- 13 Temmuz 2018
- 301
- 359
- 33
- Konu Sahibi Sevgi perisi
-
Ev işi yapmayı çoğumuz mecburiyetten yapıyoruz zaten ama itiraf edeyim bazen terapi gibi geliyor, insanın kafası boşalıyorArkadaşlar, çok tembelim yemek konusu tamam eskiden de lahmacundan hamburgere hepsini evde yapıyordum. Şimdi ekmeği de evde yapıyorum ama geri kalan ev işleri zulüm bana göre. Bugün ramazan öncesi dip köşe bir temizlik yapayım diyorum yok canım gidiyor iş yapacam diye. Yapıyorum tabi ev batmıyor ama zorla yapıyorum işkence gibi. Corona var ama dışarıyla bağlantımız sıfır eşim de evden çalışıyor. Kan değerlerim normal. Temizlik programlarını izliyorum hiç gaza gelmiyorum. Temizliğe yardımcı alamam zaten çalışmıyorum.Çoğunlukla çalışan bir insandım ama çalışsam da ev hanımı da olsam duygum değişmedi. Yani benim sorunum şu arkadaşlar evime gelseniz temiz, pis değil ama zorla yapıyorum ev işi yapmayı hiç sevmiyorum. Var mı benim gibi olup çözüm bulan
Yani maalesef her şeyi severek yapmıyoruz, bazılarını sadece yapmamız gerektiği için yapıyoruz. Herkeste var böyle şeyler. Zaten eviniz de genel manada temizmiş o yüzden çok problem değil bence. Ama isterseniz bunu daha çekilir hâle getirmek için hedefler koyun. Tüm evi süpürürsem kendime kahve yapıp sevdiğim programı izleyeceğim gibi.Arkadaşlar, çok tembelim yemek konusu tamam eskiden de lahmacundan hamburgere hepsini evde yapıyordum. Şimdi ekmeği de evde yapıyorum ama geri kalan ev işleri zulüm bana göre. Bugün ramazan öncesi dip köşe bir temizlik yapayım diyorum yok canım gidiyor iş yapacam diye. Yapıyorum tabi ev batmıyor ama zorla yapıyorum işkence gibi. Corona var ama dışarıyla bağlantımız sıfır eşim de evden çalışıyor. Kan değerlerim normal. Temizlik programlarını izliyorum hiç gaza gelmiyorum. Temizliğe yardımcı alamam zaten çalışmıyorum.Çoğunlukla çalışan bir insandım ama çalışsam da ev hanımı da olsam duygum değişmedi. Yani benim sorunum şu arkadaşlar evime gelseniz temiz, pis değil ama zorla yapıyorum ev işi yapmayı hiç sevmiyorum. Var mı benim gibi olup çözüm bulan
Evi temizleyince mesela camları sileyim gidip gidip bakıyorum, mutlu oluyorum ama yapana kadar bendeki sıkıntı.Ev işi yapmayı çoğumuz mecburiyetten yapıyoruz zaten ama itiraf edeyim bazen terapi gibi geliyor, insanın kafası boşalıyor
Neler diyorum kendimi motive etmek için. Eskiden çat kapı misafir gelir diye motive ediyordum şimdi o da yokYani maalesef her şeyi severek yapmıyoruz, bazılarını sadece yapmamız gerektiği için yapıyoruz. Herkeste var böyle şeyler. Zaten eviniz de genel manada temizmiş o yüzden çok problem değil bence. Ama isterseniz bunu daha çekilir hâle getirmek için hedefler koyun. Tüm evi süpürürsem kendime kahve yapıp sevdiğim programı izleyeceğim gibi.
Aynıyız ne bir eksik ne bir fazlaArkadaşlar, çok tembelim yemek konusu tamam eskiden de lahmacundan hamburgere hepsini evde yapıyordum. Şimdi ekmeği de evde yapıyorum ama geri kalan ev işleri zulüm bana göre. Bugün ramazan öncesi dip köşe bir temizlik yapayım diyorum yok canım gidiyor iş yapacam diye. Yapıyorum tabi ev batmıyor ama zorla yapıyorum işkence gibi. Corona var ama dışarıyla bağlantımız sıfır eşim de evden çalışıyor. Kan değerlerim normal. Temizlik programlarını izliyorum hiç gaza gelmiyorum. Temizliğe yardımcı alamam zaten çalışmıyorum.Çoğunlukla çalışan bir insandım ama çalışsam da ev hanımı da olsam duygum değişmedi. Yani benim sorunum şu arkadaşlar evime gelseniz temiz, pis değil ama zorla yapıyorum ev işi yapmayı hiç sevmiyorum. Var mı benim gibi olup çözüm bulan
İşte o pek sağlıklı bir motivasyon şekli değil kaygı bozukluğu. Ev işlerini eşinizle mi paylaşsanız?Neler diyorum kendimi motive etmek için. Eskiden çat kapı misafir gelir diye motive ediyordum şimdi o da yok
Eşim ben çalışırken yapıyordu şimdi yapmıyor anca kavga ediyoruz bu konu açılıncaİşte o pek sağlıklı bir motivasyon şekli değil kaygı bozukluğu. Ev işlerini eşinizle mi paylaşsanız?
Çocuklarınız falan var mı? Evde iş bölümü yapın. Eşiniz iş yapmaya itiraz edecek olursa "çocukların iş bölümü yapmayı ve sorumluluk almayı öğrenmesi gerekiyor, biz onlara örnek olmalıyız," dersiniz. İşin ufak tefek bir kısmını da bebelere yıkmış olursunuzEşim ben çalışırken yapıyordu şimdi yapmıyor anca kavga ediyoruz bu konu açılınca
Ev işini severek yaTıyorumEv işini severek yapan var mı :)
O zaman bu konuda ben de tembelim :)Ev işini severek yaTıyorum
Var öyle manyaklarNiye severek ev isi yapalim ki manyak miyiz biz?
Bazen hiç sevmediğim bir ev işini yapmam gerekirse başlayana kadar aklıma şiir okumaktan buz patenine başlamaya varan geniş bir aktivite skalası geliyor.O zaman bu konuda ben de tembelim :)
Off benim annem tam temizlik manyağıydı ya. Evi temizlerken rahatsız etmeyeyim diye beni küçük odaya kilitlerdiVar öyle manyaklar
Bu temizlik manyaklığında mastır yapmış üyelerOff benim annem tam temizlik manyağıydı ya. Evi temizlerken rahatsız etmeyeyim diye beni küçük odaya kilitlerdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?