yanlış anlaşıldı zaten köpekceğiz =) farenın kıbar halı değil mi o =)Kopek agzi degilde.. hamsterin agzindan openi yiyeni biliyorum yhaaaa: ( hic istah acmiyor
yanlış anlaşıldı zaten köpekceğiz =) farenın kıbar halı değil mi o =)
şimdi taşlanırız mutfak konuşulan yerde fare,kedı.köpek konuşulurmu dıye =)Biraz daha sevimlisi diyelim : )
İşte mama kabı mutfak lavabosunda yıkanmazmış sanırım banyoda yıkancak. Ya ellerini mutfak lavabosunda yıkayanlara bile pis gözüyle bakılırken (hala çözemedim bu mutfak lavabosunda neden el yıkanmaz) mama kabını yıkayanlara pis demezler mi? Valla yemeğimi yemeyen çok arkadaşım var kedimden dolayı beni pis görüyorlar sanırım ama hiç umrumda değilHepsini okuyamadım da kedinin mama kabını nerede yıkayacağız ki bu da mı garipmiş
Yani mutfak lavabosu dışında yer mi var yıkanacak
Bir de tuvalet var yıkanan
Onu da banyo lavabosunda yıkıyorum
Hiç de ardından lavaboları yıkamak da aklıma gelmiyor
Dün üst komşum bir tabak içinde yemek getirdi tabağı alayım dedi sonra getiririm dedim sonra düşündüm şimdi bu kadın benim yaptıklarımı yemez mi acaba diye
Diğer komşular kedi yokken yiyenler kediden sonra da yiyor ama bu yeni kedi olunca yemez mi acaba
Peki neden ortaya konan salata tabağından alamıyorsunuz tabağınıza merak ettim acaba ben neyi görmüyorum sizin gördüğünüz. Çünkü en iyi dediğimiz restoranda bile salata, meze vs ortaya konur.yaa sizde kendimi gördümaynı huylar bende de var, kalabalık bir masada yemek yenecekse kimse başlamadan ortaya konan salata, turşu, sos vb. yiyeceklerden hemen temiz kaşıkla kendi tabağıma alırım bir daha da asla o ortadaki tabaktan almam.. aslında zor huylar bunlar iyi ki çok kalabalık bir ailede sürekli kurulan kalabalık sofralarla yaşamıyorum çok aç kalkardım sofradan..
Yooo valla inanın siz açıklamasını yazana kadar hiç aklıma gelmedi ortadaki tabaktan yenilmeyeceği biz hep yiyoruz salata, piyaz vs ortaya konan bişeyi kaşık kaşık o tabaktan yiyoruz. Belki masamıza o gün ortak olan arkadaşlar da sizin gibi düşünüyorlar ve bizi ayıplıyorlardır ama bana garip gelmediği için hiç aklıma gelmedi ama bundan sonra dikkat edicem söylediğiniz şeylere herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. Ay nasıl ayıplandık bu zamana kadar kim bilir hiç farkında değiliz. Bi de “aaa niye yemiyorsun bak piyaz çok güzel” diye ısrar ettiğim zamanları hatırladım ama bişey söyliycem tabağına bir miktar alınca o ortadaki lezzeti de alamıyorsun ki yani onun sosu, limonu, sulu kısmı orda kalıyor o haliyle lezzetli zaten.Bende bunu dusundum konuyu okuyunca , hic evime gelen biri tezgah silmeye yeltenmedi yada ben baskasinin evinde tezgah falan silmem
Hele yemegin tadina bakma olayi tam bir fiyasko , misafir neden yemegin tadina bakiyor ve yemek kasigi ile nasil bakar
Zaten yemek kasigiyla tadina bakilmaz ki , baska kasik alinir tadina bakilir ve makinaya atilir o kasik
Brn mi uzaydan geldim sizin misafirler mi uzaydan geldi
Baska bir arkadas da salata yazmis , ortadaki salatadan kimse yemez yememeli , boyle bir gorgu kurali yok , biz aile arasinda bile salata yiyecegimiz zaman once minik salata tabaklarina salatayi servis yaparim oratadaki kaptan bittikce insanlar salata sevislerine koyarlar
Valla su bdv de gordukce ilkokulda falan gordgu kurallari dersi okutulmali diye dusunuyorum
Millete yardim etmek de suc olmuş yahuTencere yikayinca noluyo? Iyyy diyecek ne var bunu anlamadim??
