- 27 Ağustos 2015
- 1.835
- 2.411
- 133
Eğer gerçekten imkanlar uygun ise kardeş yap çocuğuna. Ben iki kardeşim kendimde iki çocuk istiyorum dünya bir yana kardeşim bir yana.. Bizim buralarda tek çocuk hiç çocuk derler. Allah korusun birinin başına bişey gelse senin de tutunacak dalın oluyor. Allah herkesin evladına hayırlı uzun ömürler versin. Bir komşumuzun iki oğlundan biri motor kazasında vefat etti gencecik hep der diğeri olmasaydı kesin kendşmi öldürürdüm tek dayanağım o diye. Aynı şekilde bizlerinde başına bir şey gelse çocuklar da birbirine tutunur.. İmkan varsa düşünmeden yapın ikinci çocuğuBu konuyla ilgili bende topik açmıştımHala kararsızlığıma çare bulamadım. gerçekten bende bilgi almak istiyorum. 23 yaşında anne oldum. şuan 28 yaşındayım. Başından şu zamana kadar tek çocuk istiyordum. Çokta zor çocuktu çevrenin hem allah kolaylık versin deyip hemde 2. Düşünmelisin sözlerini çok duydum. Şimdi bu sene anaokuluna başlayacak büyüdü tabi daha sakinledi rahatım. Şimdi tam rahatlamışken başa dönmek zor geliyor. Eşim çok istiyor yaş farkı açılmasın tek çocuk olmasın diye. Hatta yardımcı alıcam diyor. Ev işini o yapsın sen bebeğimizle ilgilen diye. Benimde kafama yavaş yer ediyor ama hala kararsızım. Kendim 4 kardeşim ama tek gibiydim. Aramda en az 15 yaş var onlarla. Eşimin ailesinide onlarda 4 kardeş görüyorum eşim seferber oluyor birşey olduğunda ha yine bi durum olunca bir aradalar o ayrı. Bebek özlemi tabi ki birazda olsa var önceden allah olmayana versin aman aman derdim. Şimdi yardımcı fikriyle sıcak geliyor. Aslında en çok yapmazdam ileride pişman olurmuyum. Oğlumda bana neden kardeş yapmadın dermi diye düşünüyorum. Şuan bile o kadar mutlu bir çocukki dışarıda her gören oğlumu çok seviyor hayran kalıyor ama anne dertli
Ay ben hamilelik planlamisim ya hani o zamanlar :)) ben ikizlere hamile kaldım ya kız :)) çok şükür ikinci ve üçüncü yalnız buyumeyecekÜçüncü yalnız kalırsa diye dördüncüyü de düşünecek misinizyapıp bakabilene ne mutlu hayran kalıyorum ben keşke ben de yapabilsem çocuk olmadan evvel 4 taneydi hayalim amma atmışım he
Bu mesajı görüp hatırlamak beni çok mutlu etti. Rabbim herkesin de gönlüne göre versin inşallah inşallah. Evlat isteyene, bekleyene en güzel şekilde nasip etsin inşallah... İkizlerime hamileyim hamdolsun30 yaşındayım 5 yaşında bir çocuğum var. Onun çok yalnız olduğunu düşünüyorum. Benim kardeşlerimle olan keyifli paylaşımlarıma o sahip değil diye çok uzuluyorum. Üç dört ay sonrası için hamilelik planlıyorum Allah nasip ederse ama bu kez yeni doğan bebeğimi yalnız bırakmaya niyetim yok üçüncüyü de kesinlikle düşünüyorum. İnşallah sağlıkla sihhatle nasip olur...
Ne kadar içten demişsiniz ki 2. Çocuğu düşünürken onu bile yalnız bırakmamak için 3. Den bahsetmişsiniz Allah size ikiz vermişBu mesajı görüp hatırlamak beni çok mutlu etti. Rabbim herkesin de gönlüne göre versin inşallah inşallah. Evlat isteyene, bekleyene en güzel şekilde nasip etsin inşallah... İkizlerime hamileyim hamdolsunboyle dua ederken aklıma gelmemisti, nasip oldu. Sağlıkla, huzurla dogar, buyur, yaşarlar inşallah... Hepimizin evlada da benimkiler de...
