ben bu mevzulara girmeyecektim aslında canım ama girmek zorunda kaldım.çok şidet gördüm.
mesela araba sürmeyi öğretiyordu bana bir piknik yerinde onlarca aile var kendi ailesi de var.neyse ben çukurlara girince bağırıp çağırdı.ben de dedim iniyorum arabadan öğrenmek istemiyorum dedim.bana bir okkalı tokat yapıştırdı onca insanın önünde rezil oldum.millet de diycek bu kadın nasıl bir uygunsuz hareket yaptı acaba.o kıpkırmızı suratıma yeğenleri bakakaldılar.
yine bir gün şehrin işlek yerinde arabada gidiyoruz.yakınlarda kız kardeşim evlenecek.dedim kız kardeşime altın takalım.ben tek ablasıyım.tutturdu onlar sana ne yaptı diye.ben de dedim bu benim görevim takmazsak olmaz.o trafiğin içinde bana tokat attı saçlarıma yapıştı.ben de arabanın kapısını açtım az daha atlayacaktım aşağı.herkes bize bakıyordu çok utandım.inanın bu dayakları namussuzluk yapana bile atmazlar.
sanki o israilli ben de filistinliyim oşekil dövüyor.demiyor bu ameliyatlı,bu kadın.sanki boks ringinde hemcinsini alt ediyor.
daha neler var neler
ailemin haberi var zaten babam ben evlenirken hiç istemedi ama beni kıramadı.şimdi de diyor ah keşke ana baba sözü dinleyeydin.
evlenirken dinlemedin bari boşanırken dinle diyor.doğru söylüyor.ben ailem eşimle evlenmemi istemedi diye onlarla arama mesafe koydum.bize gelip gitmiyorlar bile.
eşimin ailesine de ozamanlar dedim ki artık benim ailem sizsiniz ne büyük aptallık yapmışım.
şimdi babam oğlumu çok seviyor ama boşanırken oğlumu almamam gerektiğini söylüyor.ben çok üzülüyorum öyle demesine ama mantıklı buluyorum.
oğlum 4 aylıkken de biz eşimle bozuşmuştuk ve ben oğlumu alıp annemlere gittim.size yemin ederim ki bir gün, yaa bir gün bile aramadı oğlunu.arayıp gel hastaneye götürelim dediğimde banane ne yapıyorsan yap dedi.kalktık babamla götürdük minübüsten inerken babam ve babamın kucağındaki oğlum az kalsın tırın altında kalıyorlardı.Allahım gözümün önünden gitmiyor.
sonra yani 5 ay sonra barıştık ve birlikte yaşamaya başladık.bana ne sordu tahmin edin?
5 aylık maaşını ne yaptın nereye harcadın söyle bakalım.
Bana kızmakta çok haklısınız çoooook.kendim ettim kendim buldum inanın.Nasil bir yaman celiskidir bu Allahim.....anlayamiyorum...
Kac defa denedim bunu, kac defa sahit oldum buna.
Nerde karsini döven, hakaret eden, kötü davranan, eziyet eden, köpek muamelesi yapan erkekler varsa, eslerinden tamamen tersine bir muamele görüyor, bu adamlar cok kiymetli oluyor, bir saygi bir hürmet....zannedersinki Padisah.....:umursamaz:
Güzelim sen hangi akla hizmet buna cesit cesit yemekler yapiyorsun? Ne diye ic camasirlarini bile ütülüyorsun, ne diye buna saygi yapiyorsun yahu????
B..k....yesin....., cöp giysin.....ne kendini paraliyorsun? kime yaranacan?alsanaalsanasmile
Bak vallahi billahi cok kizdim simdi, ama esine degil, sana kizdim....
Senin sevgini ilgini alakani hak etmeyen bu insanlara yaptiklarina kizdim, aileni elinin tersi ile ittigin icin kizdim, Neden??? Bu kadarmi kiymetli bu kocalar yahu?
Birazda kendim ettim kendim buldum diyecek insan!
Yazik cok yazik......
Ya sabir! yazdiklarinizi okudum kendimi zor tuttum bu psikolojiyle yazmayim diye
moralim cok bozuldu inanin. Yahu siz bu insanla beraber yasamayi goze aliyormusunuz bir omur boyu?
babaniz cocugunuzu istemez siz bosanirsaniz ve siz dogru buluyorsunuz, neden? bunuda merak ettim
ama bence kabul eder
yada calisiyorsaniz kendi ayaklarinizin uzerine duramazmisiniz?
o kadar hassas ve marifetli duygusal bir insansiniz insanin ici eziliyor boyle seyler yasamaniza
haa simdiki durum nedir bilmiyorum ama siz kirilmissiniz besbelli
unutmayin lutfen kendi kiymetinizi bilin siz bilmezseniz baskasi bilmez kocam dediginiz adam bile!
sevgiler
offf neler cekmışsın canım.senı tanıyorum gıbı uzuldum.kurtul gıtsın şu adamdan
hep söyluyorum ıyılerın kıymetı olmuyor dıye.
nerede becerıklı, mulayım, temız ,alklı basında tutumlu kadın varsa hep böyle adamlara düşüyor.adaletmı bu ya...çok fedakar kadınların kıymeti asla olmuyor ...işte bır örnek daha...
cıdden kafamdan atamıyorum senı...yemekde ettığı laf ne kı daha önce yaptıklarına bakarsak....
Bana kızmakta çok haklısınız çoooook.kendim ettim kendim buldum inanın.
eşime daha birgün adıyla hitap etmişliğim yoktur.hep canım,hayatım,aşkım...baktım ki tartışma sırasında bile böyle hitap ediyorum.
bir gün eşime adıyla hitap edeyim dedim yani:
-..............