Birde niye bayanin kalesi olsun:) erkeginde olsun bi zahmet. Kadinin yeri mutfagidir mi demek istedin?
Tabaktan alip kasigi agiza sokup yalayip bi daha ayni tabaga soktuklari icinPeki neden ortaya konan salata tabağından alamıyorsunuz tabağınıza merak ettim acaba ben neyi görmüyorum sizin gördüğünüz. Çünkü en iyi dediğimiz restoranda bile salata, meze vs ortaya konur.
Mutfak lavabosunu bu kadar kutsayan nedir ben de anlamiyorum o olayi, yahu lavaboya duseni alip agzimiza geri atmiyoruz ya da icinde bi seyler dogramiyoruz ki. Benim icin banyo lavabosu neyse mutfak lavabosu da odurİşte mama kabı mutfak lavabosunda yıkanmazmış sanırım banyoda yıkancak. Ya ellerini mutfak lavabosunda yıkayanlara bile pis gözüyle bakılırken (hala çözemedim bu mutfak lavabosunda neden el yıkanmaz) mama kabını yıkayanlara pis demezler mi? Valla yemeğimi yemeyen çok arkadaşım var kedimden dolayı beni pis görüyorlar sanırım ama hiç umrumda değil
Boyle kisiler asiri titiz mi oluyo yoksa oyleymis ayagina mi yatiyo? Tencere yikamasinda ne var, eline saglik yani.. mis gibi cifler oyle deterjanlarim durularim.. makinaya atacaksamda akitir koyarim. Tencere yikayanin elinde illet mi vardir nedirde bu iyyy miyylar:))Millete yardim etmek de suc olmuş yahu
Etsen laf olur etmesen laf olur napsak misafirlige gitmesek mi hic
Yooo valla inanın siz açıklamasını yazana kadar hiç aklıma gelmedi ortadaki tabaktan yenilmeyeceği biz hep yiyoruz salata, piyaz vs ortaya konan bişeyi kaşık kaşık o tabaktan yiyoruz. Belki masamıza o gün ortak olan arkadaşlar da sizin gibi düşünüyorlar ve bizi ayıplıyorlardır ama bana garip gelmediği için hiç aklıma gelmedi ama bundan sonra dikkat edicem söylediğiniz şeylere herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. Ay nasıl ayıplandık bu zamana kadar kim bilir hiç farkında değiliz. Bi de “aaa niye yemiyorsun bak piyaz çok güzel” diye ısrar ettiğim zamanları hatırladım ama bişey söyliycem tabağına bir miktar alınca o ortadaki lezzeti de alamıyorsun ki yani onun sosu, limonu, sulu kısmı orda kalıyor o haliyle lezzetli zaten.
Aynı şeyi yazdım işte ben de yukarlarda. Eğer birine misafirliğe gitmişsem yanımda iş yapılmasını istemem hele de muhabbbet anlatırken anlat anlat ben 5 dakikada hallederim ya belli işte beni kulağının ucuyla dinliyorsun iş yapcam diye e mecbur ben de yardım etmek zorunda kalıyorum bu defa kasım kasım kasılıyorum acaba bunu buraya mı koysam acaba masayı bu bezle mi silsem sürekli soru sormak da çok gıcık. Yada evime gelen misafiri yalnız bırakmamak için hiç iş yapmam ama hemen kalkıp bulaşıkları toplayıp makinaya atmaya kalkarlar ya sanki bu evin işini her gün sen yapıyorsun sananeAyyy
Halam
Allah ım kadın daha misafir içeride otururken tüm evi yıkamaya başlar insan illet oluyor
Herkes ay ne titiz temiz mi desin diye yapıyor bilmiyorum ama çok gıcık
Hatta yemek yenmeden de bulaşık yıkar desem
Yoldan gittik yatılı misafiriz yemek vs pişmiş tencere tencere
Bizimki başladı bulaşığa yemek yapılan kap kacak yıkıyor ben de gittim mutfakta oturuyorum yanında sonra ocakta duran daha yenmemiş yemeklerin tencere kapaklarını vs yıkamaya başladı
Eniştem geldi daha pişmedi mi yemekler yoldan geldiler açlar vs dedi o da yemekler hazır bulaşık topluyorum dedi adamcağız bir baktı daha bunlar bulaşık olmamış daha önce yiyelim sonra tencere kapakları bulaşık olur demişti
