yoo şuan bende bu durum olmadi bir tanıdık avukata sormuş avukat 25 yaş demis 25 yaşını geçince sigortalı iste çalıştıktan sonra çıkarsa tekrar bağlanmaz demis cok şaşırdımSize şöyle söyleyeyim, ablam sigortalı çalıştı uzun yıllar, emekli oldu. Şimdi kendi emekli maaşıyla birlikte babamın yetim maaşını da alıyor. Yani iki ay sigortalı çalıştın bundan sonra sana maaş yok demez sgk. Ancak dediğim gibi özel bir durum vardır, orasını bilemeyiz.
yaş şartı yok değil mi kız çocuğundaBağlanır cnm ama bildirmen lazim
Bnde siz gibi biliyorumAynen. Bosanma durumunda da eger calisan degilse yine yararlanabiliyor.
şuan benim boyoe durumum yok ama öğrenmek istedim avukata başka biri sordu boyle diyince şaşırdım 25 yaşı geçip sigortalı iste çalışıp çıkarsa geri baglanmaz demesineValla avukata sormak lazim.
Nette kisa bi arastirmayla sgk‘ nin kendi sitesinden ulasabilirsiniz. E devletinizle de isleminizi yapabilirsiniz.
Acaba babanız Bagkur emeklisi mi bizde de var benzer bi durumda onun için soruyorum yapabilir miyiz acaba diyeSize şöyle söyleyeyim, ablam sigortalı çalıştı uzun yıllar, emekli oldu. Şimdi kendi emekli maaşıyla birlikte babamın yetim maaşını da alıyor. Yani iki ay sigortalı çalıştın bundan sonra sana maaş yok demez sgk. Ancak dediğim gibi özel bir durum vardır, orasını bilemeyiz.
boşanmada yararlanılıyor ama sigortalı isten girip çıktıktan sonra boyle bir durum var demisBnde siz gibi biliyorum
Hayir hayır yok sadece evlilikte ve sigortalı iste çalışmasında alamaz o kadaryaş şartı yok değil mi kız çocuğunda
Derdinizi tam anlatsanız da ona göre yorum yapsak. Yetim aylığı alacak olan siz misiniz yoksa tanıdığınız mı? Sizseniz avukata kendiniz danışın araya kimseyi sokmayın ki yanlış anlaşılmalar olmasın. Tanıdığınızsa bilmediğiniz bir detay vardır mevzuda.yoo şuan bende bu durum olmadi bir tanıdık avukata sormuş avukat 25 yaş demis 25 yaşını geçince sigortalı iste çalıştıktan sonra çıkarsa tekrar bağlanmaz demis cok şaşırdım
emekli sandığı. iste bende tereddüteyim sigortalı ise girip geri çıkınca bağlanmaz diyeAcaba babanız Bagkur emeklisi mi bizde de var benzer bi durumda onun için soruyorum yapabilir miyiz acaba diye
yaş şartı yok değil mi 25 yaş vsHayir hayır yok sadece evlilikte ve sigortalı iste çalışmasında alamaz o kadar
Yok memur emeklisi babam, ablam ssk emeklisi. İki farklı kurum olunca iki maaş alınabiliyor, aynı kurum olunca alınamıyor diye biliyorum. Bağkur ssk ya da bağkur emekli sandığı alabilir. Bağkur bağkur alamaz gibi.Acaba babanız Bagkur emeklisi mi bizde de var benzer bi durumda onun için soruyorum yapabilir miyiz acaba diye
be zaten yetim aylığı alıyorum fakat sigortalı iste çalışma durumun var tanıdık biri avukata sordu 25 yaşını geçince sigortalı isten çıkarsa tekrar yetim aylığı alamaz demis bende şimdi ondan kay gi ediyorumDerdinizi tam anlatsanız da ona göre yorum yapsak. Yetim aylığı alacak olan siz misiniz yoksa tanıdığınız mı? Sizseniz avukata kendiniz danışın araya kimseyi sokmayın ki yanlış anlaşılmalar olmasın. Tanıdığınızsa bilmediğiniz bir detay vardır mevzuda.
Yok evet, kendimden biliyorum, 30 yasinda isten cikip tekrar baglattimyaş şartı yok değil mi kız çocuğunda
evet bu durumu biliyorum emeklilik durumu degil de işten çıkma durumunda yararlanamaz diyince benim kafam karıştı 25 taşı geçince isten çıkınca tekrar yetim aylığı bağlanmazmisYok memur emeklisi babam, ablam ssk emeklisi. İki farklı kurum olunca iki maaş alınabiliyor, aynı kurum olunca alınamıyor diye biliyorum. Bağkur ssk ya da bağkur emekli sandığı alabilir. Bağkur bağkur alamaz gibi.
Buradan alacağınız cevaplar da, tanıdığınızın sorduğu avukatta kaygınızı gidermez, gidermemeli. Gidin sgk’ya sorun en doğru yanıtı alın. Şimdi biz kesilmez deriz, sizinki kesilir kalırsınız ortada. İşinizi sağlama alın.be zaten yetim aylığı alıyorum fakat sigortalı iste çalışma durumun var tanıdık biri avukata sordu 25 yaşını geçince sigortalı isten çıkarsa tekrar yetim aylığı alamaz demis bende şimdi ondan kay gi ediyorum
işte aradigin cevap cok teşekkür ederim sorun olmuyor tekrar degil mi anneme devredecegmn eğer isten çıkarsam alabilirim geri o zamanYok evet, kendimden biliyorum, 30 yasinda isten cikip tekrar baglattim
cok teşekkür ederim açıklamanız için yanlış bilgi vermiş avukat demekki çok sagolun isten çıkınca çeyiz parasından bile faydalanabiliyormuşuz o zaman geride maaş bağlanıyorCanm bende babamdan maaş alıyordum kardeşimde sana öyle söyleyeyim ben sigortalı ise girdim 2 ay çalıştım çıktım başvurumu yaptım geri maaşım bağlandı evlenirken çeyiz parası aldım 2 yıllık maaşım kesildi eğer 2 yıl içinde bosanirsam o zman maaş alamıyorum 2 sene dolduktan snra alabiliyorum bana böyle söylendi sana onu diyeyim snrasinda hiçbir sorun yok ömür boyu bekar ve sigortasız olursan babandan maaşını alabiliyorsun hatta çalıştın emekli oldun diyelim sen 4a dan emeklisin baban bagkur 4b mesela o zamanda iki maaşı aynı anda alabilirsin
Evet sorun yok, kiz cocuklar ise girip cikarsa yasi kac olursa olsun yetim maasini tekrar alabiliyo, 2.ye evlenirken ceyiz parasi alamiyo sadece, onu da denedim biliyorumişte aradigin cevap cok teşekkür ederim sorun olmuyor tekrar degil mi anneme devredecegmn eğer isten çıkarsam alabilirim geri o zaman
evet sgk ya da soracağım insallah çok sagolunBuradan alacağınız cevaplar da, tanıdığınızın sorduğu avukatta kaygınızı gidermez, gidermemeli. Gidin sgk’ya sorun en doğru yanıtı alın. Şimdi biz kesilmez deriz, sizinki kesilir kalırsınız ortada. İşinizi sağlama alın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?