- 13 Temmuz 2018
- 301
- 359
- 33
- Konu Sahibi Sevgi perisi
-
Bacım sen Nirvanasın bana göreBence ev isini bekletmeyip sık periyodlar ile yaparsam, daha az ugrastirip, daha hizli bitiyor. Sık temizlik az temizlik gerektiir miaali. Ve temiz gordukce inaan kiyamadigindan tekrar temiz birakoyor. Yipratmadan tuketmeden, ama biriltirip biktirmadan yapin.
1 kizim 2 kedim ve bir kocam ( onun isi hepsindem fazla) var..hergun supurur silerim balkon yiladim toz alirim, her kullanimdan sonra wc labobasini ve dusakabini kurularim. Oyle yapinca, dusakabin aylarca kirecten arinmis piril piril olur. Heryer surekli parlar. Camlari haftalik silerim sipsak, bu yuzden kir birikmedigi icin pimapenlerk 3 4 ayda bi detayli gecerim. Her persembe budolabini mutlak temizlerim silerim. Ama genel de hergun bez vurdugum icin 10 dk da biter. ve gunluk yemek yaparim. Bilmem anlatabildim mi
Niye severek ev isi yapalim ki manyak miyiz biz?
Sorun iş yapacak olmanın verdiği üzüntü, çöküş. İnsan yaşayacağı evi temizleyecek diye esir gibi hisseder mi hissediyorum. Daha mutlu iş yapmayı isterdim yaniiyi de ev temiz diyorsunuz, sorun ne ben anlamadim,
zaten bana gore evi bal dok yala kivamina getirmek dogru degil,
neden yani, amac ne ?!?!?!?!?!
Bi de bu var misafir gelecek diye ev üst düzey temiz olsun isterim. İşlemişler bize bi temizlik bi düzenaaa bak ogrenciyken sinav zamani,
iste onemli sunum oncesi,
kayinvalide bize yatiya geldiginde,
...
bana bir temizlik aski gelir o bicim
Sorun iş yapacak olmanın verdiği üzüntü, çöküş. İnsan yaşayacağı evi temizleyecek diye esir gibi hisseder mi hissediyorum. Daha mutlu iş yapmayı isterdim yani
Evet iş bölümü güzeldir zaten benim çocuklar da benim gibi tembel olacak diye üzülüyorum ondan evi temiz tutmaya çalışıyorum. Müzik iyi geliyoranladim simdi tamam :)
benim kural belli, kim olursan ol kendi pisligini temizlemelisin, o yuzden evin diger fertlerine de is tutustururum,
herkes birlikte yapinca biraz daha sevk geliyor insana,
tabi en cok size is dusecektir, calismayan yetiskin olarak, ama yine de yardim yardimdir.
bir de muzik acabilirsiniz dans ederek yapabilirsiniz, veya terapiye cevirebilirsiniz,
bende buharli mop makinesi var, yavas yavas yaparim evin her yerini onunla, sessiz sakinse de ev pek iyi hissederim.
Supurge sesi delirtir mesela, kolaylik olsun diye once firca supurge kullanirim, sessiz sessiz yapabildigim kadarini yaparim.
Ne güzel ev işleri sadece kadının görevi değil ki hiç bozmayın. Hem çalışıp hem bebek varmış eşiniz yapmasa da yardımcı almanız gerekirdi. Ben de çalışırken eşime zorla da olsa iş yaptırıyordum da işte evde olunca çok da yardım istenmiyor. Mutluluklar dilerimMerhaba; ben de aynı şekilde eskiden ne yemekler dener yapardım, evliydim yine. Şimdi 1 seneyi geçti, bütün ev işlerini eşim yapıyor, yardımcı olsa üzülmezdim ama ben ona yardımcıyımben sadece çalışıp bebeğimize bakıyorum. O hem çalışıyor, hem A dan Z ye tüm iş onda. Utancımdan hâlim yok diyemiyorum, çok derin üzüntü duyuyorum, elimde değil
Küçük düzeltme; çalışıyordum sadece, şimdi izinliyim ama yakında hem çalışma hem bebek bakma, anneme bırakacağım inşallah. Teşekkür ediyorumNe güzel ev işleri sadece kadının görevi değil ki hiç bozmayın. Hem çalışıp hem bebek varmış eşiniz yapmasa da yardımcı almanız gerekirdi. Ben de çalışırken eşime zorla da olsa iş yaptırıyordum da işte evde olunca çok da yardım istenmiyor. Mutluluklar dilerim
Bacım sen Nirvanasın bana göredoğru biriktirmeden yapınca daha kolay oluyor işler onu biliyorum da bu aşamaya nasıl geldin, hep mi böyleydin, bir bilmek var bi de uygulama. Uygulama kısmı sıkıntı
