Temizlikten Bihaber Olan İnsanlar Beni Çıldırtıyor

çalışan bi bayan olarak
hafta sonu cts dip köşe temizler, toz alırım.
hafta içi 2 ya da 3 günde bir mopla yerleri silerim.
benim için en temiz olması yerek yer mutfak ve banyodur.
ortalama haftada 1 şişe domestos bitiririm.
ayda bir kadın gelir cam kapı pencere halı siler
6 ayda bir de halı koltuk yıkatırım.

bir ev düzenli olduktan sonra, o evdeki toz bile göze batmaz bazen.
önemli olan evin tertipli düzenli olmasıdır.

bu arada benim ve ailemin de bugüne kadar oturduğu hiç bir evde alaturka wc yok idi.
yok saraydan da çıkmadık, ama yoktu işte.

banyoda da ayrı terliğim yoktur.
abdest alacak biri var ise ya da duştan çıkmışsak ayak havlusuna kurularız ayaklarımızı,
klozet takımımı da haftada bir yıkarım...

şimdi ben hangi gruba girdim bilemedim

buda bir istisna türkiyede atıyorum 100 erkek varsa 25 yemek yapar .gerı kalanı yapmaz..çoğuda yumurta bile kıramaz..en ıyısı olabılır..ama bu gercegi değiştirmez...
Çünkü alıştırılmadıkları için...
Çünkü bu gerçeği (!) önyargılar değiştirmiyor.
Tek başına yaşayan birini tanıyorum.Yemek de yapabiliyor temizlik de...
Olunca oluyor demek ki.

Son düzenleme:
bir erkegın temızlık yapıp yapmaması kendınden gelıyor yapısıyla alakalı kucuk dayım evı sıler supurur ama dıger dayım bardagı bıle kaldırmaz bence bosuna tartısıyorsunuz kımı erkek yapar kımı erkek yapmaz kımı kadının yapıp yapmadıgı gıbı.

Tek başına yaşayan birini tanıyorum.Yemek de yapabiliyor temzlik de...
Olunca oluyor demek ki.

ya olunca olur..ozaman olayı bastan almak gerek taa yaratılışa..ozamandan alıştırmak gerekmış..ozaman istisnai durum yaşamazdık..kadınlarda çok mutlu değil bundan..

bu forumda..okadar çok çalışan ev hanımı var..ama hiç biride şöle yazmıyor..hafta sonu eşimle birlikte temizlik yaparız..o camları sılerken bende evi süpürürm.v.s varsada istisna..

Tek başına yaşayan birini tanıyorum.Yemek de yapabiliyor temzlik de...
Olunca oluyor demek ki.

böyle kalıplaşmış düşünceler varken de değişmeyecek canım o yüzden bence tartışmaya luzum yok...

erkeğin doğası gereğiymiş...bizim doğamız yok dimi...

sabahtan akşama kadar çalışıp para kazanıyoruz...evmize maddi manevi destek oluyoruz...

ama onlar yumurta bile kırmaz kırmamalı...doğaları bozulmasın beylerin

Son düzenleme:

ozaman alıştır eşini yapsın ..hatta onu artık degiştiremezsen oğlunu öyle yetiştir..

çok zor arkadaşım durumun..ama insanların yıllardır süregelen alışkanlıklarını kırmak mümkün değil..arada yolda varmış; gideceğin zaman ayda yılda bir olsa gerek.misal gittiğinde tuvalet banyo kullanacaksın,içini rahat ettirecek bi temizlik yapabilirsin.. birde bu durumlarda en vahim yerlerden biri mutfak oluyor.. yemek konusunda da hiç erinme kendin yıka,kendin doğra, kendin pişir;o zaman için rahat ederekten yiyorsun çünkü.. yalnız bi şekilde bunları içini rahat ettirecek şekilde yapmaya çalış yoksa tiksintiden her seferinde hasta olursun baq

bana kimse annemin karnında temizlik yapmayı öğretmedi...
annem de derslerime odaklanmam amacıyla ev işi yaptırmazdı.
ev işi yapmayı hiç sevmezdim kendi evim olana kadar.
kendi kendime yapa yapa annemden duyduklarıma öğrendim.
demek ki benim de doğamda yoktu, ben erkek mi oluyorum?
temizlik imandan gelir, cinsiyetten değil...

ozaman alıştır eşini yapsın ..hatta onu artık degiştiremezsen oğlunu öyle yetiştir..

eşimin yapmadığını kim söyledi ki ben ortaya söylediğiniz için genel konuştum...

çok şükür bu konuda bir sıkıntım yok hayat müşterek düşüncesindeyiz ikimiz de...

oğlum yok olursa da emin olun ki babası gibi yetiştireceğim...

Valla kuser, yorumlarınla cehalette çağ atlamak üzeresin yeminlen Erkek neden doğuramıyormuş da, kadın işi gibi görünen işler istisnaymış da ....Ne diyim sana bilemedim. Allah senin oğlunla benim kızı karı koca yapmasın, bizi de dünür.

