O kaşıkları hiç görmeyip kendi çatalıyla dalanlar da var amaBu arada restoranlarda da ortaya konan salata ve mezelerde birer kasik olur herkes kendi tabagina alsin diye , ortadaki salata ve mezelere kendi kasik catalinla dalinmaz :)
Öyle ise tamam. Ben ocağa ayrı bez tezgaha ayrı bez anladım, bana saçma geldi.Aynen oyle. Yani hem tezgahi silip akabinde o bezi hic hir şekilde temizlemeden direkt ocagi silmeye kalkinca ocagi temizlemis olmuyorsunuz bunu demek istemistim :) ocak temizleyicisi bile kullanmadan hem de evet kimyasallar malesef zararli ama mutfakta sadece suyla temizlik olmuyor yagli kalan yerler icin ozellikle.sirke karbonat vs tek basina yagli alanlari gicir gicir temizlemiyor
Hee tamam o zaman, ben tezgah icin ayrı bez Ocak icin ayrı bez zannettimTezgah silinen temiz bezle yağlı yağlı ocağı siliyorlarmış anladığım kadarıyla. Yani hem ocak temizlenmiş olmuyor, hem bez yağlanıyor. Sadece ocak dışarıdan temizmiş gibi görünüyor.
yooo esimde yapar sürekli yemek yapan biri degilim ama misafir geldimi yerini bilmeli bizde bas tacı olur misafir kalkıp cay alması falan bana göre itici yani misafirsen misafirligini billTencere yikayinca noluyo? Iyyy diyecek ne var bunu anlamadim??
Birde niye bayanin kalesi olsun:) erkeginde olsun bi zahmet. Kadinin yeri mutfagidir mi demek istedin?
Abartma var geliyo bana. kalksin alsin istiyosa kim nasil rahat ediyosa oyle yapsin bence sorun degil. Mutfak kale filan degildir benim icin.yooo esimde yapar sürekli yemek yapan biri degilim ama misafir geldimi yerini bilmeli bizde bas tacı olur misafir kalkıp cay alması falan bana göre itici yani misafirsen misafirligini bill
mutfagıma kimseye istemem
Ben de ortadan yiyemem çünkü herkesin kaşığı ya da çatalı ağzından bir miktar tükürükle çıkıyor ve bu tükürükler ortadan yenen salataya bulaşıyor, aklıma bu geldiği için iğreniyorum ama karşımdaki insanları küçümsediğim ondan tiksindiğim için değil, sadece tükürük olayı olarak görüyorum kime ait olduğu önemli değil
Valla bizim yediğimiz yerlerde hiç öyle salatada mezede ayrı kaşık görmedim ama ben sormak istediğim şeyde yanlış anlaşıldım galiba mesajı tekrar arayıp alıntılayamadım ama bir arkadaş şey yazmıştı ortadaki salatadan hemen tabağıma alıyorum bir daha da almıyorum ben de anlamamıştım neden bir defa tabağına alıyorsun bi daha alamıyorsun diye yani şöyle düşündüm herkes tabağına bir miktar salata alıyor ama bu arkadaş ilk önce almalı yoksa alamaz ama sonra açıklama yapınca anladım yani diğer kişiler tabaklarına koymadan ortadan yedikleri için bir daha yiyemiyor evet şimdi mantıklı geldi. Valla bu kk insana çok şey öğretiyor gerçekten, ben de açıkçası tiksindiğiniz o hareketi yapıp ortadan yiyordum hiç aklıma gelmez bu kadar ince düşünce ama siz yazınca düşündüm ve evet yapılmamalı. Hatta eşime dedim bak bi daha dikkat edelim görgüsüz derler bize diye eşim de şöyle dedi yoo ben farkındayım ama tiksinen kendine ayrı salata söyleşin tiksinmeyen yesinBu arada restoranlarda da ortaya konan salata ve mezelerde birer kasik olur herkes kendi tabagina alsin diye , ortadaki salata ve mezelere kendi kasik catalinla dalinmaz :)
Hak vermenize sevindim, bazı kişiler bu açıklamayı asla kabul etmiyorlar ama benim de elimde olan birşey değil bu şekilde düşünüyorum ya da farkındalık diyelimValla bizim yediğimiz yerlerde hiç öyle salatada mezede ayrı kaşık görmedim ama ben sormak istediğim şeyde yanlış anlaşıldım galiba mesajı tekrar arayıp alıntılayamadım ama bir arkadaş şey yazmıştı ortadaki salatadan hemen tabağıma alıyorum bir daha da almıyorum ben de anlamamıştım neden bir defa tabağına alıyorsun bi daha alamıyorsun diye yani şöyle düşündüm herkes tabağına bir miktar salata alıyor ama bu arkadaş ilk önce almalı yoksa alamaz ama sonra açıklama yapınca anladım yani diğer kişiler tabaklarına koymadan ortadan yedikleri için bir daha yiyemiyor evet şimdi mantıklı geldi. Valla bu kk insana çok şey öğretiyor gerçekten, ben de açıkçası tiksindiğiniz o hareketi yapıp ortadan yiyordum hiç aklıma gelmez bu kadar ince düşünce ama siz yazınca düşündüm ve evet yapılmamalı. Hatta eşime dedim bak bi daha dikkat edelim görgüsüz derler bize diye eşim de şöyle dedi yoo ben farkındayım ama tiksinen kendine ayrı salata söyleşin tiksinmeyen yesin
Esinlede mu bunu sorun yapiyosun mersk ettim? Ya da cocuklarinla?Hak vermenize sevindim, bazı kişiler bu açıklamayı asla kabul etmiyorlar ama benim de elimde olan birşey değil bu şekilde düşünüyorum ya da farkındalık diyelim
Evli değilim çocuğum da yok ama annem de benim gibi hatta tüm aile bireyleri birbirimizin bardağından falan hayatta hiç içmedik salata herkes kendi tabağına alır kahvaltıda herkes kendi tabağına servis kaşığı çatalı ile alır yani annemle bile yiyemiyorsam eşim olsaydı onla hiç yiyemezdim, yetiştirilme tarzı belki de elimde değilEsinlede mu bunu sorun yapiyosun mersk ettim? Ya da cocuklarinla?
