- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
Bi daha bisey isterss ben iyisini swcemiyorum sen alirsin de anlar hatasini zaten kendisinde begenmedigini acik acik soyluyo sıkinti olmaz herhaldeMerhaba arkadaşlar, bir konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Sorunum teyzem. Teyzemi severim aslında, iyidir hoştur ama bir huyu var ki çok sinirimi bozuyor. Örnekle daha iyi anlarsınız. Mesela bu yaz tatile gitmiştim Antalya'ya. Onlar benden önce gitmişlerdi. Teyzem tatil dönüşü bana rica etti, "Astoria'cığım gelirken portakal alır mısın, biz aldık da bitti. Ben sana parasını veririm." diye. Ben de aldım. Bu arada işin kesinlikle parasında değilim, buraya sürekli yorum yazarım, aşağı yukarı bilenler hakkımda fikir sahibi olmuşlardır. Verse de almam zaten. Neyse getirdim portakalları, "Ay bu getirdiklerin hiç güzel değilmiş ya, ben bunun parasını vermem" dedi. Ya beğensen de parasını istediğim yok zaten, o kadar yoldan getirmişim. Özenle seçerek aldım, "Güzel değil" denir mi çok bozuldum.
Geçenlerde de kuzenimin doğum günü vardı. Teyzem yine beni aradı "Astoria ben çıkıp alamadım, pasta alır mısın ben veririm parasını." dedi. Aldım gittim, "Ay bizim istediğimiz bundan değildi" dedi, parasını tabi ki yine vermedi. İnanın yani para verip vermemesinden ziyade bahane bularak kendini haklı gibi göstermesine bozuluyorum. Anneme söyledim, biraz şakayla karışık bozulduğumu söylemiş ama ciddiye almamış.
En son da bir misafirliğe gitmiştik. Yakın yerlerde oturuyoruz. "Evime bırakır mısın?" dedi, "Tabi teyze bırakırım" dedim. Yolda bir sürü yere uğrattı beni. (Birkaç yanlış anlaşılmadan dolayı not: Hiç evinden almadım, genelde evine bırakmamı istiyor aynı ortamdaysak.) Tamam uğrarım sorun değil de artık kendimi gerçekten kullanılıyor gibi hissediyorum. Yine de teyzem, büyüğüm, kırmak da istemiyorum. Sizce abartıyor muyum, yanlış mı düşünüyorum? Abartmıyorsam ne yapmamı önerirsiniz, kırmadan derdimi nasıl anlatırım?
Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler. :)
Parasini vermemek için begenmemiş rolü kesiyor.. Bir dahakine param yok teyze diyin..kimse ölmez bundan
Dediğim gibi işin kurnazligina kaç madem o öyle.. otururken acil kalk de isim var hemen gitmemiz lazım hiç bir yere ugrAyamam.bişi aldıracagi zamanda yalandan param yok teyze diyin o anlarParasını vermesin zaten ben almam. "Parasını veririm" diye sonuna ekleyip sonra "Beğenmedim" demesine o kadar bozuluyorum ki. "Canım teşekkür ederim ama ben de sıkışığım, param yok alamadım" falan dese yine alırım feda olsun. O kadar emeğime yazık yani, kendi çocuğuna kıyamıyor getirmesin götürmesin, teyze anne yarısı derler yani bana hiç mi acımıyor? Kimse de arkamda destek değil, bozuluyorum cidden. Annem de "Ne olacak ihtiyacımız mı var alıver" kafasında. Derdim para değil ki, anlatamıyorum.
Kendi oglunun arabasi olmasa neyse de. bence kendi oglunun birakmasi gerektigini şaka yollu soyleyin. ay ne sinir yaa. bi ara ablami da boyle kullanmaya calismislardi ama ablam artik tavrini koydu, insanlara hayir demedikce kullandiklarini kar biliyorlar
Aa inanamiyorum oglumun parasi gidecegine senin ki gitsin diyor.Çok kez laf soktum da "Onun arabası benzinli çok yakıyor, seninki tüplü az yakıyordur" gibi bir cevap almıştım ahaha şaka gibi. Tüp taktıraydı o da yani allah allah. Söylüyorum da sallamıyor. Artık buradaki yorumları da okuyunca direkt ters cevap verme kararı aldım, kırılması umrumda olmayacak.
