lutfen yanlis anlamayin ama bir egitim yuvasinda dini sembollerin olmasi ne derece dogru?
evet artik yasal olarak turban kullanilabiliniyor resmi dairelerde ama siz - tarafsiz - bir nesil yetistirmek icin is saatlerinizde gorevinizin gerektirdigi gibi olamaz misiniz?
ben hem egitimci bir ailenin kiziyim, hem de esim profesor. mesleginize saygim cok derin. ve mesleginizin kutsalligina inancim da...
ben sizin yerinizde olsam gorev dahilinde basimi acik tutardim.
"bana bir harf ogretenin 40 yil kolesi olurum" diye emsallendirilmis bir inanca kalben bagli biri olarak size boylesini yakistirirdim.
konu hakkindaki yorumumu tesettur dusmani olarak almamaniz temennisiyle, saygilar.
Kizlar oyle bi yorum yazmissiniz ki ankaranin yarisina basvuruda bulundum hic dediginiz gibi biseyle karsilasmadim. Eger dediginiz gibiyse bu sene o insanlar ölmüsler veya ben karsilasmadim
Ogretmensiniz is teklifleri nasil ayaginiza geliyordu anlamadim. Neyse diger takildim nokta dersane kavrami kalmadi biliyorsunuz degil mi?Merhaba kizlar.Evliyim ogretmenim ve 1yasinda oglum var. Yeni kapandım sayılır.1yil kadar oldu.kapanmadan once isler benim ayagima gelirken kapandiktan sonra bi kapidan kovulmadigim kaldi. Bi is gorusmesi olayimi anlatayim size;
Cv birakmaya bi dersaneye gittim. Yanimda arkadasim vardi ve dış gorunus olarak birbirimize cok zit olan bir arkadasim. Adam geldi arkadasima merhaba hosgeldiniz nasilsiniz hangi brans diye sordu. Ben mal gibi kaldim oyle. Sonra bu sorulari ben cevaplayinca adamin surati dustu ve biz sizi aricaz diyip gonderdi.
Bunun gibi cok olayim var. Calismaya alismis bi kadin olarak bu benim psikolojimi cok etkiledi. Evde oturmak zoruma gidiyo. Kendimi sömürücü gibi hissediyorum.
Bundan sonra ömrüm evde oturarak gecicek galiba. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Okudugunuz icin tesekkur ederim.
Okudum saçma bir tavsiye vermişsiniz maalesef tesettürüyle öğretmenliğinin ne alakası varkoruklemek mi? bir kez daha okuyun yazdigimi isterseniz.
ayni hosgoruyu boynunda davud yildizi-haci olana da gosterecek misiniz bunu merak ettim?
laik egitim deniliyorsa hicbir simge - ima olmamali egitimciler ve egitim icerisinde.
ogretmen, ogreticidir. yaptigi ve soyledigi seyler emsal alinandir.
dolayisiyla yonlendirme yapmasina gerek yoktur, oldugu gibi ornek alinir.
Yok ben sizi gayet iyi anladım, tek yönlü bakıyorsunuz. Ezberlenmiş bir sistem dışına çıkamıyorsunuz malesef. Eşiniz profesör, aileniz eğitimci olabilir ancak bu global ve geniş düşünebilirsiniz anlamına gelmiyor, gelmemiş.yanit vermeye gerek dahi duymuyorum keza ne anlatmaya calistigimi bile anlayamamissiniz. iyi gunler dilerim.
Tesettür kabul eden okullara başvurun lütfen zamanında ben yaşamıştım ama ozaman yasaktı şuan serbest çoğu yerde ben görüyorum ya daMerhaba kizlar.Evliyim ogretmenim ve 1yasinda oglum var. Yeni kapandım sayılır.1yil kadar oldu.kapanmadan once isler benim ayagima gelirken kapandiktan sonra bi kapidan kovulmadigim kaldi. Bi is gorusmesi olayimi anlatayim size;
Cv birakmaya bi dersaneye gittim. Yanimda arkadasim vardi ve dış gorunus olarak birbirimize cok zit olan bir arkadasim. Adam geldi arkadasima merhaba hosgeldiniz nasilsiniz hangi brans diye sordu. Ben mal gibi kaldim oyle. Sonra bu sorulari ben cevaplayinca adamin surati dustu ve biz sizi aricaz diyip gonderdi.
Bunun gibi cok olayim var. Calismaya alismis bi kadin olarak bu benim psikolojimi cok etkiledi. Evde oturmak zoruma gidiyo. Kendimi sömürücü gibi hissediyorum.
Bundan sonra ömrüm evde oturarak gecicek galiba. Fikirlerinize ihtiyacim var.
Okudugunuz icin tesekkur ederim.
İslam ülkesi mi? islam inancının yaygın olduğu bir toplum deseniz daha doğru olur zira bizim ülkemiz ne islam ne de başka bir inancın kurallarına göre değil hukuk kurallarına göre yönetilen laik bir ülkedir, devlettir. islam ülkesi demek başka, insanların çoğunun islama inanması başka. bu ülke hiçbir inancın kuralları esas alınarak yönetilmiyor, ne islam ne de başka bir inanç... dini inanç kişilere ait birşeydir yani söylediğiniz kelime Türkçe açısından bile yanlış. "islam ülkesi" demişsiniz, e bir "ülke" islam olamaz, hristiyan ya da başka birşey de olamaz, kişiler olur. ve ne isterse onu olur siz beğenseniz de beğenmeseniz de. zaten konuyu milleti galeyana getirmek için açmışsınız, başörtülü kadınlar hiç olmadığı kadar ön planda son zamanlarda, ne demek tesettürlüye iş yok? ayrımcılığı kendi kafanızda siz yapıyorsunuz (ki burayı islam ülkesi sanmanızdan belli zaten) ondan sonra ona iş yok buna yok.Soylemlerinizin coguna katiliyorum ama egitim goren kisileri, ogretmenin kafasindaki başörtüsü sayesinde veya yuzunden dini gereksinimlerini yerine getirecegi veya getirtmeyecegi konusunda etkilemesi ongorulemez. Cunku islam ulkesiyiz ve basortusu herkesin alistigi gordugu bisey. Cocuklar basortusunden cok ogretmeninin canayakinligiyla dersi sevdirmesiyle ilgilenirler. Yanlis anlamayin ama kapali bir ogrencim yanima gelipte sen aciksin bende acilicam demedi. Dersi sevdiklerinden konusurduk hep.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?