Teslim olan eş

Eşim 42 yaşında ,ikinci evliliklerimiz ..Hareketli yapısı,tuttuğunu koparan,zor şartlarda büyümüş,küçük yaşlardan itibaren çalışmış,babasız büyümüş,anne şefkati hiç görmemiş buna rağmen üniversite mezunu hatta yüksek lisans yapabilmiş,simitte satmış,holdinglerde müdürlükte yapmış bir adam olarak tanıdım.

4 yıllık evliyiz ancak evlendiğimiz tarihten itibaren eşim dört kez işten çıkartıldı,şu oldu bu oldu derken 3 aydır yine işsiz,evde ,iş arıyor ve günümüz şartlarında iş bulmak çok zor..Kariyer sitelerinden bilgisayar başında iş arıyor çok seyrek olan mulakatlara gidiyor onun dışında hep evde...Hiç bir hobisi yok,kilolu ve aldıkça alıyor,spor yapmıyor,bana karşı ilgisi çok azaldı, kazandığı bütün parayı (çalışırken) ben istemediğim halde bana veriyor ve sonra benden harçlık alıyor ,bunu ben istemiyorum ..Hiç bir program yapmaz,ben yapamıyorum diyor,sessizce ben ne dersem yapar,ev işlerinde istersem yardım eder,hiç bir şekilde fikir üretmez,çözüm bulmaz.Gözümün içine bakar çıkalım dersem çıkarız çıkmayalım dersem çıkmayız.Madem evdeyim bir tadilat yapayım vs gibi şeyler asla yapmaz zaten akıl da etmez.Bir iki arkadaşı var onlarla sadece telefonda görüşür,ailesiyle çok kopuk,görüşmez ,uzak bir şehirde yaşıyorlar zaten anne baba yok.Benim ailemle arası iyi ama fazla samimi hareketleri olduğu için yapmacık gibi geliyor bana kendini sevdirmeye çalışıyor.
Çocuklarıma karşı iyi,babacan.
En büyük sorun işsizlik evet ama sadece işsizlik de değil..Kendimi bir kocam var gibi hissetmiyorum sanki 3.çocuğum o.İstiyorum bir fikri bir planı olsun ama yok .Fikirler hep benden çıkar.Diyeceksiniz sen de yapma yapmazsam onun için sorun değil o böyle yaşar..Tamamen bana teslim olmuş durumda.

Bilmiyorum hata bende mi ?Çok şey mi bekliyorum ? Onu çok pasif ve beceriksiz buluyorum.Ben ne yapabilirim ?
Benim eşim de işsiz.İki ay oldu.
Tadilat vs başına kakaraktan(bu lafa çok gülüyorum) yapar,fikirler benden çıkar,ailemle arası pek görüşmesek de iyi.Kendi ailesiyle de pek görüşmese de iyi,onlar da benim de aileler uzakta.Evde yardım eder,hobi olarak bir iki bişeyi var ama pek de matah değil hani,o da kilolu.Dediğimi yapar,demediğimi zaten akıl edip de yapmaz :)
Ama ben onu öyle ya da böyle seviyorum,
Sizde farklı bir olay olmalı.
İşi varken nasıldı duygularınız ona karşı?

Kafasinda belli kalıplar vardır onlara uymayinca işten çıkıyor olabilir mi?
Erkeğin çalışması sart zaten gün içinde neler yapıyor spor yaparmı mesela tüm gün evdemi oturuyor yoksa?

Ah keşke ..Spor yapması şart bacaklarında dolaşım zoukluğu var ve fazla kilosu da var.Her doktor spor yapacaksın diyor.Yapmıyor.Ikı gündür benim ısrarımla yürüyor.Evde olduğu zamanlarda bir hobisi olsun istiyorum ama yok.Zevk aldığı hiç bir şey yok .

Eşim 42 yaşında ,ikinci evliliklerimiz ..Hareketli yapısı,tuttuğunu koparan,zor şartlarda büyümüş,küçük yaşlardan itibaren çalışmış,babasız büyümüş,anne şefkati hiç görmemiş buna rağmen üniversite mezunu hatta yüksek lisans yapabilmiş,simitte satmış,holdinglerde müdürlükte yapmış bir adam olarak tanıdım.

