Tek çocuklu olmak bu kadar korkunç mu?

Migrenmagduru

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2018
30
19
3
34
Iyi geceler arkadaşlar ben 27 yaşındayim 8 yıllık evliyim çok şükür mutlu bir evliliğim var 2.sınıfa giden dünyalar tatlısı bir evladım var, maddi sıkıntılarımız var ufak tefek ama malum geçim derdi herkesin başında.

Derdime gelecek olursak biz ikinci bir çocuk yapmayı düşünmüyoruz, sebebleri ise;
Tüm olanaklarımızı evladımız için kullanıp onun en iyi şartlarda yetişmesini istiyoruz,
Ben örgün üniversite okuyorum ağır ve zor bir bölüm,
Evlendik evleni (isyan gibi olmasin)borç hastalık yakamızı bırakmadı yeni yemi rahatlayacağız, evladimizla gezip tozup tatil yapmak anılar biriktirmek istiyoruz..
Ayy şimdiden amma konuştum:KK43:( kızmayın lütfen.

Bugün kv aradı hal hatır sormaya konuşurken eltimin 2.çocuğa hamile olduğunu söyledi (bu arada eltimden hiç hazzetmem eşimde bende selam dahi vermeyiz , hasta ruhlu birisi gerçek bir psikopat konuştuğu yalanları iftiralarını anlatsam sabah olur yani hakaret için demiyorum gerçekten ruhsal bir hastalık ondaki, en küçüğünden örnek vereyim eşim ağır bir hastalık geçirmişti eltim facebook ta "oh olsun sürünsünler" falan yazip paylaşmıştı, eşide mahcup olup kardeşiyle yani eşimle ekstra ilgilenmişti hastanede falan bu eltim buna daha da sinirlenip geceleri özel numaradan beni taciz etmeye başladı her gece 3te 4te arıyordu o derece sorunlu) tabi ben kvye "gözün aydın anne, hayırlısıyla kurtulsun" deyip iyi dileklerimi söyledim, yok kv duramadı "ahh kızım senin çocuk tek kaldı vah tuh geç kaldın keşke sende doğursaydın önceden" dedi anne düşünmüyoruz biliyorsun dedim boş ver herşeyin hayırlısı dedim "doğru neyse gelinim(eltimden bahsediyor) tek sagsaglim doğursun başka bir sey istemem" dedi . Ya kızlar kafama takıldı ne şimdi bu beni kıskandirmaya mi çalıştı aklınca kv ya da gaz verip aklınca bana çocuk mu yaptıracak? Hayır işim başımdan aşkın vizelerim yeni bitmiş çocuğumun sinavlari var bu aralar banane eltimden isterse 10.yu doğursun ben mesafeli oldukça daha da saçmalıyor kv ne yapayım tamamen mi keseyim görüşmeyi? Hakkınızı helal edin kızlar destan olmuş mübarek.

Kayınvalideniz ile olan ilişkinizin geçmişini bilmeden , şu yazdığınız konuya istinaden yorum yapıyorum ; ben görüşmeyi kesecek kadar büyük bir sorun göremedim .
Karışmasalar iyi , ama böyle bizim toplumumuz , bırak kayınvalideyi , konu komşu bile sorma hakkı görüyor.
Anası -babası sizsiniz , kim ne derse desin , bu bir tek sizi ilgilendiren bir şey. Ama şahsen benim bir abim var , iyi ki de var , canımı veririm onun için . keşke bir kardeşim daha olsaydı derim hep... ama dediğim gibi bu sizin kararınız ;) kimseye düşmez .

