Ben sizin gibi düşünmüyorum kızlar.. Hayatında kullanıldığını hissettiğin insanları tabiki barındırma bunlar arkadaş eş dost faretmez. Ama kan bağın olan kişilere bence çokta takılma. Olduğu gibi kabul et nekadar zor olsada. Teyzen kaç yaşında bilmiyorum ama geçirebildiğin zamanlarda yaptığın iyilikler tutumun bunların hepsnin sana yararı var. Bence çok katı olmamalısın. İnsanlar yakın oldukları kişilere rahat davranırlar. nezaketsizlik etmiş söylediklerini anlıyorum ama genede seni coşturmak istemem kendi adıma bunlar bir teyze için tölere edilebilcek şeyler.. Genede bol şans
Astoriacim bence sen nasilsa yine bir pot yapar o potta cok bozul ve gormezden gelme dramatize et bazen insanlara ne yaptiklarini hissettirdikleriyle anlatabilirsin.hic alttan alma kirici oldugunu bilmeli gatta bizim buralarda bi laf vardir izninle pardon diyerek " essege essekligini bildireceksin"sen hep idare ettigin icin boyle yapiyor bi seferde etme
İyi niyetini suiistimal ediyor.Senden bir şey istediğinde benim aldıklarımı beğenmiyorsun sen al diyeceksin.Bir yere uğratmak istediğinde teyze vaktim yok diyeceksin.Bir bozulur iki bozulur 3 de nasıl davranması gerektiğini öğrenir.Merhaba arkadaşlar, bir konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Sorunum teyzem. Teyzemi severim aslında, iyidir hoştur ama bir huyu var ki çok sinirimi bozuyor. Örnekle daha iyi anlarsınız. Mesela bu yaz tatile gitmiştim Antalya'ya. Onlar benden önce gitmişlerdi. Teyzem tatil dönüşü bana rica etti, "Astoria'cığım gelirken portakal alır mısın, biz aldık da bitti. Ben sana parasını veririm." diye. Ben de aldım. Bu arada işin kesinlikle parasında değilim, buraya sürekli yorum yazarım, aşağı yukarı bilenler hakkımda fikir sahibi olmuşlardır. Verse de almam zaten. Neyse getirdim portakalları, "Ay bu getirdiklerin hiç güzel değilmiş ya, ben bunun parasını vermem" dedi. Ya beğensen de parasını istediğim yok zaten, o kadar yoldan getirmişim. Özenle seçerek aldım, "Güzel değil" denir mi çok bozuldum.
Geçenlerde de kuzenimin doğum günü vardı. Teyzem yine beni aradı "Astoria ben çıkıp alamadım, pasta alır mısın ben veririm parasını." dedi. Aldım gittim, "Ay bizim istediğimiz bundan değildi" dedi, parasını tabi ki yine vermedi. İnanın yani para verip vermemesinden ziyade bahane bularak kendini haklı gibi göstermesine bozuluyorum. Anneme söyledim, biraz şakayla karışık bozulduğumu söylemiş ama ciddiye almamış.
En son da bir misafirliğe gitmiştik. Yakın yerlerde oturuyoruz. "Evime bırakır mısın?" dedi, "Tabi teyze bırakırım" dedim. Yolda bir sürü yere uğrattı beni. (Birkaç yanlış anlaşılmadan dolayı not: Hiç evinden almadım, genelde evine bırakmamı istiyor aynı ortamdaysak.) Tamam uğrarım sorun değil de artık kendimi gerçekten kullanılıyor gibi hissediyorum. Yine de teyzem, büyüğüm, kırmak da istemiyorum. Sizce abartıyor muyum, yanlış mı düşünüyorum? Abartmıyorsam ne yapmamı önerirsiniz, kırmadan derdimi nasıl anlatırım?
Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler. :)
Bir daha bisey istediğinde teyze bugüne kadar aldigim hiçbirşeyi begenmedin.Bu yüzden kendi beğendiğini kendin Alsan sen de rahat edersin ben de deyip bir daha almayin.Yüzünüzü yumuşak bulmuş anlaşılan.
ben onu cok fazla yaptim birilerini evine birak evinden al, siparislerini al ama parasini alma .. borc ver ama geriye alma.. inan ücccccc kurusluk degerim olmadi, yaranamadim.. sanada tavsie etmem canim
Teyzeniz bu huyunu alışkanlık haline getirmiş . aranıza mesafe koyun
İsteklerini tatlı bir dil ile geri çevirin
Kırmadan kırılmadan
Bir daha bir şey istediğinde ben sizin zevkinize uygun birşey alamıyorum, aldıklarımı beğenmiyorsun de reddet.Teyzen olduğu için böyle üsturuplu cevap verdim. Yabancı biri olsa ziftin pekini ye ile başlayan cümleler kur derdim.