Potansiyel kv geliyorAa inanamiyorum oglumun parasi gidecegine senin ki gitsin diyor.paradan ziyade şöför olarak gormus. cok ince hesaplar yapiyor ve cok kaba. bence de kararinizi uygulayin.
Aileden sadece size karşı mı böyle?
Siz onun nazını çektiğiniz için hep size mi geliyor?
Biraz hayır deyiverin teyzenize.
Koskocaman kadın yaptığı çok büyük nezaketsizlik. Bir pastanın, portakalın hesabını yapmak ne ayıp..
Siz teyzem diye saygı gösteriyorsunuz ama o yeğenim demiyor. Bazen aile büyüklerinin de ayara ihtiyacı oluyor.Aslında kardeşlerine falan da böyle davranıyor ama onlarla niyeyse bendeki kadar muhatap olmuyor. Sanırım daha yumuşak yüzlü görüyor beni ondan. Oysa ki ben teyzem diye saygı göstermeye çalışıyordum. Haklısınız, yaptığı çok büyük ayıp. Ben de artık ona göre davranacağım.
Merhaba arkadaşlar, bir konuda tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Sorunum teyzem. Teyzemi severim aslında, iyidir hoştur ama bir huyu var ki çok sinirimi bozuyor. Örnekle daha iyi anlarsınız. Mesela bu yaz tatile gitmiştim Antalya'ya. Onlar benden önce gitmişlerdi. Teyzem tatil dönüşü bana rica etti, "Astoria'cığım gelirken portakal alır mısın, biz aldık da bitti. Ben sana parasını veririm." diye. Ben de aldım. Bu arada işin kesinlikle parasında değilim, buraya sürekli yorum yazarım, aşağı yukarı bilenler hakkımda fikir sahibi olmuşlardır. Verse de almam zaten. Neyse getirdim portakalları, "Ay bu getirdiklerin hiç güzel değilmiş ya, ben bunun parasını vermem" dedi. Ya beğensen de parasını istediğim yok zaten, o kadar yoldan getirmişim. Özenle seçerek aldım, "Güzel değil" denir mi çok bozuldum.
Geçenlerde de kuzenimin doğum günü vardı. Teyzem yine beni aradı "Astoria ben çıkıp alamadım, pasta alır mısın ben veririm parasını." dedi. Aldım gittim, "Ay bizim istediğimiz bundan değildi" dedi, parasını tabi ki yine vermedi. İnanın yani para verip vermemesinden ziyade bahane bularak kendini haklı gibi göstermesine bozuluyorum. Anneme söyledim, biraz şakayla karışık bozulduğumu söylemiş ama ciddiye almamış.
En son da bir misafirliğe gitmiştik. Yakın yerlerde oturuyoruz. "Evime bırakır mısın?" dedi, "Tabi teyze bırakırım" dedim. Yolda bir sürü yere uğrattı beni. (Birkaç yanlış anlaşılmadan dolayı not: Hiç evinden almadım, genelde evine bırakmamı istiyor aynı ortamdaysak.) Tamam uğrarım sorun değil de artık kendimi gerçekten kullanılıyor gibi hissediyorum. Yine de teyzem, büyüğüm, kırmak da istemiyorum. Sizce abartıyor muyum, yanlış mı düşünüyorum? Abartmıyorsam ne yapmamı önerirsiniz, kırmadan derdimi nasıl anlatırım?
Yorumlarınız benim için çok değerli. Şimdiden teşekkürler. :)
resmen kullanıyor seni... tepki çekeblirim kelimesi bence yanlış... seni menfaatleri için kullansın sonrada sen büyüğümdür de... o sana küçüğümdür deyip hoşgörüyle yaklaşyormu?? yoooo e sen neden böyle düşünüyorsun ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?