İçerenköyde apartmanda izin vermezler mangala:)valla bende beyendim salon üst katta hemd ebuyuk allat odalar olsun bahce süper tam mangal cay keyfilik
o zaman hiç düşünmeyin derim,su basma riski fazlaymış evet bahçesi güzel ama bahçe için bir merdiven ve kapı koymuşlar misal sizin haberiniz yokken birisi o merdivenlerden inebilir eğer almayı isterseniz bahçede ki o merdiven ve kapıyı iptal edin.önü kapanmaz. ama eşim aradı şimdi başka bir emlakçı ile görüşmüş o ev için. evi daha önce bahçeden su basmış ondan evin içini full yenilemişler. gerekli tüm tesisat yapılmış birdaha su basmasın diye bahçeye su motoru takılmış falan. ama eşim şimdi olmasa bile 3 yıl 5 yıl sonra birdaha olur birkere olmuş sonuçta diyor
salon mutfak banyo varbencede semt icin fiyat cok cok cok uygın mutfagıda dediginiz gibi iceri alırsanız daha iyi olur üst katta sadecesalon mu var yoksa salon mutfak mı
biraz daha araştırmaya karar verdik kızlar. fikirleriniz için çok teşekkür ederim hepinize. keşke alt kat toprak altında kalmasaydı. bugün olmasa da 3 yıl 5 yıl sonra mutlaka sorun yaşanır diyor herkes :/ ... artık mecburen borca girip üst katlardan bi ev bakacağız :/Alttaki odalar tamamen gömülü paraniza yazık etmeyin. Biraz daha araştırın.
Bence bu ters dubleks demek zemini kolay satamam ama kullanılmayan bodrum(hatta mahzen) dan da iki oda ekler güzel gosterip iyi de bir fiyata satarim demektir.
Dubleks diye tanımladığımız evlerde özellikle ilk katlardan ters dubleks daire almayı planlıyor iseniz bi kaç önerim olacak.merhaba arkadaşlar. bizim ev konusu biraz karıştı :=) daha önce evimin küçüklüğünden ve binamızın giriş katındaki daireye ineceğimizden bahsetmiştim. kiracılar yeni çıktı ev şuanda bakımdan geçiyor ama biz bu arada eşim ile bir kaç tane ev baktık yakın çevrelerden. ve bir tane ev bulduk bütçemize uygun eğer olursa alma imkanımız var ben bahçe kullanımı olmasından dolayı ve bayağı geniş olmasından dolayı evi çok beğendim ama ev ters dubleks. alt katta öyle çok basık değil bayağı geniş ve camların hepsi ışık alıyor odalar ferah ferah yani . ters dubleks te olup ta sorun yaşayan yada çok memnun olan var mı acaba. fikirlerinize ihtiyacım var :/
Dubleks diye tanımladığımız evlerde özellikle ilk katlardan ters dubleks daire almayı planlıyor iseniz bi kaç önerim olacak.
1.YALITIM Site yada tekli binanın ısı yalıtımı var mı? dairenin alt katı direkt zemine oturuyorsa temel bohçalanmış yada farklı bir yöntemle ısı ve su yalıtımı yapılmış mı ? yalıtımı yapılmayan binalarda duvarlardan rutubet,küf alınabilir bu da sağlığınızın bozulmasına sebebiyet verir.
2. TESİSAT tüm binanın tesisatı ( kalorifer kazanı su boruları vs. dairenizin alt katında daireye bitişik mi? böyle bir durumda tesisat problemleri evinizin içine is veya su sızmasına neden olur.
3.ISINMA evin alt katı yani sizin ters dublek alt katınızın altında herhangi bir bodrum katı yada sığınak yoksa ve bura ısıtılmıyorsa dairenizin altında 1. madde de bahsettiğim gibi birde yalıtım sorunu varsa ısıtmanız gayet zor ve masraflı olacaktır.
4. kullanacağınız bahçe ortak alana mı denk geliyor ? tüm apartmanın ortak alan kirini çekecek de olabilir siniz iyice araştırın.
ve tabi mesleğimle alakalı olarak en önemlisi lütfen ev satın alacakken ilk olarak depreme dayanıklı bir bna olup olmadığını kontrol edin. bu çok zor değil en azından bilinen bir müteahhit firmanın evlerine bakın bu yapı denetimlerce denetlenmiş bir yapı olsun.gerekirse yapı denetim firmalarına gidip bina yapılma aşamasındaki testleri ve sonuçları görmek istediğinizi beyan edin bu bi nebzede olsa çürük yapıları ayırmanıza olanak sağlar.
öncelikle verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için çok teşekkür ederim. aslında biz vazgeçtik gibi bir şey :/ ... evi daha önce su basmış ev komple yenilenmiş ve gerekli tesisat atl yapısı yapılmış. bize söylenen bu ama eşim bir defa olduysa mutlaka yine olur alt yapı yeterli değil demekki diyor. ev benim içimde kalacak en çok ta kızım için istemiştim genişliği ve bahçesi için mahalle olarakta çok nezih bir sokakta ama kısmet değil sanırım ..((.Dubleks diye tanımladığımız evlerde özellikle ilk katlardan ters dubleks daire almayı planlıyor iseniz bi kaç önerim olacak.
