Dogrudur bana ne, ilerde çoçugun astim oldugunda, disleksi yada kanser oldugunda onun ile ograsan ben olmuyorum çünkü...
İki hamileliğim boyunca da sigara içmedim.Zaten ikinciye hamile kalmadan bırakmıştım ama birinciye hamile kaldığımda içiyordum.Doktorum kadın doğum alanında çok bilinen bir isim.Bana söylediği,içmek istiyorsan beş taneyi geçmemek kaydıyla içebilirsin,çünkü hiç içmemek için kendini zorladığında eğer büyük strese gireceksen emin ol bu stres bebeğine daha fazla zarar verir.Hamilelikte en önemli şey annenin rahatlığı ve mutluluğudur .Aynen böyle demişti ki ben de çok şaşırmıştım.Birkaç kez içtim ama sonra canım istemedi.Strese girdiğimi hissetseydim günde birkaç tane içecektim,neyse ki öyle olmadı.
7 haftalık hamileyim hamileliğimi öğrendiğimden beri içmiyorum ama bugün gergindim arkadaşım yanımda içiyodu bi tane içtim yarım yamalak ama çok vicdan azabı çektim çocuğuma zarar vermemişimdir İNŞALLAHAşılama yoluyla hamile kaldım nankörlük mü yaptım
kahvede mi zarar veriyor ben araştırdım iki fincana kadar içilebilir diye biliyodumSigara dusuge sebep olur hadi düşüğü gectim şu ben hamilelikte ictim sapasaglam doğurdim diyenler ileride bebeginizin hamilelikte kullandgnz sigara yuzunden hasta olma riski okadar yuksekki en basiti hamiellikte kahve içmek bile anne karnındaki bebegin ileri yaslarda lösemi olma riskini arttitiyormus küçücük bebekler uc dört yaslarnda losemiye yakalaniyor neden acaba azcik dikkat edinya konu sahibi arkadasim ben yedi ay oldu sigarayi birakali korunmayi birakali 5 ay oldu ki olurda hamile kalirsam zarari olmasn bebise diye cok strese girdiğinde zarari olmayan bitki cayi icebilirsn ama sigara icmeyinnnm
en fazla 1 bardak kahve bir kucuk bardak acik cay icebilirsin canim, illada cok icmek istersen o senin kararin ama riskleri var tabiki.. kola asitli iciceklerde dahil. normal bi kahvede 100mg kafein var sende gunde 200mg hakkin var onu gecmemeye calisBen anlamadım ya ben şimdi kahve içmiycekmiyim 1 fincanda olsa zarar mı veriyor kafam karıştı
hayır degl aksine onun ve bebegin iyiligi için burda bazıları yazmişki uç bes sigara çocuga zarar vermezmiş resmen hamileyken sigaraya tesvik
Tamam uyguluycam çok teşekkür ederim:)en fazla 1 bardak kahve bir kucuk bardak acik cay icebilirsin canim, illada cok icmek istersen o senin kararin ama riskleri var tabiki.. kola asitli iciceklerde dahil. normal bi kahvede 100mg kafein var sende gunde 200mg hakkin var onu gecmemeye calis
Allah diğer evlatlarınıza uzun ve mutlu bir hayat versin.Üzüldüm yaşadıklarınıza.Aynısını bana da doktorum söyledi. Üstelik çok stresli günler geçiriyordum ve ikiz gebelikten dolayı düşük tehlikem vardı. Nitekim birini de stresten kaybettim. Allah uzun ömür versin tekini doğurdum hamdolsun. Allah bi sınıyo seni o ilk üç aylık dönemde. Herşey üst üste geliyo her iki gebeliğimde de yaşadım. Öyle şeyler ki değil hamile biri kim yaşasa kahrederdi.Ve malesef içtim sigara günde 5 i geçmeme kaydıyla. Allaha bin şükür evlatlarım sağlıklı. İçilmeli demiyotum ama kırk yılın başında bi taneden de bişey olmaz
Allah diğer evlatlarınıza uzun ve mutlu bir hayat versin.Üzüldüm yaşadıklarınıza.
Ben de hamileyken aynı haftalarda iki kere sigara yaktım,yarıya kadar içtim söndürdüm.Bİr daha da içmedim,içmeyi bırak tiksindim.BUlantıların başlayınca sen de tiksinirsin.Vİcdan azabı çekme ama şimdiden sonraya bak.MÜmkün olduğunca içme.7 haftalık hamileyim hamileliğimi öğrendiğimden beri içmiyorum ama bugün gergindim arkadaşım yanımda içiyodu bi tane içtim yarım yamalak ama çok vicdan azabı çektim çocuğuma zarar vermemişimdir İNŞALLAHAşılama yoluyla hamile kaldım nankörlük mü yaptım
Normalde ben de bebek düşünmeden günde 5 6 adet içiyordum.Düşünmeye başladıktan sonra giderek azalttım 10 gün içmesem aramamaya başladım çünkü bırakmak zorunda hissediyordum kendimi.Hamile olduğumu öğrendikten sonra değil içmek kafelerde dışarıda bile oturmuyoruz eşimle sigara dumanı olur da rahatsız olurum, bebeğe zarar gelir endişesiyle.Hal böyleyken sigara içen hamile arkadaşlara çok kızıyorum.Amacım vicdanen rahatsız etmek değil kimseyi ama keşke içmeseniz bir daha hiç.Sağlıkla bebeğinize kavuşmanızı dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?