tek sigara içtim vicdan azabı yaşıyorum :(

Sigara da bulunan nikotin,zift,karbon monoksit gibi zararlı maddeler kana geçiyor biliyorsunuz ee bir de hamileyseniz hamilelik esnasında göbek kordonu yoluyla anne bebek kanı alışveriş halinde olur. Annenin sigara ile aldığı tüm zehirli maddeler bu alışverişte bebeğe direkt geçer.
Hamile bayanlar sigara içmemeli diye düşünüyorum.Zararlı sonuçta bir de bebeği dahil ediyorsunuz.Doğumdan sonra bile bebekte zarara yol açabilir.Tanıdığım bir arkadaş var o da hamile olduğu halde içiyormuş çok şaşırdım gerçekten.Stresliyseniz bebeği düşünerek sigaraya değil başka şeylere yönelin bir zahmet. Bebeğinize gereken ilgiyi göstermeniz dileğiyle bebeğinizle mutluluklar.

SONUNA KADAR HAKLISIN AMA ZATEN PİŞMAN OLDUM O GÜNDEN SONRA DEĞİL İÇMEK SİGARA İÇİLEN ORTAMA BİLE GİRMEDİM.TEŞEKKÜR EDERİM BİLGİ İÇİN :)

Bana da doktorum bırakamıyorsan en fazla 5 tane içebilirsin dedi. Keşke bırakabilsem ama olmuyor...

Konu sahibi bi'hata yapmissin ama daha yapma lutfen.
Bi'tanidigimiz ikinci cocuguna hamile kalmak icin 6sene ugrasti simdi hamile ve hergun iciyo guya azaltmis. Simdi onca dua et bebek icin Allah'a yalvar ama emanetine boyle bak. Bi'de dusecek diye korkmuyo mu sigara icerken bi'tane carpasim geliyo.

Birakmaya iradesi olmayanlar da birbirini rahatlatiyo bi'sey olmaz senin psikolojin daha onemli diye tamamen bencil bi'dusunce. Sizin yaninizda bile birinin sigara icmemesi lazim.

Bana da doktorum bırakamıyorsan en fazla 5 tane içebilirsin dedi. Keşke bırakabilsem ama olmuyor...
Ben de sigarayı bırakamıyorum. 4-5 tane içiyorum günde. İçmesem daha kötü oluyorum. Hamileyken bi paket içenler bile sağlıklı doğuruyo. Hiç içmeyenlerin bebekleri de hasta doğabiliyo. Bu iş Allahın takdirine de bakıyo sonuçta...

Allahın takdirine bakıyor ama,sigara içince takdirin olumsuz olma ihtimalini arttırıyorsunuz bence.kendinizi böyle kandırmayın.ultrason görütüleriyle bebeklerin sigara içimi esnasında yüzlerini buruşturup kıvrıldıkları tesbit edilmiş

Şaka mısınız? Önce tedbir alınır sonra tevekkül edilirdi benim bildiğim.

Böyle cahillik görmedim yemin ediyorum. Bebeğin ilk doğum anında sağlıklı olması, daha sonra bu davranışınızın bedelini ödemeyeceğini göstermiyor.

Tıbbi bir araştırmanın sonucunu okumuştum; hamileyken sigara içen annelere bebeğin o sıradaki kalp atış sesini dinletmişler, bebek resmen annenin sigara içtiği an içeride boğuluyor. Kalp atışları hızlanıyor ve zorlaşıyor. Uzun dönem etkileri hakkında konuşmak daha da zor. Bebeğin bütün hayatını etkiliyorsunuz.

Yok günde 4-5 tane içtim yok hiç bırakmadım falan diyenler bir daha hamile kalmasınlar lütfen. Annelik içgüdünüz, duygunuz, vicdanınız yok çünkü.

Bir de bir paket içenler bile sağlıklı doğuruyor falan yazmışsın. İNSAF!!! Bari burayı okuma potansiyeli olan diğerlerini etkileme.

konu hortlamış ama yazmadan geçmek istemedim, sigarayı bırakmış ve puro içen biri olarak yazıyorum:
hamilelikte sigara bebek için ölümcül bile olabilir. bırakın demem, bebek sizin sigara sizin ama kendinizi avutmayın. evet bebek sağlıklı doğabilir ama kalbi de delik doğabilir ve doktor size dönüp "sigara içiyor musunuz" diye sorarsa o vicdan azabıyla bileklerinizi kesmek istersiniz.
bu iş Allah'ın takdirine bakmıyor, siz henüz kendi başına nefes alıp veremeyen bir canlının kanına nikotin pompalıyorsunuz, bilim bunu söylüyor. siz imanınızı, inancınızın gereğini yerine getirin ama kendi iradesizliğinizi Allah'ın takdirine atmayın.
dilerim bebeğiniz doğduğunda da burada da dilerim olmaz ama bebeğim hasta lütfen dua edin demeyin.
sigarayı bırakmaya gayret edin. ciddiyim, benim yengem hamileliği boyunca sigara içti, çocuğu da sağlıklı doğdu ama şu anda yani 18 yaşında ritim bozukluğu var, kalbi doğru atmıyor.
hiç sigara içmeyenlerin de bebekleri hasta doğabiliyor ama onların bebekleri onların hatası yüzünden hasta doğmuyor, aradaki fark bu. bebeğiniz inşallah olmaz ama hasta doğarsa anlarsınız demek istediğimi.
dilerim sigarayı bırakırsınız.