-zıkkıııııııııım.dedi.
çocuk meselesine gelince uzaktan tnıdığım birilerinin de başına geldi bu tür bi olay.kadın çocukları adamın üstüne atıp gitti.
adam karısına ne diller döktü,ne sözler verdi şimdi de gayet iyilermiş.
acaba kadının içi yanmıyor muydu?ama iyiy yapmış.adamın burnu sürtmüş karısının kıymetini anlamıştı.
benim oğlum babaya çok düşkün.
geceleri bile onsuz yatamıyor.yaklaşık bir yıldır oğlum babasıyla yatıyor.eğer ondan ayrılrsa çok kötü olacak.
bir de samimiyetle söyleyeyim oğlumun babasında kalması onun için de en hayırlısı olacak.
benim babam çabuk sinirleniyor,çocuğum kapıyı çarpsa hemen üzerine gidiyor,sonra gönlünü almaya çalışıyor,annem de biraz rahatına düşkündür.oğlumun psikolojisi zaten babadan ayrılacağı için kötü bir de annemlerin sıkmasıyla çocuk mahvolacak biliyorum.önceki tecrübelerimden de biliyorum.
oğlumla biraz konuştum bana babasıyla kalmak istediğini söyledi.zaten öyle istediğini bildiğim için yoksa ben yavrumu nasıl bırakırım kim bırakabilir ki?
1. zaten boşanmaya karar vermişsiniz bu açtığınız konuda size haklısın ben olsam bende tepki verirdim desek ne olacaaaak, haksızsın abartmaya gerek yok patavatsızlık etmiş desek ne olacak....
2. Size bu kadar kötü davranan bi adama nsaıl oldu da kavga ederken bile canım aşkım hayatım diyebildiniz inanamıyorum....
3. Size bu kadar değer vermeyen bir adama nasıl bu kadar fedakar olabildiniz buna da inanamıyorum....
4. oğlunuzu boşanırken babasına bırakabilmenize de inanamıyorum... neden ne? babanız oğlunuzun sende kalmasını doğru bulmuyor.... şinizin maddi imkanları daha iyi olabilir ama o yaşta bir çocuğun annesine ihtiyacı vardır.. Yazın oğlunuzu yazlığa götürmelerine engel değil ki oğlunuzun sizde olması... Yazın babasıyla babanne ded ve halasıyla gene gider yazlığa....
Bence babanız siz boşandıktan sonra sizin sorumluluğunuzu alacak, ama oğlunuzun sorumluluğunu istemiyor.. Hadi sen neyse de bi de bu yaştan sonra senin oğlunla uğraşamam mantığında....
Hadi babanızı anlayabilirim de sizin bunu kabul etmenizi kabul etmekten de öte doğru bulmanızı anlayamıyor ve gerçekten inanaıyorum....
Allah kolaylık versin...
babam diyor ki senin ayağına bağ olacağına bırak onunkine olsun
valla kızlar mantıklı düşünemiyorum
bu konu sorunlarımın yanında önemsiz kalıyor inanın ki benle iddialaştı diye bu konuyu açmak istedim
hangi arkadaşıma sorayım ki sen ne tepki verirdin diye sizler beni tanımıyorsunuz tarafsız olursunuz diye düşündüm.
oğlum konusunda hala kararsızım zaten onun mutluluğu için çektim bunca zaman.
tavsiyelerinde çok haklısın canımCocugnu birakma arkadasim, ne olursa olsun cocugun yani annesinin yanidir.
Baban sana iylik yapmak istiyorsa seni evladinla beraber kabul edecek, seni nasil bagrina basiyorsa senin parcan olan o cocuguda bagrina basacak, bunu yapmak istemiyorsa onun iyligi orda kalsin.
Ekonomik özgürlügün var, illaki ailenle yasamak zorunda degilsin, cocugnu istemeyenlerin yaninda senin ne isin var...?
Kres var, bakici var, istedikten sonra hem bosanir hemde evladindanda vazgecmek zorunda kalmasin, calisiyorsun kendi ayaklarinin üzerinde durabilirsin pekala...
5 ay annende babanda kaldigin o vakit esin oglunu sormadi, bakmadi ilgilenmedi senin kazandigin paranin hesabini yapti, bunami teslim edeceksin evladini?
Yapma güzelim, kendini kandirma sakin, sende biliyorsunki senin yaninda sogan ekmekte yese o cocuk, babasinin yaninda kalmaktan bin kat daha mutlu olacaktir.
Sakin evladini birakma, yarin öbür gün bunun bedelini cok agir ödersin.
Allah yardimcin olsun.
burda böyle konuşuyosunda boşanmak için adım attınmı,yatakları ayırdınmı,bak böyle giderse boşanıcam dedinmi,yani burda böyle diyipte sonra kocana söylediğinde sana bi tokat atıpta fikrinden vazgeçirmesin?
haklı olarak olayları bilmediğiniz için böyle düşünüyorsunuz.Zaten Çocuğu ayak bağı olarak gören bir zihniyetin yanında kalmasın çocuk... Doğru en iyisimi babasında kalsın.... Baba ilgilenmese bile babaanne dede hala ilgileniyorlarmış çocukla ve çok da seviyorlarmış....
Böylece sizin ayağınaıza da bağ olmaz...
Yazık diyorum, böyle bir zihniyetin varolduğunu bilmek beni insanlığımdan utandırıyor....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?