- 17 Mart 2012
- 6.645
- 2.405
- 448
- Konu Sahibi cilekkokusu90
Kan sulandirici kullanmis miydiniz daha onceBenimde 6 li testten 3 tanede heterozigot yazıyor , daha önce iki düşüğüm var bu sefer genetik taramlı yapıyoruz baklaım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kan sulandirici kullanmis miydiniz daha onceBenimde 6 li testten 3 tanede heterozigot yazıyor , daha önce iki düşüğüm var bu sefer genetik taramlı yapıyoruz baklaım
İlk transferimde sadece coraspin kullanmıştım ikinci transferde hem coraspin hem iğne kullanmama rağmen yine kese bozuldu bu sefer genetik taramlı yapacaz dedi doktor,5 embriyo gönderdik 1 tane geldi sadece transfer edilebilir , bu ay nasipse onu transfer edeceğiz inşallah.Kan sulandirici kullanmis miydiniz daha once
Siz celaxan iğne ve coraspin mı kullanıyorsunuz,iğnenin adını tam yazamamış olabilirim:)Kan sulandirici kullanmis miydiniz daha once
Evet muhtemelen pihtilasmadan degil kromozom bozuklugundan dolayi olabilir, umarim bu seferki tutar sagliklaİlk transferimde sadece coraspin kullanmıştım ikinci transferde hem coraspin hem iğne kullanmama rağmen yine kese bozuldu bu sefer genetik taramlı yapacaz dedi doktor,5 embriyo gönderdik 1 tane geldi sadece transfer edilebilir , bu ay nasipse onu transfer edeceğiz inşallah.
Bugün muayene vardı doktor düşük sebebin kormozomal olduğunu söyledi bu sonuçlara göre.
Ben yinede kan pıhtılaşmadan korkuyorum inşallah iğne kullanırsam sorun olmaz sizdede aynı tanı varmış.
Allah kucağınıza sağ salim almayı nasip etsin inşallah.
Evet muhtemelen pihtilasmadan degil kromozom bozuklugundan dolayi olabilir, umarim bu seferki tutar saglikla
Benim aspirin alerjim var sadece axeparin igne kullaniyorum
Amin inşallah sizinde öyle olur inşallahEvet muhtemelen pihtilasmadan degil kromozom bozuklugundan dolayi olabilir, umarim bu seferki tutar saglikla
Benim aspirin alerjim var sadece axeparin igne kullaniyorum
Biz 12. Haftaya girdik sukurAmin inşallah sizinde öyle olur inşallah![]()
amin inşallah ikiz mı tek mı sizinBiz 12. Haftaya girdik sukurdarisi tum isteyenlere nasip olsun insallah
![]()
Tesekkurler, tekamin inşallah ikiz mı tek mı sizin
sizinde genetik taramalı demi beb bu sefer genetik taramalı yapıyorum bakalım inşallahTesekkurler, tek
hep ikiz istiyordum ama genetikten tek embiryo geldi :)Tesekkurler, tek
Yok benimki genetik taramali degil, insallah tutar sizin sansiniz yuksek :))sizinde genetik taramalı demi beb bu sefer genetik taramalı yapıyorum bakalım inşallah
inşallahYok benimki genetik taramali degil, insallah tutar sizin sansiniz yuksek :))
Nerede hangi hastanede genetik tüp bebek yaptınız?sizinde genetik taramalı demi beb bu sefer genetik taramalı yapıyorum bakalım inşallah
adana Özel klinlikte yapıyorum ama işlermleri acıbadem yapıyorNerede hangi hastanede genetik tüp bebek yaptınız?
Sizin hangileri mutasyonlu acabaCok gecmis olsun. Bende de bahsettiginiz genlerde heterozigot mutasyon var hatta bir iki baska gende de var ama onemli olan faktör V imis. Transfer gunu itibariyle kan sulandirici igneye basladim ben hala da devam ediyorum 10. Haftaya girdik.
