teyzemin ölümüne ben mi sebep oldum??

ben suçlumuyum sizce

• hayır kader bu ..eceli gelmiş. her kavga eden ölüyormu ?

OY: 72 49,3%
  • evet ona saygı göstermeliydin üzüntü kalbine vurmuş olabilir.

OY: 74 50,7%

• Ankete Katılan
    146
Artık geleceği düşünerek hareket edersiniz.

evet üzülüyorum tabii.. kavga edrken ağızdan çıkan kelimelre çok dikkat etmek gerekiyor ..insan kendini sinir anında kontrol edemiyor bazı kelimeler çıkıyor .. kşke olmasaydı

Basiniz sagolsun.Peki bu konuda annenizin fikri ne? Hic konustunuz mu?Kuzenleriniz var mi? Onlarin tepkisi ne? Birde Teyzeniz ertesi gunu giderken nasildi? Rahatsiz mi? Belki baska bir sebep de olabilir

Teyzenı eşinin yanında bozmussun muhtemelen eve gidince kadın kocasına mahcup oldugu için üzülmüstür. Kocası da üstüne birseyler söylediyse bak bizi götürdün kovulduk vs kadın kaldıramamıs olabilir.

Öncelikle başınız sağ olsun Siz sebep olmadınız Allahın kaderiydi her teyzenin söylediği söyleye bileceği normal olan şeyleri söylemiş siz o an ki yaşınızın verdiği tabiri caizse cahillikle çok abartmışsınız vefatı ile ilgili bi suçunuz yok ama buradan ders çıkarmalı hayatın kısa olduğunu görüp sevdiklerinizi kırmamaya incitmemeye çalışmalısınız
Teyzenizin yerine kendimi koyduğumda bende çok kırılmış hissettim

Son düzenleme:
Sizin yüzünüzden ve ya değil bu her zaman bir soru işareti olarak kalacak..
Ama şu var ki bu size acı bir ders olsun..
Evinizde her kim olursa olsun bir misafir var bu teyzeniz olması hiç bir şeyi değiştirmez.
Ve sizden yaşça büyük..
Biraz daha terbiyeli olabilir sınırınızı bilebilirdiniz.
16 yaşinda ki birisine göre o kadar olgun cümleler kurup evde ki bir insanın ağzının payını verebiliyorsaniz burada yas konusuna sığınmak çok doğru olmaz..
16 yaş çokta kontrolsüz olunan bir yaş değil..

Bir diğer durum ise anneniz.
En büyük suçlu.
Bence eğer böyle bir durumda kötü hissetmesi gereken birisi varsa kendisi olmalı..
Böyle bir durum içerisinde kardeşim eğer kalkıp bir çift kelime söylemiyor ve çocuğunu frenleyemiyorsa inanılmaz kirilirdim..
Eminim ki teyzenizde çok üzülmüştür.

Allah rahmet eylesin çok üzücü bir durum.
Böyle bir soru işareti ile yaşamak çok zor olmalı.

Arkadaşlar kadın yeterince vicdan azabı çekmiyor mu sizce de? Yorumlarınızı okuyorum inanamadım. Yarın aynı şeyi sizin yaşamayacağınız ne mağlum? Kendinizi onun yerine koyun adı üzerinde çocuk o. Allah korusun eşinizle kavga ediyorsunuz sinirlenip evden çıkıyor merdivenlerde takılıp düşüyor. Sorumlusu siz misiniz? Yapmayın Allah aşkına kadın hasta hasta

vıcdanınızı bukadar rahatsız ettıgıne gore hatanızın farkındasınız demek kı
teyzenız ogun kızmakta ve uzulmekte haklıymıs
allah rahmet eylesın

Reactions: gve
ıste bu yuzden ölumlu dunya oldugunu unutmamak gerek
ayrıca esle o anlık edılen tartısma ıle kalp hastası teyzenın kalbını sıkıntıya sokacak tartısma arasında cok buyuk fark var.

hayır teyzenız sızı rencıde etmemıs tam aksıne sız arkadaslarınızın yanında koca kadını terslemıssınız
burası benım evım ınsan evınde bıle rahat edemıyor sana mı sorcam demıssınız bu bır nevı yerını bıl sen kımsın demek
o mısafırler ıcın okadar temızlık yapmıs pasta ayarlamıs hasta halıyle yorulmus . sız ayaklarınız kumlu kumlu ıslak ıslak hayatınızda hıc pasta gormemıs gıbı mutfaga saldırmıssınız oda bı anlık refleks ıle ayyy dıye sesı yukselmıs bunu annenızde dıyebılırdı veya kuzenınız annenıze de dıyebılırdı
sız orda kadına oyle laf saymak yerıne dusunemedım teyze afedersın deseydınız konu tatlıya baglanırdı halbukı

kuzenınız annenızı arkadaslarının yanında boyle rencıde etse ne dusunurdunuz ? ustunden bunca zaman gecmıs vıcdanınız rahatsız ama bı yandan kendınızı aklamaya calısıyorsunuz . konuyu cok uzgunum ıcımden atamıyorum dıye dertlesmek maksatlı acmak yerıne tam aksıne abımde kavga edıyor kavga ettıklerı ölmuyor ama gıbı komık bır savunma edınmıssınız

