Titiz kisi sorunu:)

Bulasik süngeri neden 4 günde bir degisiyor onu merak ettim. Neden 3 degil 5 degil de 4? Kutsal sayiniz mi
Bi nevi aliskanlik diyelim aslinda..
Buyuk paket seklinde aliyorum ufak oluyor o sungerler icinde yaklasik 10 tane falan var ... Ve fiyat olarak da gayet uygun digerlerine göre.. daha sik degistirmekten yanayim onlari ..cunku okadar ufak ki avucuma sigiyor .. . ancak 4 gun kadar ancak dayaniyor..

T Tweety
Tam senlik bir konu gel canım

Bende kendim yapmayı severim
Herkesin bir düzeni vardır elbette
Gittiğim yerde rahatsız olmazsa yardim da ederim
Bende kimse ocak silecek kadar yardım etmezde,
Herkesin kendince düzeni varya dısına cıkınca biri istemedende olsa rahatsız oluyor insan :)

Kesinlille katiliyorum zaten her insanin kendi özgu kurallari vardir.. bizim evimizde de herkes kalkar dusunu alir sacini tarar ve giyinip sofraya gelir ... pijamayla evde dolasma olmaz herkes farkli , ben cocuklugumdan öyle gördum öyle yetistim..

Recel varsa sofrada kasik da vardir recel icin herkesin kendine ait minik kasesi de vardir..

Herkesin kendi evi kendi kurallari var..

Gelen misafirler iyi niyetinden sizi yormamak ve nezaketen yapmak istiyorlar.yapmayan kinanir cunku.
Ama mutfakta iki kisi olmuyor.Siz titiz olabilirsiniz ama insan alinabilir.
Benim annem de cok titiz.
Yardim etmelerine imkan vermeyin, mesela bulasiklari onlar varken makineye yerlestirmeyin, mutfaga az gidin onlar gidince yuklenin ise .Yada onlar yaparken birsey demeyin.Kirilip alinmaya musait bir konu .

Yorumları okuyumca ağzım açık kaldı.
Titiz bir insan değilim, beden temizliği önemlidir benim için ama resmen pisim ya da sizler abartmışsınız.
Tezgah beziyle ocak niye silinemiyor, tezgah üstü değil mi ya da tezgahınız hiç yağ yemek vb şeylere maruz kalmıyor mu sizin?
Bulaşık süngeri niye kısa sürede değişiyor, üst katmanı zarar gördüğünde değişmesi yeterli değil mi?
Bir evde her güz toz ala ala toz mu biter, alınmasa ne olur?

Ben de tezgah beziyle ocagi siliyorum.yanlis mi yapiyorum yoksa yillardir her gun toz da almiyorum.Annem laf soylemekte hakli galiba

Ben de tezgah beziyle ocagi siliyorum.yanlis mi yapiyorum yoksa yillardir her gun toz da almiyorum.Annem laf soylemekte hakli galiba
Ben anlamadım valla.
Taşları, fayansları, lavaboları ovala ovala bitiremedik bir türlü.
Benim hayat mottom böyle değil, pislikten kimse ölmez.
Öyle olsa homeless diye bir kavram oluşmazdı ama kişinin temizliği bedeninden anlaşılır.
Düzenli duşunu alan, beden ve el hijyenine dikkat eden biri pis olamaz benim gözümde.
Ayrıca, evimize gelen yardımcı kadınlar o tezgah bezleriyle nereleri siliyor bir görsek aklımız şaşar.
Elde bulaşık yıkamayı ben de pek hijyenik bulmam kendim yıkamazsam ama, ağzıma değdirmem diyemem.
Diyeceğim o ki, yiyeceğim, giyeceğim ve bedenim temiz olduktan sonra, vay efendim tezgah şöyle, yer böyle bilmem ne.
Yalamıyorum ki!
Elimi de yıkıyorsam bitti gitti, daha ne!

Bunu bana degil evinizde misafir ettiklerinize söyleyin. Tam yemek yerken kedimin mama kabini lavobada yikiyorum sorun olmaz degil mi deyin. Ondan sonra isteseniz de yemezler zaten. Önemli olan bilmeleri.

