Tesettürlüye is yok !!!

Değişik bir bakış açısı ama artık dünya hızla küçülürken dar bir bakış açısı olmuş.
Artık eğitimde sınıfların homojen olması bile tartışılıyor.
Çocuklar birbirlerine saygı duymak ve bir arada yaşamayı öğrenmek için farklı yaş gruplarının aynı sınıfta okutulması gibi, farkı ırkların bir arada olması gibi yeni sistemlere gidilirken siz hayatın bir parçası olan bir şeyi, üstelik saygı duyulmayı en başta öğretmemiz gereken şeyi hayattan çıkarmayı teklif ediyorsunuz.
Bana biraz dar bir bakış açısı gibi geldi...

Daha cok kurumlarla alakali sanirim. Ornegin; kardesim de tesetturlu migrosa ve kotona basvurdu. deneyimi olmasina ragmen tesetturunden dolayi kabul edilmedigini soylemisler direk.

Acik ya da kapali hic farketmez. Insanlar istedigi gibi giyinmeli. Ama bazi isyerlerinde malesef boyle durumlar var.

Kizlar oyle bi yorum yazmissiniz ki ankaranin yarisina basvuruda bulundum hic dediginiz gibi biseyle karsilasmadim. Eger dediginiz gibiyse bu sene o insanlar ölmüsler veya ben karsilasmadim

Ankarada öğretmenler için bir işsizlik problemi mevcut
Arkadaşım yüksek lisans mezunu başörtüsü de kullanmıyor ama başvurdukları yerler nitelikli bulmalarına rağmen almıyor.

Ogretmensiniz is teklifleri nasil ayaginiza geliyordu anlamadim. Neyse diger takildim nokta dersane kavrami kalmadi biliyorsunuz degil mi?
Yaziniz buram birm polemik kokuyor.

Az önce ankarada çok büyük bir marketten alışveriş yaptık
20 den fazla kasa vardı
Her kasada 2 kadın çalışıyordu ve tamamı tesettürlüydü mesela
Ona bakarsak da başörtüsüzleri çalıştırmıyorlar deriz

Öğretmensiniz madem KPSS ile atanmaya bakın dershanelerde ömür törpülemeyin. Ayrıca gittiğiniz yerdeki kişinin şahsi görünüşünden kaynaklı bir hitap biçimi olabilir. Hemen psikolojinizi bozma ın ne anlamı var. İş rızık nasip işidir. Kimsenin şahsi idamesi altında değildir. Tesettürlü ye iş diye başlık açmışsınız yapmayın lütfen artık kamuda bile tesettürümüzle çalışan kadınlar var.

Yoo gayet tesetturlu calisan bir suru kadin var. Lisede hocamiz tesetturluydu. Cogu ozel okulda tesetturlu hocalar var. Devleti bilmiyorum. Tesetturlu avukat kadinlar da var. Provokasyon amacli acmissiniz

Teoride böyle olabilir ama söz konusu insan olunca öyle olmuyor. Takdir edersiniz ki konuşurken kullandığımız kelimeleri dahi içinde bulunduğumuz, yetiştiğimiz kültür şekillendiriyor. Öğretmen sınıfın kapısından içeri adım attığı an derdini, tasasını, neşesini kapıda bırakıyor ama yetişme şeklini tamamen o kapıda bırakması mümkün değil. İnsanın oturuş kalkışı, yürüyüşü bile etkileniyor düşünce yapısından. Tabi ki ders anlatırken kullandığı kelimeler, dersi, konuyu yansıtışı da etkileniyor. Tahmin ediyorum ki eğitim kurumları nasıl bir eğitim vermek istiyorsa ona yönelik eğitimcilerle çalışıyor. Ailelerin talepleri de bu yönde oluyor genelde. Okullarda eğitim adı altındaki şeylerin de "kendinden olanı yetiştirme aracı" olduğunu düşünüyorum zaten, silah yapmak gibi tıpkı zihin şekillendiriyorlar. Değişen müfredat da bunun kanıtı son yıllarda. O yüzden sosyal bilimlerin bile tarafsız olamadığı dünyada eğitimcilerin de tamamen olduğu kişiden sıyrılması mümkün değil bence. Simge taşımasa bile o simgeyi taşımaya yönelten tüm düşünceler zihninde çünkü.

