teyzemin ölümüne ben mi sebep oldum??

ben suçlumuyum sizce

• hayır kader bu ..eceli gelmiş. her kavga eden ölüyormu ?

OY: 72 49,3%
  • evet ona saygı göstermeliydin üzüntü kalbine vurmuş olabilir.

OY: 74 50,7%

• Ankete Katılan
    146

Ergenlik döneminde Herkez aynı olamaz , eliyle silah çekip vurmamış sonuçta.
Hem zaten vefat eden teyze 16 yaşındaki Ergen'in laflarını çok da takmamalı diye düşünüyorum.
Olmasaydı iyi olurdu fakat konu sahibine öldürdün gibi şeyler söylemek onu karamsar ve üstünde bir yükle bırakmak olur

16 yaşında ergenmissin. Ben olsam belki ben de öyle davranirdim. Kendi evimde hem de arkadasimin yaninda milletten azar yiycem kim olsa kabul etmez. Teyzen misafir gelmis misafirligini bilecekti. Allah rahmet eylesin ama sizi tahrik etmis durduk yere kavga etmemissiniz. Uzulecekseydi bile sonuçlarına katlanarak karşıdan cevap gelebileceginigoze alarak saga sola azar cekmeliydi.vicdanlik bi durum yok

"1 gün sonra bu toplanıp kendi evine döndü." cümlesinin sonundaki "bu" ifadesi bana çok da vicdan azabı duymadığınız hissini verdi. Siz muhtemelen ergendiniz. Düşünemediniz. Böyle hatalara düştüğümüz olmuştur bir kısmımızın. Asıl üzen annenizin sessizliği olmuş olabilir. Ama ecel gelince baş ağrısı bahane tabiki. Bundan sonra dua edin, Allah mekanını güzel eylesin, hatanız varsa sizleri affetsin. yapacak başka bir şey yok ..

Valla canım bu durum çocukluk felan dinleyen bir durum değil.
Cocukta olsanız aile buyuklerinize her ne sebeble olursa olsun bagirilmamaliydiniz.
Anneniz başta susarak çok hatalı davranmis.
Burası benim evim diyebilecek kadar çok dik başlı olusunuz arkadaşınızı bence daha çok dusundurmustur.
Şahsen arkadaşım yanimda teyzesine bu şekilde konussaydi düşünecegim sey bize bagirmasindan ziyade o lafları nasıl ettiği olurdu.

iyide her kavga eden ölmüyorki . bende kavga ettiğim babamın yada abimin de kavga ettiği kişiler oldu ama o kişiler ölmedi .s:S

Madem bu kadar eminsiniz neden konu açıp bize soruyorsunuz ki? Siz olayı kendi içinizde çözmüşsünüz zaten.
Olayı anlatış tarzınız bile vicdan azabı çeken birinin yazacağı şekilde değil, iş olsun diye konu açmışsınız gibi.

Sorduğunuz sorunun cevabını biz bilemeyiz.

Suc sana o laflari soyleten annende. O zaman 16 yasindaymissin hicte kucuk bir yas degil. Ben o laflari teyzeme soyleyecek olsam daha ilk lafimda annem beni pataklardi hakli olarak. Kusurabakmayinda o yasta baya edepsiz ve cirkefmissin, saygi sifir. Annenede ayri sasirdim sadece soooonradaaan kizmakla yetinmis. Sorunun cevabida eceli gelmis vefat etmis allah rahmet eylesin.

Ah rencide olmuşmuş. Kac yas buyuk hasta kadıni arkadaşının , kocasının yanında azarla evden kov sonra da rencide oldum. Eminim ablanin hesabindan yaziyorsundur, hesap almak cok zor bisey ya. Ne olune ne dirine diye koca koca laflar söyle, işine gelmeyince cocuktum ablamin hesabı de. Hala da bilmis bilmiş vicdan azabi duymadan burda cevap veriyor.

Eski konularınıza baktım da ablanız da sizin gibi anketli konu açmış hep, ne kadar çok ortak noktanız var.
Bundan önceki son konunuzu bu konuyu açtıktan bir süre sonra düzenleyip içeriğini silmişsiniz. Büyük ihtimalle kardeş bilgileri vardı, kız kardeşiniz var mı yok mu belli olmasın diye sildiniz.

dedektif gibisiniz mahşallah konu sallamasyon mu diye düşünmeye başladım

Sonucta o kalp hastasi iae sizde ergenmissiniz. Ergenlerin yaptigina pek takinilmaz ama kalp ameliyati sonrasi algi ve duygular degisiyorsa onu bilemem. Annen durumu duzeltebilirdim yani ben annenin yerinde olsam aenin arkandan " aman birak heyheyleri uzerinde terbiyeisz ben yapacagaimi bilirim ona givi laflarla kardesime destek olurum.

Bende fark ettim.Sanki kardeşi degilde kendiymis yaşayan , içime öyle dogdu.Buradan çok tepki almamak için soyledi sanki.

Sadece siz degil anneniz de suclu.. benim bacak kadar kizim kardesimi evden kovacak ve ben onun kafasini o yedigi pastaya sokmak yerine sessiz kalacagim.. empati bile yapamadim o derece.. el birlik yuregine indirmissiniz kadinin.. ablan falan olduguna da inanmiyorum..

Allahtan başka kim bilebilir ki cevabını? 10 kişi senin yüzünden 11 kişi alakası yok derse içiniz mi rahatlayacak?

Şımarık bi ergenlik geçirmişsiniz. Annenizde çanak tutmuş. Acı olmuş ama “büyük lokma ye büyük konuşma” cümlesini deneyimlemişsiniz, ders çıkarmışsınızdır inşallah.

umarım engelli bir çocuğunuz olmaz zira tatillerde peşinize takmak zor olacaktır.

Valla bence üstünde o yük kalmalı zaten. Terbiye denen bir şey var. 16 yaşı nasıl küçümsüyoruz anlamadım. İfadeleri bile çirkin. Hiç acımadım şahsen konu sahibine, karamsar olmalı ama sanmam burdan hiç öyle karamsar görünmüyor. Vurdumduymaz.

Kibledim bakalım eski konusunun içeriği gelir. Kardeş var mı yok mu anlarız ki adım gibi eminim yok :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…