- 29 Mayıs 2015
- 1.690
- 1.540
- 133
- 35
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Rızk olayının canlı şahidi olduğum için başımdan geçeni birebir yazdım. Etrafımda çocuktan sonra ev aldık falan diyenlerle dolu. Açlıktan ölenlerin sorumluluğu hepimizin boynuna. Sıcak evimizde otururken insanlar açlıktan ölüyor demek ne kadar kolay. Önemli olan birşeyler yapabilmektedir ve herkes üstüne düşeni yapsa bu dünyada aç kalmaz emin olun.yapmayın lütfen, dilenenlerin hepsi zengin, açlıktan ölenlerin hepsi ya haram yediğinden ya başkası zekat vermediğimden, eee o zaman Allah kime rızkını veriyor? sadece size mi? size verdiğinin azcığını da somalideki binlerce aç çocuğa verse, samsunda açlıktan ölen kübra bebeğe verse, çöpten bulduğu ekmeği kemiren garibana verse... Allah rızkını verir diye çocuk mu doğurulur, sizin şansınız açılmış kazancınız artmış, ama millete doğurun herkese rızkını verir demeyin, hele de biz bunu konuşurken bile dünyada biryerlerde bebekler aç susuz ölürken.
Benim bi arkadaşım 1 gün sancıda kaldı çok zor doğurdum doğurmaktan çok korkuyorum uzun bi süre düşünmüyorum dedi 2 yaşına yeni girecek bi kızı var ve hamile kalmış kazayla... Duyunca ben bile şaşırdım o kadar korkuyordun dedim oldu napiim ikinciye belki kolay doğururum nasip dedi. Mesela benim hamileliğimde doğumumda çok güzel geçti doğurduktan sonra odama geçtim hastanede soruyorlar nasıldı diye bende 10 tane olsa yine doğururum dedim :) değişiyor işte kişiden kişiyeHenüz çocuğum yok, oğlum yolda. Hamileligim çok güzel geçiyor şükür :) bir de doğumu görüp ondan sonra kaç çocuk istediğime karar vereceğimeğer doğum korktuğum kadar korkunç değilse bir kızım olana kadar devam ederim çalışmalara herhalde... eşime kalsa zaten 5 çocuk istiyor :)
Düzenleme: konu sahibinin sorusuna cevap vermeyi unutmuşum. Eğer doğum korktuğum kadar korkunçsa 2. Çocuk düşünmem...
Ben su kuyusu yapımında katkıda bulunmuştum ve takibinide yaptım sonra o güzelim kuyunun fotosunu görünce dünyalar benim olmuştuRızk olayının canlı şahidi olduğum için başımdan geçeni birebir yazdım. Etrafımda çocuktan sonra ev aldık falan diyenlerle dolu. Açlıktan ölenlerin sorumluluğu hepimizin boynuna. Sıcak evimizde otururken insanlar açlıktan ölüyor demek ne kadar kolay. Önemli olan birşeyler yapabilmektedir ve herkes üstüne düşeni yapsa bu dünyada aç kalmaz emin olun.
Bebekler aç susuz ölüyorsa siz de bi su kuyusu yaptırın mesela. Maddi durumunuz iyi bildiğim kadarıyla.
Yok sadece herşey dört dörtlük olsun diyen birisiniz sanırım. Eskiden ben de bir yerde kır görsem temizliğe girişirdim. Aman o öyle bu böyle. 3.hamilelik çok zor geçti ve bırakmak zorunda kaldım herşeyi. Kendim de rahatladım açıkçası. Bi yerde bazı şeyleri bosvemek gerekiyor. Oyuncu anneyi öneririm takip etmediyseniz rahatlatıyor. :)
Annemle dördüncüye hamileyken yakın oturmaya başladık. 3 çocuğum varken ben de Ankara daydım. Şimdi çok yardımı oluyor ama mesela tam doğum yapacağım günlerde hacca gidecek
Çocukların sayısıyla orantılı kazancımız da artıyor diyim. Eşimde hep bi daire daha alma telaşı.
Müslüman olmak gerekmez ki insan olmak için. Yani sen müslüman olmasan çok zenginken açlık çeken birini görsen yardım etmez misin? Evet zekat için dedim genel olarak kaldı ki Müslümanım diyen bile zekatı nasıl daha az veririm derdinde. Müslüman olmayan ama çoğu Müslümanım deyip namaz kılandan çok daha duyarlı insanlar da var etrafta. Sadece biraz insan olmak bence bize gereken şey.
Doğru kusura bakmayın yanlış ifade etmişimben ifadenizden bahsetmiştim.. başka insanların emirleri ... bu ifade anlatmak istediğinizle tam tezat bir ifade .. konunun özünde haklısınız ona birşey demedim ki..
aman neyse konuyu saptırıp ban yemeyelim şimdi durduk yerde:))
Rızk olayının canlı şahidi olduğum için başımdan geçeni birebir yazdım. Etrafımda çocuktan sonra ev aldık falan diyenlerle dolu. Açlıktan ölenlerin sorumluluğu hepimizin boynuna. Sıcak evimizde otururken insanlar açlıktan ölüyor demek ne kadar kolay. Önemli olan birşeyler yapabilmektedir ve herkes üstüne düşeni yapsa bu dünyada aç kalmaz emin olun.
Bebekler aç susuz ölüyorsa siz de bi su kuyusu yaptırın mesela. Maddi durumunuz iyi bildiğim kadarıyla.
