Tesettürlüye is yok !!!

Ben de size bu görüşü yakıştıramadım. Bırakın artık şu başörtüsü din sembolü safsatalarını hocam. Aşmadık mı hala bunları. Bir bakın bakalım bu kadınlar neler yapıyor neler başarıyor? Uzaktan akrabamız, harvard'da öğretim görevlisi olarak derslere giriyordu başörtülü olarak. Sizler başörtüsünü yaftalarken, millet başörtüsüyle uzaya çıkacak.

Size boyleleri denk gelmis.
Heryerde calisiyor kapali bayanlar.
Kapaliya is yok basligi cidden cok sacma yani

Ya bu dediğinizin işle ne alakası var siz de bu konuyu körüklüyorsunuz

Şimdi bu öğretmen ders vermek için başını açıp okuldan çıktığında kapatırsa çocuklara öğrettiği doğruları ne derece kabul ettirir? İnsan nasılsa öyle olmalı. Ve bir eğitimci nasıl görünüyorsa öyle olmalı.. bir çocuk "neden derse girerken öğretmenim saçını açıyor" diye düşünmemeli, beynini buna yormamalı, her görüşten insanların eğitim vermesi onun hoşuna gitmeli ve böyle bir ortam oluşturmalı. Başını kapatmak dini bir vecibedir ve para kazanmak için de açılmaz o baş. Bi kere uyduğunuz vecibeye ters.
Biri verdiğiniz eğitimi direk değiştirse ve bu uygun değil dese sizi olduğunuzun dışında biri yapsa mutlu olur musunuz? Para için katlanır mısınız?
Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen Hz.Ali'den önce "Güneşi sağ elime, ayı da sol elime verseler yine de davamdan vazgeçmem" diyen bu dinin Peygamberi'nin dediğini yapıp öyle o harfleri öğrenmeli ve öğretmeliyiz.
Her şey bir dini sembol şu dünyada. Mesela kedi, mesela ateş, mesela inek vs vs. Dini sembolleri eğer tamamen ayırırsak bizim elimizde hiçbir şey kalmaz.
Din olarak sadece İslam görülmemeli

Bence durumun tesettürünüzle bir ilgisi yok. Yakın zamanda bir arkadaşım bir dershaneye iş görüşmesine gitti. Namaz kılıp kılmadığı dahi sorulmuş. Muhafazakâr bir insan olmasi işe alınmasında çok etkili oldu. He sonra devam edemedi. Çünkü kurum basit bir iş ahlakından dahi yoksundu. İnsanları açık kapalı namazlı namazsız diye ayıran kara kafalı insan ve kurumlardan uzak durun. Ve iş olmadığı diye üzülmeyin.

yapmayın, canınız sıkılmış ama yanlış yerden girmişsiniz.
işyerimde ik danışmanlık şirketi de var (ortak kiralık ofis kullanıyoruz)
her sektörde her pozisyona tesettürlü elemanlarla görüşülüyor, işe alınıyorlar, hatta çoğu firma mutaasıp adaylara öncelik istediği için daha yüksek şansları var.
özel okullardaki öğretmenlerin de yarısı tesettürlü, gidin erdem kolejine, irfan okullarına bakın, başı açık öğretmen oranı nedir.
amacınız belli ama yönteminiz yanlış olmuş.

"Tesettürlüler iş bulamıyor" kısmı ne kadar doğruysa "Açık kadınlar iş bulamıyor" kısmı da doğru.
Millet kutuplaştı, kendinden(!) gördüğünü seçiyor özel sektörde (Çoğu böyle). Salt tesettürlüler yaşamıyor bu sorunu, tüm kadınlar yaşıyor, açığı kapalısı yok bu durumun. "KADIN"olmakla ilgisi var!
Her iki duruma da şahit olmuş biri olarak söylüyorum; tek mağdur yine iş hayatındaki kadınlar.

Bizi bu hale getirenler utansın!

Başörtünüzü çıkarmanızı isteyen yerlerde çalışmayın. Kadınlara başınızı örtün diyen yerlerde de çalışmayın (siz kapalı olsanız bile o şekilcilik sizi bi yerden illa ki yakalayacak ve canınızı sıkacaktır).

Benden de zamanında başımı açmamı isteyen işyerleri oldu (mühendislik mezunuyum), ama tersine de yani dindar olmayana mobbing yapıldığına da şahit oldum ve üzüldüm. Hala da var başörtülü çalışan istemeyeb yerler ama ankaranın yarısı demeyin lütfen, artık rahatlıkla iş bulabilirsiniz yanlış yerlerde aramışsınız.

Bu kutuplaşma çok üzücü.

Kızım kreşe gidiyor. Başlamadan önce ilk sorduğum sorulardan biri tesettürlü öğretmen var mı oldu. Tesettürlü öğretmen istemedim, kızımın kafasında soru işareti olmasın diye. Kızım öğretmen inancı gereği takıyorsa annem inançsız mı diye kafası karışmasın diye...

Bu arada iş bulamama nedeniniz bebeğiniz olabilir. Malum anneler daha çok izin kullanır görüşü hakim...

Kizlar oyle bi yorum yazmissiniz ki ankaranin yarisina basvuruda bulundum hic dediginiz gibi biseyle karsilasmadim. Eger dediginiz gibiyse bu sene o insanlar ölmüsler veya ben karsilasmadim
Bn tesetturlu degilim ama en yakin arkadasim tesetturlu onunla birlikte otobusa bindik otobusta bi kadin nasil hakaret ediyo boyle siyah a bürüneceksen defol burdan diye kiz carsafli degl ama ferace giyiyordu kizcok hakaretlere maruz kaldi hatta bi keresinde bi adam gelip kizin başörtüsune saldrdi etrafta o kadar erkek var kimse yardm etmedi suan hm acik bayanlara karsi hmnde kapalilara karsi boyle dusmanlik cikartmaya çalışıyorlar Allah yardmciniz olsun

yanit vermeye gerek dahi duymuyorum keza ne anlatmaya calistigimi bile anlayamamissiniz. iyi gunler dilerim.

Bende iş görüşmelerinde prezentabl kadın arıyoruz diyen kurumlara ayar oluyorum. Kadınız işte. Kadın olmak demek boyanmak demek obje olmak demek. Daha dün bir şirket yöneticisi kadın çalışanların kendisini obje olarak gördüğünü ve ciddiye almadiklari için saçlarını boyatmış. Neden bu saçmalıklara maruz kalmak zorundayız.

Ahahaha. Magdur olan siz biz . Bu işten rant surenler baskalari.
Bazilari başörtülu bacilar bazilari piss iylaar.
Hosgeldiniz aramiza ben teseddurlu degilim ama bu ayrimciligin baska turunu yasadim.
O is verenin terbiyesizligi baska is mi dersane mi yok.
Nice açik insanda bu davranisa maruz kaliyor.

Su teseddurluyum magdurum vs yapmayin gecti o gunler.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…