İşte beni anlatmışsın, bazen tam ayarlı bir temizlik robotuyum, bazen tembelin dibiyim, şu an diplerde geziyorum meselaArkadaşlar, çok tembelim yemek konusu tamam eskiden de lahmacundan hamburgere hepsini evde yapıyordum. Şimdi ekmeği de evde yapıyorum ama geri kalan ev işleri zulüm bana göre. Bugün ramazan öncesi dip köşe bir temizlik yapayım diyorum yok canım gidiyor iş yapacam diye. Yapıyorum tabi ev batmıyor ama zorla yapıyorum işkence gibi. Corona var ama dışarıyla bağlantımız sıfır eşim de evden çalışıyor. Kan değerlerim normal. Temizlik programlarını izliyorum hiç gaza gelmiyorum. Temizliğe yardımcı alamam zaten çalışmıyorum.Çoğunlukla çalışan bir insandım ama çalışsam da ev hanımı da olsam duygum değişmedi. Yani benim sorunum şu arkadaşlar evime gelseniz temiz, pis değil ama zorla yapıyorum ev işi yapmayı hiç sevmiyorum. Var mı benim gibi olup çözüm bulan
dinlemeyi sevdiğiniz, dinlerken sizi başka dünyalara götüren şarkılar, podcastler, programlar varsa onları dinlerken temizlik yaptığınızı anlamazsınız bile. Eliniz ayağınız otomatik çalışırArkadaşlar, çok tembelim yemek konusu tamam eskiden de lahmacundan hamburgere hepsini evde yapıyordum. Şimdi ekmeği de evde yapıyorum ama geri kalan ev işleri zulüm bana göre. Bugün ramazan öncesi dip köşe bir temizlik yapayım diyorum yok canım gidiyor iş yapacam diye. Yapıyorum tabi ev batmıyor ama zorla yapıyorum işkence gibi. Corona var ama dışarıyla bağlantımız sıfır eşim de evden çalışıyor. Kan değerlerim normal. Temizlik programlarını izliyorum hiç gaza gelmiyorum. Temizliğe yardımcı alamam zaten çalışmıyorum.Çoğunlukla çalışan bir insandım ama çalışsam da ev hanımı da olsam duygum değişmedi. Yani benim sorunum şu arkadaşlar evime gelseniz temiz, pis değil ama zorla yapıyorum ev işi yapmayı hiç sevmiyorum. Var mı benim gibi olup çözüm bulan
Bence şükredin yapıyomuşsunuz ama zorla sonuçta içinizden geliyo ben depresyondayım içimden hiç bisey yapmak gelmiyo,bi bulaşığı yıkayabiliyorum bazen de ev süpürme.....Bence havalardandır sizin geçerArkadaşlar, çok tembelim yemek konusu tamam eskiden de lahmacundan hamburgere hepsini evde yapıyordum. Şimdi ekmeği de evde yapıyorum ama geri kalan ev işleri zulüm bana göre. Bugün ramazan öncesi dip köşe bir temizlik yapayım diyorum yok canım gidiyor iş yapacam diye. Yapıyorum tabi ev batmıyor ama zorla yapıyorum işkence gibi. Corona var ama dışarıyla bağlantımız sıfır eşim de evden çalışıyor. Kan değerlerim normal. Temizlik programlarını izliyorum hiç gaza gelmiyorum. Temizliğe yardımcı alamam zaten çalışmıyorum.Çoğunlukla çalışan bir insandım ama çalışsam da ev hanımı da olsam duygum değişmedi. Yani benim sorunum şu arkadaşlar evime gelseniz temiz, pis değil ama zorla yapıyorum ev işi yapmayı hiç sevmiyorum. Var mı benim gibi olup çözüm bulan
Ben de küçük yaştan beri iş yapıyorum ben de bıktım mı bilmiyorum. Annem de benim gibi plansızdı ona çekmişim. Bilmiyorum orta yolu bulsak iyi çok planlı olmak da yorar beniyok hep boyle degildim.23 lu yaslarda basladi, evlenince artik oturdu. Kafamdaki plani yetistiremince morelim bozulur. Ve herrseyim saatlidir.kahvalt,i uyku saati, utu yapacagim gun, kizimin banyo saati vs vs. Buda aslinda cok saglikli diil bana gore. Surekli bi plan bir hesap içinde oluyo insan. Karekterim mi bu yoksa dogup buyudugum ve oyle gorup yerlestigim almanyadan mi bilemem. Ben sabah okula giderken alman teyzoslar toz alirdi gorurdum belki devannem ben 12 yasindayken gecirmis oldugu beyin kanamasi yuzunden uzerime binen sorumluluklati yonetis tarzim bilemem.
Ben de dün konu açtığımdan beri temizlik robotu modundayım sonra çöküşe geçerim yineİşte beni anlatmışsın, bazen tam ayarlı bir temizlik robotuyum, bazen tembelin dibiyim, şu an diplerde geziyorum mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?