Temizlik Krizi

in_cim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2016
904
507
103
Merhaba ,

15 aylık evli vajınusmus hastasıyım. Eşimle daha önce temizlik konusunda yasadıgım problemlerden bahsetmiştim.29 yasındayım, eşim 34.

Dün evden çıkıp gitmeme sebep olacak bir kavgamız geçti. Eşimin isteği üzerine bir arkadasımızı çağırdık kahvaltıya biri 10 aylık yeni emekliyen , diğer 5 yaşında iki çocukları var. Bizde de çocuk olmadıgı için objeler , süs eşyaları vs hep ortalıktadır. Zaten eşimin takıntısından ötürü eve biri gelecek diye hep korkar haldeyim.
Misafirler gittikten sonra ev süpürüldü , çocuk yağlı elini duvara sürdü diye duvarın o kısmı silindi, halı , koltuk süpürldü silindi . Toplam rahat 3-4 saat sürmüştür. ( Abartmıyorum )

Eşim baskasının yaptıgı işleri begenmediği için hepsini kontrol ve takip etmek isteği içinde. Yıkanabilecek objeleri yıkadığımda kaç kere yıkadın , sabunla mı saf su ile vb bir çok soru sorar ben birsey yaptıgımda . Dün bu nedenle çok ağır tartısma yaşadık . Evden çıktım 2 saat dısarda dolandım , evin bahcesine oturdum ,baktım o da orda .Ağlamış.Efkarlı efkarlı oturuyor. Beni görünce annenlere gittin sandım dedi. Neyse biraz konustuk.

Obsesiflik ile ilgili daha önce ilaç kullanmıs ve bu iyi haliymiş. Eşim tekrar tedavi olmaya yanasmıyor. Ortayı bulmaya da yanaşmıyor.Temizlik o şekilde olmazsa içim rahat etmiyor diyor. Temizlik dısında birsey iste yapayım ama bu konuda taviz veremiyorum diyor. Ona göre bunlar normal ve yapılması gerekenmiş. Çocugumuz olsan emeklese ne olacak hergün o emekliyor diye halılar mı silinecek dedim " evet " dedi. Allah askına sizler böyle mi temizlik yapıyrsunuz ? Eşleriniz karısıyor mu ?

Ben işin için çıkamıyorum. ikimizde çalışan çocuksuz insanlarız. Sırf bu sorunlar yüzünden vajınusmus hastalıgıma bile eğilemiyorum. Baya yol kat ettim ama eşimle denemek gelmiyor içimden. Çünkü ilişki öncesi ve sonrasında o yatak odasında neler olacak , nasıl temizlenecek biliyorum .

çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim.

Noti: Tartısma sonrası geri dönme nedenim , eşim bekarken kalp krizi geçirmişti , ve suan işten çıkarılma ihtimali var. Birde benim yoklugum üzerine binerse tekrarlanmasından korktum.

Not eklemenize gerek yoktu, kendinizi kötü hissetmeyin, bu sebepten baba evine dönülmez zaten...
Eşinizin tedavi olması gerekiyor. Ben de okbliyim ama bu kadar da değil. Bir an önce tedaviye başlayın, her ne olursa olsun bu şekilde evlilik yürütmek çok zor. Sürekli karışan kırk kere soran, sürekli kontrol eden birisi ile cidden çok zor..kadın olsa bir bakıma sonuçta çoğu işi kadın yapıyor ama iş erkek olunca cinnet sebebi... Doktora ikna edin kolay gelsin, geçmiş olsun..

adı üstünde obsesif yani hasta. Beyinsel hastalıkların öyle bir ilaçla kolayca çözümü yok. Yinede psikiyatri kliniğine gitmesinde fayda var. Durum size batıyorsa istediği temizliği kendisi yapsın.

Ayrıca felaket tellallığı yapmak istemem, ama o yaşta kalp krizi geçirmiş adam o psikiyatrik ilaçları alamaz, neredeyse hepsinin kardiyak yan tesiri var.

Hem obsesif olduğunu bilip hem de tedavi olmayacağım demek çok büyük şımarıklık. Sizi üzdüğünün farkında ama bunu düzeltmeye yanaşmıyor. Açıkçası başka biriyle evli olsaydınız vajinusmusu şu ana kadar çoktan yenmiş olabileceğinizi düşünüyorum. Öyle bir adamla birlikte olmak istememeniz çok normal.

Çok zor bir durum yaşadığınız ama bende eşimin hep dağınık ve pasaklı olmasından yakınırım çocuğunuz olunca geçeceğini düşünüyorum ben.Bir yakınımız da aynen böyleydi çocuk olunca ne temizlik kaldı ne takıntı.

