi seyler hazir eşimle alismisken ikincisi de olsun diyorum sonra iki çocukla ortada kalmakda var diyorum cok cikmazdayim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…