Aklıma gelen bir şey daha var...Kapalı arkadaşlar varsa lütffen alınmasınlar..
Bazan görüyorum,yerlere kadar uzun etekli şeyler giyenler eve geldiklerinde o sokaktaki yerlerde gezen etekleri yıkayıp temizliyorlar mı ?
Bir de bazan mesala uzun yolculuklarda mola verildiğinde wc molasında malum çok pis tuvaletlerle karşılaşıyoruz..Aman bir tarafa değmeyeyim diye uğraşıyorum..pantolon falan giymişsem (ki yolculuklarda genellikle pantolon,eşofman vs tercih ederim genellikle..) wc ye gireceğim zaman paçaları sıyırıp öyle giriyorum yerlere değmesin diye..O uzun yerleri süpüren paltoları giyen hanımları da görüyorum wc ye girerken..Ama kadın olduğu gibi girip çıkıyor..Etek toplamak falan yok...Wc de nasıl topluyor,zaten geniş olmuyor fazla umumi wc ler..pis te oluyor...Aklıma takılıyor benim de..:44:
ben bırak o tarz yerlerı mısafırlıkte bıle pacalarımı sıyırırım ve cıkmadan da ayagımı yıkarım alaturka wc lerde zaten bızde 2 wc var alaturka esım gırer alafıranga ben gırerım burda bı arkdas paylasmıs bı arkdası da oyleymıs ama benımkı mecburıyetten alaturka wc cok kucuk daralıyorum gıremıyorum temızlerken bıle canım cıkıyor bende dıgerını kullanıyorum hamıleyken pek ıyı oluyor alafıranga tabı temızse :)
Off hamilelikte alaturka tuvalet çok zor..İnsan anca duvardaki fayanslara tutuna tutuna kalkmak zorunda kalır...
alafıranga wc lerdende ben çok tiksiniyorum yaa....
kullanamıyorum onları hiç
aynen katılıyorum sana hamılelıkte cok zor oluyor alaturka wc ler hele bırde kabızken o yonden ben sanslıyım allahtan.
bılmegıdın bıryerde bende cok tıksınırım asla oturmam ama kendı evımde gırerım asıl alaturka kotu oluyor sıcrama korkusu oluyor
evet onunda o derdi var..
iyisimi bez tutmak
zaten ben gittiğim yerlerde çatlayacak duruma gelmezsem wc nin yanından geçmem
yatılı yurtta kaldığım dönemler kabus gibiydi sırf bu yüzden..
ne çeşmelere ne kapı kollarına dokunmaktan iğrenirdim..
peçete kullanırım...yada parmamın ucuyla...ıyyyyy ne iğrenç yerlerdi yaa
ben hamileyken hiç alaturka tuvalate girmedim..Ama hamilellik sonrası karnım bir kaç ay daha şiş olduğudan hamile gibiydim .ikiz hamileliğin sonucu :)).Kardeşime gitmiştik..Düşüncesiz hatun, sıkıştığımda bana evindeki alaturka tuvaleti gösterdi..Çok zorlanmıştım..iyi ki hamile değilim dedim kendi kendime..koca karınla kalkmak çok zor olurdu..ki bu halimle bile çok zorlanmıştım..
pasaklılıkla pisliliği karıştırmamak lazım, ben çok dağınık bir insanım ama bazı şeylere dikkat ederim. eşim de tam tersi, çok derli toplu bi insan ama pisin teki.
ayakkabıyla evde gezer..
yemek masasının üzerine kestiği tırnaklarını koyar.
mutfak beziyle toz alır.
en kötüsü de şuydu
bir legen vardı mutfakta dururdu bulaşık yıkamak için onu almış, banyoda kir çamaşırlarını deterjanlı suya koymuş, tamam dedim madem başka alırız mutfağa bu da banyonun olsun.
o leğen yer silmekten iç çamaşırı beyazlatmaya ve eşimin tıraş olmasına kadar 1 ay banyo işlerinde kullanıldı, sonra bi gün işten eve geldim beynimden vurulmuşa döndüm. güya iyilik yapacakbütün bardakları kaşıkları vs leğenin içine koymuş sıcak suyla. naaaaaaaaaaptıııııııın diyorum yıkadım ama diyor. daha leğende tıraş olduğu kılları bile duruyordu. çoğunu attım, atamadıklarımı da çamaşır suyuna bastım :95:
ben hala çeşmeleri kullanırken elimi yıkamanın yanında çeşmeye elimin deydiği yerleri de sabunlayıp yıkıyorum...
Teşekkür ederim :).......ne güzel pasparlak oluyolar dimiiiiiii..
ikizlerinde çoooook tatlı bu arada
buarada allah analı babalı buyutsun ıkızlerı bayılırım:) demek kı neymıs konu sahıbı arkdas bırde hamılelıkte sıkıntı cekecekmıs cunku hamılelıkte kı bende oyle oldu herseyden tıksınme oldu cayı cok severım ama hamılelıgım boyunce hıc ıcmedım normalde bu kadar tıtız olan arkdas hamılelıgı de zor gececek gıbı gelıyor bana inş oyle olmaz tabı takmamaya calıssın baska yolu yok.
Teşekkür ederim :)
Sizin de kızınızı Allah bağışlasın..ben bebeklerim 1 yaşına gelene dek kimseye öptürmedim fazla..Öpmek isteyenlere lütffen öpmeyin ,daha aşıları tamamlanmadı,hasta olurlarsa ben çekicem diyordum..Acaba ellerini yıkamışlarmıdır vs bir sürü şey düşünüyordum..bozuluyorlardı belki ama doğru yaptığımı düşünüyorum..Ama bu kez de tamam deyip bebeklerin ellerini tutup öpmeye kalkıyorlardı ki bebekler en çok ellerini ağızlarına sokarlar...şimdi şimdi bu titizliğimden taviz vermeye çalışıyorum az da olsa..çünkü biraz mikroplarla da tanışmaları gerekiyor ki vücud dirençleri artsın....
Wc terliği diye bir kavramı ilk kez bu sitede duyuyorum.
Çevremde,akrabalarımda,arkadaşlarımda hiç böyle birşey görmedim-duymadım.
Tuhafıma gitti doğrusu...
Alaturka tuvaletlerin kullanıldığı dönemden kalma bir alışkanlık sanırım.
siz wc terliksizmi girersiniz? bende terliksiz olanı ilk kez duyuyorum her wc de en az bi tane olur bizimkinde 2 çift vardır :) klozet seti var yerde halı gibi tertemiz ama ayaklarını yıkayan oluyo su sıcrıyo abdest alan vs grip doğrusu banyoda wc de mutlaka ayrı terlik olmalı benceeee
bana da sizin bunu bilmemeniz tuhaf geldi doğrusu... alaturka tuvalet olmayan ev var mı ki, tamam alafranga da var artyık hemen hemen her evde ama.... sanki taş devrinden kalmışız gibi hissettm kendimi:)
ne yani millet ayaklarıyla mı girecek tuvalete tabi terlik kullanacak bizim alaturka tuvaletinde dönemimi var demekki biz taş devrinde yaşıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?