Temizlikten Bihaber Olan İnsanlar Beni Çıldırtıyor

ben bırak o tarz yerlerı mısafırlıkte bıle pacalarımı sıyırırım ve cıkmadan da ayagımı yıkarım alaturka wc lerde zaten bızde 2 wc var alaturka esım gırer alafıranga ben gırerım burda bı arkdas paylasmıs bı arkdası da oyleymıs ama benımkı mecburıyetten alaturka wc cok kucuk daralıyorum gıremıyorum temızlerken bıle canım cıkıyor bende dıgerını kullanıyorum hamıleyken pek ıyı oluyor alafıranga tabı temızse :)

Benin annemde temizlik konusunda genel anlamda titiz ama bazı kısımlarında eleştiririm ben onu burada okuyunca daha bir farkettim, her gün ev aksatılmadan süpürülür temizlenir, tuvalet banyo yıkanır mesela. Ama k.validemin temizlik anlayışının yanında annem temizlik hastası kalır. Bende aldırmayıp görmüyorum o kadar, eğer gücüm yetiyorsa kendim yapıyorum bu şekilde gidiyor...

Topikde hijyenden çok uzak aile örnekleri verilirken temizlik hastası hatta bağımlı kişilerde farkettim. Böyle titiz insanların dışarıdaki tuvaletler asla kullanmaması, hatta evden dışarı gezmeye gitmemesi lazım. ablasında bile tuvalete giremeyen, çantada domestos taşımayı düşünecek kadar titiz olsam hiç bir yere gidemezdim herhalde. Hep umumi wc ve yemek yediğimiz yerlerin temizliğini sorgularım aklıma gelir tiksinirim ama sonra aldırmazlık dan gelirim başka çaresi de yok öteki türlü insanın sosyal hayatını etkiler...

Off hamilelikte alaturka tuvalet çok zor..İnsan anca duvardaki fayanslara tutuna tutuna kalkmak zorunda kalır...

ya tamam ne pasaklıyım nede titizlik hastası ama konunun ilk sayfasını okudum (yanlış anlamayın ama )gülmekten yarıldım.ya ne sıkıntılar var.herkes kendi evin temizliğiyle ilgilensin yeter.
banane kaynanamın evinden
isterse bitlensin(şaka)

bnde kaplıyım...evet malesef ne kadar dikkat etsemde illaki eteklerin uçları kirleniyor.. dışarı kıyafetinin...

yolculukta falan wc kullansam..çıkarıp eşime veririm kapıdan veya askı varsa çıkarıp asarım . en son ihtimal iyice katlarım öyle kullanırım..
dışarı çıkarken giydiğim kıyafeti çok sık yıkarım ve asla onunla namaz falan kılmam..

şunuda çook üzülerek söylemeliyim ki..
malesef bnde bazı kapalılarda aynı hatayı görüyorum..
wc ye falan girerken hiç toplanma yok..acayip rahatlar....
süpürüp çıkıyolar oroları
uyarasım geliyor bazen

aynen katılıyorum sana hamılelıkte cok zor oluyor alaturka wc ler hele bırde kabızken o yonden ben sanslıyım allahtan.

ben hamileyken hiç alaturka tuvalate girmedim..Ama hamilellik sonrası karnım bir kaç ay daha şiş olduğudan hamile gibiydim .ikiz hamileliğin sonucu :)).Kardeşime gitmiştik..Düşüncesiz hatun, sıkıştığımda bana evindeki alaturka tuvaleti gösterdi..Çok zorlanmıştım..iyi ki hamile değilim dedim kendi kendime..koca karınla kalkmak çok zor olurdu..ki bu halimle bile çok zorlanmıştım..

Son düzenleme:
bılmegıdın bıryerde bende cok tıksınırım asla oturmam ama kendı evımde gırerım asıl alaturka kotu oluyor sıcrama korkusu oluyor

evet onunda o derdi var..
iyisimi bez tutmak
zaten ben gittiğim yerlerde çatlayacak duruma gelmezsem wc nin yanından geçmem
yatılı yurtta kaldığım dönemler kabus gibiydi sırf bu yüzden..
ne çeşmelere ne kapı kollarına dokunmaktan iğrenirdim..
peçete kullanırım...yada parmamın ucuyla...ıyyyyy ne iğrenç yerlerdi yaa

pasaklılıkla pisliliği karıştırmamak lazım, ben çok dağınık bir insanım ama bazı şeylere dikkat ederim. eşim de tam tersi, çok derli toplu bi insan ama pisin teki.

ayakkabıyla evde gezer..
yemek masasının üzerine kestiği tırnaklarını koyar.
mutfak beziyle toz alır.
en kötüsü de şuydu
bir legen vardı mutfakta dururdu bulaşık yıkamak için onu almış, banyoda kir çamaşırlarını deterjanlı suya koymuş, tamam dedim madem başka alırız mutfağa bu da banyonun olsun.

