tek sigara içtim vicdan azabı yaşıyorum :(


Sigara içmeyen annelerin çocukları neden hasta oluyor gibi saçma sapan bir lafı bu yaşa gelmiş birinden duymak üzücü, hem de bir anneden. Hastalıklar rastgele olmaz, genetik ve çevresel faktörler var; sağlıklı koşullarda olmasına rağmen genetik yatkınlıktan dolayi hasta olan da var, genetik olarak yatkın olmayıp sigara gibi faktörler sebebi ile hasta olan da.

Hayatını bilime adamış insanlar araştırma yapıyor; çocuğa zararlı, hem anne karnındaki hem de ilerleyen yaşamında çıkacak problemleri (ki az buz şeyler değil; kalp defektleri, zeka geriliği solunum rahatsızlıkları ve daha nicesi) söylüyor bu geniş araştırmalara dayanarak; biri çıkıyor sorun değil, diğer çocuklardan bir fark yaratmıyor diyor. Peki dayanağı ne? Kendi çocuğunun şimdiye kadar bir belirti göstermemesi, "henüz" sağlıklı olması.
Şu an bütün bilim adamları, tıp camiası ağlıyor biliyor musunuz? Biz nasıl göremedik bunu, yıllarca boşuna çalıştık üstünde diye. Diplomaları yakıp istifa ettiler.

Bizi üstün bilgileriniz ile aydınlattığınız için teşekkür ederiz.
 
Daha bebeğiniz 7 haftalıkmış önünüzde uzun bir yol var. İnşallah kalan zamanınızda daha dirayetli olursunuz..
 

zihniyete bak, içmezse daha kötü oluyormuş ol o zaman.. senin "kötü" olman bebeğinin kötü olmasından daha önemli ise doğurmayacaksın canım.. herkes anne olmamalı görüşüm bir kere daha doğrulanmış oldu..
 
arkadaş ben sigara içen bir insandım, şimdi de zaman zaman puro, puro sigara falan içiyorum. evli değilim, çocuk yapmak gibi bir fikrim-henüz- yok. ben arada durup düşünüyorum, ben 17 yaşından beri tütün mamulü içiyorum, ailemde kalp, şeker, tansiyon var, acaba bir gün çocuk sahibi olursam bir hastalığı olur mu diye. insanlar sigara içenin bebeği hasta doğdu da içmeyenin hasta doğmadı mı diyor.
doğdu arkadaşım da onun bebeği engelleyemediği bir sebepten örneğin genetik yatkınlıktan hasta doğdu, hamileyken sigara içtiği için değil.
tamam bebeklerinize bir şey olma ihtimali yok, tıp falan bunlar hep yalan için siz sigaranızı biz bilmeden etmeden konuşuyoruz.
 

demek "doktorlar bırak demiyormuş azalt diyormuş" atma ziyaa.. doktorlar derhal bırakacaksın diyorlar, ağrı kesici bile alamazsınız kafanıza göre değil ki içilen şey zehir.. sütün çeşme gibi olması ya da bebeğinizin kilolu doğması ile her şeyin bittiğine inanan birine ne anlatsak boş gerçi..
 
Arkadaşlar öncelikle kimse kimseyi bu kadar tersleme cesaretini nereden buluyor ben buna hayret ettim.Herkes kendine yapar sorumlusu kendisidir.
Hiç kimse çocuğunu ailesini doktorlardan arkadaşlarından fazla düşünemez. O yüzden sert sert herkes eleştireceğine dua edip allah hidayete erdirsin desin mesela dua etsin geçsin.
misal biri bu kadar yazıyı okudu eli ayağı titredi daha bunalıma girdi vs vs.Belki psikolojik sorunu var okudu intihar etti. Her şey olabilir.Kibarca uyarı yapıp dua etsek ne güzel olurdu.
 

Siz onca sene tıp okumuş doktorlardan iyi biliyorsunuz. Dünya sağlık örgütünden de iyi biliyorsunuz. Alınmayın ama kendi vicdanınızı rahatlatmak için tıbbi bilgiler uyduruyorsunuz kafanızdan. Nerede görülmüş bir doktorun ''Hamile iken sigarayı bırakmak iyi değil.'' dediği? Doktorlar bırak diyor, bırakamazsan da azalt diyorlar.
O çocuklar yalnız sizin değil, toplumun da çocukları. Toplumdaki vatandaşlar yalnızca kendi çocuklarından, başka çocukların yaşamsal haklarından da mesuldürler. Sizin dediğiniz mantığa göre istismar edilen çocukları da yetkililere bildirmememiz gerek. Ee kendi çocukları değil mi döverler de , tecavüz de ederler sizin mantığınıza göre. O zaman anne babaların çocuklarını öldürme hakları da olsun. Ne de olsa kendi çocukları.
O çocuğun annesi olmanız size istediğinizi yapma hakkını vermez. O bir birey.
İstediğinizi yapabilirsiniz, ama bilimsel gerçekleri çarpıtamazsınız.
 

Bu kadar basit değil. Bir bebeğe bu denli zarar veriliyorsa bizim tepki göstermemiz normal. Annelik için adamın tekiyle çiftleşip vajinadan bebeği çıkarmak yetmiyor. O zaman çocuğunu istismar edenlere de karışılmasın. Ne farkı var? Onda da çocuğun karşı koyamayacağı halde geri dönülmez zarar veriliyor bunda da öyle.

