merhaba biliyorum herkesin başka başka dertleri var.fakat benim problemim beni öldürüyor.1 yıldır evliyim.nişanlılık döneminde kaynanamlara pek gitme fırsatım olmadı.fakat evleri bazen temiz bazen pis oluyordu.şimdi ise tam bir çıkmazdayım.ben titiz bir insanım.ailem ev işlerini yapmadan kahvaltı ile etmeyen evin temizliğine önem veren bir aile.daha doğrusu yaşadığım yerde hemen hemen herkes öyle.fakat eşimin ailesnin evleri bizim yaşadığımız yere 1 saat uzakta bir yer.kaynanam hatta ailece çok pasaklı insanlar.ta maraştan evlerine gidiyorum eve girmeden anlıyorum evin pis olduğunu.şöyle anlatayım:haftada bir kere siliyor evi.toz kesinlikle alınmıyor.tuvalet banyo yıkanmıyor mutfakn fayansları yağ içinde prizler silinmiyor.telefonla aradığında ne yapıyorsun diye sorduğunda temizlik yapıyorum dediğimde her gün yapma diyor.kızı var.o da evli ve o da çok pasaklı.mutfağa bir yolluk koymuş.kirlenmiş dedim yıkayacağım dedi.çarşıya gittik geldik bir de baktım halıyı katlayıp banyoya yere koymuş.yıkayacağım dedi.3 gün kaldık halı aynı yerdeydi.ailem çok titiz.onlara da bunu anlatmaya utanıyorum.eşime söylediğimde hemen kızıyor bana.ailesine söz söyletmiyor anlayacağınız.çocuk bile yapmak istemiyorum.gidip gelmek zrundayım tabi.örneğin tuvaletteki havluyu bir hafta boyunca değiştirmiyor.ne yapacağım ben.çok mutsuzum ne olur fikirlerinizi paylaşın.yoksa sıkıntıdan öleceğim.içime atıyorum.geceleri allahım beni bu pasaklılıktan kurtar diye dua ediyorum.
konu sahibinin açtığı diğer konu mu ?? Eeee ben bulamadım..Silindi ya da kapatıldı mı ki ???:44:
merhaba biliyorum herkesin başka başka dertleri var.fakat benim problemim beni öldürüyor.1 yıldır evliyim.nişanlılık döneminde kaynanamlara pek gitme fırsatım olmadı.fakat evleri bazen temiz bazen pis oluyordu.şimdi ise tam bir çıkmazdayım.ben titiz bir insanım.ailem ev işlerini yapmadan kahvaltı ile etmeyen evin temizliğine önem veren bir aile.daha doğrusu yaşadığım yerde hemen hemen herkes öyle.fakat eşimin ailesnin evleri bizim yaşadığımız yere 1 saat uzakta bir yer.kaynanam hatta ailece çok pasaklı insanlar.ta maraştan evlerine gidiyorum eve girmeden anlıyorum evin pis olduğunu.şöyle anlatayım:haftada bir kere siliyor evi.toz kesinlikle alınmıyor.tuvalet banyo yıkanmıyor mutfakn fayansları yağ içinde prizler silinmiyor.telefonla aradığında ne yapıyorsun diye sorduğunda temizlik yapıyorum dediğimde her gün yapma diyor.kızı var.o da evli ve o da çok pasaklı.mutfağa bir yolluk koymuş.kirlenmiş dedim yıkayacağım dedi.çarşıya gittik geldik bir de baktım halıyı katlayıp banyoya yere koymuş.yıkayacağım dedi.3 gün kaldık halı aynı yerdeydi.ailem çok titiz.onlara da bunu anlatmaya utanıyorum.eşime söylediğimde hemen kızıyor bana.ailesine söz söyletmiyor anlayacağınız.çocuk bile yapmak istemiyorum.gidip gelmek zrundayım tabi.örneğin tuvaletteki havluyu bir hafta boyunca değiştirmiyor.ne yapacağım ben.çok mutsuzum ne olur fikirlerinizi paylaşın.yoksa sıkıntıdan öleceğim.içime atıyorum.geceleri allahım beni bu pasaklılıktan kurtar diye dua ediyorum.
Tuvaletine banyosuna terlik koyana uzaylı muamelesi yapan, alaturka tuvalete hiç rastlamayan mı dersin, lavaboda ayak yıkayanı garipseyen, benim lavabom banyo dolabım Tr dekiler gibi değil diyen mi dersin...
İlgiyle takip ediyorum bu topiği:81:
sorma yaa nasıl bir ortamda yetiştiler acaba arkadaşlar?? buckhingam sarayında ingiliz asilzadeleri tarafından yetiştirilmişler sanırım türk alışkanlıklarıyla uzaktan yakından alakaları yok?? bir konuda da hayatında hiç yerde yemek yiyen birisini görmemiş olanlar vardı..
bende ilgiyle takip ediyorum.hayırlı uçuşlar herkese
(öncelikle sadece kendi şahsi fikrimi paylaşıyorum bunu belirteyim)
ben çalışan bir bayanım...öyle 7/24 temizlik yapabileceğim bi hayatım yok malesef...
evde olsaydım çalışmasaydım da şayet her gün temizlik yapmazdım...bana göre maharifet değil bu...
haftanın sadece 1 gününü detaylı temizliğe ayırabiliyorum vaktimi...bu durumda pisim konu sahibesine göre...
hayat sadece temizlikten ibaret değil...çünkü bunun sonu yok...
harıl harıl her boş anımda elimde domestos toz beziyle gezmek yerine...
