sehaakkkk kısıden kısıye degısır belkıde hemen kotu dusunmeyelım...sen gıdıp almadın dımı test:)
ay canım cesaret edemedimki ayaklarım gitmedi:18:
arkadaşım bence bekle belki test gününden önce olumsuz bi sonuç görürsün ama bi bakarsın sonradan gebelik anlaşılmış,o sıkıntıyı 2 kere yaşama bence
Sehak az kaldı dayannn
ya ben ben ne yapaımm taaaa 27sınde....
canım ben henüz 3.gunumdeyım belkıde ılerleyen gunlşerde benımde basıma gelecek bılemıyorum..sadece belkılerle yorum yapabılrım.. gebe ısen akıntı cogalır derler acaba bundan mı dolayı yada aldıgımız hormonlardandır ...arayıp sorsana dr a???
bıde sana bısey soraım..bugun 3.gunum kasıklarım agrıo fakat azaldı ılk 2 gune nazaransenınde agrıların oldu mu?olduysa gectı mı?gectıyse ne zaman gectı?:))))
bıde bıde kasıklarım acayıp şiş gobegımle aynı hızada nerdeyse bunu yasayn var mı aranızda????
bizim 1 gün vardı sanki aramızda.bende hiçbir belirti yok.forumları okuyorum ara ara orada çoğu hamilelik belirtisi diye yazmış bahsettiğin akıntıyı.inşallah bebişin habercisidir
merak edıyorum döllenme ne zaman gerceklesıyorkı...mesela transfer oldugu gün döllenıyor mu yanı ılk gun bız gebe mı kalıyoruz ?
bmiyorum kafam allak bullak oldu şuan kafam ağrıyor ğögüsüm şiş acıyor rahmimde felan bişey yok
Gebelik başlangıcı yumurtalıklardan atılan yumurtanın uygun zamanda (atıldıktan 12-24 saat süre içinde) cinsel birleşme olması ile erkekten gelen spermin (dişi genital yollarında 48-72 saat yaşayabilir) döllenmesi (fertilizasyon) ile başlar. Yumurta ve sperm Fallop tüpünün içinde buluşur ve döllenme burada olur. Döllenen yumurtadaki hücreler bir yandan bölünerek çoğalırken diğer yandan rahime (uterus) doğru yolculuğunu sürdürür. Yaklaşık 6. gün uterus içine gelir ve rahim iç zarına (endometriyum) yapışır ve buraya yerleşerek gelişmeye başlar.Endometriyuma yerleştikten (8-9. gün) sonra anne rahmindeki kan damarları ile ilişki sağlar, işte bundan sonra gebelik hormonu olan beta-hCG anne kanında tespit edilebilir. Bölünerek çoğalmış embriyo 100 civarında benzer hücreden oluşur. Daha sonra bunlar farklılaşarak bir kısmı bebeği oluşturacak hücrelere bir kısmı da plasentayı oluşturacak hücrelere dönüşür. Bebek 8 haftaya kadar embriyo olarak adlandırılırken 8 haftadan sonra doğuma kadar fetus adını alır.
kendım sordum kendım cevap verıom hahaha kafayı yedım ben herhalde:))))
Benim bildigim yani doktorun bana soyledigi aşılamadan sonraki 45 dakika spermin yumurtayı delme olayı, o yuzden bizi 45 dakika yatiriyorlar zaten o arada deldi deldi, delmedi yapacak hicbirsey yok. Eger delerse de dollenme ve yukarı cikip yerlesmesi bu asama da 5-6 gun diye biliyorum canim.
canim benim catlatma iğnemden itibaren kasiklarimda sanci ve karnımda sisme oldu. Cuma asilama oldum sali sabahına kadar agrilarim devam etti, karnımın altı şişti. Yani aşılama gununu de sayarsak 4 gun boyunca karnım agridi 5. Gun sabahı normal uyandım.
Benim karnım su an sortlarım eteklerim falan dar gelecek sekilde şiş, hatta hic bu kadar gobegim olmamisti diyebilirim
sakin ol arkadasim:))) sabirsiz arkadasim:)) az kadi iste salıya ne kaldi hafta sonu bitsin sadece 1 gun var
:)))) herkeste bır panık soz konusu:)
8.ve 9.gun dollenıosa neden bız beklıos bende aynı soruyu sordum kendıme bunu okudugumda...ben sahek kadar sabırlı dıılım 10.gun bakcam gıbı:)
madeleiness yumurtayla spermin birkaç gün ömrü yokmu?? neden sadece 45 dakika acaba değilmi??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?