Yazık ya. Bırakın kendi silsin bari :))) benim annemin 2. Evliliği. Babamdan sonraki eşi geldi aklıma. Annem siliyor süpürüyor adam arkasından tekrar silip süpürüyor. Dedim anne bu adam obsesif mi ? Olabilir dedi. Kaç defa annem gerildi bu yüzden kavga etti. Yerinde duramıyo adam kıpır kıpır sürekli elinde bez hayatımda ilk defa böyle birini gördüm.
Zordur tabiki ama bence birbirinizi kırmaya değmez.

Bende eşiniz gibiyim bu yaptıklarınızı hergun yapıyorum günde iki kere yer sildigimi bilirim
Eşiniz bukadar titizse kendisi yapmalı ... Eşine iş buyurup ben titizim demesi olmuyor öyle

Mesela benim eşim temizlik hastalığımdan hiç şikayetçi değil aksine mutlu hatta der benim gibi pasaklı adamla iyiki evlendin senle değil başkasıyla evlensem pasaklilimdan kurtlanirdim der aksi takdirde temizlik takıntısı biriyle yaşam gerçekten zor olur...

İşiniz zor ... Ama dediğim gibi madem titizmis kendisi yapsın. Lafta olmuyor öyle

Kendisi yapıyor zaten . Benimkini begenmiyor. Ben o da yapmasın normalleşelim istiyorum.

Offf allahim bu nasil birsey ayni koca bende olsa kesin bosardi beni heralde allah yardimcin olsun ne diyim ama esinin kide bi hastalik soylemekle olmaz tedavi ol demekle tedavi olmaz. Senin uzulduunu gormesi lazim. Bugun sunlari yaptim ama cok yoruldum sen yeterki mutlu ol de felan yada bi yere gideceksiniz bugun gitmeyelim evde su isim var de felan insanin basina gelmeyincede net bir cevap veremiyorki cok uzuldum ama senin adina

Kendisi yapıyor zaten . Benimkini begenmiyor. Ben o da yapmasın normalleşelim istiyorum.

Su yolu bı deneseniz...
Benim psikologa gitmem gerek iyi değilim deyip gidin psikologa gidip eşinizin durumunu anlatın psikologda sözde sizin için eşinizle konuşmak istesin ... Sizin için konuşurken eşinizi bı yoklasin ?

Psikologa direk git derseniz kabul etmez çünkü eşiniz normal olduğunu sanıyor ... Hatta sizin dikkatsiz özensiz olduğunuzu sanıyor ... Böyle ikna edebilirsiniz bı şekilde psikologa gitmeli

Bende çocuktan sonra daha da arttı evlat olsam sevilmem o denli :)

Hayir biz boyle degiliiz, esiniz normal degil sizin tepkiniz normal
Boyle hayat gecmez hele ki cocuktan sonra , cocuga da hayati zindan eder bu adam
Acilen tedaviye ikna edin

Kendisi yapiyorsa hic ses etme gec bi kenara al kahveni ic deli misin bizde de ben yaparim eşim kızar yapma diye :/

Diyelim ki konu sahibi tavsiyeni dinledi ve çoçuk yapti, geçmezse ne olacak? Boşanmak bile bir çare olmaz, çoçuk ömür boyu böyle obsesif babasi olacak. Travmalari olur, hatta kendisi obsesif olabilir. Lütfen burda oyuncak bebeklerden bahs edilmiyor. Yani çoçuk tavsiyesini hemen her yerde vermeyin.

in_cim Lütfen boşan bu adamda. Tedavi olmayi kabul etse bile, çoçuk olduktan sonra kim bilir tedavi bile fayda etmez. Hatta tedaviyi her an tekrar birakibilir ve çoçuk ile boşanmak daha zor olur. Hatta çoçugun böyle bir baba ile büyümesi çok kötü olur.

Bu arada vajinismus değilsin sen. Adamin obsesisifliğinden dolayi olmuyor.Inan hiç kimse bu şekilde çinsellik yaşamayaz. Boşandiğinda bir yük kalktiğini hisedip çok mutlu olacaksin.

Belki de uzman bir evlilik terapistinden fikir alarak ilerlemek gerekir . Mevcut durumda sürekli gözetleniyor hissi beni mahvediyor. Pskolojim benimde bozuluyor.

Kendisi yapiyorsa hic ses etme gec bi kenara al kahveni ic deli misin bizde de ben yaparim eşim kızar yapma diye :/

Sadece günlük ev temizliği konusunda değilmiş ki. Sevişmeden önce ve sonra da yapmaları gereken bir sürü temizlik varmış. Kızcağız zaten vajinusmus, öncesinde ve sonrasında yapılacak temizlikleri düşünüp iyice geriliyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…