Tek çocuklu olmak bu kadar korkunç mu?

Bir de basliga istinaden
Ben olsam cok cocuktan korkarim :KK45:
Nerde cokluk orda yokluk demisler

Başlığa istinaden yazacağım, tek çocuk olmak korkunç değil tabiki ama ben tek çocuk olmak istemezdim mesela. İyi bir kardeş gibisi yok. Herkes sana sırtını dönse bile, yeri gelip anne babanla zıt düşsen bile iyi bir kardes her zaman senin yanında oluyor. Ben anneme keşke dört beş tane dogursaydin zamanında diyorum:) Daha yaşınız genç bunları düşünmek için erken şimdi rahatiniza bakın, kimin ne dediğini takmayın ama ilerde durumunuz uygun olursa ikinci çocuğu düşünün derim:)

yazdıklarınız çok mantıklı, çok haklısınız ama insanın bir kardeşinin olması müthiş duygu. erkek olmasına rağmen her şeyimi paylaşabiliyorum. o benim en iyi dostum, sırdaşım, oğlum, kardeşim, ağabeyim, her şeyim. ay bir yere bağlayamadım ama belki çocuğunuz bir kardeşi olsun istiyordur.

Bir şeye karar verdiyseniz sonuna kadar arkasında durun. Neden bir yorumla kararınızın doğruluğunu sorguluyorsunuz? Ben de tek çocukla kalacağım olumsuz yorumlar beni hiç etkilemiyor. Annem çok baskı yapıyor he deyip geçiyorum.

Iyi geceler arkadaşlar ben 27 yaşındayim 8 yıllık evliyim çok şükür mutlu bir evliliğim var 2.sınıfa giden dünyalar tatlısı bir evladım var, maddi sıkıntılarımız var ufak tefek ama malum geçim derdi herkesin başında.

Derdime gelecek olursak biz ikinci bir çocuk yapmayı düşünmüyoruz, sebebleri ise;
Tüm olanaklarımızı evladımız için kullanıp onun en iyi şartlarda yetişmesini istiyoruz,
Ben örgün üniversite okuyorum ağır ve zor bir bölüm,
Evlendik evleni (isyan gibi olmasin)borç hastalık yakamızı bırakmadı yeni yemi rahatlayacağız, evladimizla gezip tozup tatil yapmak anılar biriktirmek istiyoruz..
Ayy şimdiden amma konuştum:KK43:( kızmayın lütfen.

Bugün kv aradı hal hatır sormaya konuşurken eltimin 2.çocuğa hamile olduğunu söyledi (bu arada eltimden hiç hazzetmem eşimde bende selam dahi vermeyiz , hasta ruhlu birisi gerçek bir psikopat konuştuğu yalanları iftiralarını anlatsam sabah olur yani hakaret için demiyorum gerçekten ruhsal bir hastalık ondaki, en küçüğünden örnek vereyim eşim ağır bir hastalık geçirmişti eltim facebook ta "oh olsun sürünsünler" falan yazip paylaşmıştı, eşide mahcup olup kardeşiyle yani eşimle ekstra ilgilenmişti hastanede falan bu eltim buna daha da sinirlenip geceleri özel numaradan beni taciz etmeye başladı her gece 3te 4te arıyordu o derece sorunlu) tabi ben kvye "gözün aydın anne, hayırlısıyla kurtulsun" deyip iyi dileklerimi söyledim, yok kv duramadı "ahh kızım senin çocuk tek kaldı vah tuh geç kaldın keşke sende doğursaydın önceden" dedi anne düşünmüyoruz biliyorsun dedim boş ver herşeyin hayırlısı dedim "doğru neyse gelinim(eltimden bahsediyor) tek sagsaglim doğursun başka bir sey istemem" dedi . Ya kızlar kafama takıldı ne şimdi bu beni kıskandirmaya mi çalıştı aklınca kv ya da gaz verip aklınca bana çocuk mu yaptıracak? Hayır işim başımdan aşkın vizelerim yeni bitmiş çocuğumun sinavlari var bu aralar banane eltimden isterse 10.yu doğursun ben mesafeli oldukça daha da saçmalıyor kv ne yapayım tamamen mi keseyim görüşmeyi? Hakkınızı helal edin kızlar destan olmuş mübarek.

Keşke herkes sizin gibi mantıklı olsa.