1.YALITIM Site yada tekli binanın ısı yalıtımı var mı? dairenin alt katı direkt zemine oturuyorsa temel bohçalanmış yada farklı bir yöntemle ısı ve su yalıtımı yapılmış mı ? yalıtımı yapılmayan binalarda duvarlardan rutubet,küf alınabilir bu da sağlığınızın bozulmasına sebebiyet verir.
2. TESİSAT tüm binanın tesisatı ( kalorifer kazanı su boruları vs. dairenizin alt katında daireye bitişik mi? böyle bir durumda tesisat problemleri evinizin içine is veya su sızmasına neden olur.
3.ISINMA evin alt katı yani sizin ters dublek alt katınızın altında herhangi bir bodrum katı yada sığınak yoksa ve bura ısıtılmıyorsa dairenizin altında 1. madde de bahsettiğim gibi birde yalıtım sorunu varsa ısıtmanız gayet zor ve masraflı olacaktır.
4. kullanacağınız bahçe ortak alana mı denk geliyor ? tüm apartmanın ortak alan kirini çekecek de olabilir siniz iyice araştırın.
ve tabi mesleğimle alakalı olarak en önemlisi lütfen ev satın alacakken ilk olarak depreme dayanıklı bir bna olup olmadığını kontrol edin. bu çok zor değil en azından bilinen bir müteahhit firmanın evlerine bakın bu yapı denetimlerce denetlenmiş bir yapı olsun.gerekirse yapı denetim firmalarına gidip bina yapılma aşamasındaki testleri ve sonuçları görmek istediğinizi beyan edin bu bi nebzede olsa çürük yapıları ayırmanıza olanak sağlar.
bu akşam bi orta kat bakmaya gideceğiz bikaç sokak altında 550.000Canım bizim apartmanda ters dublexte yaşayan komşu evin içine sürekli börtü böcek dolduğundan ve çok çabuk tozlandığından şikayet ediyordu. Bence orta kat alabilirseniz en iyisi olur.
yüksek kat olup teraslı dublexler yok mu en azından geniş terası olur.öncelikle verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için çok teşekkür ederim. aslında biz vazgeçtik gibi bir şey :/ ... evi daha önce su basmış ev komple yenilenmiş ve gerekli tesisat atl yapısı yapılmış. bize söylenen bu ama eşim bir defa olduysa mutlaka yine olur alt yapı yeterli değil demekki diyor. ev benim içimde kalacak en çok ta kızım için istemiştim genişliği ve bahçesi için mahalle olarakta çok nezih bir sokakta ama kısmet değil sanırım ..((.
yerden ısıtma değil sanırım petekleri var . benim eşimin işi yerden ısıtma belki o yaradı onu :) ama o eve yanaşmıyor pek . aslında oda beğendi ama işte alt kat toprağın altında tek sorunumuz bu :/(
bu akşam bi orta kat bakmaya gideceğiz bikaç sokak altında 550.000... aradaki farka bak :/
ya ben dubleks çok istemiyorum aslında . içerenköyde dubleks evler çok dandik alt katta salon var üçgen beşgen şekilsiz falan ve de 600.000 istiyorlar .. güzelleride birmilyon dan başlıyor :/yüksek kat olup teraslı dublexler yok mu en azından geniş terası olur.
rabbim yardımcınız olsun. hepimizin .. inşallah hayırlısı bakalım ..Canım evler çok pahalı. Biz de 10 senelik kredi borcuna girdik, ancak alabildik. Yapacak bir şey yok. Allah güle güle oturmayı nasip etsin.
o zaman hayırlısı olur diyelim inşallah. gönlünüzce bi evde oturmanız dileğiyle. ilgi alanıma giriyor herhangi bi sorunuz olursa ev ile ilgili bana yazabilirsiniz. her türlü yardımcı olmaya çalışırım. hoşçakalın.öncelikle verdiğiniz bilgiler ve ilginiz için çok teşekkür ederim. aslında biz vazgeçtik gibi bir şey :/ ... evi daha önce su basmış ev komple yenilenmiş ve gerekli tesisat atl yapısı yapılmış. bize söylenen bu ama eşim bir defa olduysa mutlaka yine olur alt yapı yeterli değil demekki diyor. ev benim içimde kalacak en çok ta kızım için istemiştim genişliği ve bahçesi için mahalle olarakta çok nezih bir sokakta ama kısmet değil sanırım ..((.
yerden ısıtma değil sanırım petekleri var . benim eşimin işi yerden ısıtma belki o yapardı onu :) ama o eve yanaşmıyor pek . aslında oda beğendi ama işte alt kat toprağın altında tek sorunumuz bu :/(
Yok sadece temizlik daha zor oluyo iki ev temizliyomus gibi bisey istehmmmmm anladım doğru o cidden sorun. bu bina bahçe içinde olduğu için camların yakınına araba yada insan gelme ihtimali yok . . serinlik ve araba dışında sıkıntısı var mı annenizin
ya ben dubleks çok istemiyorum aslında . içerenköyde dubleks evler çok dandik alt katta salon var üçgen beşgen şekilsiz falan ve de 600.000 istiyorlar .. güzelleride birmilyon dan başlıyor :/
ben bu evi hem şekli şemali güzel hemde bahçesi var diye istemiştim .. bu akşam normal orta kat bi daire bakmaya gideceğiz bakalım kısmet artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?