Ben titiz biri değilim zaten ama sayenizde ne kadar iğrenç, pis biri olduğumu öğrendim. ocağı sildiğim bezle tezgahı sildiğim bez aynıdır.mutfak lavabosunda elimi yıkarım.salatayı ortadan yerim genelde(ama buna dikkat edeceğim bundan sonra)..
Bende bana biri geldiğinde birşeyler yıkayıp temizlemesinden rahatsız olurum ama titizlikten dolayı değil. misafir en fazla tabak bardak getir götüründe yardımcı olmalı ve misafir gidene kadar iş yapilmamali.ikram hazırlarken ufak tefek toparlıyorum mutfağı ama öyle büyük işe girişmiyorum.benim ailemden gördüğüm misafirin yanında durulur yalnız bırakılmaz.sen kalkıp mutfakta iş yapmaya başlayınca o da kendini huzursuz hissedip yardım etme gereği duyar.ben eltimde bunu çok yaşıyorum.sürekli mutfakta birşeyler yıkar toplar.başlarda çok takmıyordum ama insan geriliyor.evine gidip şöyle keyifle oturamıyorum.o da titiz biri.şimdi yazılanları okuyunca o da benim arkamdan ayy ne kadar pis biri diye konuşmuştur diyorum.y

Ayni bezi bende kullaniyorum:)) tezgahida ocak uzerinide silerim.. yagli yagli dendi ama ben her yemekten sonra silerim zaten ocak ustunu o kadar pis olmaz bile genellikle. Olsa bile mis gibi yikiyosun ilacliyosun o bezide isin bitince. Kotu oluncada yenisini koyuyorum eskisi hoop cope yani. Zaten 10 lu paketlerde aliyorum ve mutfakta en cok harcadigim seylerden maalesef. Demek bende pasakliymisim:))

Size gelsek kasilmaktan kahvalti yapamicaz desene:))) recel icin kase:)) bizde herkes kahvalti tabagina alir kasemiz yok yani: ( haa edimle filan anam babam usulu daldir: )))

İ

Ayni sekilde baskasinin evindede yemek yiyemem rahat rahat cunku bazi insanlar gordum kedinin mama kabini lavobada yikiyor ,
Ben cok severim hayvanlari ama hijyene de önem veririm ..

O bazı insanlardan biri benim sanırım :) kedinin mama kabı = insan maması kabı benim gözümde. Yani bir tabağı lavaboda yıkamakla kedimin tabağını yıkamak eş değer gibi geliyor.
Bulaşık makinesine de atıyorum

Biz pasaklıyız ya da herkes çok aşırı temiz
Bana obsesiflik gibi geliyor bu kadarı
Dediklerini ben de yapıyorum :)

Size gelsek kasilmaktan kahvalti yapamicaz desene:))) recel icin kase:)) bizde herkes kahvalti tabagina alir kasemiz yok yani: ( haa edimle filan anam babam usulu daldir: )))
Siz buyrun gelin de kasemiz olmasin , herkes nasil rahat ediyorsa öyle yesin tabiki.... kasilicaginizi sanmiyorum rahatimdir misafirlerimi mecvur birakmam o konuda , sonucta herkes diledigi gibi yiyebilir , ben tabakta birbirine karismasini sevmiyorum tabaga yapisiyor ya receller dagiliyor falan :))

Aslında mevzu tamamen alışkanlıkların fazla önemsenmesi değilmi?
Ben annemin evinde çok reçel tüketilmediğinden misafire minik kaseler de koyar öyle sofraya koyardım
Kendi evimde eşimle bana minik kaselerde koyup büyük kapaklı kapta saklıyorum, en fazla 2. gün bitiyor ztn.
Misafir geldiğinde de minik kaseler sofrada olur ama hijyenden cok insanlar rahat etsin tabagına bulaşmasın diye
Ama ocakla tezgahta aynı bezi kullanırım hiçte aklıma ayırmak gelmedi
Benim masam için ayrıdır oda çok kirli olmuyor bez temiz kalsın diye
Başkasının evinde ocak silmem niye sileyim bildiği gibi yapsın bende sildirmem
Ben bulaşık süngerini tezgaha masaya ocaga kullananlara gıcıgım mesela ama benim alışkanlığım isteyen istediği gibi yapar siler ornekler artar ne benim pisliğimi ne karşıdakinin temizliğini gösterir brz rahat yaşamak lazım..

Herkesin temizlik anlayışı da düzeni de farklıdır. Ama Aşırıya kaçmaktan da çekinmeli.
Önerim birseyi demeyin biraz rahat olun bu size de iyi gelecek. Onlar gidince istediğinizi yapın

Kocaman kahvalti tabagi oluyo onumuzde bi kosesine konuyo zaten:) neyse herkesin bi tarzi var diyelim tatliya baglayalim:))

Ya bide cok recel yermisim gibi:)) sorsan aylardir yemedim bile:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…