O ney ya sevismeden once ne temizliğiSadece günlük ev temizliği konusunda değilmiş ki. Sevişmeden önce ve sonra da yapmaları gereken bir sürü temizlik varmış. Kızcağız zaten vajinusmus, öncesinde ve sonrasında yapılacak temizlikleri düşünüp iyice geriliyormuş.
Belki de uzman bir evlilik terapistinden fikir alarak ilerlemek gerekir . Mevcut durumda sürekli gözetleniyor hissi beni mahvediyor. Pskolojim benimde bozuluyor.
Eşiniz genel olarak fazla mükemmeliyetçi, hırslı, fazla sorumluluk sahibi, işinde başarılı biri mi?
sen karşı tarafı düşünerek mağdur etmemek için ona göre davranıyorsun adam tedaviye yanaşmıyor diyorsun, düzelme ihtimali yok demektir bu böyle gidecek. söylemesi pek hoş değil ama boşanmaktan başka çaren yok. boşanmam dersen de bütün bunları ömür boyu çekmek zorundasın. bu işte başka bir çözüm yolu yok ne yazık ki. biliyorum üzücü bir şey ama bilimin soğuk sesi olmak istedim.Merhaba ,
15 aylık evli vajınusmus hastasıyım. Eşimle daha önce temizlik konusunda yasadıgım problemlerden bahsetmiştim.29 yasındayım, eşim 34.
Dün evden çıkıp gitmeme sebep olacak bir kavgamız geçti. Eşimin isteği üzerine bir arkadasımızı çağırdık kahvaltıya biri 10 aylık yeni emekliyen , diğer 5 yaşında iki çocukları var. Bizde de çocuk olmadıgı için objeler , süs eşyaları vs hep ortalıktadır. Zaten eşimin takıntısından ötürü eve biri gelecek diye hep korkar haldeyim.
Misafirler gittikten sonra ev süpürüldü , çocuk yağlı elini duvara sürdü diye duvarın o kısmı silindi, halı , koltuk süpürldü silindi . Toplam rahat 3-4 saat sürmüştür. ( Abartmıyorum )
Eşim baskasının yaptıgı işleri begenmediği için hepsini kontrol ve takip etmek isteği içinde. Yıkanabilecek objeleri yıkadığımda kaç kere yıkadın , sabunla mı saf su ile vb bir çok soru sorar ben birsey yaptıgımda . Dün bu nedenle çok ağır tartısma yaşadık . Evden çıktım 2 saat dısarda dolandım , evin bahcesine oturdum ,baktım o da orda .Ağlamış.Efkarlı efkarlı oturuyor. Beni görünce annenlere gittin sandım dedi. Neyse biraz konustuk.
Obsesiflik ile ilgili daha önce ilaç kullanmıs ve bu iyi haliymiş. Eşim tekrar tedavi olmaya yanasmıyor. Ortayı bulmaya da yanaşmıyor.Temizlik o şekilde olmazsa içim rahat etmiyor diyor. Temizlik dısında birsey iste yapayım ama bu konuda taviz veremiyorum diyor. Ona göre bunlar normal ve yapılması gerekenmiş. Çocugumuz olsan emeklese ne olacak hergün o emekliyor diye halılar mı silinecek dedim " evet " dedi. Allah askına sizler böyle mi temizlik yapıyrsunuz ? Eşleriniz karısıyor mu ?
Ben işin için çıkamıyorum. ikimizde çalışan çocuksuz insanlarız. Sırf bu sorunlar yüzünden vajınusmus hastalıgıma bile eğilemiyorum. Baya yol kat ettim ama eşimle denemek gelmiyor içimden. Çünkü ilişki öncesi ve sonrasında o yatak odasında neler olacak , nasıl temizlenecek biliyorum .
çok uzun oldu ama içimi dökmek istedim.
Noti: Tartısma sonrası geri dönme nedenim , eşim bekarken kalp krizi geçirmişti , ve suan işten çıkarılma ihtimali var. Birde benim yoklugum üzerine binerse tekrarlanmasından korktum.
Temizlik yapan erkek duyunca ne bileyim bi hoşuma gitti o yüzden oyle yazdım kirmak maksatli degildi ama sadece ev temizliği degilmis olay o yuzden Özür dilerim. Allah kolaylik versin tek çözüm psikolog gibi görünüyor.Bazı yorum yapan arkadasları gerçekten anlamıyorum. İnsanlar buraya derdini açıyor. Saçma sapan yorumlarla insanları daha çok üzüyorsunuz. Makara yapacaksanız başka başlıklarda takılın lütfen. Olumsuz yoruma açık değilsen konu açma diyeceklere sesleniyorum. Olumsuz yoruma açığım , eleştiriye de açıgım ama lütfen dalgaya almadan...
Eşiniz obsesifse tedavi olmadığı sürece düzelmez, normalleşemezsiniz maalesef, bırakın kendi yapsın.Kendisi yapıyor zaten . Benimkini begenmiyor. Ben o da yapmasın normalleşelim istiyorum.
Kesinlikle öyle... Yaptıgı işin hep mükemmel olmasını ister. 5 vakit namazında , kimseye kin tutmayan iyi niyetli biridir.
Ama sanırım artık bazı şeylere tahammülü kalmadı. Vajınusmus çok uzadı. İş yerinde istediği bir çok sey yoluda gitmiyor.
Yani kısacası neyi istersek o olmuyor. Allah'ın bize bir sınavı mı , cezası mı bilemiyorum ve bende tükenmiş hissediyorum kendimi ... Keza o da öyle...
Peki herhangi bir alerjisi var mı? Acı eşiği düşük mü? Hayatı boyunca kafasına koyduğunu yaptığı örnekler var mı? Bir de ritüel veya seramoni gibi belli düzen içinde tekrarladığı davranışları var mı? Böyle alakasız gibi görünen şeyleri sordum ama hepsi o bahsettiğim fizyolojik durumla ilgili.
Sizin esiniz baya ileri derecedeymis.Merak ettim annesidemi boyle temizlik konusunda takintili acaba.Ben suan çalışıyorum eşim haftasonu izinli. Sabah bir pantolan giydim gözüme dar geldi çıkardım hafta içi üzerine uzun birsey giyerek kombinlerim diye fortmantoya katlayıp koydum. Daha bol baska pantolon giydim. Neden ilk giydiğim (üzerimde max 5 dk duran ) pantolonu sirkeleyip düzgün katlayarak fortmantoya koymamısım diye tavır yaptı. Hala da yapıyor.
bizim evimizde yerde serili halıya basılmaz. Bastıgımızda olusan ayak izleri eşimi rahatsız ediyormus. Halıya basmadan boşluklara basarak geziyoruz. Bir kere misafir varken alıskanlık halıya basmadan boşluklara basa basa geziyordum dalgaya aldı misafirimiz hala da konusu açılınca dalga geçer.
Ben de obsesifim diyen arkadaslar sizler bunları da sürekli takıyor musunuz ?
hayır ailesi öyle değil. Temiz kadın ama takıntılı değil. Ailesinde tek.Sizin esiniz baya ileri derecedeymis.Merak ettim annesidemi boyle temizlik konusunda takintili acaba.
Annesinin evinde ne yapıyormuş ki?hayır ailesi öyle değil. Temiz kadın ama takıntılı değil. Ailesinde tek.
Belki de uzman bir evlilik terapistinden fikir alarak ilerlemek gerekir . Mevcut durumda sürekli gözetleniyor hissi beni mahvediyor. Pskolojim benimde bozuluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?