- 17 Ekim 2018
- 524
- 1.114
- 28
Bi nevi aliskanlik diyelim aslinda..Bulasik süngeri neden 4 günde bir degisiyor onu merak ettim. Neden 3 degil 5 degil de 4? Kutsal sayiniz mi
Kesinlille katiliyorum zaten her insanin kendi özgu kurallari vardir.. bizim evimizde de herkes kalkar dusunu alir sacini tarar ve giyinip sofraya gelir ... pijamayla evde dolasma olmaz herkes farkli , ben cocuklugumdan öyle gördum öyle yetistim..Ev temizliği konusunda değil ama mutfak ve yemek masası konusunda çok takıntılıyımdır.5 ayrı bıçakla iş yaparım. Domatesi soyduğum bıçak ayrı,soğan doğradığımbıçak ayrı,sebze soyduğum ayrıdır. Tencerelerime göre kaşığım vardır. Bazı tencerelere öteki kaşıkları sokmam bile. Masada bıçak her zaman olacak. Peçete olmazsa olmazım. Pilav masaya gelecekse kesinlikle porselen büyük tabakta gelir. Zeytinyağlılar da öyle. Masaya tencere asla gelmez mesela bizde. Ortak yenecek yemekler(salata,cacık va gibi) mutlaka içinde kaşık olmalı ve herkes kendi tabağına,kasesine alıp yemeli. Onun içinden yenirse çok bozulurum. Misafir bile olsa hemen yüzüm düşer. Saklama kabı asla masaya gelmez. Kahvaltıdaysak hepsi küçük küçük tabaklara boşaltılıp öyle getirilir sofraya. Bulaşıklarda makineye konulurken mutlaka süngerle yıkanır önce. Ve sırası asla bozulmamalı yerleştirirken. Yeşillikler en az 10 su yıkanacak. Sirkede bekleyecek.Bunlardan başka titizlendiğim fazla birşey yoktur. Yerler pislenmiş açıp makinayı süpüreyim demem ama ortada bulaşık görmeye dayanamam. Haa bir de nevresim ve pijama takıntım var. Yataktan çıkar çıkmaz pijamalarımı çıkartırım. Eğer o pijama ile aşağı inip koltuğa falan oturmuşsam asla yatağa geri yatamam. Bir de hem pijamam hemde nevresimim takım olmak zorunda. Yani pijamanın altı başka üstü başka olamaz. Nevresim takımınında çarşafı başka takımdan,yastığı başka takımdan falan olsa uyuyamam o derece yani
Ben de tezgah beziyle ocagi siliyorum.yanlis mi yapiyorum yoksa yillardirYorumları okuyumca ağzım açık kaldı.
Titiz bir insan değilim, beden temizliği önemlidir benim için ama resmen pisim ya da sizler abartmışsınız.
Tezgah beziyle ocak niye silinemiyor, tezgah üstü değil mi ya da tezgahınız hiç yağ yemek vb şeylere maruz kalmıyor mu sizin?
Bulaşık süngeri niye kısa sürede değişiyor, üst katmanı zarar gördüğğnde değişmesi yeterli değil mi?
Bir evde her güz toz ala ala toz mu biter, alınmasa ne olur?
Ben anlamadım valla.Ben de tezgah beziyle ocagi siliyorum.yanlis mi yapiyorum yoksa yillardirher gun toz da almiyorum.Annem laf soylemekte hakli galiba
Bunu bana degil evinizde misafir ettiklerinize söyleyin. Tam yemek yerken kedimin mama kabini lavobada yikiyorum sorun olmaz degil mi deyin. Ondan sonra isteseniz de yemezler zaten. Önemli olan bilmeleri.Baskasinin mutfaginda yikamiyorum ki. Ben igrenmiyorum, benim lavabomda yikiyorum zaten kimseye soracak degilim evimde ne yapmali, ne yapmamali. Lokanta degil burasi kimseyi memnun edecek degilim igrenen de evimde yiyip içmesin.
Turlu turlu elalemin veya misafirlerin agzina soktugu catal bicak lavaboda yikaniyorsa kedinin de yikanir.
Ayni bezi bende kullaniyorum:)) tezgahida ocak uzerinide silerim.. yagli yagli dendi ama ben her yemekten sonra silerim zaten ocak ustunu o kadar pis olmaz bile genellikle. Olsa bile mis gibi yikiyosun ilacliyosun o bezide isin bitince. Kotu oluncada yenisini koyuyorum eskisi hoop cope yani. Zaten 10 lu paketlerde aliyorum ve mutfakta en cok harcadigim seylerden maalesef. Demek bende pasakliymisim:))Ben de tezgah beziyle ocagi siliyorum.yanlis mi yapiyorum yoksa yillardirher gun toz da almiyorum.Annem laf soylemekte hakli galiba
Size gelsek kasilmaktan kahvalti yapamicaz desene:))) recel icin kase:)) bizde herkes kahvalti tabagina alir kasemiz yok yani: ( haa edimle filan anam babam usulu daldir: )))Kesinlille katiliyorum zaten her insanin kendi özgu kurallari vardir.. bizim evimizde de herkes kalkar dusunu alir sacini tarar ve giyinip sofraya gelir ... pijamayla evde dolasma olmaz herkes farkli , ben cocuklugumdan öyle gördum öyle yetistim..
Recel varsa sofrada kasik da vardir recel icin herkesin kendine ait minik kasesi de vardir..
Herkesin kendi evi kendi kurallari var..
İ
Ayni sekilde baskasinin evindede yemek yiyemem rahat rahat cunku bazi insanlar gordum kedinin mama kabini lavobada yikiyor ,
Ben cok severim hayvanlari ama hijyene de önem veririm ..
Yorumları okuyumca ağzım açık kaldı.
Titiz bir insan değilim, beden temizliği önemlidir benim için ama resmen pisim ya da sizler abartmışsınız.
Tezgah beziyle ocak niye silinemiyor, tezgah üstü değil mi ya da tezgahınız hiç yağ yemek vb şeylere maruz kalmıyor mu sizin?
Bulaşık süngeri niye kısa sürede değişiyor, üst katmanı zarar gördüğünde değişmesi yeterli değil mi?
Bir evde her güz toz ala ala toz mu biter, alınmasa ne olur?
Siz buyrun gelin de kasemiz olmasin , herkes nasil rahat ediyorsa öyle yesin tabiki.... kasilicaginizi sanmiyorum rahatimdir misafirlerimi mecvur birakmam o konuda , sonucta herkes diledigi gibi yiyebilir , ben tabakta birbirine karismasini sevmiyorum tabaga yapisiyor ya receller dagiliyor falan :))Size gelsek kasilmaktan kahvalti yapamicaz desene:))) recel icin kase:)) bizde herkes kahvalti tabagina alir kasemiz yok yani: ( haa edimle filan anam babam usulu daldir: )))
Yeni evlilerin hijyen takıntıları10 sene sonra da buraya yazın lütfen.
Kocaman kahvalti tabagi oluyo onumuzde bi kosesine konuyo zaten:) neyse herkesin bi tarzi var diyelim tatliya baglayalim:))Siz buyrun gelin de kasemiz olmasin , herkes nasil rahat ediyorsa öyle yesin tabiki.... kasilicaginizi sanmiyorum rahatimdir misafirlerimi mecvur birakmam o konuda , sonucta herkes diledigi gibi yiyebilir , ben tabakta birbirine karismasini sevmiyorum tabaga yapisiyor ya receller dagiliyor falan :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?