- 20 Aralık 2014
- 3.010
- 9.325
- 158
Onaylamıyorum ıcılmesını ama ınsan bırakamadıktan sonra napsın. ben de hamileyken doğurana kadar ıctım allaha sukur bıseyde olmadı. 3950 gram doğdu. sutumde cesme gıbıydı masallah yaradı kızıma. Şu an 5 aylık ve sağlıklı. allahtan her cocuk hastalanıyo su sacma sapan yorum yapanlar yok ölur yasamaz yok oyle olur yok boyle olur sıgarayla ne alakası var bunun sıgara dumanında durmayan annelern neden çocukları hasta oluyo bu kadar abartmayın sigarayı. Hamileyken birakmak ztn iyi degil ki. doktorlar birak demiyo azalt diyo... Bu kadar yüklenmeyin bırakamayanlara. Siz kendi çocuklarınıza bakın.
Ben de sigarayı bırakamıyorum. 4-5 tane içiyorum günde. İçmesem daha kötü oluyorum. Hamileyken bi paket içenler bile sağlıklı doğuruyo. Hiç içmeyenlerin bebekleri de hasta doğabiliyo. Bu iş Allahın takdirine de bakıyo sonuçta...
Onaylamıyorum ıcılmesını ama ınsan bırakamadıktan sonra napsın. ben de hamileyken doğurana kadar ıctım allaha sukur bıseyde olmadı. 3950 gram doğdu. sutumde cesme gıbıydı masallah yaradı kızıma. Şu an 5 aylık ve sağlıklı. allahtan her cocuk hastalanıyo su sacma sapan yorum yapanlar yok ölur yasamaz yok oyle olur yok boyle olur sıgarayla ne alakası var bunun sıgara dumanında durmayan annelern neden çocukları hasta oluyo bu kadar abartmayın sigarayı. Hamileyken birakmak ztn iyi degil ki. doktorlar birak demiyo azalt diyo... Bu kadar yüklenmeyin bırakamayanlara. Siz kendi çocuklarınıza bakın.
Arkadaşlar öncelikle kimse kimseyi bu kadar tersleme cesaretini nereden buluyor ben buna hayret ettim.Herkes kendine yapar sorumlusu kendisidir.
Hiç kimse çocuğunu ailesini doktorlardan arkadaşlarından fazla düşünemez. O yüzden sert sert herkes eleştireceğine dua edip allah hidayete erdirsin desin mesela dua etsin geçsin.
misal biri bu kadar yazıyı okudu eli ayağı titredi daha bunalıma girdi vs vs.Belki psikolojik sorunu var okudu intihar etti. Her şey olabilir.Kibarca uyarı yapıp dua etsek ne güzel olurdu.
iyi de içen hanımlar "ben sigara içiyorum, çok vicdan azabı çekiyorum, her yolu denedim, bırakamıyorum, çocuğuma bir şey olacak diye korkuyorum" demiyor ki biz "iyi dileklerimizi" sunalım hatunlar sigara içenin bebeği hasta doğdu da içmeyeninki doğmadı mı gibi saçma bir züğürt tesellisi kafasındaArkadaşlar öncelikle kimse kimseyi bu kadar tersleme cesaretini nereden buluyor ben buna hayret ettim.Herkes kendine yapar sorumlusu kendisidir.
Hiç kimse çocuğunu ailesini doktorlardan arkadaşlarından fazla düşünemez. O yüzden sert sert herkes eleştireceğine dua edip allah hidayete erdirsin desin mesela dua etsin geçsin.
misal biri bu kadar yazıyı okudu eli ayağı titredi daha bunalıma girdi vs vs.Belki psikolojik sorunu var okudu intihar etti. Her şey olabilir.Kibarca uyarı yapıp dua etsek ne güzel olurdu.
örneklendirmeler için yorum yapmadım zaten.Herkesin kendi bileceği iş sorumluluk sahibi olmak benim yorumum eleştiri yaparken kibar olmak belki o zaman daha tesirli olabilir.Artık herkes her şeyin ne olduğunu biliyor.iyi de içen hanımlar "ben sigara içiyorum, çok vicdan azabı çekiyorum, her yolu denedim, bırakamıyorum, çocuğuma bir şey olacak diye korkuyorum" demiyor ki biz "iyi dileklerimizi" sunalım hatunlar sigara içenin bebeği hasta doğdu da içmeyeninki doğmadı mı gibi saçma bir züğürt tesellisi kafasında
elbette inşallah hepsi bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucağına alır, o bebeklere ne gibi bir garezimiz var da istemeyelim sağlıkla doğmalarını, analarına kızdık diye bebeklere mi beddua edeceğiz.
ama şu kimse bebeği annesinden fazla düşünemez lafına katılmıyorum, örneklerden de gördüğümüz gibi biz gayet annelerinden fazla düşünüyoruz. bebeğini düşünen kadın zaten hamile kalmadan aylar önce sigarayı bırakır, şans eseri hamile kaldıysa paketini kırar çöpe atar.
gerçekten ben şimdi buraya alkolü bırakamıyorum yazsaydım aynı şeyleri söyleyecek miydiniz bana, hayır şu sigaracı annelerin en az yarısı neler sayacaktı bana tahmin edebiliyorum, oysaki tıbben ikisi de zararlı.
intihar falan olayına gelince vallaha o kadar derin düşünen biri zaten sigarayı bırakmak için bir yardım alır, kendi başına bırakamıyorsa bile, sırf onlar kendilerini iyi hissetsin diye ben doğru olanı söylemekten geri kalamam, burayı sigara içip de hamile kalan 17 yaşında cahil çocuklar da okuyor, o yüzden biz üzerimize düşeni VİCDANEN yapmak zorundayız.
örneklendirmeler için yorum yapmadım zaten.Herkesin kendi bileceği iş sorumluluk sahibi olmak benim yorumum eleştiri yaparken kibar olmak belki o zaman daha tesirli olabilir.Artık herkes her şeyin ne olduğunu biliyor.
tatlı dil misali.
hiç bir doktor bunu demez zaten.Herkes için hayırlısı diyorum kim ne dese boş.Herkesin herşeyin ne olduğunu bilmediği çok açık. Herkes herşeyin ne olduğunu bilse gelip "sigarayla ne ilgisi var, doktorlar bırakın demiyor, içmeyenlerin çocuğu da hasta" gibi yorumlar yapmaz o bahsettiğiniz herkesler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?