Gulcan98 diğer yorumlarına da baktım. Maşallah her yere reklam yapmışsın. "Ben de içiyorum, tanıdıklarım da içti bir şey olmadı, çevremdeki bütün hamileler içiyor, bir kaç akrabam içti çocukları sağlıklı, bazı tanıdıklarım içtiler çocuklarında sorun yok" falan diye reklam yapıp durmuşsun. Kendi bebeğine vereceğin zararı vermişsin zaten. İnsanları da kendi çöplüğüne çekmeye çalışma böyle tuhaf tuhaf mesajlarla. Allah akıl fikir versin diyorum.

reklam degil suc ortagı bulup rahatlatmak istiyorlar kendilerini.
bu forumda sigara içip erken doğum yapan birine sigaradandır dedim, yok o gün çok yordum kendimi dedi.
şimdi de oğlumun kalbi delik diye konu açmış. desen sigaradandır yine yok diyecek. yani bunlarda üzerine alma vicdan azabı hissetme bile olmaz.

Biraz vicdan olsa zaten kendi keyifleri için doğmamış çocuğunun hayatına, sağlığına geri dönüşü olmayacak zararlar vermezler.

O zaman gokdelenin tepesine cikip kendimizi asagiya atalim ne de olsa Allah'in takdiri.

Siz bayagi yanlis anlamissiniz bazi şeyleri.

Millet yediği yemeğin içeriğine bile dikkat eder sonradan vicdan azabi çekmemek için... Siz ise kendi zevkiniz için bir baskasini zehirliyorsunuz sonra da takdire birakip yaslaniyorsunuz arkaniza. Hatta bir baskasina destek cikiyorsunuz.Bence kendinizi de bir baskasini da kandirmayin!!!

Siz bir daha hamile kalmayin olur mu??

Ahh.. Okuduğum yorumlar karşısında boğazım düğümlendi inanın. Ha hamileyken içmişsiniz ha doğunca ağzına tutmuşsunuz, hiç bir fark yok! 4,5 az canım biraz daha için, mahvedin karnınızdaki o masumu. Ikı yasında kızım var, hamile iken bırakın sigara içmeyi cola dahil içmedim.. Evet şuan fazlasıyla alıyorum karşılığını.Birde Allah'ın takdirine bırakmışsınız yaa pess!

Onaylamıyorum ıcılmesını ama ınsan bırakamadıktan sonra napsın. ben de hamileyken doğurana kadar ıctım allaha sukur bıseyde olmadı. 3950 gram doğdu. sutumde cesme gıbıydı masallah yaradı kızıma. Şu an 5 aylık ve sağlıklı. allahtan her cocuk hastalanıyo su sacma sapan yorum yapanlar yok ölur yasamaz yok oyle olur yok boyle olur sıgarayla ne alakası var bunun sıgara dumanında durmayan annelern neden çocukları hasta oluyo bu kadar abartmayın sigarayı. Hamileyken birakmak ztn iyi degil ki. doktorlar birak demiyo azalt diyo... Bu kadar yüklenmeyin bırakamayanlara. Siz kendi çocuklarınıza bakın.

Ben sigara kullanmıyorum ama bence her türlü bağımlılığı bırakmak çok zor. O yüzden içen arkadaşları kınayamıyorum. Ancak bu konuda nereden destek buluyorsanız bulmalısınız ve bırakmanın yolunu aramalısınız. Zira bir arkadaşın da burada dediği gibi ha hamileyken içmişsin ha doğduktan sonra ağzına vermişsin sigarayı, aynı zarar.
Konu sahibi bir kereliğine içtiyseniz, daha vicdan azabı çekerek kendinizi yıpratmayın, ancak bir daha olmaması için önleminizi alın. Dayanamıyorsanız kaçın sigara içenlerin yanından.

Sizin çocuğunuz saglikli doğdu diye sigara içen her annenin çocuğunun saglikli olacaginin garantisini verebiliyor musunuz?

Bahsedilen risk oranlarini bilim adamlari oylesine satir doldurmak icin bulup yazmiyor. Bu riski almak ne derece doğru ki destek cikiyorsunuz bir de?

Ve sirf bir "zevk" için masum bir bebeği buna maruz birakmak annelikten de insanliktan da çok uzak bir durum.

Gerekirse 9 ay psikologa gerekirse hipno terapiye gidecekler bu durumu cozecekler. Sigarayi içip içip Allah büyük demek arsizlik oluyor biraz.

kızlar bana oldu 8. madde çocuğum erken doğdu ve doğumdan sonra solunum sıkıntısı yaşadı

Bebeği düşünüyor gibi yaparak anne suclanmis, hakaret bile edilmis.
Gerçekten bebegi dusunen bir anne adayini bu kadar strese sokup uzmez. Amac birilerini azarlamak. İyilikle soylemenin yolu yok cunku

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…