temizlikciye parasini tam mi vermeliyim bu durumda

Bazı insanlar çok yüzsüz olabiliyor. Bizede kadinin biri geliyordu. Arkasindan tüm evi tekrar temizlememiz gerekiyordu. O kadar kötü yapiyordu ki. Ama yinede ihtiyaci var diye ses cıkarmadık. Birde 2 saatde bizimle sohbet ediyordu. Yani temizlik falan yok.
Bir gün bize bu sohbette, falanca bana 500 euro verdi filan bana 300 euro verdi diyor. Bizde (bunlar söylenmez ama ) asil paranin yaninda bir miktar verdik. Kadin o kadar yüzsüzdü ki, yardım parasını azınsayıp bize surat yapıyor. Yani asıl temizlik parasi zaten verildi.
Birdahada cağırmadık. Başka birilerini çağırdık, iyikide öyle yapmışız, dünya tatlısı insanlarla tanıştık.
Çoğul yazdım çünkü genellikle hep 2 kişi beraber geliyor.

Konunu okudum ardindan dier paylastigin yorumlarida okudum. Sanirim isi yetistiremems ve piste birakmis . Kesinlikle verdigim paranin 5/1 ni keserdim. Ve aksam evine giderken kendisinden memnun olmadigimi , bugune kadar geldigi icin tesekkur edip yollarimizi ayirirdim.
Onun arkasindan temizlik yapicaksan ne gerek var temizlikciye ...

Herkese yorumlar için teşekkürler. Kadının parasından kesmicem, ve kadın 5 te gidecek, bana dedi ki x hanim, mutfağa geçtim, ne yapayım mutfakta, dolap kapaklarini sil diyor musunuz? Bugun tuvalet banyo yapacağım icin yetişmez de hani ...ben de dedim ki bulaşık makinesini bosaltmaniz yeterli , gerek yok kapaklara.. yani kadın 5 de gidecegini soylemeye getirdi, ben de birsey diyemedim. Ben böyleyim, birsey diyemiyorum.. ne diyeyim ki

Ben de anlamadım bu isten, 5 saat zaman var ve birtek makinaya verip silip, tiz alıyor, bir de bir odanın penceresini siliyor, tuvalet, banyo, mutfak vs hep ben yapıyorum ne anladim bu isten ben. Söylemeye de cekiniyorum.
sen böyle çekindikçe, bütün işi sana yaptırır bu gidişle oda koltığa kurulur bi güzl keyif yapar tv izler

Sonuna kadar katılıyorum. Kolay birsey degil gelip baskasinin kirlettigi evi temizlemek. Eger kadinin temizligini begenmezsem veya kadinin niyetini iyi bulmazsam bir dahaki sefere cagirmam olur biter ama o gunki parasini veririm ve sert konusup kalbini kirmam.

Bir daha çagırma parayı sokakta bulmadıysan tabı yarım yamalak temızlıgı herkez yapar

Sen bisey diyememeye devam et canisi yakinda o oturur sen temizlik yaparsin..

Valla canım, bisey diyemiyorum dersen gelip şikayet etme. Yumuşak yüzünden faydalanıyor.
Madem memnun değilsin bugün parasını verirken `eşimle karar aldık, bi süre evin tasarrufu için temizlikçi almayacağız abla, yaptığın her sey için teşekkurler.` de yolla. En yumuşak hali yani bu söylemenin.

Bende çok yumuşak huyluyumdur begenmesemde güzel oldu der parasini verir sonra kendimi yerdim niye demedim heryer aynı duruyor diye. Sonunda beni cileden çıkarmayı başardılar 3 kişi değiştirdim şimdiki gelene begenmedigim heryeri söylüyorum sohbet çok etmiyorum teyze abla fln yok direk hanim diye hitap edip labali olmuyorum. Kötü yaparsa parayi kesicegimi söylüyorum bu sayede param boşa gitmiyor ve evim temiz oluyor.

Ikinci bir alternatif bayan bulmadan yollamak da istemiyorum, haftaiçi çalışıyorum ve bebegim de var, işleri yetistiremiyorum, muhakkak bir yardımcı olmalı ki bu hanıma gelme diyebileyim

Iste ayni dediğin gibiyim, güzel oldu deyip parasını veriyorum, ama bu kadin 2 hafta üst üste geldi ne banyo ne tuvalet ne de balkon ellemedi bile, bugün de tam 45 dk gec geldi, kusura bakma dedi o kadar.. sebep de eşi sınavda gorevliymis, onun arabayla bırakması icin sınavın bitip eşinin gelmesini beklemiş, ufacık bir sehirdeyiz, atla minibüse gel, kocanın gelip bırakmasını beklemek de nedir,

işini tam yaparsa tabii hakkını vermek zorundasın ama yarım yamalak bırakır giderse vereceğin parayı ona göre verirsin

Cikti mi kadin merak ettim

evinin büyüklüğünü bilemiyorum ama

benimki 3+1

5 yaşında bir canavar var bizde

tüm ev süprülüp siliniyor dolaplar vs siliniyor

her hafta bir yerin camı siliniyor salon ya da iki küçük oda gibi

balkonlar yıkanıyor

banyo temizleniyor

mutfak tezgah dolap vs siliniyor

bir hafta da dolap içleri ve buzdolabı büyük olarak siliniyor

kapılar vs her hafta siliniyor

yarım gün de bu işe yetiyor

bizim evde oyuncak dağınıklığı var onu topluyor

hatta bir dolap var onun içini bile katlıyor

ayakkabılığı siliyor topluyor vs vs

ev çok büyük değil ise işler yetişir yani

kadın oturup yiyip içip çay keyfi yapmıyorsa tabii

bu arada ben bu işe 55 TL veriyorum

çok da karışmıyorum

kendi ayarlıyor nereyi yapacağını ben evde olmuyorum zaten

Mrb ben de geçenlerde konu açmıştım benzer hep bir sorun yaşıyordum bayanlarla, ama en son anladım ki hata bende.. Yani daha doğrusu işi bilmeyen, sevmeyen , iş yapmaktan gocunan , komplexli hanımları temizliğe almada ısrar ettiğim için bende.. Buradaki arkadaşların yorumlarıyla bana çok zor gelse de 1 senedir gelen sorunlar yaşadığım iş yaptıramadığım doğru düzgün hiçbir işi bitiremeyen bayanı bıraktım, geçen hafta tavsiyeyle bir bayan aldım, arkadaşım inan işi bilen seven bayan seni hiç sinir etmiyor. Şimdiki 25 senedir bu işi yapıyormuş ve öyle benimSemiş ki.. Asla öyle yap böyle yap dememe bile gerek kalmadı parasını son kuruşuna kadar haketti , camlar cam gibi, yerler pırıl pırıl öyle yetişmedi falan yok saat 6 ya kadar ben git desem de gitmedi, koltuğu falan bir silmesi var mükemmel .. Kısacası değiştir arkadaşım, kesin ondan iyisi gelir, olmadı onu da değiştirirsin

Çoklu alinti yaptim ama tel den yaziyorum umarum olmustur alinti. Kadin 5 te gitti, parasını da tam verdim, banyoyu temizledi güya ama gittiginde baktim ki duşa kabinin camini silmiş içine dokunmamis bile..pis bir şekilde duruyor kabinin içi ve banyonun duvarlari, balkon desek zaten 3 haftadır geliyor 3 haftada bir kez bile balkona dokunmadı bile. Tuvaleti banyoyu ilk kez temizledi 3 haftada, onu da yarım yamalak..pencere sildi güya ama o da camurlu kalmıştı bezi aldım çamurlu yerlerini ben sildim..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…