Es ayri bence ya neyse baska konulara girmeyim:)Evli değilim çocuğum da yok ama annem de benim gibi hatta tüm aile bireyleri birbirimizin bardağından falan hayatta hiç içmedik salata herkes kendi tabağına alır kahvaltıda herkes kendi tabağına servis kaşığı çatalı ile alır yani annemle bile yiyemiyorsam eşim olsaydı onla hiç yiyemezdim, yetiştirilme tarzı belki de elimde değil
Anladım demek istediğinizi de düşündüm yok bazı şeylere müsade edemezdim belki bu yüzden evde kaldımEs ayri bence ya neyse baska konulara girmeyim:)
Hahaha yani o adami opuyosam ayni tabaktan salata yerim ben:) birde cocuklarimdan tiksinmem hayatta..bekarken bende cocuklarimdan bile tiksinecegimi dusunuyodum bu konuda:)Anladım demek istediğinizi de düşündüm yok bazı şeylere müsade edemezdim belki bu yüzden evde kaldım
Ya bir adamı ölebilmem için tertemiz dişleri olmalı kolay kolay öpemem de, ay yazdıkça farkediyorum ben sorunlu bi tipim anladımHahaha yani o adami opuyosam ayni tabaktan salata yerim ben:) birde cocuklarimdan tiksinmem hayatta..bekarken bende cocuklarimdan bile tiksinecegimi dusunuyodum bu konuda:)
Canim temiz olsunda... mesela ben esimin catalini kasigini kullanmam ama kullananlar var. O kadar degil yani ama ayni hesap bence o da:))Ya bir adamı ölebilmem için tertemiz dişleri olmalı kolay kolay öpemem de, ay yazdıkça farkediyorum ben sorunlu bi tipim anladım
Canim temiz olsunda... mesela ben esimin catalini kasigini kullanmam ama kullananlar var. O kadar degil yani ama ayni hesap bence o da:))
Okul zamanlarinda arkadaslarim iceceklerinj ortak icerlerdi.. hayatta yapmadigim seydir, bana asiri titiz muamelesi yapiyolardi seni gorseler ne derlerdi bilmem:))
Bulasik süngeri neden 4 günde bir degisiyor onu merak ettim. Neden 3 degil 5 degil de 4? Kutsal sayiniz miAyyy aynii ben ..
Bende mutfagimda kimseyi istemem is yaptirmam ... tezgahimi fayanslarimi gunde uc defa silerim..
Yumurta yapiyorsam esime tezgaha koymam sonra ellerimi sabunlarim ...
Bulasiklarimi bile once suyun altinda yikar oyle temiz koyarim bulasik makinasina...
Lavobaya cöp atilmaz , yag dökülmez , yemek kalintilari havlu mendille cöpe siyrilir ,
Lavobam ayni sekilde hep temizlenir..
Bulasik sungerim her 4 gunde bir degisir
Ilk teyzeme izin vermistim bulasik yikadi tezgah ahsap su oldu ... ogunden sonra kimseyi sokmadim ...
Cöplerim de ayridir ... cam aticaksam camlari bile calkalar cöpe atarim .
Ayni sekilde baskasinin evindede yemek yiyemem rahat rahat cunku bazi insanlar gordum kedinin mama kabini lavobada yikiyor ,
Ben cok severim hayvanlari ama hijyene de önem veririm ..
sebzelerimi bile sirkeli suda bekletirim iyi yikarim ..
Hijyeni seviyorum sadece... hastalik degil sadece mutfak ve tuvalet hijyeninin olmasi gerektigini dusunuylrum
O sizin kediniz. Yani bi nevi evlat gibi bişey. Benim de oglum var ve yemedigi lolipopu alip yiyebiliyorum tükürügünden igrenmiyorum ya da bitirmedigi corbasini ben iciyorum. Baskasinin cocugu dahi olsa yiyemem ayy yok cocuk o agzi temiz falan hayatta olmaz kusarim. Siz kedinizden igrenmiyorsuniz diye millet mutfak lavabosunda yikamamali o mama kaplarini.Kedinin mama kabini lavaboda yikamak mi? Kedim tabagimdan et kemirir bazen ve ben yemege devam ederim. :)) Biraz daha igrendireyim kedim tabagimdaki yogurdu bi guzel yalar ustten ustten onu da yerim...
Ama baskasinin yedigini veya ortaya koyulan tabaktan yiyemem. :)
O sizin kediniz. Yani bi nevi evlat gibi bişey. Benim de oglum var ve yemedigi lolipopu alip yiyebiliyorum tükürügünden igrenmiyorum ya da bitirmedigi corbasini ben iciyorum. Baskasinin cocugu dahi olsa yiyemem ayy yok cocuk o agzi temiz falan hayatta olmaz kusarim. Siz kedinizden igrenmiyorsuniz diye millet mutfak lavabosunda yikamamali o mama kaplarini.
Evet kutsal sayim.Bulasik süngeri neden 4 günde bir degisiyor onu merak ettim. Neden 3 degil 5 degil de 4? Kutsal sayiniz mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?