Temizlik görevlisi canımı çok sıkıyor.

Mesafe nasıl konulur peki? Hem sicak davranıp hem de böyle gereksiz bir samimiyet olmadan?

Ben de cok fazla kibar davranıyorum insanlara. Lütfen, rica ederim, tesekkur ederim, zahmet olmazsa.... bunlar sürekli kullandığim cümleler. En basiti bir mağaza yürürken yol istiyceğim zaman bile "pardon rahatsız ediyorum gecebilir miyim? Tesekkür ederim" gibi uzun uzun cümleler kuruyorum.. bunların farkında değilim işin kötüsü, birisi dikkat ettiğinde ya da uyardığında farkediyorum. Hatta geçen birisyle konusuyodum, sen hastanede nasıl sözünü dinletip iş buyurucaksn ki kendinden büyüklere asla diyemezsin sunu yapın diye dediler.. İş hayatına girmek üzere olan şu kardeşinize de bir yol yordam öğretebilir misiniz ? :)

Şu zamanda memur kendini güvende hissetmiyor ama taşeron maşallah kaplan kesilmiş, herkes elbette kendi işini yapsın ben gel izin rapor takibi yap insanlara kanun anlat pasaport işlerini yürüt diyo muyum

Şu zamanda memur kendini güvende hissetmiyor ama taşeron maşallah kaplan kesilmiş, herkes elbette kendi işini yapsın ben gel izin rapor takibi yap insanlara kanun anlat pasaport işlerini yürüt diyo muyum
Kimsenin yeri garanti değil... Herkesin bir ayağı çukurda iş bakımından... Hele de bu zamanda... Ekmek aslanın kuyruğuna kaçtı.. şimdi bir işe gireyim desem kaç ay ararım Allah bilir... Kıymet bilmez nankörler de burnunu kaf dağında çıkarıp oradan bakıyor insanlara... Ne diyeyim , hak etmeyene müdür bile ses çıkarmıyorsa s*çayım öyle adalete... Sonra " kendi çayını kendin al" oluyor işte... Herkes birilerinden cesaret alıp Ali kıran baş kesen... ! Hiç alttan alan bir kafa yok bende iş konusunda o yüzden kendi işimi yapmak için koşturuyorum ... Onlar rahat ben rahat..

Bence kibar olmaya devam et ... Ne olursa olsun hiçbir zaman kabalık kazanamadı , öyle görünmüş olsa da kazanmadı... Rica ile iş yaptırmak kadar karşı tarafı rahatlatan birşey yok emin ol... Baskı baskı baskı ya da emir emir emir bir yere kadar emin olabilirsin... İnsanı bezdirir soğutur yaptığı işten... Kibarliktan kimse olmemis ya da bişey kaybetmemiş, öyle görünmüş olsa dahi.

Ama sonumu konu sahibi gibi görüyorum. Sanki pek isimi gördüremeyecekmişim gibi.

Gavura kızıp oruç bozmamak gerek aslında, tarzın güzel,anlayana, o sebeple gözlemlersin yılışmayana insan gibi davranırsın yılışanada emir kızını elden bırakmazsın bunu zamanla öğreniyosun

Ama sonumu konu sahibi gibi görüyorum. Sanki pek isimi gördüremeyecekmişim gibi.
Yooo hiç öyle düşünme... Tatlım, çaycı kişisine müdür bile laf söylemiyor oradan yola çık müdürün bile laf geçiremediği kişiye ben mı laf soylicem ?

Teşekkür ederim :)

Yooo hiç öyle düşünme... Tatlım, çaycı kişisine müdür bile laf söylemiyor oradan yola çık müdürün bile laf geçiremediği kişiye ben mı laf soylicem ?

Aslında çaycı için değil de genel bir otorite kurmayı kastetmistim. Elbette iş hayatına girdiğimde benim de cok eksiklerim olacak, boş başak dik durur misali bir ego degil de konumumun getirdiği otoriteyi kuramamak korkutuyor aslında. Adam olacak kızın dediği gibi enseye şaplak durumuna gelen bi doktor olmak istemem..

Görüyorum hastanelerde hem güler yüzlü sıcak davranan hem de otoritesini olusturmus hekimler var. Bana o kadar uzak geliyor ki :)

Merak etme sen o şekilde olmazsın... Şahsen ben bir doktora şaka yaparken kırk defa düşünürdüm ... Bana doktorlar her zaman ciddi gelirler ... Severim de kendilerini ha oldu baktın cıvıklaşma var o zaman yumuşak yüzünün ters tarafını da göstermen gerekiyor :) iş hayatına atıl zaten zamanla pişeceksn :)

Ay hadi bakalım inşallah

Kesinlikle yumuşak yüzlü olmaktan. Şu an çalıştığım yerdeki ofise ilk geldiğimde tek kadın çalışandım. Diğer erkekler hep höt zöt, bildiğin şantiyeci adamlar. Çaycı kızlar alışmış onlara. Ben tabi teşekkür ederimler, güler yüz, kibarca istiyorum istediğimi vs. Bunlar beni sallamamaya başladı, benden sonra çayını isteyenin çayı benden önce gitmeye başladı. Neyse sesimi çıkarmadım önce. Bir gün mutfağın önünden geçerken"çay alabilir miyim" dedim, "alabilirsin tabi bardak burda" diye bir cevap geldi gülerek, benim tepem bir attı. Bastım kalayı orada hayatımda ilk defa birini azarladım belki de.
O günden sonra dikkat etmeye başladılar, diğerlerinden ayırmıyorlar şimdi. Ki yine öyle emir kipiyle falan konuşan bir insan değilim, yine rica ederim, teşekkürümü ederim ama aksi durumda bulunulursa sert olacağımı anladılar.