Tek cocuklu olmak tabiki korkunc degil; maddi manevi sIkIntilar varken saglikla ilgili kotu zamanlar atlatmisken biraz nefes almaya, dinlenmeye, rahatlamaya ihtiyaciniz vardir elbet.
Baskalarini dinlemeyin, duymayin.
Esinizle ikiniz ne dusunuyorsaniz onu yapin.
O kadar doğru dediniz ki...yani bizde sizin gibi düşünüyoruz ama ne anlıyorlar böyle özel bir konuya burun sokmaktan çözemedim, öyle bir konuşması var ki tek çocukla kalmak felaket gibi tövbe tövbe .Teşekkür ederim yorum için:)

Kayınvalideniz ile olan ilişkinizin geçmişini bilmeden , şu yazdığınız konuya istinaden yorum yapıyorum ; ben görüşmeyi kesecek kadar büyük bir sorun göremedim .
Karışmasalar iyi , ama böyle bizim toplumumuz , bırak kayınvalideyi , konu komşu bile sorma hakkı görüyor.
Anası -babası sizsiniz , kim ne derse desin , bu bir tek sizi ilgilendiren bir şey. Ama şahsen benim bir abim var , iyi ki de var , canımı veririm onun için . keşke bir kardeşim daha olsaydı derim hep... ama dediğim gibi bu sizin kararınız :KK66: kimseye düşmez .
Kv ile ilişkimiz iyidir fakat ben yüz göz olmadığım için çoğu ayıbını es geçiyorum , geçmişte özellikle çok abuk şeyler yapmadı değil, üstünde bile durmadım eşim bile bilmez çoğunu.

Kv üçüncü kişileri kullanımı karaları size ait bir organ olan rahim vajina gibi gayet mahrem ve tartışmaya kapalı birşey hakkında bukadar söz ve haksahibi görüyorlar kendilerine ...
27yaşında bir kadın olarak üremeye yardımcı organlarınızı nezaman be nekadar kullanacağınızı en iyi sizbilirsiniz...
Kayınvalideniz Çok cahil ve münasebetsiz yorumlarına hiç takılmayın ...
hayat sizin ,seçim sizin ,
Elti gebeliğe sizi kıskandırma saçmalığına gelince ötede oynasınlar allasen !

Kv üçüncü kişileri kullanımı karaları size ait bir organ olan rahim vajina gibi gayet mahrem ve tartışmaya kapalı birşey hakkında bukadar söz ve haksahibi görüyorlar kendilerine ...
27yaşında bir kadın olarak üremeye yardımcı organlarınızı nezaman be nekadar kullanacağınızı en iyi sizbilirsiniz...
Kayınvalideniz Çok cahil ve münasebetsiz yorumlarına hiç takılmayın ...
hayat sizin ,seçim sizin ,
Elti gebeliğe sizi kıskandırma saçmalığına gelince ötede oynasınlar allasen !

Tamamen katılıyorum..aile benim rahim benim çocuğa bakacak benim benim de benim... ötede oynama meselesine gelince valla ben kaçıyorum ötelere artık. Yorum için teşekkür ederim.

Kafanıza fazla takmayin. Ikinci cocugum doğduktan sonra "3. Ne zaman düşünüyorsun" diye soranlar oldu. Bebek daha bir kaç haftalıkti yani. :KK70: önemli olan sizin karariniz ve mutlu olmaniz
Kafaya asıl taktigim şey Kv kişisi eltimden olabildiğince uzak durduğunu biliyor ve beni onun hamileligiyle kiskandirip çocuk için gazlamaya çalışacağım diye mahremime karışıp sacmalamasi. Yorum için teşekkür ederim.

Hakkaten boş insanların boş kafaların klasik saçma muhabbetleri bir bitmiyor

Bekarken nezaman evlencen
Evlenirsin ilk Aydan çocuk yokmu çocuk
Hemen yaparsın ay erken değilmi biraz gezseydiniz
Gezersin çok para harcıyorsunuz az evinizde oturun
Birici çocuğu yaparsın buna bide kardeş yapın
Çalışırsın ay çocuk ziyan zebil oluyor İşi bırak
İşi bırakırsın neden çalışmıyorsun da genceciksin yatıyorsun

Bi bırakın insanları rahat yağ vallahi sinirlendim
Vır vır vır zır zır zır .....

Iyi geceler arkadaşlar ben 27 yaşındayim 8 yıllık evliyim çok şükür mutlu bir evliliğim var 2.sınıfa giden dünyalar tatlısı bir evladım var, maddi sıkıntılarımız var ufak tefek ama malum geçim derdi herkesin başında.