Amin inşallahAy ben hamilelik planlamisim ya hani o zamanlar :)) ben ikizlere hamile kaldım ya kız :)) çok şükür ikinci ve üçüncü yalnız buyumeyecek
Sağlıkla kucağıma almak nasip olur inşallah..
kaç yaşındasınızBen tek çocuğum. Hep bir kardeşim olsa nasıl olurdu diye düşündüm ama olsa da hayırlı olacağının garantisi yok. Yani hiç sahip olmadığım bir şeyin yokluğunu da çekmedim. Şimdi aramıyorum keşke olsa diye.
Merhaba bildirimi kaçırmışım galiba şimdi gördüm bana cevabınızıYaşınız kaç?
25kaç yaşındasınız
Şu an mutluysa demek ki yalnızlık çekmiyor. Tabi ileride kardeş ister mi bilemem. Tek gibiyim deyince yazmak istedim. Benim de abilerimle aramda yaş farkı fazla, ben de tek çocuk gibi hissettim kendimi ama çocukken hiç kız kardeş falan istemedim. Ama bu yaşımda bir kız kardeşim olsaydı keşke demişliğim çok. Gerçi her kardeş çok iyi anlaşacak diye bir şey de yok. Çok anlaşamayan birbirine düşen ve keşke tek çocuk olsaydım diyen insanlar var. Bu yüzden her şeyin hayırlısı.Bu konuyla ilgili bende topik açmıştımHala kararsızlığıma çare bulamadım. gerçekten bende bilgi almak istiyorum. 23 yaşında anne oldum. şuan 28 yaşındayım. Başından şu zamana kadar tek çocuk istiyordum. Çokta zor çocuktu çevrenin hem allah kolaylık versin deyip hemde 2. Düşünmelisin sözlerini çok duydum. Şimdi bu sene anaokuluna başlayacak büyüdü tabi daha sakinledi rahatım. Şimdi tam rahatlamışken başa dönmek zor geliyor. Eşim çok istiyor yaş farkı açılmasın tek çocuk olmasın diye. Hatta yardımcı alıcam diyor. Ev işini o yapsın sen bebeğimizle ilgilen diye. Benimde kafama yavaş yer ediyor ama hala kararsızım. Kendim 4 kardeşim ama tek gibiydim. Aramda en az 15 yaş var onlarla. Eşimin ailesinide onlarda 4 kardeş görüyorum eşim seferber oluyor birşey olduğunda ha yine bi durum olunca bir aradalar o ayrı. Bebek özlemi tabi ki birazda olsa var önceden allah olmayana versin aman aman derdim. Şimdi yardımcı fikriyle sıcak geliyor. Aslında en çok yapmazdam ileride pişman olurmuyum. Oğlumda bana neden kardeş yapmadın dermi diye düşünüyorum. Şuan bile o kadar mutlu bir çocukki dışarıda her gören oğlumu çok seviyor hayran kalıyor ama anne dertli
Ayyy anladımTabi ki öyle.. Ama ben çok problemli gebelikler geçirdim.. Bu benim 3. Hamileliğim henüz kucağıma alamadım inşallah bunu alırım kucağıma.. Bir önceki bebeğimde çok büyük bir hastalık vardı 4.5 aylık karnımda kaybettimbu tür riskler de yaş aldıkça artıyormuş bende olduğu için çok korkuyorum yaş aldıktan sonra yine başıma gelir mi diye bir de ben çok stres sıkıntı çektim Rabbim nasip ederse kızımı bi kucağıma alayım biraz beklemek istiyorum o yüzden dedim yaşımdan dolayı diye.. Yani bu dediğim bana özgü birşey benim kendi korkularım.. Yoksa ben bebeğimi kaybettim birsürü karnı burnunda yaşı 35 38 gibi anneler vardı maaşallah hepsi de sağlıkla doğurdu.. Dediğimi yanlış algılamayın lütfen kişiseldi benimki.. Korkularımdan dolayı..
Devlete bırakılmış bir çocuğu sahiplenerek evinizde ona koruyucu anne olabilirsiniz. Ayrica Devlet bu kutsal vazifeniz icin cocuga aylık minimum 800 tl aylık yardım ediyor. Yaşi büyüdükçe ödediği miktar artıyor. Okul servis masraflarını da karşılıyor büyüdükçe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?