Annemin de öyle bir rahatsızlığı var , tiroid bezi fazla salgılanıyor Muş baktırın sizde
Fazla terin bir sağlık sıkıntısı olduğunu biliyorum.
Benim küçük bebeğim de çok terliyor özellikle kafası, vitamin eksikliğinden olabiliyormuş.
Kardeşiminde öyle,avuçları falan da terliyor hatta. Bir hormonu yüksek çıktı.
Genetik yatkınlık da olabilir o zaman.bi kaç ay önce doktora gittim aslında. hiç bi vitamin eksikliği yok. aslında tiroid bezlerinde de sıkıntı yoktu.
(aşırı yorgunluktan dolayı doktora gitmiştim)
Tiroid hormonlarınıza baktirabilirsiniz genelde sıkıntı oluyor. Gecmis olsun.
Hormon için ilaç verdiler fakat geçer gibi oldu geçmedi.peki tedavisi var mı? kardeşiniz tedavi oldu mu bunun için?
Genetik yatkınlık da olabilir o zaman.
Ben hayatım boyunca terlemezdim, doğumdan sonra terlemeye başladım.
Vücut kodum değişti ne de olsa.
Cildiyeye gittiniz mi?
Yük bölgesi diyorsunuz ya, ne bileyim belki oradan kaynaklanan sorun olabilir.
Hormon için ilaç verdiler fakat geçer gibi oldu geçmedi.
Daha 12 yaşında mesela okuldan gelirken kışın bile sırtından terler akıyor atleti ıslak oluyor geldiğinde.
Bununla yaşamayı öğrendi açıkçası.
Terleyememek de sıkıntı, fazla terlemek de.inşallah bi gün bende de bişey tam tersi etkiyi yaratırda terlemem. inanın bıktım artık
teşekkür ederim
Koltuk altı terlemesi için botoksta her zaman etkili olmuyor :/Arkadaşlar merhaba, az önce kötü koku hakkındaki konuyu okudum. neyse dedim benim şu derdime belki KK çare bulur. Doktora gitmeyi düşünüyorum ama çokta umutlu değilim maalesef. yurtdışında yaşıyorum ve burda doktorlar baştan savma iş yapıyor. sağlık sistemi çökük.
Herneyse konuya gelecek olursak: ben çok terliyorum. Ama öyle koltuk altı değil. kafam, yüzüm çok terliyo ve bu hep böyleydi. Havanın çoook sıcak olmasına gerek yok. Kışın bile yüzüm terliyebiliyor. Cidden abartmıyorum. Su gibi. Mesela kuru saçlarım hemen ıslanıyo.
Tek sevinebildiğim şey: vücudum değil terleyen ve kokmuyorum çok şükür.
Ama inanın o kadar rahatsız oluyorum ki. Bişey yapasım gelmiyo.
Çaresi var mıdır. Bilen var mı daha doğrusu?
Dediğim gibi doktora gidicem ama ne bileyim. Burda farklı farklı insanlar var ve belki çaresini bilen vardır ...
Şimdiden teşekkür ederim
Terleyememek de sıkıntı, fazla terlemek de.
Eski batıl inanışlarda vardır bebeği tuzlama olayı.
Belki araştırılsa tuzla ter bezlerinin alakalı bir durumu, kürü kremi her neyse ıygulayabilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?