4 yıllık evliyiz ancak evlendiğimiz tarihten itibaren eşim dört kez işten çıkartıldı,şu oldu bu oldu derken 3 aydır yine işsiz,evde ,iş arıyor ve günümüz şartlarında iş bulmak çok zor..Kariyer sitelerinden bilgisayar başında iş arıyor çok seyrek olan mulakatlara gidiyor onun dışında hep evde...Hiç bir hobisi yok,kilolu ve aldıkça alıyor,spor yapmıyor,bana karşı ilgisi çok azaldı, kazandığı bütün parayı (çalışırken) ben istemediğim halde bana veriyor ve sonra benden harçlık alıyor ,bunu ben istemiyorum ..Hiç bir program yapmaz,ben yapamıyorum diyor,sessizce ben ne dersem yapar,ev işlerinde istersem yardım eder,hiç bir şekilde fikir üretmez,çözüm bulmaz.Gözümün içine bakar çıkalım dersem çıkarız çıkmayalım dersem çıkmayız.Madem evdeyim bir tadilat yapayım vs gibi şeyler asla yapmaz zaten akıl da etmez.Bir iki arkadaşı var onlarla sadece telefonda görüşür,ailesiyle çok kopuk,görüşmez ,uzak bir şehirde yaşıyorlar zaten anne baba yok.Benim ailemle arası iyi ama fazla samimi hareketleri olduğu için yapmacık gibi geliyor bana kendini sevdirmeye çalışıyor.
Çocuklarıma karşı iyi,babacan.
En büyük sorun işsizlik evet ama sadece işsizlik de değil..Kendimi bir kocam var gibi hissetmiyorum sanki 3.çocuğum o.İstiyorum bir fikri bir planı olsun ama yok .Fikirler hep benden çıkar.Diyeceksiniz sen de yapma yapmazsam onun için sorun değil o böyle yaşar..Tamamen bana teslim olmuş durumda.

Bilmiyorum hata bende mi ?Çok şey mi bekliyorum ? Onu çok pasif ve beceriksiz buluyorum.Ben ne yapabilirim ?
biri benim kocamı anlatmıs nerdeyse

Yazdıklarını üşenmeyip baştan sona kadar okudum.Anladığım kadarıyla eşiniz pısırık pasif bir karakter değil.Sadece hayatında aile yönünden kayıplar yaşadığı için yani bağları kuvvetli olmadığı için ve de siz ikinci evliliği olduğu için elindeki son şansı kaçırmak istemiyor.Sizi kendi istekleri ile bunaltmak yerine, size uyum sağlayarak elde ettiği yuvayı korumak derdinde.Bu süreçte işssizlik onu kötü etkilemiş.Keşke ilaca başvurmasaydınız.Eşiniz size tabi olduğuna göre anladığım kadarıyla siz güçlü bir karaktersiniz.Bazı erkekler güçlü kadınları sever.Her işi halleden,sorumluluk alabilen vs.Bunu biraz da biz yapıyoruz.Onların üzerindeki yükleri gereğinden fazla alınca onların işine geliyor bir zaman sonra...Nasıl olsa eşim halleder diye düşünüyorlar.Sizin üzerinize düşen iş bulma sürecinde eşinize destek olmanız ve ona ev içinde belirli sorumluluklar verip o bunları yaptıktan sonra da ''teşekkür ederim hayatım üzerimden büyük bir yük aldın'' tarzı ona telkinde bulunmanız.İşsizlik nedeniyle anladığım kadarıyla kendini işe yaramaz hissediyor.Size karşı olan mahçubiyetinden dolayı da her dediğinize evet deyip gerçek fikirlerini açıklamaktan çekiniyor.Sizi kırmak istemediğini buradan anlayın.İşsizlik çok kötü bir duygu rabbim kimsenin başına vermesin.Ben de çok iyi bir eğitime sahip olmama rağmen bu durumu yaşadım.İnsan uğraşıp uğraşıp emeklerinin çöp olduğunu görünce hayattan soğuyor.Ailesine karşı mahçup oluyor.Uzun süren başarısızlık öğrenilmiş çaresizlik yaratıyor.Bunu aşabilecek tek insan sizsiniz.Anne kopuk,baba yok e işsizlik dolayısıyla pek arkadaşlarıyla da görüşmek istemez.Eşler iyi günde kötü günde birbirine destek olmalı.İnanın bana eşinizin şu an maddi durumu sizden iyi olsa,Çok iyi bir işi olsa paranın getirdiği özgüvenin onda nasıl değişimler yarattığına şaşırırdınız.Biraz sabredin bu da sizin sınavınız.Vazgeçmek kolay ama güçlü kadınlar savaşır.Evlenmeden önce bu sektörde çalıştığını biliyordunuz sonuçta.Çocuklarınıza iyi bir baba olabiliyorsa sıvayın kolları onun için ne lazımsa çaktırmadan yapın.En başta onun kaybettiği özgüveni sorumluluklar vererek geri kazandırın.Eve ortak arkadaşlarınızı çağırın ve herkesin içinde eşinizin ne kadar iyi bir baba ne kadar sakin uyumlu olduğundan bahsederek gururunu biraz okşayın.Her fırsatta işsizliğin geçici bir süreç olduğunu ona güvendiğinizi söyleyin.Bu süreçte ev işlerinde size destek olduğu için memnun olduğunuzu dile getirin.Çalışma hayatından çıkan insanların bu tür bunalımlara girmesi doğal.Onunla uzun uzun konuşun ama suçlamadan.Doğru zamanda doğru mekanda ve doğru dil ile yapın bunu.Peki bu süreçte ben neolacağım bu benim istediğim bir hayat değil diyebilirsiniz ama maden bu ikinci evliliğiniz,madem eşinizin kötü huyları yok savaşmaya değer diyorum.Kimsenin evliliği dört dörtlük değil .Aşılamayacak bir sorununuz yok bu nedenle yazık etmeyin derim.Bu süreçte ona destek olursanız ileride iş bulup kendine geldiğinde bu fedakarlığınızı asla unutmayacaktır.Size uyum sağlamasının sizin onun tek dayanağı olduğundan ileri geldiğini düşünmüyorum.Sizi kaybetmek istemediğindendir ve bence bu da sizi çok sevdiğini gösterir.Biraz sabredin kazanan siz olursunuz.
Çok teşekkür ederim ,çok naziksiniz .Vakit ayırdınız,okudunuz,çok da güzel tavsiyeler de bulundunuz.Dediklerinizi beynime not aldım.İnşallah herkesin evinde huzur olsun.