Derdime gelecek olursak biz ikinci bir çocuk yapmayı düşünmüyoruz, sebebleri ise;
Tüm olanaklarımızı evladımız için kullanıp onun en iyi şartlarda yetişmesini istiyoruz,
Evlendik evleni (isyan gibi olmasin)borç hastalık yakamızı bırakmadı yeni yemi rahatlayacağız, evladimizla gezip tozup tatil yapmak anılar biriktirmek istiyoruz..

Bugün kv aradı hal hatır sormaya konuşurken eltimin 2.çocuğa hamile olduğunu söyledi (bu arada eltimden hiç hazzetmem eşimde bende selam dahi vermeyiz , hasta ruhlu birisi gerçek bir psikopat konuştuğu yalanları iftiralarını anlatsam sabah olur yani hakaret için demiyorum gerçekten ruhsal bir hastalık ondaki, en küçüğünden örnek vereyim eşim ağır bir hastalık geçirmişti eltim facebook ta "oh olsun sürünsünler" falan yazip paylaşmıştı, eşide mahcup olup kardeşiyle yani eşimle ekstra ilgilenmişti hastanede falan bu eltim buna daha da sinirlenip geceleri özel numaradan beni taciz etmeye başladı her gece 3te 4te arıyordu o derece sorunlu) tabi ben kvye "gözün aydın anne, hayırlısıyla kurtulsun" deyip iyi dileklerimi söyledim, yok kv duramadı "ahh kızım senin çocuk tek kaldı vah tuh geç kaldın keşke sende doğursaydın önceden" dedi anne düşünmüyoruz biliyorsun dedim boş ver herşeyin hayırlısı dedim "doğru neyse gelinim(eltimden bahsediyor) tek sagsaglim doğursun başka bir sey istemem" dedi . Ya kızlar kafama takıldı ne şimdi bu beni kıskandirmaya mi çalıştı aklınca kv ya da gaz verip aklınca bana çocuk mu yaptıracak? Hayır işim başımdan aşkın vizelerim yeni bitmiş çocuğumun sinavlari var bu aralar banane eltimden isterse 10.yu doğursun ben mesafeli oldukça daha da saçmalıyor kv ne yapayım tamamen mi keseyim görüşmeyi? Hakkınızı helal edin kızlar destan olmuş mübarek.

27 yaşındaki birine neden menapoza girmiş gibi davranmış o kısmı tam anlamadım.

Aynen
Hakkaten boş insanların boş kafaların klasik saçma muhabbetleri bir bitmiyor

Bekarken nezaman evlencen
Evlenirsin ilk Aydan çocuk yokmu çocuk
Hemen yaparsın ay erken değilmi biraz gezseydiniz
Gezersin çok para harcıyorsunuz az evinizde oturun
Birici çocuğu yaparsın buna bide kardeş yapın
Çalışırsın ay çocuk ziyan zebil oluyor İşi bırak
İşi bırakırsın neden çalışmıyorsun da genceciksin yatıyorsun

Bi bırakın insanları rahat yağ vallahi sinirlendim
Vır vır vır zır zır zır .....
Çok mu boşlar çok mu işsizler anlamadım ben, yani annem asla asla sormaz mesela bana özelim hakkında sorular.

Istemiyorsaniz yapmayin lakin kardes herseyden cok güzeldir ... tatillerden falan. Belki ilerde fikriniz degisir üvey ablamla benim aramda 15 yas var :) iyi anlasirdik... yegenlerimle daha iyi anlasiyorum hatta :)) cool teyzeyim ben :))

Kaear sizin eltinizi bilmem ama kv ile ole bir huyu varsa takma ama esin için kırma birgün var yoklar sen saygida kusur etme ole bir durumda dinleme ve kapat guzellikle canm

Bana ilk çocuğun ne zaman olacak diye soramadılar zaten 40 günlük evliyken hamile kaldım :confused: o aşamayı atlattım. Oglum 18 aylik oldu yavaş yavaş banada sormaya başladılar ama henüz köşeye sıkıştıran olmadı :) biz düşünmüyoruz ama nasipte varsa zaten olur diyorum. Bu cümleden sonra uzatan olmadı. Annem hariç.

Back
X