Hamileyken tek yapması gereken "fedakarlık" içeceği zıkkımı erteleyip doğmamış çocuğa zarar vermeyi kesmekken bunu yapmak yerine burada gelip "doktorlar bırakın demiyor", "sigarayla hastalığın ne ilgisi var" diye atıp tutuyorsa bu tepkiler az bile.
 
iyi de içen hanımlar "ben sigara içiyorum, çok vicdan azabı çekiyorum, her yolu denedim, bırakamıyorum, çocuğuma bir şey olacak diye korkuyorum" demiyor ki biz "iyi dileklerimizi" sunalım hatunlar sigara içenin bebeği hasta doğdu da içmeyeninki doğmadı mı gibi saçma bir züğürt tesellisi kafasında
elbette inşallah hepsi bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alır, o bebeklere ne gibi bir garezimiz var da istemeyelim sağlıkla doğmalarını, analarına kızdık diye bebeklere mi beddua edeceğiz.
ama şu kimse bebeği annesinden fazla düşünemez lafına katılmıyorum, örneklerden de gördüğümüz gibi biz gayet annelerinden fazla düşünüyoruz. bebeğini düşünen kadın zaten hamile kalmadan aylar önce sigarayı bırakır, şans eseri hamile kaldıysa paketini kırar çöpe atar.
gerçekten ben şimdi buraya alkolü bırakamıyorum yazsaydım aynı şeyleri söyleyecek miydiniz bana, hayır şu sigaracı annelerin en az yarısı neler sayacaktı bana tahmin edebiliyorum, oysaki tıbben ikisi de zararlı.
intihar falan olayına gelince vallaha o kadar derin düşünen biri zaten sigarayı bırakmak için bir yardım alır, kendi başına bırakamıyorsa bile, sırf onlar kendilerini iyi hissetsin diye ben doğru olanı söylemekten geri kalamam, burayı sigara içip de hamile kalan 17 yaşında cahil çocuklar da okuyor, o yüzden biz üzerimize düşeni VİCDANEN yapmak zorundayız.
 
örneklendirmeler için yorum yapmadım zaten.Herkesin kendi bileceği iş sorumluluk sahibi olmak benim yorumum eleştiri yaparken kibar olmak belki o zaman daha tesirli olabilir.Artık herkes her şeyin ne olduğunu biliyor.
tatlı dil misali.
 

Herkesin herşeyin ne olduğunu bilmediği çok açık. Herkes herşeyin ne olduğunu bilse gelip "sigarayla ne ilgisi var, doktorlar bırakın demiyor, içmeyenlerin çocuğu da hasta" gibi yorumlar yapmaz o bahsettiğiniz herkesler.
 
hiç bir doktor bunu demez zaten.Herkes için hayırlısı diyorum kim ne dese boş.
 
Şuan sigara kullanıyorum, hamilelikten önce de yedi yıl kullandım. Hamile olduğumu öğrendiğim vakit BIRAKTIM. Ona nasıl kıyabilirdim ki? Üçüncü hamileliğim ve diğer ikisi düşmüştü.Ben onun aldığı nefese kurban olacakken, sırf zevk için ALINAN bir nefese nasıl kurban edebilirım? Konu sahibine lafım yok, pişman olup vicdan azabı çekmesi ne denli hassas anne olacağını gösterıyor. Sonrasında gelen saçma sapan yorumlara ise.. Hani Allah'ın takdirine bırakıyorsunuz ya, Allah ıslah etsın diyorum.
 
İçenlerin de en büyük mazereti içmeyince sinir yapıyor o bebek için daha zararlı. Yaw he he kandır kendini. Hey Allahım yarabbim. Böyle saçma sapan bir mazaret olur mu?

Doktorlar azalt diyormuş, inatla içmeye devam ediyorsunuz napsınlar azalt o zaman diyorlar... Ha bir de sigara içen doktorların da işine geliyordur belki azalt demek...

Zararlı olduğunu bile bile içtim dememek için türlü türlü bahaneler...
 
Of ne bicim olmus konu millet nefret kusmus ne kadar da doluymussunuz icinizi bosaltacak bi anne adaylari mi kaldi? Ne cok kotu kalpli zehir zemberek insan varmis bravo ya.. Ayip ayip..
 
Bende günde beşe indirdim başlarda tabi müthiş bir vicdan azabı ile içtim Onuda
Altıncı ayımda da bu vicdan azabını taşıyamadığım için bıraktım
Ki çok ve severek sigara kullanan daha önce bırakmayı çok kez denemiş ve başaramamıştım ama işte annelik içgüdüsü ile başardım
Bir tane sigaradan bir şey olmaz bu seni kötü bir anne de yapmaz
Sadece bırakmanı engellemesin yeter
Madem onca zaman içmemişsin arada hiç fire verme ki kesin bırakabil
Gerisi zaten senin sevgin bebeğe bağınla hallolur :)
Sağlıkla kavuşun inşallah :)
 
Günde 4 tane içebilirsiniz sorun yok. Sigara içmeyince gergin olacağınız İçin bebeğiniz de strese girermiş. Bir yakınım hamile, doktoruyla konuştu bunları demiş. Hiç içmeseniz daha iyi tabi ama içmeyince stres sinir yapacaksanız günde bir-iki kere İçin bence
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…