yanit vermeye gerek dahi duymuyorum keza ne anlatmaya calistigimi bile anlayamamissiniz. iyi gunler dilerim.
Yok ben sizi gayet iyi anladım, tek yönlü bakıyorsunuz. Ezberlenmiş bir sistem dışına çıkamıyorsunuz malesef. Eşiniz profesör, aileniz eğitimci olabilir ancak bu global ve geniş düşünebilirsiniz anlamına gelmiyor, gelmemiş.

Ayrica siz 15-20 kere is basvurusu yapip sen tesetturlusun gelme diye kapidan mi kovuldunuz? Tek bir kisinin yaptigi hareketi bu kadar genellemek cok yanlis... o zaman tesettürü olmayan kadınlara da iş vermiyorlar asıl diye tartisma cikartalim? Cok yanlis!

kutuplasma oldu ülkede bazıları buna destek oluyor halkın bazılarıda böyle dangozluklar yapıyor

Mune hanim konuya bi goz atarmisiniz
Haminlar konu dogrumu yalanmi bilmiyorum ama suan bu ülkede tesettürlüye başı acik bayanlara karsi hakszliklar yapiliyor bunu hepimiz biliyoruz bu kesinlikle kapali aciklikla alakasi olmayan zihniyetle alakali olan bsy ortaligi karistrmak icin yapanlar var ama bizim de o insanlardan farkimiz ackmiyiz kapalimiyiz birbirimize saygi duymaliyiz evet tesetture girmek guzel bsy ama herkesin dini inanci dini yasantisi ayri tesetturlu mu yoksa acikmi hangimizin kalbimiz temiz bunu bi tek Allah bilir birbirimizi kıyafetimize gore yargilamak ne kadar kotu bisey lutfen birbirimizi kırmayalim bu konuda kapalisida acigi da ayni hepimiz bayaniz yanlış yazdiysam kusuruma bakmayin saylilarimla

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Aksine son yıllarda her sektörde özel devlet fark etmez çokça tesettürlü bayan çalışıyor. Ha biri kalkıp derse başım açık düşüncem onlara ters geldiği için işsizim buna inanırım işte.

Tesettür kabul eden okullara başvurun lütfen zamanında ben yaşamıştım ama ozaman yasaktı şuan serbest çoğu yerde ben görüyorum ya da

Ya bazi yorumlar cok komik, aylarca is aradim bulamadim, tum niteliklerim uydugu halde aranmadigim ya da reddedildigim oldu ama hic acigim diye ise almiyorlar demedim. Nasil bir bakis acisi bu?
Is bulamıyorum cunku tesetturluyum...
Hayir is bulamiyorsun çünkü memlekette is yok, adam 1 eleman alacak 100 bin kisi basvuruyor, sansini dusun iste.

İslam ülkesi mi? islam inancının yaygın olduğu bir toplum deseniz daha doğru olur zira bizim ülkemiz ne islam ne de başka bir inancın kurallarına göre değil hukuk kurallarına göre yönetilen laik bir ülkedir, devlettir. islam ülkesi demek başka, insanların çoğunun islama inanması başka. bu ülke hiçbir inancın kuralları esas alınarak yönetilmiyor, ne islam ne de başka bir inanç... dini inanç kişilere ait birşeydir yani söylediğiniz kelime Türkçe açısından bile yanlış. "islam ülkesi" demişsiniz, e bir "ülke" islam olamaz, hristiyan ya da başka birşey de olamaz, kişiler olur. ve ne isterse onu olur siz beğenseniz de beğenmeseniz de. zaten konuyu milleti galeyana getirmek için açmışsınız, başörtülü kadınlar hiç olmadığı kadar ön planda son zamanlarda, ne demek tesettürlüye iş yok? ayrımcılığı kendi kafanızda siz yapıyorsunuz (ki burayı islam ülkesi sanmanızdan belli zaten) ondan sonra ona iş yok buna yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…