boş vakitelerimde akşamları haftanın 3 günü plates salonuna gitmeyi...böylece hem bedenen hem ruhen sağlıklı kalmayı...
kitap okumayı,müzik dinlemeyi,seyahat etmeyi,uyumayı
haftasonu da eşimle küçük kaçamalar yapıp evden uzaklaşmayı ve hayatıma renk katmayı tercih ediyorum...
bence bu konuyu saplantı haline getirmeyin fazlası rahatsızlık yaratır ruhunuzda...hayat çok kısa...
zaman öylesine su gibi akıp geçiyor ki...bir bakıyorsunuz ömür bitiyor...ve kimse size çok çok çok temizsiniz diye madalya takmıyor...
bu bir kısır döngü bence sıyrılmak gerek az da olsa...herşeyin fazlası zarar...
valla ya, hem gerçek hayatta hem sanalda kadınların çok övündüğü bişey bu,
kendin hakkında söyleyebileceğin en önemli şey bu mu,
balerina çiftir benim adııııııım, her yeri siler parlatırııııııım, çok temizim
hayrını gör napalım
Siz yine kayınvalidelerinizin tuvalti pis mi temiz mi görebiliyorsunuz,ben onu da göremiyorum..
Eşimin ailesinin evinde tuvalet bahçede,penceresi yok,ışık yok,elektrik bağlantısı yok.
Kayınpeder müteahhit,binlerce apartman yaptı,kendi evine hayrı yok..
Nereye isabet ettirdiğinizi bilmeden atışı gerçekleştiriyorsunuz..
Bazen terlikler ıslak oluyor,hemen o çorapları çöpe atıyorum..
Ama ıslanan ayaklarımı bol bol yıkıyorum sabunla.
Ve ayaklarımızı ıslatan sıvının su olmasını ummaktan başka yapabileceğimiz bişey yok..
Hahaha
Ben bu reklam şarkısını küçükken sürekli söylerdim, bir de Kakılmış versiyonu vardı;
"Kakılmıştır benüm adımm, her yeri siler parlaturumm, benim adım Kakılmış temizlik rehberünüzümmm"
aynından bi tane de bende var, üstelik biz altlı üstlü oturuyoruz ve ne yazıkki bebeğime kayınvalidem bakıyor. evi gırgırla süpürüp o gırgırı çöpe değil mutfak lavabosuna boşaltıyor. ne acıki orda bide gırgır çöpü lavaboda dururken benim bebeğimin biberonu da orda yıkanıyor. süt alıyoruz kızıma yoğurt yapmak için o sütü sadece süzgeçten geçirmek yerine süzgeçin üstüne bide kullanılmış ten çorap geçiryorlar, öyle daha temiz oluyormuş. hangi birini anlatayım ki, eşime söylesem ne değişecek, o zaman ben onun ailesini zaten hiç sevmiyorum ki oluyor.içim gidiyor kızım mikrop içinde büyürken. ne kadar müdahale edebilirim, söylüyorum sürekli ama ben işteyken ne yaptıklarını bilmiyorum ki..
Ben de konuyu ilgiyle takip ettim.
Yer sofrası gibi taşra alışkanlıklarını Türk alışkanlığı sanan,alaturka tuvaleti olmayan Türk evi olmadığını düşünen zihniyeti hayretle izledim.
Benzer yaşam tarzına sahip olmayanların,tam bir çarıklı erkanıharp kompleksiyle,sarayda mı yetiştin diye küçümsenmeye (!) çalışılması son derece ironik:)
Saraylarda ne alaturka-ne alafranga tuvalet yoktu,bu arada dip not düşeyim:)))
Lazımlık,yani bildiğiniz oturak kullanırlardı.
Şimdi benim anladığım kadarıyla,wc terliği kullananlar,normalde terlik giymiyor,sadece wc ye girerken terlik giyiyor.
Ve tuvaletleri alaturka oluyor.Alaturka tuvalet olunca,wc terliği gerekiyor.
Bizse evde zaten terliksiz gezmeyiz,ev terliğimiz vardır.Misafir için de misafir terliği bulundururuz.
Ayrıca wc terliği kullanmayız.
Ayak yıkayan-banyo yapan,ayak havlusu kullanır,banyodan çıkınca kirliğe atılır.
Alaturka tuvaleti olmayan ev var mı ki denmiş ama ben olanı görmedim ki yaşım da epey var yani.
aynından bi tane de bende var, üstelik biz altlı üstlü oturuyoruz ve ne yazıkki bebeğime kayınvalidem bakıyor. evi gırgırla süpürüp o gırgırı çöpe değil mutfak lavabosuna boşaltıyor. ne acıki orda bide gırgır çöpü lavaboda dururken benim bebeğimin biberonu da orda yıkanıyor. süt alıyoruz kızıma yoğurt yapmak için o sütü sadece süzgeçten geçirmek yerine süzgeçin üstüne bide kullanılmış ten çorap geçiryorlar, öyle daha temiz oluyormuş. hangi birini anlatayım ki, eşime söylesem ne değişecek, o zaman ben onun ailesini zaten hiç sevmiyorum ki oluyor.içim gidiyor kızım mikrop içinde büyürken. ne kadar müdahale edebilirim, söylüyorum sürekli ama ben işteyken ne yaptıklarını bilmiyorum ki..
Mutfak lavabosunda temizlenen gırgır,
Kullanılmış naylon çorapla süzülen süt mü...
konu sahibi bence sen haline şükret
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?