Tesettür Üzerine Herşey Buyurun Sohbetimize ...

Yoo giyebilirsin cnm ama alacagin kap rengi cok ucuk olursa etek alttan siritabilir :-\

teşekkür ederim canım. ben daha yaşım genç diye şal kullanmayı düşünüyorum aslında tabi düzgünce bağlayarak. düğün bir geçsin diye bekliyorum ama ufak ufak bir şeyler almak istiyorum. bir de gelinlik çok sıkıntı olacak ne açık giyebilirim ne kapalı ne de bolero kullanmak istiyorum orta yollu bir şeyi nasıl bulurum sizce?

Allah yardımcın olsun..
Giyersin tabi.. bir-biriyle uygunlaştırırsan, kendine yakıştırmayı becerirsen giye bilirsin..

düğün kendi düğünün sanırım madem kapanmayı düşünüyosun düğünden önce kapan çünkü düğünden sonra kapanırsan evine gelinlikli fotolarını koymak isticeksin ama o fotolar açık olduğu için rahatsız olabilirsin

Tabiki etek giyebilirsin.Ben hep etek giyiyorum kapların altına.
Hiç de kötü durmuyor.
Ama mesela benim bir tunik kap arası giydiğim birşey var.Tam dizimde.
Kap mı oluyor tunik mi oluyor tam da bilmiyorum ayrımlarını
Biraz dar kesim.Yani aşağı doğru dümdüz inen birşey.Dümdüz indiği için altına da geniş etek giymiyorum.
Daha dar kesimli etekler giyiyorum.
Ama eğer belden genişliyorsa aşağı doğru altına geniş etek giyebilirsin.
Giyilmez diye birşey yok yani.
Bir de insan kendine yakışanı zamanla buluyor.Bazısında güzel olan sen de güzel olmuyor.
Mesela bana hiç şal yakışmaz.Hiç bir zaman şal örtmüyorum o yüzden.

arkadaşlar bende kapanmak istiyorum çok araştırdım ama sanırım önce alışveriş yapmak gerekicek.bir de merak ettiğim şu siz ilk kapandığınız sıralarda zorlandınız mı ?

arkadaşlar bende kapanmak istiyorum çok araştırdım ama sanırım önce alışveriş yapmak gerekicek.bir de merak ettiğim şu siz ilk kapandığınız sıralarda zorlandınız mı ?
Tabii ki zorlanmıştır canım herkes
Ben kendi adıma zorlandım
Hatta bi ara açılmayı bile düşündüm ortaokulda falan...
Çok şükür ki öyle bi şey yapmadım o cahillikte ama ilk zamanlar arkadaşlarım dışladı
Her yere giremiyoduk mesela öyle başörtüsüyle şimdiki gibi..
Şu an da zor elbette
Kapalıysan karşı düşüncede insanlar sana sataşıyor siyaset için mi kapandın, moda diye mi vs vs
Tahammül ve sabır gerekiyor..
Allah yardımcın olsun
Ama çok güzel bi duygu ve Allah senin yanında

Son düzenleme:

Ben de çok zorlandım
İster kapalı giyinmekte olsun, ister hiç bir zaman başımı örtmeyi düşünmediğim bi halde başımı örtmekte olsun..
Hele sıcak havalarda daha bir zor oluyor ama sabır gerek Allah için..
Kapanmanın verdiği huzur, rahatlık var yaa işte o tüm zorlukları unutturur insana..
Allah yardımcın olsun bir an önce kapanasın inşaAllah ..

düğünden önce kapanmam mümkün değil çünkü benim ailemden hiç kimse kapalı değil, çevremde de kapalı kimse yok hoş karşılanmam hatta şimdi bile nişanlımın ailesi kapalı diye insanlar sıkıştırıyor beni kapanmamam konusunda. yani yine kılığına kıyafetine dikkat etmek istiyorsan et ama başını kapatma diyorlar. ben de evlendikten sonra daha rahat davranıp kapanabileceğim için düğünden sonrasını bekliyorum inşallah. o yüzden gelinliği şimdiden dert ediyorum orta yollu bir şey bulmakta sanırım çok zorlanıcam. ki zaten öyle straplez veye askılı gelinlik hiç olmadı hayalimde çünkü zaten çocukluğumdan beri hiç giymedim o tarz şeyler.

sanırım önce zaman ayırıp alışveriş yapmak gerekecek deneye deneye kendime yakışanı içime sineni bulurum inşallah.

merhaba canım öncelikle hayırlı olsun ilk zaman zorlanırsın ama seni destekleyen ailen eşin sevdiğin nişanlın varsa destek alırsın sonrada hiç vazgecemezsin başka bişi ben saclarımıcok özel buluyorum mesala yada gerdanımı kollarımı bacaklarımı farklı bişe kapanmak ya ama alışveriş yap cunku sonra zorlanırsın

hoşgeldin canım inşallah yakın zamanda rabbim nasip eder kapanmayı canım ben genelde pantolan giyiyorum canım çalıştığım için ve üzerine kap giyiyorum dışarı çıkarken canım

canım hoşgeldin inşallah yakın zamanda kapanırsın canım ben kışın kapandığım için rahat olmuştu ama şimdi bende zorluk çekiyorum canım havalar ısındığı için

peki saolun kızlar hepinize ayrı ayrı tesekkür ederim birde şey sorcam türban mı daha kolay bağlayabilirm yoksa şalmı hiç becerim yok bu konuda :/

Tamamiyle becerine kalmış

Ben şalı fazla salaş buluyorum yani örtemediğim zaman

Eşarp bana çok asil geliyor

Tabi spor kıyafetler giyiyorsan ve de serin olsun istiyorsa şal daha uygun , şalı da örterken dikkat etmek gerekiyor çünkü boynum çok görünüyor benim dikkat etmezsem

Eşarp da ütülü olmak zorunda çünkü çabuk kırışıyor

Hepsi güzel aslında örtebilen için

Kızlar ben de bişey sorayım...
Düğüne gidicem elbise, etek giymiyorum.. Pantolon, gömlek, tunik falan tarz olarak ne yapa bilirim??
Şal mı yoksa eşarp mı ona da karar veremedim :44:

peki saolun kızlar hepinize ayrı ayrı tesekkür ederim birde şey sorcam türban mı daha kolay bağlayabilirm yoksa şalmı hiç becerim yok bu konuda :/

herkes şalı daha kolay bağlanıyor diyor ama bana göre de eşarp daha kolay bağlanıyor canım ben nedense şal bağlayamıyorum canım bonem çok fazla görünüyo gibi oluyo

bende eşarp kullanıyorum canım şal bağlayamıyorum nedense bende

slm hatunlar bi denk gelip muhabbet edemiyoruz

hoşgeldin canım

başlık çok ilgimi çekti ben de yazmak istedim..sohbetlere katılmak da isterim...

ben de 6 yıl önce kapandım..hatta bugün yıldönümü o derece hatırlıyorum....kendi isteğimle kapandım,çok şükür hiç pişman olmadım..şimdi 25 yaşındayım..
evliyim,gelinliğim de tesettürlüydü ve gerçekten çok güzeldi bolerolu değildi bi kere...

ayrıca normalde pardesü giyiyorum,tesettür markalarından alıyorum dış kıyafetimi,başka şekilde güzel bişey bulamıyorum çünkü..markalar da çok pahalı oluyor gerçi ama...
normalde de etek giyerim,açıkken de etek giyerdim çok alışkınım....
işte böyle

hayatımın uyuzu ile evleneli şu kadar sene oldu hayatımın anlamı ile evleneli nişanlanalı vs gibi şeyleri nerden buluyorsunuz bende istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…