tek sigara içtim vicdan azabı yaşıyorum :(

Aynısını bana da doktorum söyledi. Üstelik çok stresli günler geçiriyordum ve ikiz gebelikten dolayı düşük tehlikem vardı. Nitekim birini de stresten kaybettim. Allah uzun ömür versin tekini doğurdum hamdolsun. Allah bi sınıyo seni o ilk üç aylık dönemde. Herşey üst üste geliyo her iki gebeliğimde de yaşadım. Öyle şeyler ki değil hamile biri kim yaşasa kahrederdi.Ve malesef içtim sigara günde 5 i geçmeme kaydıyla. Allaha bin şükür evlatlarım sağlıklı. İçilmeli demiyotum ama kırk yılın başında bi taneden de bişey olmaz

Sigara dusuge sebep olur hadi düşüğü gectim şu ben hamilelikte ictim sapasaglam doğurdim diyenler ileride bebeginizin hamilelikte kullandgnz sigara yuzunden hasta olma riski okadar yuksekki en basiti hamiellikte kahve içmek bile anne karnındaki bebegin ileri yaslarda lösemi olma riskini arttitiyormus küçücük bebekler uc dört yaslarnda losemiye yakalaniyor neden acaba azcik dikkat edinya konu sahibi arkadasim ben yedi ay oldu sigarayi birakali korunmayi birakali 5 ay oldu ki olurda hamile kalirsam zarari olmasn bebise diye cok strese girdiğinde zarari olmayan bitki cayi icebilirsn ama sigara icmeyinnnm

Tek de olsa zarar verir evet.
Gelişimine sekte vuruyor çocuğun ama gözle görülür bir hasar olacağını sanmam.
Yine de lütfen bir daha yapmayın çünkü erken doğum,zeka geriliği, psikolojik problemler hepsine sebep olabilir hamilelikte sigara kullanımı...

Bi tane sigara icmek seni kotu anne yapmaz. Bosuna uzme kendini. Bi paket icmemissin ki. Insaniz en nihayetinde o kadar kati cizgiler cizemiyoruz kendimize. Bi daha dikkatli ol. Yaninda sigara icirttirme ayni sey. Hem dumanini aliyosun bosu bosuna icmeden, hem de canin cekiyo strese giriyosun boyle.

kahvede mi zarar veriyor ben araştırdım iki fincana kadar içilebilir diye biliyodum

Anne karnındaki bebeğe zararı annenin yaşadığı stres verir. Elbette sağlığa zararlı herşeyden kaçınmak gerekir ama bunu bebek için değil kendimiz için yapmalıyız. Konu sahibi sakın kendinizi suçlayıp stres yapmayın. Üzüntü nedeniyle düşük yapan biri olarak söylüyorum. Sigarayı da hayatınızdan tamamen çıkarın, çocuk yetiştirirken çok zorlanırsınız.

Kalp damarlari sinir sistemi gelistigi bu donemde toksinlerden uzak dur bir kereligine bise olmaz ama bebegi kendi zaafin yuzunden bile bile zehirlemekte haksizlik olur. Birakmaya calis canim

Kahvede gunde 1 maximum 2 bardak ilk 3 ayda dusuklere sebebiyet verebildigi canim. Gunde 200mg dan fazla kafein almamaya calis

1 tane olmuş artık önemli olan bundan sonra kendini tutabilmen. o bebeği dünyaya getirmeye karar verdiysek sağlığından her türlü mesulüz. zarar vermez diyenlerin de aklına şaşarım, fosur fosur sigara içmişsiniz de allah korusun çocuk kronik astımla doğsaydı o vicdan azabı ile nasıl yaşayacaktınız. insanları yanlış yönlendirmeyin birde

Ben anlamadım ya ben şimdi kahve içmiycekmiyim 1 fincanda olsa zarar mı veriyor kafam karıştı

Ben anlamadım ya ben şimdi kahve içmiycekmiyim 1 fincanda olsa zarar mı veriyor kafam karıştı
en fazla 1 bardak kahve bir kucuk bardak acik cay icebilirsin canim, illada cok icmek istersen o senin kararin ama riskleri var tabiki.. kola asitli iciceklerde dahil. normal bi kahvede 100mg kafein var sende gunde 200mg hakkin var onu gecmemeye calis

hayır degl aksine onun ve bebegin iyiligi için burda bazıları yazmişki uç bes sigara çocuga zarar vermezmiş resmen hamileyken sigaraya tesvik

bende konu sahibi arkadaşa siga içmişsin aferim demiyorum ama snucta hamile ve bir hata yapmış daha yumuşak söylenmesi dogru diye düşünüyorum ki biz o mesajı yazan arkadaşla anlaştık zaten sorun yok

Tamam uyguluycam çok teşekkür ederim:)

Allah diğer evlatlarınıza uzun ve mutlu bir hayat versin.Üzüldüm yaşadıklarınıza.

Allah diğer evlatlarınıza uzun ve mutlu bir hayat versin.Üzüldüm yaşadıklarınıza.

Amin herkesin evladına inşallah kimseye özel zamanlarında kötü günler yaşatmasın Rabbim ama herkesin bi sınavı var kardeşim. Buna şükür

bende çok fena durumdayım.Günde bir paketi geçiyordu kant testi ile netleştirdiğimden bu yana üç gündür bıraktım diyebilirim.Canım çok istiyor bu yüzden psikolojik yanımda paket bulunduruyorum en düşük zifir nikotin olandan aldım.Bir sigarayı elimde tutuyorum içime çekmiyorum öyle yakmış olmak üflemek için.Ama çok gerginim. Allahım yardımcımız olsun.

Ben de hamileyken aynı haftalarda iki kere sigara yaktım,yarıya kadar içtim söndürdüm.Bİr daha da içmedim,içmeyi bırak tiksindim.BUlantıların başlayınca sen de tiksinirsin.Vİcdan azabı çekme ama şimdiden sonraya bak.MÜmkün olduğunca içme.

Normalde ben de bebek düşünmeden günde 5 6 adet içiyordum.Düşünmeye başladıktan sonra giderek azalttım 10 gün içmesem aramamaya başladım çünkü bırakmak zorunda hissediyordum kendimi.Hamile olduğumu öğrendikten sonra değil içmek kafelerde dışarıda bile oturmuyoruz eşimle sigara dumanı olur da rahatsız olurum, bebeğe zarar gelir endişesiyle.Hal böyleyken sigara içen hamile arkadaşlara çok kızıyorum.Amacım vicdanen rahatsız etmek değil kimseyi ama keşke içmeseniz bir daha hiç.Sağlıkla bebeğinize kavuşmanızı dilerim.

Teşekkür ederim haklısınız o günden sonra bidaha hiç içmedim,dediğiniz gibi içinden bile kaçıyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…