Tek çocukta kalanlar

Bu konuyla ilgili bende topik açmıştım Hala kararsızlığıma çare bulamadım. gerçekten bende bilgi almak istiyorum. 23 yaşında anne oldum. şuan 28 yaşındayım. Başından şu zamana kadar tek çocuk istiyordum. Çokta zor çocuktu çevrenin hem allah kolaylık versin deyip hemde 2. Düşünmelisin sözlerini çok duydum. Şimdi bu sene anaokuluna başlayacak büyüdü tabi daha sakinledi rahatım. Şimdi tam rahatlamışken başa dönmek zor geliyor. Eşim çok istiyor yaş farkı açılmasın tek çocuk olmasın diye. Hatta yardımcı alıcam diyor. Ev işini o yapsın sen bebeğimizle ilgilen diye. Benimde kafama yavaş yer ediyor ama hala kararsızım. Kendim 4 kardeşim ama tek gibiydim. Aramda en az 15 yaş var onlarla. Eşimin ailesinide onlarda 4 kardeş görüyorum eşim seferber oluyor birşey olduğunda ha yine bi durum olunca bir aradalar o ayrı. Bebek özlemi tabi ki birazda olsa var önceden allah olmayana versin aman aman derdim. Şimdi yardımcı fikriyle sıcak geliyor. Aslında en çok yapmazdam ileride pişman olurmuyum. Oğlumda bana neden kardeş yapmadın dermi diye düşünüyorum. Şuan bile o kadar mutlu bir çocukki dışarıda her gören oğlumu çok seviyor hayran kalıyor ama anne dertli

Eğer gerçekten imkanlar uygun ise kardeş yap çocuğuna. Ben iki kardeşim kendimde iki çocuk istiyorum dünya bir yana kardeşim bir yana.. Bizim buralarda tek çocuk hiç çocuk derler. Allah korusun birinin başına bişey gelse senin de tutunacak dalın oluyor. Allah herkesin evladına hayırlı uzun ömürler versin. Bir komşumuzun iki oğlundan biri motor kazasında vefat etti gencecik hep der diğeri olmasaydı kesin kendşmi öldürürdüm tek dayanağım o diye. Aynı şekilde bizlerinde başına bir şey gelse çocuklar da birbirine tutunur.. İmkan varsa düşünmeden yapın ikinci çocuğu

Üçüncü yalnız kalırsa diye dördüncüyü de düşünecek misinizyapıp bakabilene ne mutlu hayran kalıyorum ben keşke ben de yapabilsem çocuk olmadan evvel 4 taneydi hayalim amma atmışım he
Ay ben hamilelik planlamisim ya hani o zamanlar :)) ben ikizlere hamile kaldım ya kız :)) çok şükür ikinci ve üçüncü yalnız buyumeyecek
Sağlıkla kucağıma almak nasip olur inşallah..

Bu mesajı görüp hatırlamak beni çok mutlu etti. Rabbim herkesin de gönlüne göre versin inşallah inşallah. Evlat isteyene, bekleyene en güzel şekilde nasip etsin inşallah... İkizlerime hamileyim hamdolsun boyle dua ederken aklıma gelmemisti, nasip oldu. Sağlıkla, huzurla dogar, buyur, yaşarlar inşallah... Hepimizin evlada da benimkiler de...

Ne kadar içten demişsiniz ki 2. Çocuğu düşünürken onu bile yalnız bırakmamak için 3. Den bahsetmişsiniz Allah size ikiz vermiş Gözünüz aydın sağlıcakla kucağınıza alın inşallah

Ben tek çocuğum. Hep bir kardeşim olsa nasıl olurdu diye düşündüm ama olsa da hayırlı olacağının garantisi yok. Yani hiç sahip olmadığım bir şeyin yokluğunu da çekmedim. Şimdi aramıyorum keşke olsa diye.

kaç yaşındasınız

Yaşınız kaç?
Merhaba bildirimi kaçırmışım galiba şimdi gördüm bana cevabınızı

32 yaşındayım, oğlum 10bck aylık oldu ikinci çocuk fikri sallantıda neden derseniz hayat şartları; gerçekten ciddi anlamda ilgilenebilecek miyim fikri, bir diğeri de ikinci çocuk olunca oğluma ayırdığım vakit kisitlanacak, ikinci çocukla da asla ilkiyle ilgilendiğim gibi ilgileneceğim bir vakit olmayacak bu sanki her ikisine de haksizlikmis gibi geliyor.

Ama maddi olarak gerçekten yeterli hissedersem, o vakti yaratabileceğimi bilirsem 2.cocuk isteğim baki

Şu an mutluysa demek ki yalnızlık çekmiyor. Tabi ileride kardeş ister mi bilemem. Tek gibiyim deyince yazmak istedim. Benim de abilerimle aramda yaş farkı fazla, ben de tek çocuk gibi hissettim kendimi ama çocukken hiç kız kardeş falan istemedim. Ama bu yaşımda bir kız kardeşim olsaydı keşke demişliğim çok. Gerçi her kardeş çok iyi anlaşacak diye bir şey de yok. Çok anlaşamayan birbirine düşen ve keşke tek çocuk olsaydım diyen insanlar var. Bu yüzden her şeyin hayırlısı.
Aklıma gelmişken, yeğenim çok mutlu bir çocuktu ama ne zaman kardeşi dünyaya geldi uzun süre onu çok kıskandı. Kıskançlık dönemlerinin olduğu o yıllar mutsuz bir çocuk oldu.

34 yasindayim bir kizim var ve ikinciyi düşünmüyorum hayat şartlari çok zor neden tek kalsin ki ileride oda evlenecek çocuğu olacak benim kardeşim var iyikide var ama illa kardes olsun tek kalmasin diyenleri anlamiyorum ben zaten kardeslerde evlendimi ele karıştimi eskisi gibi olmuyor

Bence en iyisi, çünkü kardeşler arası en ufak çatışma ömür boyun ruha işliyor.

Ayyy anladım insallah hicbir sıkıntı yaşamazsınız hicbir zaman, ne kadar zor olduğunu tahmın ediyorum Allah yardımcınız olsun

fikir mükemmelmiş, fakat ben çalışıyorum. oğluma bile doğru dürüst vakit ayıramıyorum, keşke yapabilsem

34 yaşında 3. Ye hamileyim kardeş mantığından önce anneliğin verdiği o eşsiz duyguyu ve evlat sevgisinin ahır basması 3 çocuk isteme nedenimiz evlatlarım çok mutlu birlikte bu arada

Olaya farklı bir açıdan bakıyorum ben.
Eşim tek çocuk ve bazen yetemiyoruz.
Mesela bir yere gidiyoruz kv ya da Kp rahatsızlanıyo dönmek zorunda kalıyoruz çünkü içiniz rahat etmiyor gibi. İkinci bir çocuk olsaydı belki o kadar aklın kalmazdı. Hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmuyor.
Biz iki kardeşiz annemle üzülmesin diye paylaşamadığım çoğu şeyi kardeşimle paylaşırım, bu duygu gerçekten farklı.

Birde yetiştirişe göre değişken olarak tek çocuklar genelde paylaşmayı bilmiyolar. İlgi, sevgi, herşey onlarda çünkü.

Sağlık, maddiyat ve aile ilişkisi iyiyse tek olmamalı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…