Tek ebeveynin 2 çocukla yaşayabileceği şehir

Olur oyle seyler burda, biz alistik ayni kisilerin cay kasigi gibi bulandirdirmasina ortaligi..

Illa kendileriyle kiyas edecekler.. millete ne senin gelirlerinden cocugunun ozel okulundan ya da gittigin cafeden ictigin kahveden vs.

Baya kiskanilmis ve bana kalirsa gelirini vs soylemekle iyi etmemis konu sahibi zaten.

Hanımlar,
konu maaşlara, lüks ve zaruri ihtiyaç anlayışlarına kadar gelmiş, sanki üyenin sorduğu sorudan uzaklaşılmış biraz.
Herkesin yaşam standardı farklıdır, zaruri ihtiyaçla lüks anlayışı da farklıdır, burada birbirinizi müsrif, görgüsüz vs diye yaftalamak yerine, herkesi kendi derdine göre değerlendirirseniz polemiğe de girmemiş olursunuz.

Lütfen üsluplara da dikkat edin ve polemiğe girmeyin.

Bu arada gelelim konudaki bazı mesajlar üzerine yapılan şikayet raporlarına, ben yazayım ilgili üyeler anlar.
Başka bir konuda yaşadığınız anlaşmazlığı “geçen bir olay oldu“ diye alakasız şekilde bu konuya taşırsanız polemik çıkar, anlaşmazlığa taraf kişilerden bir tanesi konuyu açan tarafından konudan yasaklama özelliği kullanılarak yasaklanmış, bu da mevzu orada kapandı anlamı taşımalıyken, bu konuya yaşananları aktarırsanız muhatabı görür ve cevap hakkını kullanır, rica ediyorum kimse kimseyi kışkırtmasın.
Konuları yaşandığı yerde kapatın başka topiklere taşımayın ve lütfen göz ardı et butonuna basın.

Şimdi lütfen herkes birbirine laf çarpmak yerine 2 çocukla tek başına yaşayacak arkadaşımızın sorularına yanıt olacak yorumlar yazsın.

Ahaha bunu ben de yazmıştım ama herkes linç etmişti. Merkezi özellikle bayağı rahattır ama forumda ege ve Eskişehirden başka hiçbir yer kabul görmüyor bu tür konularda

Tam da ücretsiz izin yazdırmaya gidiyordum

Kocaeli- derince veya başiskele ilçeleri güzel ve sakindir.

Dünden beri okuyorum. Konuyu açan uyenin uzerine tıklayip diger konusunu merak ettim ama sınırlama getirdigi icin goremedim.
Neyse konuyu acan üye; gelir uzman yardimcisi gibi devlette ust kademe bir isi olabilir veya yine devlette sube mud gibide dusunebilir. Esi sanirim alt kademe veya ayni duzeyde . Aralarindaki problem,kadinin kompleksi kucuk yerden tasinmak istemesi ve esinin razi gelmemesi / esinin ayni subede veya ikametlerinin bulundugu ilcede baska bi kadinla aldatmaya yeltenmesi ~ bana dokunmasini istemiyorum~
Cocuklarini standartin uzerinde kollejde okutmak istemesiyle yani kolleje gore bulundugu ortamda statüsel cevre edinecegi icin ,ayrilacagi esine karsi ekonomik statü uzerinden baski kurup kucumsemesi kendini ustun gormesi ~ intikam.uyenin psikolojisi hic iyi degil sirf bunun icin cocuklarin hayatini yakacak gibi görünüyor. Kollej fiyatlarindan haberi yoksa bi arastirsin . Cunku tek dönemi 45k iyisini istiyosa

Velhasil konu sahibine önerecegim
1- psikolojik danisman
2- uzlasmaci avukat

Uzman dr kendisi. Eski konularına bakınca öğrendik dün.

konu sahibi gelir uzmanı olsa alacağı maaş 13 bin lira, şube müdürü olsa 15-16 bin. 35-40 bini üst kurul 2012 öncesi uzmanlar, merkez bankası uzmanları, hakim, savcı, sayıştay veya doktor alabilir şu an. bankalarda müfettişler yüksek alır ama o da memur değil. ben de düşünüyorum istediği ile çat diye gidebilen 35-40 bin alan memur ne memuru? saydıklarımın hiçbiri kafasına göre tayin alıp gidemez kallavi tanıdıkları yoksa. neyse

Konu sahibi 35-40 bin maaşla büyük şehirler hariç çoğu yerde rahatça yaşarsınız. ama sizin de bilmediğiniz bir yerde 2 küçük çocukla hayat kurmak zor olacaktır. benim aklıma manisa geldi. arkadaşım orada. küçük bir yer, tatil beldelerine yakın. okul imkanları vs nasıl bilmiyorum detaylı. aydın tarafı da olabilir. iç anadolu'yu şahsen tercih etmem. belki batı karadeniz olabilir.

