Temizlik derdi...

Benim kayınvalidem titizlik hastası ve ilk evlendiğimiz zaman eşim, onun kadar olmasa da, benden titiz ve düzenli olmamı beklerdi. Yaklaşık 1,5 yıldır evliyiz. Baktım ben kendimi parçalıyorum ama yine de yaranamıyorum (zaten meyilli biri değilim aşırı titizliğe) bastım yaygarayı. Ben de çalışıyorum adım hıdır elimden gelen budur, her şeye ayırdığımız gibi buna da bir bütçe ayarlar bir kadın çağırırız haftada veya 15 günde bir dedim sesi kesildi. Yetemeyebiliriz güzel kalpli arkadaşım, kendini parçalama. Bir de bebeğin var, onun yaptığının anormal olduğunu anlaması için yollar arardım senin yerinde olsam. Şahsen eşime "Benim için temizlik yirminci planda." demişliğim var. Gerçeği öyle olmasa da beklentisini düşürmeyi başardım en azından. Ben çalıştığım için böyleyim, sen bebekli bir kadınsın böylesin. Geri kalan da insan olduğu için "mükemmel" olmak zorunda değil. Eşime ayrıca şunu demem de çok etkili oldu belki sende de işe yarar diye yazıyorum"Kendimi zorlar evi her an düzenli ve temiz tutarım ama sonra? Yüzüm hep asık olduktan sonra bu evin temizliği seni mutlu etmeye yetecek mi? Benim mutsuz olduğum bir evde mutlu olabilecek misin?" bu soruları sordum ve bakış açısı değişti. Kendine değer ver cam silmek için evlenmedin(demiyorum bunu zaten biliyorsun çünkü)

Canlarım hepiniz haklısınız inanın kavga ettim anlamadı güzel konuştum anlamadı üzerine kimse alınmasın Trabzon oflu o kadar inat ki ne yapsam olmuyor yani şöyle söyleyeyim evlendiğimiz gün gorumcemler kv herkez asla ilk gün temizlik yapma kahvaltı filan bırak makinaya yatağı gelişi güzel yap evden öyle çık işlerin hiç bitmez hep yarım kalir demislerdi (balayına gidecektik aynı gün ) neyse sabah uyandık kahvaltı yap bavul hazırla vs. eşim durdu durdu eeee bu ev böyle mi kalacak dedim annenler dedi iş yapma diye yok olmaz öyle ben duramam aklım evde kalır sen yapma ben yaparım dedi herşeyi yaptı yatak odası mutfak banyo temizledi yerleri supurdu sildi bavulu aldı çıktık inanın ağzım açık kaldı o gün anladım benim çok zorlanacagimi

2 cocuk (biri 7 yasinda digeri 6 aylik) annesiyim, esimin gorevi geregi yurt disindayiz. evimize 2 haftada bir kadin geliyor cunku bulunduguluz ulkede cok pahali butur seyler.
bebegim cok zor bir bebek, uyumuyor. dolayisiyla butun gun kucagimda ve ben hicbir sey yapamiyorum. kendime edindigim duzen; evde herkes yattiktan sonra yerleri supurmek - silmek, varsa camasir yikayip - makinada kurutup, utulemek.

bunlar bitince yatiyorum.

mesela benim de esim bundan sikayetci ve bu sikayet son donemde oyle artti ki aramiz cok gergin.

orta yol sanirim hicbir ailede yok

one yaaa ! ömür törpüsü gibi cekilcek dava değil. sizi de tebrik ederim, ben senede 3-4 defa anca cam siliyorumdur. eşim bile zaten boşver zaten yağmur yağar kirlenir silme der. benim esimde titizdir ama o kadar değil. üzüldüm valla durumunuza. erkek dedigin temizliğe o derece ne karışırmis yavvv ! ev cok pis olur laf söyler anlarim ama camlari filan takmasi normal değil. bi psikologa bile gitse olur. ayrica o kadar rahatsız oluyorsa kendisi silsin madem.
eşinize elimden gelen bu deyin fazlasina yetemiyorum deyin nolur kendinizi yazik etmeyin

yeni gelin evi. evde oturulmamış yemek yenmemiş bişey olmamış, zaten temizdir ne bulduda silip süpürdü temizledi

Canım diyorum ki anlamiyor ısrarla inatla evet ömür törpüsü çok kötü bir şey inanın bebek olunca bazı huyları birazda olsa düzeldi mesela ilk evlendik her ise gittiginde halilari gosterir bak surda leke var burda leke var onları temizle gorseniz eve geldiğinde halılara bakardı sildim mi diye şimdi malum küçük çocuk ister istemez dökülüyor bana demeden kendi silmeye başladı arada insafı tutuyor iste

yeni gelin evi. evde oturulmamış yemek yenmemiş bişey olmamış, zaten temizdir ne bulduda silip süpürdü temizledi
Halı tozları varmış bunlar onun gözüne bakıyormuş hatta annesine bile kızdı bu adet nerden çıktı ilk gün temizlik yapılmaz diye

Her hafta cam silmek mi?
Bir kere sildirin, görsün dünya kaç bucak!
Bence çalışmayı teklif edin, bebeğe o baksın, ev işlerini yapsın.
Siz para getiren ve 'emreden' olun, baksın bakalım nasılmış, karşıdaki kadın gibi yapabiliyor muymuş!

zamanla siz eşinize alisirsiniz eşiniz size ama cok zor... siz kendinizi yipratmadan yapabildiginiz kadarini yapin, eşinize he he deyip geçin o zaman, yapcak bisey yok

Halı tozları varmış bunlar onun gözüne bakıyormuş hatta annesine bile kızdı bu adet nerden çıktı ilk gün temizlik yapılmaz diye
biri çıkıyo kocam ayda bi banyo yapıyo diye konu açıyo, biride her hafta cam silinsn istiyo. bu adamlar çok tuhaf

Canım dedim onuda dedim ben senden daha iyi eve bakarım dedi temizlik çocuk filan bunlar kolay diyor bazen çocuk yemek yemeyince sen beceremiyorsun galiba ben versem hemen yer diyor hatta dedim birgun sen ver de yesin hiç bir şekilde yediremedi o gün bu gündür birşey diyemiyor

zamanla siz eşinize alisirsiniz eşiniz size ama cok zor... siz kendinizi yipratmadan yapabildiginiz kadarini yapin, eşinize he he deyip geçin o zaman, yapcak bisey yok
Psikolojik olarak yıprandım zaten önceden alttan alırdım aldıkça daha çok üstüme gelirdi her gün ağlardım şimdi ben de kızıyorum bağırıyorum işte tartışa tartışa 3 4 saatim heba oluyor o arada yapıyorum temizlik işte stres altında ne kadar oluyorsa

Ay kendı sılsın paşa bey senı hızmetcı dıye mı almıs herseyın fazlası zarar

Erkegin boylesinide ilk defa duydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…