o leğen yer silmekten iç çamaşırı beyazlatmaya ve eşimin tıraş olmasına kadar 1 ay banyo işlerinde kullanıldı, sonra bi gün işten eve geldim beynimden vurulmuşa döndüm. güya iyilik yapacak bütün bardakları kaşıkları vs leğenin içine koymuş sıcak suyla. naaaaaaaaaaptıııııııın diyorum yıkadım ama diyor. daha leğende tıraş olduğu kılları bile duruyordu. çoğunu attım, atamadıklarımı da çamaşır suyuna bastım :95:

ben hala çeşmeleri kullanırken elimi yıkamanın yanında çeşmeye elimin deydiği yerleri de sabunlayıp yıkıyorum...

buarada allah analı babalı buyutsun ıkızlerı bayılırım:) demek kı neymıs konu sahıbı arkdas bırde hamılelıkte sıkıntı cekecekmıs cunku hamılelıkte kı bende oyle oldu herseyden tıksınme oldu cayı cok severım ama hamılelıgım boyunce hıc ıcmedım normalde bu kadar tıtız olan arkdas hamılelıgı de zor gececek gıbı gelıyor bana inş oyle olmaz tabı takmamaya calıssın baska yolu yok.

evet evet bu ayrımı iyi yapmak lazım
dağınıklık başka
pis olmak başka şey...
ikisi bi arada çok çok başka şey..

.......ne güzel pasparlak oluyolar dimiiiiiii..
ikizlerinde çoooook tatlı bu arada
Teşekkür ederim :)

Sizin de kızınızı Allah bağışlasın..ben bebeklerim 1 yaşına gelene dek kimseye öptürmedim fazla..Öpmek isteyenlere lütffen öpmeyin ,daha aşıları tamamlanmadı,hasta olurlarsa ben çekicem diyordum..Acaba ellerini yıkamışlarmıdır vs bir sürü şey düşünüyordum..bozuluyorlardı belki ama doğru yaptığımı düşünüyorum..Ama bu kez de tamam deyip bebeklerin ellerini tutup öpmeye kalkıyorlardı ki bebekler en çok ellerini ağızlarına sokarlar... şimdi şimdi bu titizliğimden taviz vermeye çalışıyorum az da olsa..çünkü biraz mikroplarla da tanışmaları gerekiyor ki vücud dirençleri artsın....

allah razı olsun canım cumlemızın..benımde öyle bı takıntım var asla ozellıklede yenıdogan bebeklerı öpmem öpturmem aslında öpmek mıncıklamak ıcın delı olurum ama kendımı de tutarım mıkroplara cok acıklar ben sadece koklarım o nefıs kokularını ıcıme cekerım

haftada 1 temizlik az mı yani? :S o zaman ben de pisim haftada bir temizlerim odamı vs
biçok insanın da böyle yaptığına eminim ya ev hanımları yetişebiliyordur daha fazlasına
ya da kadın tutanlar zaten bence.
bence sizin temizlik anlayışınız ne bilmiyorum ama bana biraz fazla geldi, obsesif kompulsif olabilirsiniz, bir psikiyatra görünmekte fayda var.
tamam ben de başkalarının evinde çokçokçok zorlanırım tarifi yoktur bunun, ama kafama takmamaya çalışıyorum peçete manyağıyımdır tuvalet kapısından musluğa kadar heryere peçeteyle dokunurum.
ama aklınızda bulunsun temizliğin sonu yok kendinizi heba etmeniz hiç birşeyi değiştirmeyecek,ertesi gün yine aynı şekilde olucak yoksa tabi ki 1 günde bile tozlanıyor her yer, ama kendi adıma hergün bütün evi kaldırıp temizlemektense, gezmeyi,kitap okumayı, film izlemeyi, hatta uyumayı tercih ederim.

bana da sizin bunu bilmemeniz tuhaf geldi doğrusu... alaturka tuvalet olmayan ev var mı ki, tamam alafranga da var artyık hemen hemen her evde ama.... sanki taş devrinden kalmışız gibi hissettm kendimi:)

ne yani millet ayaklarıyla mı girecek tuvalete tabi terlik kullanacak bizim alaturka tuvaletinde dönemimi var demekki biz taş devrinde yaşıyoruz

Şimdi benim anladığım kadarıyla,wc terliği kullananlar,normalde terlik giymiyor,sadece wc ye girerken terlik giyiyor.
Ve tuvaletleri alaturka oluyor.Alaturka tuvalet olunca,wc terliği gerekiyor.

Bizse evde zaten terliksiz gezmeyiz,ev terliğimiz vardır.Misafir için de misafir terliği bulundururuz.
Ayrıca wc terliği kullanmayız.
Ayak yıkayan-banyo yapan,ayak havlusu kullanır,banyodan çıkınca kirliğe atılır.
Alaturka tuvaleti olmayan ev var mı ki denmiş ama ben olanı görmedim ki yaşım da epey var yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…