Adı geçen şehirlerin çoğunda yaşadım.
Ben de Eskişehir diyenlerdenim.

Okul olarak Yeni Yol okulunu hemen telefonla arayıp fiyat bilgisi talep edin, telefonda söylemeyebilirler ama durumunuzu anlatırsanız yardımcı olurlar sanırım. Sosyal medya hesaplarından bir inceleyin tabii okulu.

İlçe olarak bence Odunpazarı, çarşıya, kamu dairelerine yakın. Tepebaşı'nda da güzel yerler elbette vardır, hatta ben ayrıldıktan sonra çoğalmış olabilir, bu biraz da nasıl bir günlük hayat istediğinize bağlı. Araba kullanmayı sevmediğim (zaten genelde gerek de olmayan) bir şehir. Tramvay durağına yürümek yerine gideceğim yere 10 dakika daha fazla yürüyerek gitmeyi seviyordum ben.

Gece 2'de kız arkadaşımla barlar sokağından çıkıp yine yürüyerek sokaklardan geçebilmeyi seviyordum.
Gittiğimiz yere kadınlarla ya da yanında erkekle gitmenin bir fark yaratmamasını seviyordum.
Komşumun 2 çocuğu vardı sizin gibi, eşi çalışmaya yurt dışına gitti. Hiçbir akrabası yoktu kadının ve sizin gibi çocuklarını tek başına büyüttü 4 sene boyunca. Hatta o dönemde ehliyet kursuna yazıldı. Tek başına becerdi her şeyi ki inanın becerikli, elinden her iş gelir denilen insanlardan değildi.

Sevmediğim yönleri de var Eskişehir'in, ancak sizin şartlarınızla tamamen uyuşuyor.

2 çocuğunuz var ama hayat sadece onların etrafında dönmemeli. Siz de çıkıp kafanızı dağıtmalı, arkadaşlarınızla bir yerde yemek yiyip, kahve içebilmelisiniz. Eğer site içi olsun, çocuklar için böylesi daha iyi olur derseniz kendi hayatınızı tamamen sınırlarsınız, çünkü siteler (içinde hemen hemen her şey olan siteler) merkeze uzak yerlere yapılıyor. Çocuklar içinde bir hayat yaşar ama sizin de ayağınız bağlanır.

Vişnelik'e bakabilirsiniz, Akarbaşı'na, Atatürk bulvarına (Hasan Polatkan cad).
Aklınıza bir şey gelirse sorun, biliyorsam yardımcı olurum.

Ferhans gun gectikce beni daha da şoka ugratiyorsun kanki

Bence bu tarz boşanmalarda en büyük sorun çocukları kim alıp getirecek?
Ben en çok buna takılıyorum.
Eğer evde yakın boşta biri yoksa çalışan kadın için bu çocukların okul durumu hasta olursa kim bakacak hep sorun.
Kadına velhasıl herşey zor.
Boşanma sebebi bence herkesin farklı olabilir insan ne yaşıyorsa dört duvar arasında kendi bilir.
Bence maddi yonden çok avantajli durumdasiniz.
O para normal memur asla alamaz.
O yüzden çoğu kadın calissa bile tek başına çocuklarına bakması aşırı zor.
Uygun kolejlerde var ortalama sehirlerde.
Saatleri size uygun bu maaşla rahat bulursunuz.
Özel okullar cocuklarinizi her türlü bekletir okulda bir sıkıntı oldugunda.
Ev iste sıkıntı o zaman da bir komşu devreye girerse Super olur ama onuda bu zamanda bulmak güvenmek zor olabiliyor.
Aileye yakın olma durumunuz yok mu?

Önceki konuların bir doktora ait olmasına hâlâ inanamıyorum. neden o kadar maddi sıkıntı yaşamışlar anlayamadım.
Para yönetimleri sıfır demek ki.
Maaşının yarısını anasına versen, bir yandan belli bir yaşam standardından gram düşmesen sen de dara düşersin.

Bende buna takılıyorum sizin gibi hatta boşanmaya da gerek yok aslında .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…