Burdaki mevzuyu da ayağına çay getirmek olarak düşünen arkadaşlara da sormak istiyorum, görev tanımı diye birşey duydunuz mu? Mesela müdürünüz sizden projeyle ilgili dosya vs. birşey isterse yine ayağına götürmek olarak mı algılarsınız merak ettim?

Aynı tavır bana da yapılıyor ki hiç kimseye karşı sert bir üslubum yoktur. Çay istemem, kalkar kendim alırım ya da içmem ama sabah giriyorum içeri günaydın diyorum bazen cevap veriyor çoğu zaman hiç cevap vermez. Geçen gün yaşça baya büyük olan patronlardan biri yemek sırasında mutfağa girdi bana "sen kalk şu tarafa otur" dedi. Ben de kalkmadım tabii ki.

Yani maalesef bazı insanlar hem yaşça kendinden küçük olan ve pozisyon olarak aslında üstün olan insanlara karşı bu tutumu sergiliyorlar. Bir nevi sen benden üstün olamazsın mesajı verme çabası. Sen bunu düşünmesen bile bu tip insanlar düşünür. Cahillik.

Yumusak yuzlu oldugunuzdandir.insanlara iyi davranmayi suistimal ediyolar iste.getekirse kirmeyi bileceksin ama bende oyleyim sert kirici olamiyorm

Bari adil olsalar. Onlara insan muamelesi yapmayanlara karsi pek bir kibar oluyorlar nedense. Benim sucum demek ki onu insan yerine koymak
aynen köpek gibi ısıranlara kul köleler rica edip teşekkür eden bireylere köpek gibiler ,(buradaki köpeği küfür olarak algılayıp hiiiiç üstüme gelmeyin teşbihte hata olmaz)

bizim temizlik görevlisi kadın da hem mutfağa hem genel temizliğe bakıyor. çok sık fotokopi çekiyoruz, a4 tomarları bittikçe o getiriyordu hep depodan. bir sefer tam ben fotokopi çekerken kağıt bitti, gidip kibarca getirmesini rica ettim. cevabı "artık ben getirmiyorum kağıtları, müdür beyle konuştum. çok işim oluyor yetişemiyorum vs." dedi. dedim öyle mi, tamam. ama sonrasında baktım bir gün yaşça büyük biri gene aynı durumda ondan rica etti, tıpış tıpış gitti getirdi. tam o anda yanına gittim ve "artık kağıtları ben getirmiyorum demiştiniz, doğrusunu bilelim de ona göre rica edelim ya da etmeyelim." dedim. kekeledi bir, "ee işte normalde getirmiyorum da, bir seferlik kırmayayım dedim de " vs. ondan sonra hepimiz istisnasız tıpış tıpış dönüşümlü getiriyoruz kağıt tomarlarını diyeceğim o ki yumuşak yüzlü olmaya ya da bazı şeylere göz yummaya hiç gelmiyor. tavrını koy, yüzle hemen.

Kızdım ağlamaklı oldu. Artık çayımı kendim alır zıkkımlanırım. İş miş söylemem.sitemim bile ölçülüydü.neyse.yapamıyorum işte elden ne gelir

hep böyle hep...aynı sorunu ben de yaşıyorum.aynı şekilde yuumuşk yüxlüyüm ve kibar davranıyorum sebebi bu misin musun teşekkkr ederm bunları kullanyrm.herkese çay gider misal bana getirmez .diğerleri de kapıdan girince odalarına gitmeden çaylarını götüryor.bunun iiçin özel olarak müdüre çıkmam zten cıksam adam ne yapsın genel olarak uyarr sennki biraz aptalca konuşmuş büyük ihtmal egolu bi tip.bu arada çaycı temzlkçi diye heralde xxl holdınglerde olur zira kamu krumlarında adı hizmetli .tek bayan memurum.güvnlikçi arkadaş neden diğerleriinn odasını düzgün temizlyrsun da asyann odasını silmiyorsun demiş.eee o bayan kendi yapsın diomuş.sanki maaşıının yarısını bana verio.böylelerini çarpacan şu an nadasa bıraktım doğum iznine ayrılmama az kaldı yoksa çarpacağım ziira

Valla doldum taştım kızdım bugün. Ama morali bozulunca benim de moralim bozuldu. Yapıda yoksa olmuyor. Saldım artık. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…