Temizlikten Bihaber Olan İnsanlar Beni Çıldırtıyor

ben titiz bir insan değilim ama pis biri de değilim kayınvalidem aşırı titizdir açıkçası bu beni çok rahatsız eder çünkü kendinden başka herkesi iğreti pis görür sende 2 kez giderim kayınvalideme götürdüğümüz herşeyi temizler öyle kullandırır açıkçası ben valizime pis giysi koymam herşey tertemiz gider ama kayınvalidem kendi yıkamadığı çamaşırı pis görür inanın bu durum çok rahatsızlık veriyor şimdi bu sadece bir örnek tabiki yazılanları okudum keşke benim kayınvalidem azcık pasaklı olsaydı herkesin temizliği kendine canım

keşke benim kaynanamda pis olsa ya

sinir bozucu derecede temiz, evin heryeri çin çin parlıyo

tozları havada yakalıyo

o kadar temizki koltuğun ucuna oturuyorum, rahat rahat yaslanamıyorum

hatta wc ye gitmek benim için kabus, ellerimi yıkarken bi su damlası sıçratırmıyım bi yere diye bakınıyorum

tüm su damlalarını peçeteyle siliyorum, yok artık abartma diceniz ama valla siliyorum, lavabonun içindekileri su damlalarını bile

yoksa söyleniyo çünkü, bulduğum gibi çin çin bırakmak zorundayım

Son düzenleme:

herşeyin aşırısı fazla..
insan rahat edemezki öyle birinin evinde..
herşey dozunda güzel ..

herşeyin aşırısı fazla..
insan rahat edemezki öyle birinin evinde..
herşey dozunda güzel ..

aynen canım:13:

kaynım az çekmiyo ondan valla, her sabah düzenli kaynımın ilk işi çarşafını toplayıp, bahçenin ücra bi yerine silkelemek, sonra tekrar sermek, neymiş çarşafa kılı düşmüş olabilirmiş

bende sürekli oğlumun peşide dolanıyorum ki bi yeri pisletmesin

napalım biraz hastalık boyuntunda ama onuda öyle kabul ettik, kurallarına uyuyoruz

Son düzenleme:
ne garip bizim banyo dolapları da duvara monteli sanırım uzay çağını yaşıyoruz neyse size pire kadar lavabonuzla mutluluklar
Canim ben mi anlatamadim yoksa sizmi anlamadiniz.
Kimseyle tartismak yada kirmak gibi bi niyetim yok benim.
Benim anlatmak istedigim sey farkli evet duvara monte edilmis ama hem baya yuksekde, hemde alti boslukda.
Dusun kalipli koca bi adamin oraya bacagini koyup ayagini yikadigini. Alti zaten desteksiz, adamin biride gelip hurra cullanirsa, sen ne kadar dayanir?
Ayrica benim rahatsiz oldugum konu lavaboda ayak yikanmasidir.
Millet lafi nerelere cekdi.
Herkes gunluk stresini boyle konularda polemik yaratarak mi atmaya calisiyo nedir?

Kimseyle tartismaya girmek istemem, herkes fikrini soledi bende onaylamadigim hosnut olmayacagim durumu belirtdim.

canım seni çok iyi anlıyorum.. en son 15 gün önce gittik evlerine onlar da uzakta bizden önüme bir bamya koydular uzun dalgalı bir saç bamyalara dolanmıştı ben tokum falan dedim hepsi astiğmatmış gibi önümdeki kıllı tabağı görmediler. masanın altını bile gırgırlamıyorlar yemekten sonra.. aynı durum bende de var yani. koyuğu çarşafa yatamıyorum verdiği havluya kurulanamıyorum eşime hele hiçbirşey söyleyemiyorum. ama eminim eşimin en sevdiği huyum temizliğim görüyor aramızdaki farkı.. benim derdim de başka 1 aya kalmaz doğum yapıcam güya yardım etmeye evime gelecekler benim halılarım falan da açık renk 2-3 gün geldiklerinde peşlerinden koşup temizliyorum da aynı şeyleri benim evimde de yapacak ben o halimle iyice strese giricem ne yapıcam bilmiyorum. var mı arkadaşlar buna da bir çözümünüz eline domestos almayla olmuyor işte.. benim bulduğum çözüm kendi annemi de çağırmak ama yazık ona da çok titizdir yorucam anneciğimi

nasıl söyleniyo canım yaa anlat da geldiğinde bende biraz söyleneyim değişir belki biraz :)

sana bir sır vereyimmi ...
bikaç sene önce bende böyleydim..
iş artık hastalık boyutuna gelmişti..
evde oturduğum bir saat yoktu ellerim domestostan hep yara içindeydi..
deli gibi sürekli iş yapıyordum gece yarılarına kadar
bu ruhsal bir hastalık..
ben bu yüzden tedavi gördüm..
çok şükür şuan iyiyim ..ha ara ara geliyorlar ama kendimi sürekli telkin ediyorum..
çok şükür ya ne günlerdi..