Ah keşke ..Spor yapması şart bacaklarında dolaşım zoukluğu var ve fazla kilosu da var.Her doktor spor yapacaksın diyor.Yapmıyor.Ikı gündür benim ısrarımla yürüyor.Evde olduğu zamanlarda bir hobisi olsun istiyorum ama yok.Zevk aldığı hiç bir şey yok .
Yorumlardanda goruyosnzdur klasik Türk Erkeği sendorumu :)
Acikcasi ben kitapların falanda bi işe yaricagini düşünmüyorum ise girmesi lazım ozman bu durum azda olsa düzelir ama mucize beklemeyin

Benim eşim de işsiz.İki ay oldu.
Tadilat vs başına kakaraktan(bu lafa çok gülüyorum) yapar,fikirler benden çıkar,ailemle arası pek görüşmesek de iyi.Kendi ailesiyle de pek görüşmese de iyi,onlar da benim de aileler uzakta.Evde yardım eder,hobi olarak bir iki bişeyi var ama pek de matah değil hani,o da kilolu.Dediğimi yapar,demediğimi zaten akıl edip de yapmaz :)
Ama ben onu öyle ya da böyle seviyorum,
Sizde farklı bir olay olmalı.
İşi varken nasıldı duygularınız ona karşı?

Eşlerimiz çok benziyor.Eşimi seviyorum her haliyle ama ona kızıyorum çünkü bin bir emekle girdiği iş yerlerinde tutunamıyor bir türlü.İkimiz de iş bulma sürecinde çok yıpranıyoruz.İki saat yol giidp mülakatlara giriyor emek veriyor ,bazen karşısına kendinden çok genç insanlar çıkıyormuş iş görüşmelerinde eminim buna da üzülüyor.Hatta hiç uyumadan otobüsle 8 saat yol gidip geldi başka bir şehirdeki mülakat için .Ama ne yapıyorsa iş yerinde sadece o çıkarılıyor ve buna o kadar çok üzülüyorum ki.4yıllık evliliğimizde 4 kez yaşadık bunu.Yoksa ilk kez ya da ikinci kez işsizlik yaşasak ki yaşadığımız zamanlarda ben de daha sabırlıydım ama artık bu konuda ona güvenim kalmadı.

Evet mizacı bu değişmez ama evlenmeden önceki bir sene boyunca haline aldandım sanırım ama aslı ev hali hep şimdiki gibiymiş yakınları anlatıyor.Dışarda restaurantlarda,sinemada vs ne kadar tanıyabiliyorsunuz ki bir insanı ?

aynı evde yaşamaya başlamadan bir insan gerçek anlamda tanınmıyor evet, deneyimleyen herkes bunu söylüyor. doğru. ama düşünüyorum da sizin tek şikayetiniz eşinizin edilgin bir yapısı olmalı. adam pasif. fazla itaatkar. ama bu da onun mizacı işte bu konuda yapılacak tek şey kabullenmek ve bunun artılarına odaklanmak. kimi eş de var dediğim dedik, karısının istekleri hep beşinci planda. öyle biri olsaydı daha çok üzülürdünüz. şuanda tabii işsiz olması da gözünüze batıyor. bu hallerini daha çok on plana çıkarııyor ama yeniden işe başladığında herşey yoluna gider diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim.İşsizlik ile beraber değişen mizaç diyebiliriz.İnşallah çözülecek.

Back
X