Televizyon yüzünden tartistik

Çocuğu goremicegi şekilde tutun ben kızımı yere battaniyeye göremeyeceği şekilde yatiriyorum esimide kısıtlamiyirum TV için. Adam izlemesinmi birazcık abartmissiniz. Napsin adam başka örgumu orsun.
Kavga etmeye gerek yok bence dediğim gibi yapin bebiş görmesin tvyi ama eşinizde izlesin.

Güle güle büyütun bebisinizi :)))

Bence de bebek tv izlememeli. Ben de acmiyorum gun boyu. Aksam esim gelince 1 saat kadar ayni ortamda oluyoruz. Oyunlarla dikkatini dagitiyorum. Hatta oyle oynasiyoruz ki esim bizim gürültümüzden rahatsiz oluyor :). Bir saat idare et sonra kacir bebegi baska odaya. Biz de izledik diyenler olmus ama bizim nesil iyi kotu sokaga cikiyordu. Ilerdeki okul başarısını bile olumsuz etkiliyor. Sakin izletmeyin.

Hâlâ 1500 tane yanlış yazdığından maalesef kanamam devam ediyor ...
Input output yazınca daha entellektüel oluyor değil mi :KK70:
Konu dışına çıkıp bir de polemiğe allı pullu davetiye basanların, mapus revirinde kanayan gözlerine pansuman yaptırıyoruz, bu uyarıya muhatap herkes nasibine düşen ikazı almıştır diye umuyorum.

Ben bu tür bir konuya cevap yazmıştım muhtemelen sizin konunuzdu, ve çocuklara tv tablet vs bunların çok zararlı olduğunu çocukları zombiye çevirdiğini yazmıştım.
Fakat siz çok abartmışsınız cidden yani o derecede değil.
Evet zararli hemde cok, ama bu sabah aksam tv onune oturtup cocugu tv ile oyaliyorsaniz gecerli. Ama boyle yangindan kacar gibi davranmakda olmaz, ki sadece aksamlari gozu kulagi tv ye kaymasi ile oyle bir zararida dokunmaz.
Bence boyle davranip huzurunuzu bozmayin.
Aksama kadar tv acmazsiniz boylelikle cocuk alismaz, telefon tablet zaten hic eline vermeyin sorun çıkmaz.

Arkadaşlar merhaba; hemen konuya girmek istiyorum. Beş buçuk aylık bir bebeğim var. Burada bir ay önce, televizyonun zararları hakkında bir konu acmistim ve herkes bebek için çok zararlı olduğunu söyledi. Ben de ogün bugündür eşim akşam gelene kadar hiç TV açmadım. Arada şarkılar açıp oynadık vb. Eşim akşam gelince, iş yeri çok sesli olduğu için, TV nin sesini biraz fazla açıyor. Uyariyorum, duymuyorum diyor. Zaten o geldiğinde TV açılır açılmaz, bebeğimin önünü kapatıyorum görmesin diye ama sese çare bulamadim. Kıs sesini diyorum, bir bakıyorum yine açmış. Onlarca kez uyarıyorum taa ki bebeğimi alip, odama gidene kadar. Zaten bu TV yüzünden eşimin yanında bir iki saat zor duruyorum.

Eşim yıllık izninde şuan ve bir hafta tatili var. Bugün de yine sesli bir şekilde açmış TV yi. Uyar uyar bıktım. Bunca çocuk, otistik olmamış, bizim ki mi olacakmış. Ben delirmisim, normal değilmişim, tatilini zehir etmişim vb. Çıktı gitti evden, ama biliyorum geldiğinde yine ses olayı yüzünden uyaracagim uyaracagim bitap düşeceğim.

Siz nasıl hallettiniz bu durumu? Eşleriniz böyle mi yaptı? Bebeğin önünü kapatıyorum diye acıyor çocuğa, sikiliyormus çocuk, her yeri kapalıymis, TV ye baksın biraz oyalansinmis. Sanki keyfimden yapıyorum. Bu yüzden hergun tartışıyoruz. Bana destek verecegi yerde, bana deli muamelesi yapıyor.

