- 1 Mayıs 2017
- 319
- 302
- 18
- 37
Calistigim tum isyerlerinde caycilar temizlik de yapar ki kurumsal firmalarda calistim kucuk patron sirketleeinde degil , sabah gelir cayi demler masalari siler cop kurularino bosaltirlar , gun icerisinde de cay kahve servisi yaparlar , yere birsey dokulurse gelir silerler , 15 senelik is hayatim var , 5 sirket degistirdim hepsinde ayniydiBende diyorum ki ne hakla temizlik görevlisine çay yaptırıyorlar hizmet ettiriyorlar hizmetçi değil sonuçta. Görev tanımı neye göre yani işyeri sahibi kafasına göre element uydurmuş.
Bende diyorum ki ne hakla temizlik görevlisine çay yaptırıyorlar hizmet ettiriyorlar hizmetçi değil sonuçta. Görev tanımı neye göre yani işyeri sahibi kafasına göre element uydurmuş.
Denek ki yumuşak bir görüntün var korkmuyor sendenÇay ve temizlik için bir görevli var iş yerinde. Beni özellikle iplemiyor.çay istiyorum getirmez.onun görev tanımı içinde olan ne söylesem ya tersler ya boş boş bakar.
Başka hiç kimseye karşı böyle değil.sinirlenip Müdüre çıktım ağırlığını kıyamıyorsun kim olsa beni saymazmış dedi ya. Odamı su basmış ben mi temizleyeceğim diye çemkiriyor.başkasına hayatta demez. Cinnet geçiricem ya.
üslubunuz çok yanlış bence. Bi çay koymak bu kadar zor olmamalı
Canım sen buraya derdini yazmışsın ne yapabilirim diye insanlardan fikir almak istiyorsun üstelik çaycı ve temizlikçi diyede belirliyorsun ama hala anlamıyorlar çayını kendin katsan eline mi yapışır yok çaycıya niye temizlik işi veriyorsun yok o yok bu... canım sende anlayacağı dilden sert bi şekilde koy tavrını belli ki sana gıcık oluyor...Çay ve temizlik için bir görevli var iş yerinde. Beni özellikle iplemiyor.çay istiyorum getirmez.onun görev tanımı içinde olan ne söylesem ya tersler ya boş boş bakar.
Başka hiç kimseye karşı böyle değil.sinirlenip Müdüre çıktım ağırlığını kıyamıyorsun kim olsa beni saymazmış dedi ya. Odamı su basmış ben mi temizleyeceğim diye çemkiriyor.başkasına hayatta demez. Cinnet geçiricem ya.
Kimse temizlik görevlisiyle böyle bir sorun yaşamıyor. Dedi adam. Aynen. Sebebini gerçekten bilmiyorumSiz en fazla müdüre şikayet edebilirdiniz. O da umursamamiş. Müdürün size böyle davranmasindaki sebep nedir?
Bı çok kişi Burda " kalk çayını kendin al" gibi cümleler kurmuş ... Şahıs oraya çay ve temizlik için alınmışsa elbette onu işini yerine kusursuz şekilde herkese adil davranarak getirmek zorunda...
İşi o... O sebepten para kazanıyor... O zaman sabah gelsin çay koysun temizlik yapsın akşama kadar otursun ay başı da maaşını alsın gitsin.. olur mu öyle şey? Evet kalkıp çay almak çok zor değil, ama işi yoksa getirecek... Gocunuyorsa da o işi bırakıp gidecek... Ben akşama kadar kafa patlatayim işleri kosturaym, benim koşturduğum işle şirket dönsün, gelen sermayeden onun maaşı çıksın ama bana bir bardak çay getirmekten aciz olsun ? Yok öyle üç kuruşa beş köfte...
Erken gelip erken gidiyorlar , beğenmeyen yapmasın, temizlik ve çay anlaşması ile alınıyorsa yapacak... Kimse kusura bakmasın ben engelli olup koca gemide insanların temizliğini yapan kişiler gördüm hiç de gocunmadan " ekmek param, kirlenmek zorunda kirlenmezse bana ihtiyac kalmaz" deyip canla başla işine sarilan insanlar var ... Kimse kusura bakmayacak... Alın teri ve namusu ile ekmeğini kazanan her insana saygı vardır , gocunmaya gerek yok...Onu da ben yapiveriyim diye diye kurumda tuvaletlere kağıdı sabunu biz koyar olduk onun sonu yok ki, aman adamlar memur temizlik görevlisi hiyerarşisini hissetmesin yazık 7 buçukta geliyorlar diye diye iş enseye tokada geldi
Erken gelip erken gidiyorlar , beğenmeyen yapmasın, temizlik ve çay anlaşması ile alınıyorsa yapacak... Kimse kusura bakmasın ben engelli olup koca gemide insanların temizliğini yapan kişiler gördüm hiç de gocunmadan " ekmek param, kirlenmek zorunda kirlenmezse bana ihtiyac kalmaz" deyip canla başla işine sarilan insanlar var ... Kimse kusura bakmayacak... Alın teri ve namusu ile ekmeğini kazanan her insana saygı vardır , gocunmaya gerek yok...
Tahmin ediyorum bazıları gerçekten haketmiyor... Devletin kurumunda çalışıyor diye kendilerini kral gibi görüyorlar... ( İşini düzgün yapanlara saygım var onlar hariç) zamanında esnaflık yaptım, bağlantılı olduğumuz çaycı bile bir kibir bir artistlik ile getirir kırk defa da aratirdi kendini bir de üzerine soğuk çay gelirdi ... Şimdi ben buna olsun canın sag olsun mu diyeyim ? Soğuk çaya para vermek insanın zoruna gidiyor... Herkes işini yapsa sorun olmayacak zaten ama herkeste bir ego bir tavır... Keşke çaycı olsam temizlesem diyen o kadar çok ıssız insan var ki memlekette , kimse işinin değerini bilmiyor...Kaldı ki bizde çay kahve servisi bi tek amirlere, memurlar kendileri alıyo, sabah geldiklerinde yalandan bir masa silme başka bişey yok, kitap okurlar müzik dinlerler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?