Teyzen işin parasında tabii sana aldırttıp sonra ay biz bunları beğenmedik ay bu değildi istediğimiz deyip parasını bilerek vermiyor senin paraya takılmadığını bilerek....
Ben bundan sonra bir şey istese yapmazdım git beğeneceğin birine aldırt derdim anlarsa
İyi niyetini suiistimal ediyor.Senden bir şey istediğinde benim aldıklarımı beğenmiyorsun sen al diyeceksin.Bir yere uğratmak istediğinde teyze vaktim yok diyeceksin.Bir bozulur iki bozulur 3 de nasıl davranması gerektiğini öğrenir.
Merhaba arkadaşlar, bir konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Sorunum teyzem. Teyzemi severim aslında, iyidir hoştur ama bir huyu var ki çok sinirimi bozuyor. Örnekle daha iyi anlarsınız. Mesela bu yaz tatile gitmiştim Antalya'ya. Onlar benden önce gitmişlerdi. Teyzem tatil dönüşü bana rica etti, "Astoria'cığım gelirken portakal alır mısın, biz aldık da bitti. Ben sana parasını veririm." diye. Ben de aldım. Bu arada işin kesinlikle parasında değilim, buraya sürekli yorum yazarım, aşağı yukarı bilenler hakkımda fikir sahibi olmuşlardır. Verse de almam zaten. Neyse getirdim portakalları, "Ay bu getirdiklerin hiç güzel değilmiş ya, ben bunun parasını vermem" dedi. Ya beğensen de parasını istediğim yok zaten, o kadar yoldan getirmişim. Özenle seçerek aldım, "Güzel değil" denir mi çok bozuldum.
Geçenlerde de kuzenimin doğum günü vardı. Teyzem yine beni aradı "Astoria ben çıkıp alamadım, pasta alır mısın ben veririm parasını." dedi. Aldım gittim, "Ay bizim istediğimiz bundan değildi" dedi, parasını tabi ki yine vermedi. İnanın yani para verip vermemesinden ziyade bahane bularak kendini haklı gibi göstermesine bozuluyorum. Anneme söyledim, biraz şakayla karışık bozulduğumu söylemiş ama ciddiye almamış.
En son da bir misafirliğe gitmiştik. Yakın yerlerde oturuyoruz. "Evime bırakır mısın?" dedi, "Tabi teyze bırakırım" dedim. Yolda bir sürü yere uğrattı beni. (Birkaç yanlış anlaşılmadan dolayı not: Hiç evinden almadım, genelde evine bırakmamı istiyor aynı ortamdaysak.) Tamam uğrarım sorun değil de artık kendimi gerçekten kullanılıyor gibi hissediyorum. Yine de teyzem, büyüğüm, kırmak da istemiyorum. Sizce abartıyor muyum, yanlış mı düşünüyorum? Abartmıyorsam ne yapmamı önerirsiniz, kırmadan derdimi nasıl anlatırım?
canim ters gitme ama sunu yap, pasta mi al dedi, üzerimde para yok de.. beni surayya mi birak dedi.. aaa randevum var teyzecim kusura bakma de.. bir iki o da anliycak biseylerin ters gittini ve bi daha senden o istemiycek
E buyukte buyukluk bilecek biraz amaYa o dediğinizi yapmam zor. Çünkü yüzsüz biraz. Mesela bilerek dolmuşun, otobüsün olmadığı saatlerde evine bırakmamı ister ki zorunda kalayım. "Üzerimde para yok" demedim hiç ama desem de "Amaan kredi kartıyla al ben veririm sana" deyip yine de vermeyebilir, o yapıya sahip. Nasıl kırmadan derdimi anlatırım diye öneri almak için konu açmıştım ama kırılması gerekiyor sanırım :)
İnsanlar mı nezaketsiz yoksa bizmi çok ince düşünüyoruz..tamam madem aldırıyor bari minnettar davran değilmi?sanırım akrabaların hepsi aynı değişmiyorlar..bir daha sende alma bence birşey param yok dersinMerhaba arkadaşlar, bir konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?