kocaman ınsansınız yahu ayıp
acınızı dogru yasayın barı

tekrar basınız sagolsun

ıste bu yuzden ölumlu dunya oldugunu unutmamak gerek
ayrıca esle o anlık edılen tartısma ıle kalp hastası teyzenın kalbını sıkıntıya sokacak tartısma arasında cok buyuk fark var.
Kadının eceli geldi öldü belki sizin burda bir çocuğu suçlamanız ne kadar doğru. Yapmayın günah. Hepimiz çocuk olduk ergenlik dönemi zor geçen çocuklarda var. Siz öyle olmadınız belki ama agresif herşeye parlayan zapt edilemeyen çocuklar var. Teyzesi eve döndüğünde kocasıyla problemde yaşamış olabilir durup dururken kalp krizi geçiren de yok mu? Onu bir tek Allah bilir. Oyüzden kimseyi suçlayıp senin yüzünden oldu deyip ona bu vebali yüklememeliyiz.

Şu yazlığa akraba muhabbetini sevmiyorum.
Bir kere arkadaşım, kızı, annesi, ben aile dostlarının yazlığına gittik. Sadece biz vardık.
Ay arkadaşımın annesinin yapmadığı kalmadı.
İlk gittik kadın delirdi bizimle konuşmadı döneceğimiz gün konuşmaya başladı.
Bekarken tatile giderken annem bazen ailesini, bazen de engelli kardeşlerini takardı peşimize tatil zehir olurdu.
Neyse bı kaç kere annem engelli kardeşini taktı peşimize hiç oralı olmuyordum. Yokmuş gibi davranıyordum akşamları onunla gezmiyordum. Çünkü sinir krizi geçirmemek için bir kere zor tuttum kendimi o günden sonra annem gene taktı peşimize!!!
O gün bu gündür kimsenin ne evine gider ne kimseyle tatile giderim.
Hatta ailemle bile gitmem.
Tatil ayrı bi kavram insan orda özgür ve kimsenin derdini çekmek istemiyor. Kafasına göre takılmak istiyor.
Suç burda sizde değil annenizde anneniz davet ediyorsa ya ortalığı düzeltecekti ya da teyzenize kızıma karışma evin düzenine karışma diyecekti.
Eviniz değil mi ister arkadaşını çağırır ister parti verirsiniz, dolabı da açar istediğinizi yer dağıtırsınız.
He anneniz düzen tertip kuralı koysaydi eve kumlu girmeyin, evi mutfağı toplu bırakın, dolapta yemek varsa sormadan yemeyin öyle bir şeyde yazmamışsınız...
Ergen bı insanı ailesi idare eder.
Şu an evliyim. Tatile giderken kimseye gidiyoruz, şuraya gidiyoruz, şu tarihde gidiyoruz asla demem.
Kalp ameliyatı geçirenler uzun süre narkoz aldıkları ve ameliyat boyunca kafaları aşşada olduğu için huyları değişiyor anneniz ya hiç davet etmeyecek ediyorsa da ortalığı idare edecekti.
Kendinizi üzmeyin lütfen ben uzun uğraşlar sonunda hamileyim karnım da bebeğimi koruyamıyorum sorunlar sorunlar. Yüksek risk altındayım. Siz bir insanı silah çekerek öldürmediniz. Yaşam ölüm belirli süreler bu sürelerde yaşananlar yalan dünya işte...

Olay oldugunda konu sahibi çocuk değilmiş ki. Simdi 35 yaş üstünde. 10 yıl öncede 25lerde. Ölümune sebep olmuş denilemez belki. Ama davranış da doğru olmamış maalesef.

Öldürmüşsün demek çok ağır değil mi ?
Ama öyle olmuş maalesef. Bizler de o yaşlarda olduk asla kimseye burası benim evim sanane bilmem ne demezdik demedik de zaten. Teyzemler bizde kalırdı çok bıkardım ama hiç de böyle bir şey diyemezdim. Hele kalp hastası bir insana bunu demiş, kadın nasıl üzülmüştür Allah bilir. Üzüntüden kriz geçirip vefat etmiş işte. Bu kadar açık aslında.
Kahrından ölmüş, Allah rahmet eylesin. Ben bile çok etkilendim çok üzüldüm.
Bazen gerçekleri söylemek gerek ki bir daha aynu hatalar yapılmasın.

Olay oldugunda konu sahibi çocuk değilmiş ki. Simdi 35 yaş üstünde. 10 yıl öncede 25lerde. Ölümune sebep olmuş denilemez belki. Ama davranış da doğru olmamış maalesef.
davranışını tabiki onaylamıyorum fakat olmaz da demiyorum insanız. ama şunu kabul etmek lazımki kimse teyzesinin ölümüne sebep olmak istemez. yorumlar çok ağır.

Tabiriniz çok ilginç geldi, annenizin engelli kardeşi ya dayınızdır ya da teyzeniz. Bir de belki onun da gezmeye tozmaya ihtiyacı var neden böyle katısınız anlamadım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…