nasıl söyleniyo canım yaa anlat da geldiğinde bende biraz söyleneyim değişir belki biraz :)

anlatılmaz yaşanır

geçmiş olsun canım, gerçi sırrını herkes duydu ama

bizim bi akrabada böyle hastalık derecesindeydi, hatta evine asla misafir sokmuyodu, aşırı abartıydı
ama sonunda kanser oldu, ben onun yıllarca soluduğu kimyasallar yüzünden kanser olduğunu düşünüyorum
her gün her gün o temizlik malzemelerini solumak, dokunmak insanı ruhsal değil fizikende hasta eder yani, allahtan kanserden kurtuldu ama akıllanmadı, çünkü bu kadar aşırı temiz olmak büyük erdem onun için bi hastalık değil

ben de tam tersi doğasına aykırı değil, doğasına uygun olduğunu düşünüyorum, temizlik yapmak bildiğin belli bir kas kitlesi güç kuvvet gerektiriyor doğal olarak erkekler daha yatkın ama o doğaları erkek anneleri tarafından değiştiriliyor nedense, yoksa annesi alıştırdı mı çok güzel ev işi yapan erkekler biliyorum yani, siz deyin yemek yapmak ben diyeyim perdeleri ütülemek. hem de öle 1 kişi 2 kişi değil, sonra da herşeye yetişemiyorum çok yoruluyorum diye bayanlarımız perişan oluyor, artık devir eski devir değil bayanlar da dışarıda çalışıyorsa erkekler de pek tabi ev işi yapabilir, kız işi erkek işi kalmadı artık. tabi bu benim düşüncem ve etrafımda gördüğüm ve tasvip ettiğim bir davranış. ama biliyorum ki ülkemizde erkek annelerinin oğluşları hep çok kıymetli, bekar kızları ise hep hizmetçidir nedense. neyse.

ben yedğine içtiğine titizlenen biriyim ve yeni evliyim. bayramlarda diğer çocukları ve torunları da geliyor. çocuklara göz kulak olmuyorlar.çocukların elleri tencerelerde,ekmeklerin üzerinde geziyor. minicik bebek yere bişi atıyor ,meyve mesela,onu oraya sürtüyor,sonra agzına alıyor . haddim değil ama bebeğe de yazık sonuçta.. anne-baba hiç ilgilenmiyor. kahvaltı hazırlanıp koyuluyor masanın üstüne ..kalkan yiyiyor,kalkan yiyiyor.. ailecek oturup , taze taze yemek yok. domates-salatalık -peynir 3gün öncesinden doğranmış gibi.. çözümü erken kalkıp ilk yiyenlerden olmakta buldum ama çocuklara çare yok...

ağzım açık kaldı.pislikte son nokta

maalesef böyle durumlarda ziyaretler ciddi stres altında geçiyor.. belli etmemeye çalışıyosun saygıdan ama onların sana saygısı olmuyor nedense .. hatta senin temizlik uğruna yaptığın bile gözlerine batar beğenmedi geçti başa diye ama bi de şu tarafından bakmayı dene hala sağlıklı bir şekilde yaşıyorlarsa :) eyvallah..ziyaretin kısa süreli olduğuna şükret.eninde sonunda temiz pak evine döneceksin mis kokulu çarşaflarına yatıp koklayarak yatacaksın yastığını tabağının çanağının tertemiz oluşuna ,temiz olmayı becerebildiğine şükredeceksin...temizliği Allahta sever kuluda:)

Tuvaletine banyosuna terlik koyana uzaylı muamelesi yapan, alaturka tuvalete hiç rastlamayan mı dersin, lavaboda ayak yıkayanı garipseyen, benim lavabom banyo dolabım Tr dekiler gibi değil diyen mi dersin...
İlgiyle takip ediyorum bu topiği :81:

arkadaşın açtığı diğer konu daha şenlikli

sorma yaa nasıl bir ortamda yetiştiler acaba arkadaşlar?? buckhingam sarayında ingiliz asilzadeleri tarafından yetiştirilmişler sanırım türk alışkanlıklarıyla uzaktan yakından alakaları yok?? bir konuda da hayatında hiç yerde yemek yiyen birisini görmemiş olanlar vardı..

bende ilgiyle takip ediyorum.hayırlı uçuşlar herkese

konu sahibinin açtığı diğer konu mu ?? Eeee ben bulamadım..Silindi ya da kapatıldı mı ki ???:44:

ayy boşver canım yaa ben gördüm çıldırası geliyor insanın bazen. yine kaynana kötülemece oynuyorlar. hele bazıları varki Allah böyle gelinleri düşmanımın bile başına vermesin o derece yanii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…