ters dubleks dairede yaşayan veya fikri olan?

7 sene normal dublexte yaşadım 350m kare sıfır daire olmasınaa rağmen dublex akıl işi değil.. hele ki ters dublex çocuklar olalı evi ters dublex olan ne akrabaya ne arkadaşa gitmiyorum bile işkence gibi resmen

anladım . kombiyi soğuk havada yüksek açarız ısınsın yeterki .) rutubet nem sorunu yoktur inşallah bu akşam diğer binaın alt kattaki oturanlarına sormaya çalışacağım inşallah bakalım bi sorun varsa söylerler herhalde birde yanlış görmediysem karşı dairesinde oturan var sanırım ona da sorarım.

7 sene normal dublexte yaşadım 350m kare sıfır daire olmasınaa rağmen dublex akıl işi değil.. hele ki ters dublex çocuklar olalı evi ters dublex olan ne akrabaya ne arkadaşa gitmiyorum bile işkence gibi resmen
misafirin alt katla pek işi olmayacakki . salon mutfak banyo vs bahçe hepsi yukarıda alt katta yatak odaları olacak sadece

hm o konuları pek bilmiyorum onlarıda bu akşam sorar eşim ben hatırlatırım

bence de sormadan alma çünkü ıstanbul rutubet açısından daha yoğun bi şehir eşinin söylediğine de kulak ver daire o civara göre ucuzmus çünkü aklıma gelen rutubet sorunu sonucu yaz buraya mutlaka

terd dubleks değil ama normal dubleskte yaşıyorum. Çok zor yaşaması, merdivenlerden dolayı ilk taşındığımda bacaklarım ağrıyordu. Yukarıda işin biter, tam aşağıya inersin bir şey unutmussundur sonra tekrar yukarı çık. Hele temizliği in çık in çık süpürge taşı belim kopuyor iş yaparken.Bir an önce kurtulmak istiyorum evden kimseye tavsiye etmem dubleks.

Apartman değil ama müstakil evimiz ters dubleks. Salon, mutfak ve tuvalet üst katta, üç yatak odası ve banyo giriş katında. Bir de kot farkından girişin altında bir kat daha var ama orası ayrı ev gibi hazırlandı.

Apartmanda giriş katıysa ters dubleks bence daha mantıklı, yatak odalarınızın üstünde kimse olmayacağı için gürültü sorununuz olmaz.

Ama ters dublekslerde yatak odalarının ısınmasında sıkıntı olabilir, ısınan hava yükseldiği için aşağının ısısı yukarı çıkıyor. Yatak odalarının kapısını kapalı tutarak bunu da aşabilirsiniz diye düşünüyorum.

Ters dupleksi bilmeyen bi benmiyim?
Yatak odalarının giriş katında, salon ve mutfağın üst katta olduğu dubleksler.

Normal dublekslerde salon mutfak girişte, yatak odaları üst kattadır ya, o nedenle yatak odalarının alt katta olduğu dublekslere ters dubleks deniyor.

Hahaha cahilligin bukadari
Ay valla pardon ya

Tesekkur ederim bilgi icin :*

açıkçası ben de çok beğenmedim ama oturacak olan sizsiniz tabii. Allah pişman etmesin.

Mutfak ve kotlu odaları pek beğenmedim salon pencereler boydan kırılabilirse güzel .. derseniz ki yatak odalarında ki kot umrumda değil ısıtırım rutubeti böceği de göze alıyorum bence fiyat uygun uygun olmasına, ama ekonomik kriz fln olursa pişmanda olabilirsiniz tabi kredi çekeceğinizi düşünerek yazıyorum.. Hayırlısı olsun. bence ev 6/10

not: ailemle uzun süre normal dubleks evde yaşadım bahçe içiydi.. böcek ve rutubet pek olmazdı ama iklimden tabi. ben severim dubleks hayatını.

Ters dublex neki?
Dis kapidan girdiginde evin ikinci katinda olmus oluyosun, ve alt kat icin bi merdiven daha asagi iniceksin sanirim. Dogrumu anladim?

Oyleyse burda avrupada cok var oyle evlerden. Biz duz dublexte oturuyoruz.
Ters dublex ev dediginizde egerki dis kapiyla, tamda alt kata inen merdivenler cok cok yakinsa yapmamalisiniz. O evi almayin. Acikliyayim. Mesela bi akrabamin evi su sekil : dis kapidan eve giriyosun, ve hemen karsinda o asagi inen merdivenler var. Daracik bi alan zaten orasi. O zmn noluyor. Sen ayakkabilarini cikarip evde otururken, asaga inmek istedginde tamda o ayakkabilik bolumu olan dis kapinin onunden gecmen gerek. Cunku alan dar. Buda coraplarin ayakkabilarin cikarildigi yerden dolayi pis oluyor asagi inerken demek. O evler temizle temizle iflah olmaz. Hic temiz degil.

Eger derseniz yok giris baska biyerde, asagi inen merdivenler baska biyerde. Onun ornekleride var etrafimda. Onlar kullanisli olabilir.

Ben dubleksde oturuyorum ısıtmak zor ayda en az 1000 tl gidiyor kış olunca. Temizliği de çok zor her yere yetişmek düzenlemek lazım ama çoook ferah tavanim yüksek evde nefes aldığımı hissediyorum. Evin büyük geniş camları var çok güzel güneş de alıyor benim bahcem yok ama terasim var misafirlerimi orada agirlarim teras 40 m2.bir kısmını kapattım kış bahçesi gibi oldu kışın kapalı yerde yazın açık yerde takılıyorum terasında her tarafında çiçeklerim var.

misafirin alt katla pek işi olmayacakki . salon mutfak banyo vs bahçe hepsi yukarıda alt katta yatak odaları olacak sadece
Misafirin olmaya bilirde gelde bunu çocuklara anlat
Çocuklar aşağıya düşer diye merdiven başında oturuyordum. yinede siz bilirsiniz. Çocuklar küçükse normal dublex belki ama ters asla tavsiye etmem.

Annemlerin evi ters dubleks yeni binaydi aldigimizda rutubet sorunu olmadi ama bikere gece lavabo patlayinca evi su basmisti baya hemde ondan sonra sadece alt katta az biyer rutubetlendi yazlari alt kat ust kata gore serin oluyor tek sikintilari yol kenari oldugu icin gorgusuz insanlar arabalarini kaldirima park ettikleri icin asagisi karanlik oluyo oyle bi sorun yasamazsaniz guzel ama annem sirf bu sorun yuzunden cok pisman

Benim evim ters dubleks... Eve girince yatak odalarım var, üstümü değiştirip üst kata çıkıyorum. Üst katta salon, mutfak, oturma&yaşam alanım burada...
Çamaşır makinem alt katta, buradaki balkona asıyorum çamaşırları.
Alt katım zemin kat, bahçeye bakıyor, gayet ferah... Benim de camlarım çok büyük, elektrikli panjur yaptırdık bütün pencerelere. Kullanım çok rahat ve şık. Genelde ters dubleksler, büyük şehirlerde bodrum kat ile yapılıyor. Bizimki zemin kat, 1. Katta...

Gelelim zorluklara... sürekli asagı yukarı çıkıp iniyorum. Gece yatmaya inerken suyumu filan alıp iniyorum yoksa gece mutfağa çıkmak zulum gibi geliyor.

Misafirlerin hosuna gidiyor evimiz, 31 yaşındayım şimdi neyse ama ileride inip çıkmak çok zorlayacak bizi. Bundan sonrası için düz, tek katlı müstakil ev istiyorum. Nasip kısmet Bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…