Bence kv niyeti seni kıskandırmak değil. Kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. Biliyorsun ki tek çocuk pek görünen birşey değil, alışılmışlık birden fazla çocuktur. Siz cevabını vermişsiniz zaten, fazla takmayın ama iletişimi de koparmayın

Tamamen katılıyorum..aile benim rahim benim çocuğa bakacak benim benim de benim... ötede oynama meselesine gelince valla ben kaçıyorum ötelere artık. Yorum için teşekkür ederim.
Ayni durum bende var.sirf kv degil esimin akrabalari ve cevrede ayni.ozel bir durum bu kime ne cok sukur bir evladim var.ben panik atak icin ilac kullaniyorum ve bu gebelige engel icmeden saglikli degilim cunku.bu gibi hastaliklari herkwz anlamiycagi icin sebebte soyleyemiyirum.istemiyoruz dusunmuyoruz nasip dedikce anlandiz israrlar ve ornekler cok bunaltici

Yaş daha 27 şuan için istemiyor tereddüt ediyor olabilirsin...menepoza kadar çok seneler var imkanlar değişir fikirler değişir ...sonuçta yeminler etmiyorsun tövbeler etmiyorsun ...düşünmek yaşamak için çokça yılların var allah ömür versin ...
Misal bende hep tek çocuklu düşünürdüm kendimi 30uma geldim dünyalığımızı yaptık ...
Şimdi allah verirse tedavimi ikizbebek hedefi ile bitirmek hayalindeyim

Akışına bırak

şimdi tek çocuk var tek çocuk var

aslında kardeş iyi paylaşmayı öğreniyo hem arkadaş oluyolar ne bileyim kavga etseler de birbirlerini koruyup kolluyolar

gelelim soruna

şimdi tek çocuk var ona yetelim diye her istediği olmuş ve doymuş çocuk küçük yaşta bıkmış herşeyden sakin ve içine kapanık

tek çocuk var ve yine her istediği olmuş ama doyumsuz daha da isteyen paylaşmayı bilmeyen

yani aslında kardeş güzel şey bence zaten en az 2 diye düşünüyorum sağlık sorunu olmadığı taktirde tabi yinede düşün derim ben hem evladın ne ister bu konuda yani kimi çocuk var özeniyo niye yok diye sorup istiyo

Iyi geceler arkadaşlar ben 27 yaşındayim 8 yıllık evliyim çok şükür mutlu bir evliliğim var 2.sınıfa giden dünyalar tatlısı bir evladım var, maddi sıkıntılarımız var ufak tefek ama malum geçim derdi herkesin başında.

Derdime gelecek olursak biz ikinci bir çocuk yapmayı düşünmüyoruz, sebebleri ise;
Tüm olanaklarımızı evladımız için kullanıp onun en iyi şartlarda yetişmesini istiyoruz,
Ben örgün üniversite okuyorum ağır ve zor bir bölüm,
Evlendik evleni (isyan gibi olmasin)borç hastalık yakamızı bırakmadı yeni yemi rahatlayacağız, evladimizla gezip tozup tatil yapmak anılar biriktirmek istiyoruz..
Ayy şimdiden amma konuştum:KK43:( kızmayın lütfen.

Bugün kv aradı hal hatır sormaya konuşurken eltimin 2.çocuğa hamile olduğunu söyledi (bu arada eltimden hiç hazzetmem eşimde bende selam dahi vermeyiz , hasta ruhlu birisi gerçek bir psikopat konuştuğu yalanları iftiralarını anlatsam sabah olur yani hakaret için demiyorum gerçekten ruhsal bir hastalık ondaki, en küçüğünden örnek vereyim eşim ağır bir hastalık geçirmişti eltim facebook ta "oh olsun sürünsünler" falan yazip paylaşmıştı, eşide mahcup olup kardeşiyle yani eşimle ekstra ilgilenmişti hastanede falan bu eltim buna daha da sinirlenip geceleri özel numaradan beni taciz etmeye başladı her gece 3te 4te arıyordu o derece sorunlu) tabi ben kvye "gözün aydın anne, hayırlısıyla kurtulsun" deyip iyi dileklerimi söyledim, yok kv duramadı "ahh kızım senin çocuk tek kaldı vah tuh geç kaldın keşke sende doğursaydın önceden" dedi anne düşünmüyoruz biliyorsun dedim boş ver herşeyin hayırlısı dedim "doğru neyse gelinim(eltimden bahsediyor) tek sagsaglim doğursun başka bir sey istemem" dedi . Ya kızlar kafama takıldı ne şimdi bu beni kıskandirmaya mi çalıştı aklınca kv ya da gaz verip aklınca bana çocuk mu yaptıracak? Hayır işim başımdan aşkın vizelerim yeni bitmiş çocuğumun sinavlari var bu aralar banane eltimden isterse 10.yu doğursun ben mesafeli oldukça daha da saçmalıyor kv ne yapayım tamamen mi keseyim görüşmeyi? Hakkınızı helal edin kızlar destan olmuş mübarek.
Vallaha benim eltim 3.ye hamile görümcemin 3 tane var ben tek ...ara ara bana da sıra sende hadi gec kaldın diolar ama zerre aldırmıyorum yol kanma yoluna devam lâkin onlar bakmayacak sonuçta

Back
X