Tek suçlu ben miyim?bi akıl verin bana lütfen

hayatı hem kendinize hem de nişanlınıza zehir etmeye, tabi karşılıklı olarak, yemin etmiş gibisiniz.

Ben bir önceki kuşaktanım tenemisir.
Hani şu bakışılıp açılamayan kuşaktan sayılırım:)

Seninki kıskançlıktan öte takıntı. Her yaptığı o kadar batıyor ki gözüne. Ben de kıskancımdır, sınırı çizerim ötesine geçirmem ama onla mı konuştu, bunla mı konuştu bu kadar da takip etmem.İnsan çöker yahu, kendine zarar. Bu kadarı fazla bence yapma böyle.

tşkler beni anladığınız için
annesiyle konuştum zaten bi sorun yok sevgilim annesiyle aramızı bozmaya çalışıyo sanki..
burda çoğu kişi beni haksız buldu tmam peki ama o kızın hareketinin yanlış olduğunu kimse söylemedi,diğer bayanlara soruyorum eşininzin nişanlınızın koluna bi kızın yapışması ne kadar normal? bu durumda sessiz mi kalırsınız?
tekrar tşkler bu gzl yorum için

Lorenam bu sefer kaçırmışım ya
niye ben yokken konu açıyorsun

cnm benimde gözüm seni aradı hep:)

evt lk sevgilim,lisede ki konuştuğum çocuğu saymazsak:)
terapiye gitmek istiyorum ama nasıl olcak bilmiyorum rendevu mu almam lazım bide çekinirim diye korkuyorum

amin
evt demek ki sevgilim nasıl davranacağını bilmiyor,ama aklı başına gelmiyo bi türlü
gerçekten o konuşma yaparken msj atmakla hiç iyi etmedim,iyice strese soktum çok üzüldüm sonradan bu konuda tek pişmanlığım bu

Ben büyütülecek birşey göremedim böyle basit konulardan birbirinizi kırmayın. Kıskançlık iyidir lakin hastalık derecesin de olan özgürlüğünüzü elinizden alır. Dikkat edin.

öyle diyosunuzda konuşmuyo benimle

onun sosyalliği batsın.(
banada diyo sınıfındaki erkeklerle konuşma diyeama bundan snra muhabbet edicem hepsiyle,suç bende ki dinledim onu

Kesinlikle kıskançlığın boyutunu aşmışsın kendine gelmelisin canım benim. Erkekler bu tür şeylere fazla gelemez. Onlarda birazda şöyle bir mantık var ben kıskanırım asarım keserim, eserim gürlerim, kıskanırım vs...ama sen yapamazsın gibisinden ... Erkekler değişik varlıklardır ipi kaçırırsan birdaha tutamazsın...

Yok estagfirullah, Öyle demek istemedim. Aslında o kısmı farklı ifade etme alternatifleri aradım yanlış anlaşılmasını istemediğimden. İfademi açıklamak istiyorum.

Organizasyon elbette bunun için yapılmıyor. Böyle düşünmediğimi ummuşsunuzdur diye ümid ediyorum.
Bilincli oluyor ile kastım aslında şu; böyle ortamlarda bu tarz şeylerin olacağı aşikar. Yani oynayana bakarlar yada bakmazlar. Çok fazla açığı da olur pantolonlu da olur elbiseli de olur kapalı da olur...
Ben Mini etek misalini getirdim çünki rahatsız olunan durumlar arasındaydı. Kızcağızlar baksınlar diye giymiyorlar elbet ama bakılacağını tahmin ediyorlardır.
Ne bileyim...
Düşünsel olarak ben kendim de müstakbel eşimin bakmasından rahatsız olurdum.
. Hatta okurken buna benzer bir hatıra geldi aklıma ve biraz kalp carpıntısı dahi hissettim kendimde... Yani konu sahibesnin duygularını hislerini an ve an yaşadım sanki okurken.
İfade tarzım yanlış anlaşımlasın lütfen. Kimseye kişisel, yapı, tarz olarak lafım olmaz.

kadın erkek ilişkilerinde ve karma ortamlarda bayanların giyiminde biraz dikkatli davranılması taraftarıyım kı eşler arası huzursuzluk olmasın diye...

Sürc-i lisan ettiysek affola...

Son düzenleme:

haksızlık bu ama canm bende buna dayanamıyorum işte

Ben bir önceki kuşaktanım tenemisir.
Hani şu bakışılıp açılamayan kuşaktan sayılırım:)

Evet büyük oldugunuzu biliyordum da teyit etmek istedim. Yaşınızın verdigi olgunlukla bu yorumu yapıyorsunuz ama kusura bakmayın ununuzu elemiş eleginizi aşmışsınız :) Genç kızlara açısından bakarsak duruma farklı oldugunu görürsünüz.
Ben 23 yaşındayım ve o minietek tayfasındanım.
Ama ben giydiklerimin dogru oldugunu savunmuyorum. Havalar ne kadar sıcak olursa olsun kızların giyimlerinin fazlasıyla açık oldgunu düşünüyorum. Bu tür kutlamalarda bayanların vucutlarının fazlasıyla teshir edildigini düşünüyorum. sevgili kavgaları da çogunlukla bu yüzden çıkmıyor mu allah aşkına ?
-- O kıza baktın
-- O çocugu kestin
-- Şu kızlar gibi olsana sen de, kendine bak, dekolte giyin
-- şortun çok kısa, erkekler tahrik olacak -- yani sen de diğer kızlardan tahrik oluyorsun ?