Çocuğu kazanayim derken beni kaybediyorsun, haberin olsun diyor. Ne yapacağımı şaşırdım!
Gerçekten abartmışsınız

Bizdede esim sesli tv bakar muzik sesli dinler.. ki normalde kulagi benden saglamdir. Uyaririm oflar puflar kisar. Ben sadece cocujlara degil kendimde rahatsiz oluyorum

Kizim tv ve telefonla büyüyor 20 aylik tv reklam cok ilgisini çekiyor yemek yemiyor mecburen telefondan videolar açarak yediriyorim diger türlü yemiyor ve yaşıtlarından geride kalıyor evde bir sürü oyuncağı var ama arkadaşları kardeşi olmadığı icin mi bilmiyorim ilgisini çekmiyor basta bende tv izletmezdim ama kizim sikindikca kendini erken keşfetmeye başladı bu yuzden farklı yöntemlere başladı bende sıkılmasın die trt çocuk açıyorum yemek yedirmeye çalıştığın zaman yotubedan videolar açıyorum bazen insan ne olursa olsun mecnur kalıyor

Ha benim yaptığım doğru mu degil ama yapacak başka birseyim yok ailemden uzağım kimemiz yok kizim sıkılıyor iyin oynuyorum saatlerce ne zaman biraz uzansam yemek yapsam temizlik iş yapsam kiz sıkılıyor

Ama benim yaptığım nekadar dogru değilse de sizin ki hic degil eşiniz ile araniza mesafe girdimi soğukluk girdimi ilerde açacağınız konular eşiniz le ilgili olacak demedi demeyin

Abartmayinnnn bukadar!!!

Arkadaşlar merhaba; hemen konuya girmek istiyorum. Beş buçuk aylık bir bebeğim var. Burada bir ay önce, televizyonun zararları hakkında bir konu acmistim ve herkes bebek için çok zararlı olduğunu söyledi. Ben de ogün bugündür eşim akşam gelene kadar hiç TV açmadım. Arada şarkılar açıp oynadık vb. Eşim akşam gelince, iş yeri çok sesli olduğu için, TV nin sesini biraz fazla açıyor. Uyariyorum, duymuyorum diyor. Zaten o geldiğinde TV açılır açılmaz, bebeğimin önünü kapatıyorum görmesin diye ama sese çare bulamadim. Kıs sesini diyorum, bir bakıyorum yine açmış. Onlarca kez uyarıyorum taa ki bebeğimi alip, odama gidene kadar. Zaten bu TV yüzünden eşimin yanında bir iki saat zor duruyorum.

Eşim yıllık izninde şuan ve bir hafta tatili var. Bugün de yine sesli bir şekilde açmış TV yi. Uyar uyar bıktım. Bunca çocuk, otistik olmamış, bizim ki mi olacakmış. Ben delirmisim, normal değilmişim, tatilini zehir etmişim vb. Çıktı gitti evden, ama biliyorum geldiğinde yine ses olayı yüzünden uyaracagim uyaracagim bitap düşeceğim.

Siz nasıl hallettiniz bu durumu? Eşleriniz böyle mi yaptı? Bebeğin önünü kapatıyorum diye acıyor çocuğa, sikiliyormus çocuk, her yeri kapalıymis, TV ye baksın biraz oyalansinmis. Sanki keyfimden yapıyorum. Bu yüzden hergun tartışıyoruz. Bana destek verecegi yerde, bana deli muamelesi yapıyor.

Çocuğu kazanayim derken beni kaybediyorsun, haberin olsun diyor. Ne yapacağımı şaşırdım!
Ben bir anne değilim ama düşüncemi yine de söylemek istedim. Bende tv den pek haz etmem. Bebeğinize bu zamandan böyle alışkanlıklar kazandırmak hoş bir şey ama her ne kadar küçükte olsa onu sürekli kaçırdığınız bir obje var tam da onun dikkatini çekecek bir şey renkli şeyler ve siz böyle abartartılı davranışla bunu aşılamaya çalışırsanız pek başarılı olmaz daha çok dikkatini çeker. Önemli olan çocuğa rol model olmak aa annem izlemiyor o zaman gereksiz der izlemez. E tabi baba da izlemese keşke ama ona da hakvermek Laz'ım bu düşüncelerin yaşadığı bir ortam yoktu eskiden. Ama Bebek en çok bağı anneyle kurar. Bebeğinizden istediğiniz davranışı yapmasını istiyorsanız anne olarak siz yapın baba zamanla uyum sağlar:)

Benim bebeğimde 5 buçuk aylık günde yarım saat bi saat çizgi film izliyoruz bu kadar abartmayın tüm gün televizyona maruz kalmadığı sürece sakıncası olmaz

Benim bebeğimde 5 buçuk aylık günde yarım saat bi saat çizgi film izliyoruz bu kadar abartmayın tüm gün televizyona maruz kalmadığı sürece sakıncası olmaz
Boyle devam edin o halde bes bucuk aylik cocugunuzun beynini mahvedin.doktorlar o kadar bagriyor tv izletmeyin diye.bu arada yarim saat kriteri bes bucuk aylik bebek icin degil iki yasindaki cocuk icin.bi kac ay sonra bebegim ismine bakmiyor diye konu acarsaniz sasirmam.

