Temizlik görevlisi canımı çok sıkıyor.

Iyide konu sahibi kendi cayini alacaksa o cayci orada ne is yapacak.ben olsam bir kere guzellikle rica ederim ikincide guzelikle konusurum ucuncude herkesin icinde eger isteimdigimi yapmiyorsa ooo cayci yada temizlikci oldugunu ujuttun galiba isini ve haddini bil der otururum o saatten sonrada yapmasin be lafimi soyliyim yerine gitsinde bakalim kim kimi kaale almiyormus

Bende diyorum ki ne hakla temizlik görevlisine çay yaptırıyorlar hizmet ettiriyorlar hizmetçi değil sonuçta. Görev tanımı neye göre yani işyeri sahibi kafasına göre element uydurmuş.
Calistigim tum isyerlerinde caycilar temizlik de yapar ki kurumsal firmalarda calistim kucuk patron sirketleeinde degil , sabah gelir cayi demler masalari siler cop kurularino bosaltirlar , gun icerisinde de cay kahve servisi yaparlar , yere birsey dokulurse gelir silerler , 15 senelik is hayatim var , 5 sirket degistirdim hepsinde ayniydi

Ya insanlardaki kafalara gel "bi zahmet cayi sen koy" ne demek? Kadin kendi evinde gibi kalkip cay koyup salina salina yerine mi otursun? Cogu kurumsal sirkette ve acik ofiste yasaktir zaten, diger calisanlarin dikkati dagilmasin diye.

Bence gorevli sizi cok yumusak yuzlu buluyor. 1-2 terslerseniz ya da onun gorevi oldugunu soylerseniz, ima ederseniz sorun cozulur

Bende diyorum ki ne hakla temizlik görevlisine çay yaptırıyorlar hizmet ettiriyorlar hizmetçi değil sonuçta. Görev tanımı neye göre yani işyeri sahibi kafasına göre element uydurmuş.

Siz herhalde Türkiye'de yaşamıyorsunuz. Burada muhasebeciye telefonlara bakma işi verilir. Sekretere de temizlik işi. Hele kadın çalışan isen pozisyondan bağımsız mutfakta birikmiş bulaşıkları el ativermen istenebilir.

Siz en fazla müdüre şikayet edebilirdiniz. O da umursamamiş. Müdürün size böyle davranmasindaki sebep nedir?

Denek ki yumuşak bir görüntün var korkmuyor senden

Canım sen buraya derdini yazmışsın ne yapabilirim diye insanlardan fikir almak istiyorsun üstelik çaycı ve temizlikçi diyede belirliyorsun ama hala anlamıyorlar çayını kendin katsan eline mi yapışır yok çaycıya niye temizlik işi veriyorsun yok o yok bu... canım sende anlayacağı dilden sert bi şekilde koy tavrını belli ki sana gıcık oluyor...

Siz hariç diğerleri istedi mı yapıyorsa ve goreviyse çay vs getirmek, bence yarın bir daha isteyin yine getirmezse gidin arkasından kapatın kapıyı sıkıştırın senin derdin ne illa emredip kaba Saba mı konuşalım sen insanliktan anlamıyor musun sana uşak gibi mı davranayim illa diğerleri gibi deyin. Bir tanıdığım kendisini takmayan hizmetlinin kucağına getirmediği su şişesini atıp azarlamisti onunki de çok kavgacı yöntem ama ise yaramıştı.

Cok pasifsiniz. Mudurunuz bile bunu soylemis dolayli olarak. Siz kendi isinizi kendiniz goreceksiniz mudure cikmak nedr ya

Bence kendi çayını kendinin al canım hem hareket etmiş olursun.

Siz en fazla müdüre şikayet edebilirdiniz. O da umursamamiş. Müdürün size böyle davranmasindaki sebep nedir?
Kimse temizlik görevlisiyle böyle bir sorun yaşamıyor. Dedi adam. Aynen. Sebebini gerçekten bilmiyorum

Bı çok kişi Burda " kalk çayını kendin al" gibi cümleler kurmuş ... Şahıs oraya çay ve temizlik için alınmışsa elbette onu işini yerine kusursuz şekilde herkese adil davranarak getirmek zorunda...

İşi o... O sebepten para kazanıyor... O zaman sabah gelsin çay koysun temizlik yapsın akşama kadar otursun ay başı da maaşını alsın gitsin.. olur mu öyle şey? Evet kalkıp çay almak çok zor değil, ama işi yoksa getirecek... Gocunuyorsa da o işi bırakıp gidecek... Ben akşama kadar kafa patlatayim işleri kosturaym, benim koşturduğum işle şirket dönsün, gelen sermayeden onun maaşı çıksın ama bana bir bardak çay getirmekten aciz olsun ? Yok öyle üç kuruşa beş köfte...

Onu da ben yapiveriyim diye diye kurumda tuvaletlere kağıdı sabunu biz koyar olduk onun sonu yok ki, aman adamlar memur temizlik görevlisi hiyerarşisini hissetmesin yazık 7 buçukta geliyorlar diye diye iş enseye tokada geldi

Onu da ben yapiveriyim diye diye kurumda tuvaletlere kağıdı sabunu biz koyar olduk onun sonu yok ki, aman adamlar memur temizlik görevlisi hiyerarşisini hissetmesin yazık 7 buçukta geliyorlar diye diye iş enseye tokada geldi
Erken gelip erken gidiyorlar , beğenmeyen yapmasın, temizlik ve çay anlaşması ile alınıyorsa yapacak... Kimse kusura bakmasın ben engelli olup koca gemide insanların temizliğini yapan kişiler gördüm hiç de gocunmadan " ekmek param, kirlenmek zorunda kirlenmezse bana ihtiyac kalmaz" deyip canla başla işine sarilan insanlar var ... Kimse kusura bakmayacak... Alın teri ve namusu ile ekmeğini kazanan her insana saygı vardır , gocunmaya gerek yok...

Kaldı ki bizde çay kahve servisi bi tek amirlere, memurlar kendileri alıyo, sabah geldiklerinde yalandan bir masa silme başka bişey yok, kitap okurlar müzik dinlerler

Kaldı ki bizde çay kahve servisi bi tek amirlere, memurlar kendileri alıyo, sabah geldiklerinde yalandan bir masa silme başka bişey yok, kitap okurlar müzik dinlerler
Tahmin ediyorum bazıları gerçekten haketmiyor... Devletin kurumunda çalışıyor diye kendilerini kral gibi görüyorlar... ( İşini düzgün yapanlara saygım var onlar hariç) zamanında esnaflık yaptım, bağlantılı olduğumuz çaycı bile bir kibir bir artistlik ile getirir kırk defa da aratirdi kendini bir de üzerine soğuk çay gelirdi ... Şimdi ben buna olsun canın sag olsun mu diyeyim ? Soğuk çaya para vermek insanın zoruna gidiyor... Herkes işini yapsa sorun olmayacak zaten ama herkeste bir ego bir tavır... Keşke çaycı olsam temizlesem diyen o kadar çok ıssız insan var ki memlekette , kimse işinin değerini bilmiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…