Benim bi arkadaşım 1 gün sancıda kaldı çok zor doğurdum doğurmaktan çok korkuyorum uzun bi süre düşünmüyorum dedi 2 yaşına yeni girecek bi kızı var ve hamile kalmış kazayla... Duyunca ben bile şaşırdım o kadar korkuyordun dedim oldu napiim ikinciye belki kolay doğururum nasip dedi. Mesela benim hamileliğimde doğumumda çok güzel geçti doğurduktan sonra odama geçtim hastanede soruyorlar nasıldı diye bende 10 tane olsa yine doğururum dedim :) değişiyor işte kişiden kişiye
Ben çocuklarin sevgisi birbirine karismasin diye ara vermek istemisimdir kizken bile öle derdim en az 10 yaş diye ölede yaptim oğlum 10 yasindaydi ikinci kez hamileydim oğlum hep istiyordu kardes helede erkek olsun olduda 42. Haftada dr. Hatasi oğlumu kaybettik 10 yasindaki oğlum artik benim hic kardesim olmayacakmi diyerek icine kapandi çok şükür aştik oğlum 13 yaşinda şimdi ona kardes için çabaliyoruz ama olmayinca olmuyor pismanim evet keşke vakti zamaninda yapsaydimAslında bu aralar o kadar cok düşünüyorum ki tek çocuklu anneler yada tek cocuk isteyenler acaba fikirleriniz ne pişman oldunuz mu yada olurum diye düşündünüz.mu
Ya bilmiyorum cok zor bi kararBen çocuklarin sevgisi birbirine karismasin diye ara vermek istemisimdir kizken bile öle derdim en az 10 yaş diye ölede yaptim oğlum 10 yasindaydi ikinci kez hamileydim oğlum hep istiyordu kardes helede erkek olsun olduda 42. Haftada dr. Hatasi oğlumu kaybettik 10 yasindaki oğlum artik benim hic kardesim olmayacakmi diyerek icine kapandi çok şükür aştik oğlum 13 yaşinda şimdi ona kardes için çabaliyoruz ama olmayinca olmuyor pismanim evet keşke vakti zamaninda yapsaydim
çok güzel akıllar vermişsin ne yaptın ne yaptın diyede sen ne yaptınRızk olayının canlı şahidi olduğum için başımdan geçeni birebir yazdım. Etrafımda çocuktan sonra ev aldık falan diyenlerle dolu. Açlıktan ölenlerin sorumluluğu hepimizin boynuna. Sıcak evimizde otururken insanlar açlıktan ölüyor demek ne kadar kolay. Önemli olan birşeyler yapabilmektedir ve herkes üstüne düşeni yapsa bu dünyada aç kalmaz emin olun.
HanimKelesimiGetir abla seninde düşüncelerini merak ediyorum
Bilmiyorum abla beni az cok biliyorsun benim düşüncem de öyle eger dusunursem ikinciyi cocugu fazla ara vermek istemiyorum esimede guvenmiyorum ama aradan yedi sene gecer esimle gayet iyi bi hayatimiz olursa bu defada ben istemem.gibi.geliyorBen kendi adıma pişmanlık duymadım diyebilirim,nedeni bizler tayinciydik farklı şehirler gezince birde tek başınasın kime güveneceksin..Hasta olsan sana bakacak kimsen yok birde çocuk olunca iyice tek başına kalıyorsun..
Kızım 9 aylıktı kalça çıkığı ameliyatı oldu.6 ay alçıda kaldı yetmedi üstüne tekrar ameliyat olup çivi ve platin kondu hep stres ve sıkıntı içimdeydim tek başımayım eş ne kadar yardımcı olursa olsun yine sen bakıyorsun çoçuğa..
Kızım büyüdükçe kardeş istedi ben yanaşmadım,nedenide aynı şeyleri tekrar yaşama gibi düşünce içindeydim evet garantisi yoktu ama benim için olmazdı.
Eğer tekrar düşünüyorsan 2.bir çocuğu çok fazla ara vermeden olabilir,yoksa yaş ilerledikçe karar vermekte bakmak ta zorlaşır..
Pişmanmısın dersen değilim,eğer kızımda bu rahatsızlık olmasaydı belki 2. çocuğu düşünürdüm..
Önemli olan da çevreye sadece bakmak değil diyorum. Gördüğümüz insanlara ne yapabildiğimiz. Elimizden geleni mi yapıyoruz sadece yazık deyip geçiyor muyuz?maddi durumum iyi olsa devlet anaokulu bile 500 tl nasıl 2. yi yapayım der miyim
ayrıca başkasının yardımına güvenip çocuk mu yapılır, ben doğurayım bir zengin gelir zekat verir nasıl olsa diye...
sonuç olarak Allah size rızkını vermiş ama herkese vermiyor, doğurun Allah rızkını verir demeden önce sadece kendimize değil dönüp çevremize de bir bakmamız lazım değil mi, pazar kalkınca sokağa dökülmüş çürüğü toplayarak karnını doyurmaya çalışana, evsize, yoksula... bakalım her çocuk rızkıyla mı gelmiş yoksa tuzu kuru olana mı öyle geliyor...
Bilmiyorum abla beni az cok biliyorsun benim düşüncem de öyle eger dusunursem ikinciyi cocugu fazla ara vermek istemiyorum esimede guvenmiyorum ama aradan yedi sene gecer esimle gayet iyi bi hayatimiz olursa bu defada ben istemem.gibi.geliyor
Yok öyle düşünmüyorum sadece kizimin iyi anlasan bi kardesi olsun diyorum zaten hep iki çocuğum olsun istemisimdir ama gel gor ki sorunlar var artık duzeldi bazi seyler hazir eşimle alismisken ikincisi de olsun diyorum sonra iki çocukla ortada kalmakda var diyorum cok cikmazdayimÇok ara verincede inan herşey zor gelebilir,onun için çok iyi düşünüp ona göre karar vermen lazım..
Aile faktörü de önemli benim için,evde husursuzluk varsa çocuk düzeltir mantığını düşünme sakın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?