Tırnak etlerini yemek....

bende çok nadir olur bu tür şeyler. ama mesela ne zaman elimi ağzıma götürsem, aklıma elimde milyonlarca mikrop olduğu gelir.. hastalık kapmaktan korkarım o anda.. ve hemen elimi çekerim ağzımdan..sende böle düşünmeye çalış cnm.. işe yarar belki

Savaşırken unutmayın, uzmanların tavsiyesidir.

Asla görüntüsünün bozuk, hiç sevmediğim o tabirle ''iğrenç' 'olduğu için değil, daha güzel ve sağlıklı görüneceğini düşünerek yapmalısınız.. Yoksa beyin fonksiyonları bu konuda devreye girmiyormuş.

.............

Sürekli biri tarafından uyarılmakta çok kötü bir duygu..

Mesela gazelle, kardeşinin bu hareketinden çok rahatsız olduğunu ve ters ters baktığını söylemiş, bunun yerine ona alternatif çözümler bulmalısınız ; fakat söyleyerek değil bizzat bunları temin edip uygulamasını sağlayarak..

Yanınızda oturduğu anda ona krem verseniz, ya da ellerine uygun aksesuarlar alsanız zamanla iyi niyet hallerinizden dolayı bunun için daha çok savaşacaktır.

Öyle kolay değil herşey beyinde bitiyor meselesi..

Beynin harekete geçmesi her zaman için bireysel değildir, güç ve takviye şarttır nezaketli bir şekilde.

Iradene hakim olup yemeyeceksin, baska diyecek birseyim yok. Biliyorum alistiktan sonra birakmak cok zor ama imkansiz degil. Ben de eskiden tirnak etlerimi yerdim, ama sonra zor da olsa biraktim. Yemeyi biraktiktan sonra tirnaklarinin cok guzel ve saglikli olacagini,ojenin ne kadar cok yakisacagini dusun.

Stres topu gibi surekli yaninda tasiyabilecegin birsey bulundur elinde. Onunla ilgilen, onun canini cikart ama parmaklarini agzina goturme.

ayni sorun bendede var bu gercekten cok kötü bir huy ama ne yaptiysam vazgecmedim zaman zaman özelikle stresliysem cok kötü duruma geliyor bu. Ama suan iyi. Bu yüzdende tirnaklarim cok ama cok gücsüz uzatmayi becersemde olmuyor cünkü cok gücsüzler hemen kiriliyorlar. Öje sürdügümde ilk gün dokunmuyorum ama ikinci gün dayanamiyorum ve onu bile kazidigim icin cikarmak zorunda kaliyorum.

kötü bir problem bende de var malesef
çevremde ki herkes bilir onlardan rica ettim öyle bişey yaparken gördüğünüzde hemen uyarın kızın dedim psikolojik baskı kurun bana dedim
onlarda öyle yapıyor azaldı biraz sende dene

aynı durum bende de vardı malesef.hem tırnaklarımı yiyiyordum hem de etrafındaki etleri :18:
hem kötü bir görüntü oluşuyor hemde canım acıyordu.
bir müddet kendimi sıktım,elimi her ağzıma götürdüğümde kendimi durdurdum.
biraz uzadı.manikür yapıp,ojeledim.baktım ki görüntü hoş :18:
baya bi süre hep ojeli gezdim.çünkü o görüntüye güzelliğe kıyamıyordum.
ojesiz olduğumda hala daha bi kaç tırnak ve kenar etleri kendimi tutmama rağmen gidiyor.
napayım bende hep ojeli geziyorum.unutasıya kadar bu alışkanlıktan vazgeçesiye kadar da böyle devam edecek.ben bu şekilde kendimi durduruyorum belki size de faydası olur. :18:

benim bir arkadasımda yiğiyordu
tüm parmaklarına yara bandı yapıstırdı epey bir öle devam etti
sonra kesti yemeği

tırnakyemek,diş gıcırdatmak gibi sorunların psikolojik olduğunu okumuştum.Burada bazı arkadaşlar güzel tavsiyelerde bulunmuşlar onları deneyin ama sonunda hala tırnak etlerini yiyorsanız bir uzmana başvurun utanmayın,bu sorunu tek yaşayan siz değilsiniz.Umarım en kısa zamanda sorununuzu aşarsınız.

arkadaşlar benim de erkek arkadaşım kopartıyor tırnak etlerini stresten ya..
tatillerde fln yapmıyor ama bişey düşünürken ve stres bastığında tırnak kenarındaki etleri ve dudaklarındaki derileri yırtıyor
hadi bayan olsa öje fln süreyim dicem de, krem fln da taşımaz yanında asla, haftada 1-2 çok az görüşebiliyoruz bu huyundan nasıl kurtarabilirim?? kızlarda oje manikür yüzük tamam da erkekler için bir tavsiye verebilir misiniz???