Bu arada, başka bir arkadaş da yorum yapmış hiç anlayamadım. Neden hergün temizlenmeyen tuvalet koksun yaa?? Zaten her seferinde sifona basıp fırçayla temizlemiyor musunuz? Kenarında dezenfektanı da asılı. Nasıl bir kaka/çiş yapış tarzıymış o, tek yapışta batırıyor mu tüm mekanizmayı? Valla bizim tuvalet 3. gününde halen tertemiz oluyor. Demek ki biz cici yapıyoruz, gül kokuyo

Son olarak, konu sahibi, kendini fazla titiz olarak görmüyorsun ama ben seni bir kez daha ekstra ekstra titiz gördüm. Sabah kalkar kalkmaz yerleri silip süpürmek nasıl birşeydir yahu? Daha kahvaltı yapmadan Şekerim düşer, ruhum kaçar benim Yani annende öyle gördün diye sen de kendini olması gerektiğiymişsin gibi görme.Benim yazdığım klavyeden bakıldığında da evinde rahat edemeyeceğim temizlerdensin gibi geldi bana, kusuruma bakma :26:

çok farlklı yerlere cekıyorsunuz..neyse daha cvp yazmıyacagım ..arkadasın konusuyla ilgili konusalım konu bu değil..neyse bende zaten kactım

Camları silen yatakları toplayan istisnai biri var ailemizde.Kadım hem çalışıp hem iş yapıyor erkekler de biraz işin ucundan tutsa iyi olmaz mı ?

Ona bakarsak dışarıda çalışmaya kadınların yaradılışı uygun değil.Daha kırılgan vs. olmaları sebebiyle.
Ama çalışan kadınlar var mı var.Hem de çok zor şartlar altında.

Evet,bu zamana kadar değişmemiş olabilir.Ama biz değiştirebiliriz.Büyük ablam çocuğuna koltukları bile sildiriyor.

...
Bu arada konunun da dışında kaldım.
''Pasaklılığı teşvik'' gibi bir laf geçti orada.Kimse pasaklılığı teşvik etmiyor ki...
Esasında sayfalarca çözümler de üretilmiş.Aşağı yukarı aynı şeyler.

Ben ayakdan bahsediyorum. Anlamadiniz sanirim. Biri demis iste ben kuvette ayak yikatmam diye.
Gelen misafirde dahil lavaboda yikar ayaklarini demis.
Buda bana garip geldi. Ben lavaboda su su yapilir bu yapilmaz orasi temizdir demedim. Carptirmayin.
Ben lavaboda ayak yikanmasini garipsedim. Ustelik sizinkni bilmem ama benim lavabom trdekiler gibi degil duvara monte edilmis buyuk bi banyo dolabi ve yine dolaba gomulmus bir lavabo var.
Oyle her onune gelen bacaklarini ayira ayira ayak yikasa heralde lavabonun islevi kalmazdi artik.

Daha dikkatli okuyun. Dediklerinizi lavaboya yapiyorum diye ayakda yikayabilirim anlamina gelmiyo degil mi?

canim temizliyorum 5 dkika sonra batiyor diyorsun ,bunlar canavarmi ben anlamadim hiççç dert etmeye degmez mecbur kalmadikca gitmezsin.neyseki evin ayri ya birde beraber yasamak zorunda kalsaydin ne olurdu?

Ben onu bunu anlamam karısı çalışıp eve katkıda bulunuyorsa adam da mabad-i şahanesini bir zahmet kaldırıp yardım edecek, bir işin ucundan tutacak... Klasik erkek-kadın muhabbetine girersek erkeğin doğasına ev işi aykırı geliyorsa, karısının kazandığı parayı yemek de aykırı gelmeli o zaman...
İlla bal dök yala temizlik beklemiyor kimse onlardan ama en azından sofrayı kurup kaldırabilir, çamaşırları bulaşıkları makineye atabilir, en önemlisi çocuğuyla vakit geçirebilir. Ama görüyorum duyuyorum klasik erkek koltuğa yat al eline kumandayı gazeteyi yada pc başına geç, kadın yetiştircem diye paralansın dursun. Kadınlar çok güçlü ya atom karınca ya her işin üstesinden gelir ondan sonra depresyon neden en çok kadınlarda görülüyor. Benim eski oturduğum evde bir çift vardı kadın çalışmadığı halde eşi yemek yapmaktan toz almaktan tut her duş sonrası banyoyu temizlemeye kadar yapıyordu, annesi öyle alıştırmış demek iş bizlerde bitiyor ev sorumluluğunu da ufak ufak vermemiz lazım.

Evde hiç bir şeye elini sürmemekle erkeklik olmuyor zaten...Ya da şöyle diyeyim evinde eşine yardımcı olmak için sofra kurup kaldıran adamın erkekliğinden birşey gitmez..

ne garip bizim banyo dolapları da duvara monteli sanırım uzay çağını yaşıyoruz neyse size pire kadar lavabonuzla mutluluklar

ne garip bizim banyo dolapları da duvara monteli sanırım uzay çağını yaşıyoruz neyse size pire kadar lavabonuzla mutluluklar

Ben şimdi anlamadım.duvara monte banyo dolapları ve lavabolar sadece yurt dışında mı varmış ? Türiye de yokmuymuş ???:44:

benim kayınvaldem kendi evinde temizdir ve hatta 1 saniye yerinde durmaz.bizim evimize geldiğinde elinden gelen bütün pislikleri yapar.hiç bir işin ucundan tutmaz.bu kış 2 aydan fazla bizde kaldılar.ben hastanelik oldum. eşim evi süpürüp sildi.o da anca canı ne çekiyosa onu pişip yedi ortalığı batırdı.üstüne üstlük bir sürüde trip attı.

Evde hiç bir şeye elini sürmemekle erkeklik olmuyor zaten...Ya da şöyle diyeyim evinde eşine yardımcı olmak için sofra kurup kaldıran adamın erkekliğinden birşey gitmez..

Aaaa öyle deme canım erkekliğin kriterlerini belirliyor böyle şeyler bizim toplumda karısına yardımcı olan adam kılıbık light ilan ediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…