Merhaba hangi klinik memnunmusun birdeadana Özel klinlikte yapıyorum ama işlermleri acıbadem yapıyor
Merhaba kocaelinde iyi bir doktor buldunuz mu acaba? Ben de arıyorum daArkadaşlar merhaba,
Benim bir sorum vardı. Kafam fazlaca karıştı. Bilgisi olan kişiler bilgi ve deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim.
4 kere olumsuz gebelik deneyimim oldu.
3.gebeliğim anomalilerden dolayı çapada sonlandırma işlemi yapıldı.
Birçok test yapıldı. Fetüs, anne ve baba olarak biz de herhangi bir genetik taşıyıcılık çıkmadı. Sebebi bilinmeyen tekrarlı gebelik kaybı diyorlar.
Benim trombofili panelimde Faktör V, mthfr a1298c, mthfr c677t, pai-1 4g/5g genlerinde heterezigot mutasyon çıktı.
Genetik doktoru faktör v heterezigot ve tekrarlı gebelık kaybından dolayı kan sulandırıcı iğne kullanmam gerektiğini söyledi.
Ama 6. hafta kese göründüğünde başlamam gerektiğini önerdi. Yabancı kaynakları araştırdığımda gebelik testi pozitif olduğunda başlanmasının önemli olduğunu hatta 6.haftanın geç olabileceğini belirten ingiltere ve amerikadaki konseylerinin yazıları var.
4 gebeliğimde de kan sulandırıcı kullanmadım. ilk ikisinde bilmiyorduk böyle bir sorunum olduğunu. 3.gebeliğimde 4.ayda başlamıştık çok geç. bu son gebeliğimde 6.haftayı bekleyelim dediler ama 6.haftaya gelirken düşük yaşadım.
Birde son 2 hamileliğimde hamile kaldıgımda tiroidim cıkıyor tsh değerlerim 5 i görüyor. bu son gebeliğimde 1 ay önce ilaç kullanmaya başlamıstım ama degerlerım 5ın altına dusmemıs. yani değerlerim gebelik için yüksekti.
bi de normalde bagısıklıgım cok yuksek yılda 1 kere bile nezle olmuyorum ama 4 hamileliğimde de 4-6 hafta arasında hep agır bir sekılde viral hastalık geçirdim (yaza denk gelen hamileliklerimde bile)inflenza gibi baya yataklara ve hastanelere düşecek şekilde.
Yani sistematik olarak sürekli aynı şeyleri yaşıyor olmam ve bu döngüden çıkamamış olduğum için KOCAELİDE iyi dr arayışınada girdim. bu konuda önerebileceğiniz dr olursa bunlara da açığım.
Benzer durumları yaşayanlar süreçlerini nasıl yönettiler neler tavsiye ederler merak ediyorum.
Bugun en son perinatoloji takibi istediğimde muayaneye bakmadıgına ve belırlı haftalarda usg yaptıgını kendılerının takıp ettıklerını soyledıler. 4 tane dramatık deneyımın olmus pgt tup bebek onerıyoruz dedıler. devlette belırlı oranını karsılıyormus. ama bana pgt tup bebek kısmıda sıcak gelmedı. sanki bu yola gırsem pıhtılasma bozuklugumdan dolayı tekrar olumsuz deneyımler yasayacakmısım gıbı gelıyor.
Canm benim de üç gebelik kaybım oldu iki genim homozigot. Şimdi tüp bebeğe başlıyoruz çünkü amh ım çok düşük tekrar gebe kalamadim uzun süredir. Ama tüp Bebek Dr um sende yok diyip duruyor önemsiz görüyor genlerini halbuki kaç dr sana şart dedi öğrenir öğrenmez şimdi öğreniyorum ki tüp bebekte kullanılan iğneler de pıhtılasma sorununa yol açıyormus heleki pıhtılasma sorunu varsa çok korktum doktordan gizli kullanmayı düşünüyorum sen kaç doz kullandınCok gecmis olsun. Bende de bahsettiginiz genlerde heterozigot mutasyon var hatta bir iki baska gende de var ama onemli olan faktör V imis. Transfer gunu itibariyle kan sulandirici igneye basladim ben hala da devam ediyorum 10. Haftaya girdik.