Eski erkek arkadaşımın bir sözü vardı, acı gerçegi gözler önüne seriyor. "siz kızlar bir yerinizi açmayınca güzel olamadıgınızı mı düşünüyorsunuz ? güzelligin yolu sadece bir yerlerinizi açmaktan mı geçiyor" ki kendisi, ben kış günü kat kat kazak giydigimde bile "bi bakiim ne güzel olmuşsun bugün" derdi. Çok kötü özelliği vardı, ama bana, benim bedenime, benim güzelliğime benden çok değer verirdi. Ne yazık ki biz bayanlar, kendi değerimizi kendimize veremiyoruz!
Bir sözümüze, bir gülüşümüze aşık olabilir bu erkekler
Ama biz oramızı buramızı açarak onların bizi obje olarak görmesine sebep oluyoruz.

Açık giyinen bayanlara sinir olmaktan yoruldum ve ben de o tayfaya katıldım. Memnun muyum ? tabiki hayır...

bu arada lorena
gidip o kızı uyarmışsın ya
helal olsun kız
ben olsam gururuma yedirip asla yapamazdım öyle bişey
Yapmak lazım aslında...
Onun dışında bişey demiycem bu sefer :))

haksızlık bu ama canm bende buna dayanamıyorum işte

Haksızlıkta olsa yapıcak bir şey yok erkeklerin doğasında var. Canım benim beni yanlış anlamazsan nacizane bir fikir kıskançlıkta bir hastalıktır bazen. Bende kıskancımdır ama yerine göre süreklilik halinde çok yanlış ve zarar verici karakterize bir hal alıyor. Bence gerçekten bir psikiyatristle görüşmen çok faydalı, yararlı olucaktır diye düşünüyorum...

bu arada lorena
gidip o kızı uyarmışsın ya
helal olsun kız
ben olsam gururuma yedirip asla yapamazdım öyle bişey
Yapmak lazım aslında...
Onun dışında bişey demiycem bu sefer :))

valla napiyim cnm o kadar doldum ki kıza patladım,o asistan kızada patlayabilirdim aslnda offf of

evet haklısın,psikiyatrist e gittmek istiyorum ama bu konuda bi bilgim yok keske bilenler bilgilendirseler beni nasıl gidicem randuvumu almalıyım özel hastaneye gidemem sanırım pahalı olur öğrenciyim sonuçta devlet hastaneside faydalı olur mu

Elbette canım devlet hastanesinde çok iyi psikyatristler var çok yararını görüceksn emin ol . İstersen online yada telefonla randevu alabilirsin ... Yada erkenden gidip sıra alırsın ...

Çok özür dileyerek bir konuya daha değinmek istiyorum.

Psikoloğa gidilmesi öneriliyor ama; bu konuda bunu kabullenemiyorum. Çunkü bu durumda olan insanın kıskanması normaldir bana göre.
Yani öncelikle şu güven meselesine değinmek istiyorum.
Oysa güven olsa eşler arası ve kişi psikoloğa gitmek yerine güvenebilse eşine/müstakbel eşine,
ve müstakbel eşide bunun için ona güven verebilse, ona göre davransa ve bunu ona hissettirse... Herşey daha mükemmel olmaz mı?
Bence çok mükemmel olur,
Güven iki taraflı gayret sonucu oluşur bence.
Güven verilsin ki güvenilsin

Ama konu sahibesi, ayakta durmaya zorlanıyorum ifadesini kullanmışsınız. Bu durumda dertleşmek mahiyetinde psikyatriye gitmenizde fayda olabilir diye düşünüyorum.

yazdıklarım genel bir değerlendirme mahiyetindedir.
Bu durumda müstakbel eşinizin size ne kadar güven verdiği, veya sizin m. eşinize nekadar güven verdiğiniz ile ilgili durumu siz en iyi bilensiniz.

Umarım herşey gönlünüzce olur.

Mutlu huzurlu sağlıklı nice seneler geçirmeniz, ve bu birlikteliğinizin hayırla tamamlanması duasıyla
Hoşca kalın

Son düzenleme:

kesinlikle öyle olsa herşey daha güzel olur ama tek kişinin çabası yetmiyo ki karşıdaki de güven verse biraz çabalasa keske
mesela sevgilim yemeğe gelmemi isemedi oturuma bile gitmeyi ben teklif ettim,öyle olacağına bana kendi teklif etseydi oa yardımcı olmamı isteseydibenden ne bileyim yanında olsaydım bayanlara nasıl mesafeli davrandığını gösterseydi ben belkide böyle tepkiler vermezdim
aslında mesafeli değil demiyorum mesafeli aynı okuldayız görüyorum ama o kızın gelip koluna yapışması..onun fırsat verdiğini düşünüyorum,sonra mesela aşağı iniyo dönüp asistan kadını suratına bakıyo yolluna yürüyüp gitmek yerine bana da erkeklerle sohbe etme diyo sonra da suçlu ben oluyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…