Son düzenleme:
sana bişey anlatayım belki daha ellerini ağzına sürmezsin,annanemden duyduğum bi kıssadan hisse..

adamın tekinin çocuğu olmuyor çok üzülüyormuş,her gün dualar edip adaklar adıyormuş,bigün şöyle bir duada bulunmuş "Allahın bana bi çocuk ver yeterki ver onun kakasını bile yerim (çok afedersiniz)..

gel zaman git zaman adamın dileği kabul oluyor bir çocuk sahibi oluyor..oluyor olmasınada verdiği sözü bi türlü tutamıyor pislik nasıl yensin öyle değil mi..

hocaya gidiyor diyorki "hocam ben böyle bir yeminde bulundum ama tutamıyorum midem bulanıyor ne etsem çok pişmanım"..

hocanın cvbı:"tırnaklarını ye aynı hesaba gelir" ee artık var gerisini sen düşün arkadaşım tırnak öyle pis bişi,her şeyi elle yapıyoruz,tahretimizi bile içinde olmayan yok tırnaklarımızında,tırnağa yakın
etlerimizinde..

Son düzenleme:

gerçekten etkili oldu ığğğğğğğğğğğğğğğğ.........bunu okuduktan sonra yemem bi dahaa

Çocukluğumdan beri malesef bende de olan bir alışkanlık bu
Ama ben yemiyorum artık... Normalde zaten el bakımına önem veririm ve ojesiz kalmaz tırnaklarım, farkettimki ben bunu tırnaklarımda oje yokken yapıyorum. Ojeyi çıkarınca hadi bir iki gün dinlensin diyorum mesela hoop başlamışım yemeye hemen. Birde tırnaklarımı mümkün oladuğunca uzun kullanıyorum. Özetle kızlar tırnaklarım kısaysa ve ojesizse yiyorum ben.
Şimdi şu an o etleri kalkık tırnaklarınıza kırmızı ojeyi bi sürün, gün içinde ve özelliklede yatarken bol bol bepanten veya vazelin tipi kremler sürün ki kısa sürede iyileşsin. Umarım fayda eder sizlerdede.

tabi olabilir, muhakkak bir sIkIntIn var, bilincaltinda bir sIkIntIda olabilir...onda utanacak birsey yokki... o zaman bayan eczaciya git daha rahat hissedersin belki kendini.. sor ilaci varmis bunun ne tavsiye edersinizt diye.. ah bak parmaklarina yara bandi sar... zaten utanip ellerini sakliyorsun bantta görünmez.. elini agzina götürecek olursan bantlarla karsilasirsin bu caydirici olur... ondanda utaniyorum deme

Bende yapiyorum hemde kac senedir kurtulamadim
Bu iletten. Bazen birakiyorum düzeliyo parmaklarim ojede suruyorum cok güzEl duruyo sonra moralim bozulunca yada canim slklldgnda yine basliyorum. Simdi krem yöntemine baslicam birsenin dedigi gibi

Yara bandını kesinlikle önermiyorum..Herkeste faydalı olmayabilir..Çünkü yara bandı takılan yer daha çok yumuşar ve yara bandı çıkarıldığında oradaki etler daha fazla belirginleşir.Bu yüzden oynama daha fazla gerçekleşiyor..

Bapenten krem, vazelin (güneşte vurulmaması gerekiyor, leke bırakıyor) v.s gibi kremler ve eldiven ya da kumaş kılıflar en iyi çare.

haklsısn canım insan bunu okuyunca bidaha yapmaz ..mesela benim alyansımı bayağı bi önce satmakk zorunda kaldımm şimdi 3 yıllık evliyim 29 haziranda 3ncü yılımız dolacak eşim alyansını alalm dedi yok dedim çünkü bu parmaklara ne alyansı diye düşündüm ya orda denerken insan parmağına bakıyooo bazen diyorum kıım madem bu kadar utanıyosun insanlardan niye yapıyosun ama yaparken farketmiyorum bile canım iyica acıyınca anlıyorum ne yaptığımı ama bugün bu saatten sonra sonn iyice düzeltip fotosunu çekip bu halimin ilerde bakıcam ben ne yapmışım diye

aynı sorun bende de var.

özellikle çocuklar fark edip sorunca üzülüyorum bende. "senin eline noldu mayıscadısı abla" demiyorlar mı :) üzülüyorlar benim için.

bir ara vaz geçmiştim ama sonra tekrar başladı.

farkında olmadan mesela ders dinlerken ya da stresliyken elim sürekli etlere gidiyor. bir bakıyorum hooppppp bir kısım gitmiş.

yara bandıyla kapatmayı düşünüyorum ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…