Boyle devam edin o halde bes bucuk aylik cocugunuzun beynini mahvedin.doktorlar o kadar bagriyor tv izletmeyin diye.bu arada yarim saat kriteri bes bucuk aylik bebek icin degil iki yasindaki cocuk icin.bi kac ay sonra bebegim ismine bakmiyor diye konu acarsaniz sasirmam.
Konu otizm degil diyorsunuz otizm belirtileri sayiyorsunuz.
İnsanlarin hayatlarini 0 derecesinde kisitlamakta neyin nesi.
Ben hic tv izlemeyeni de, cocuguna tv izletmeyine de saygi duyuyorum, yalniz insanlari yarim saat tv izletiyorsunuz diye kotu anne , yanlis anne ilan etmekte olmaz kusura bakmayin.
O bahsettiginiz doktorlara 30 kere gitmisligimiz var, hicbiri bu rahatsizliklarin neyden kaynaklandigini bilmiyor, acin bakin nete bin tane bilgi bulursunuz, nedeni bilinmiyor, bilinmedigi icin de tedavisi yok.
Klasik sorudur tv izliyor mu, cunku evet bazi cocuklar ciddi ilgisizlik ve ciddi tv ye maruz kaldigi icin uyaran eksikligi yasiyor, bunu ayirt etmek icin de bu soruyu soruyorlar.
Tv yi kapatipta iyilesen bir tane cocuk yoktur, iyilesmis dedikleriniz de uyaran eksikligine maruz kalanlar.
Tv izleyenler nasil ust zeka degilse, izlemeyenler de oyle ust zeka degil.

Konu otizm degil diyorsunuz otizm belirtileri sayiyorsunuz.
İnsanlarin hayatlarini 0 derecesinde kisitlamakta neyin nesi.
Ben hic tv izlemeyeni de, cocuguna tv izletmeyine de saygi duyuyorum, yalniz insanlari yarim saat tv izletiyorsunuz diye kotu anne , yanlis anne ilan etmekte olmaz kusura bakmayin.
O bahsettiginiz doktorlara 30 kere gitmisligimiz var, hicbiri bu rahatsizliklarin neyden kaynaklandigini bilmiyor, acin bakin nete bin tane bilgi bulursunuz, nedeni bilinmiyor, bilinmedigi icin de tedavisi yok.
Klasik sorudur tv izliyor mu, cunku evet bazi cocuklar ciddi ilgisizlik ve ciddi tv ye maruz kaldigi icin uyaran eksikligi yasiyor, bunu ayirt etmek icin de bu soruyu soruyorlar.
Tv yi kapatipta iyilesen bir tane cocuk yoktur, iyilesmis dedikleriniz de uyaran eksikligine maruz kalanlar.
Tv izleyenler nasil ust zeka degilse, izlemeyenler de oyle ust zeka degil.
Hayir isme bakmama sadece otizm belirtisi degil cocuk ekrana maruz kalinca ismine bakmamaya basliyor birz ilgiyle duzeliyor.bi bayan baska bir sitede bu konuyla ilgili konu acmisti 11 aylik bebegim ismine donmuyor diye daha sonra psikolog bi arkadasi bebegini biliyorum gelisimi gayet guzel ismine bakmamasi televizyon izledigi icin bir sure kapatin diye oneride bulunmus.ayrica banane izletsin ya da izletmesin sadece bu yuzden gelisim geriligi yasarsa yine o anne uzulecek daha once bi yorumumda bahsettim kimseye kotu anne demek haddime degil.bu arada bi kere nette denk geldi okudum ondan sonra hayatim mahvoldu bu konuda suphe yasamis anneligimin keyfini bile yasayamamis birisi olarak cok arastirdim cok okudum.okb hastasiyim suan antidepresan kullaniyorum bu konu yuzunden

O halde telefonda kullanmayin eminim kullaniyorsunuz cocugun yaninda da.. o da zararli

Bebeğim uyurken elime aldığım telefonla, bebeğin TV izlemesi, beynini doldurup, aptallasmasi aynı zarar değil bence. Bir de, madem telefon kullanıyoruz, TV de izletelim madem, akıllıca mi sizce? Nasıl olsa o da zarar bu da zarar diyerek, hiç bir zarardan kaçınmayalim mi?

Back
X