Ben de sevmem misafir varken bulaşık toplamayı ya da ben yerken önünden sofra toplanmasını ya yiyelim herkes bitirsin sonra toplanır özellikle çocuklu kadın varsa sofrada o yiyemez zira kendisine sıra gelince sofrayı topluyor herkes diye rahat oturup kalamaz doydum der kalkar
Bir de ben evimde de bulaşığı toplamak istemiyorum gidince toplarım diyorum yok olmaz böyle rahat oturamayız diyenler var
Bırakın ya ev benim bulaşık benim
Niye misafir ağırladığım kıyafetle bulaşık toplayayım siz gidince ben 10 dakikada toplarım
Şimdi topla 10 dakika ise madem cümlesini de duydum ben
Beni uzun bir süredir rahatsiz eden bir konu var.Galiba ben bana yardim amacli mutfaga girenlerin isini beğenmiyorum.yani onlar bana iyi niyetle yardim ediyorlar evet ama ben arkalarindan yine toplamak zorunda kaliyorum.kendime gore bi duzenim var.o duzenin disinda cikildigini farkettiginde benim icime sinmiyoo.birinin arkasindan yaptığı isi de duzeltmek ayip oluyor görebiliyolar bazen çünkü.Elbette bunun gorulmesi de hoş olmuyor.Ve eminim bu yuzden de elestiriliyorumdur yapilan isi begenmiyo yardimdan anlamiyo diye. Ama mesela benim mutfak tezgahı sildgim bezle birisi ocagi silmeye çalışıyor veya ayni bezle yagli bir alan siliniyor.Bana sorulmadan rastegele ayni bezle temizliyorlar..Veya tezgahi temizliyorlar bi bakiyorum tezgahta saç var veya bezde var.Bunlari gorunce de hosuma gtmiyor temizlenmis gibi goremiyorum ben bu yüzden.Boyle is yapanlarin, sagindan solundan saci dokulenlerin mutfak hijyeninden suphe nasil etmiyim? ne bileyim kendi yaptığı yemekte saca rastladigim kisilerin bana yemekte yardim etmesini de tercih etmiyorum ama bazen engel olamayabiliyorum tabiki ..Baska bi ornek ,yemegi karistirdigim kasikla yemegin tadina bakmam, baktiysam da o kasigi yeniden yemege daldirmam.Ama iste yardim etcem diye mutfaga girenler boyle yapmayabiliyor yakinim bile olsa dogru bulmuyorum.Kisacasi ben biraz mutfakta titizimdir,mutfak yemek yapilan bi yer ve hijyene onem verilmeli bence bastan sagma is yapilmamali.Ve bana yardim edildiginde daha cok yorulabiliyorum bazen..Ben bi baskasinin evinde de buna dikkat ediyorum, yani eğer detaya gireceksem kafama gore is yapmak yerine mutlaka soruyorum.Benimle ayni durumda olan kisiler var mi siz bu durumlarda napiyorsunuz? İnsanlari gocundurmadan ama kendi duzeninizden de taviz vermeden..
Ocak silinen bezle tezgah neden silinemiyor biri beni aydınlatsın Allah rızası icin.
Aynen oyle. Yani hem tezgahi silip akabinde o bezi hic hir şekilde temizlemeden direkt ocagi silmeye kalkinca ocagi temizlemis olmuyorsunuz bunu demek istemistim :) ocak temizleyicisi bile kullanmadan hem de evet kimyasallar malesef zararli ama mutfakta sadece suyla temizlik olmuyor yagli kalan yerler icin ozellikle.sirke karbonat vs tek basina yagli alanlari gicir gicir temizlemiyorTezgah silinen temiz bezle yağlı yağlı ocağı siliyorlarmış anladığım kadarıyla. Yani hem ocak temizlenmiş olmuyor, hem bez yağlanıyor. Sadece ocak dışarıdan temizmiş gibi görünüyor.
Yooo valla inanın siz açıklamasını yazana kadar hiç aklıma gelmedi ortadaki tabaktan yenilmeyeceği biz hep yiyoruz salata, piyaz vs ortaya konan bişeyi kaşık kaşık o tabaktan yiyoruz. Belki masamıza o gün ortak olan arkadaşlar da sizin gibi düşünüyorlar ve bizi ayıplıyorlardır ama bana garip gelmediği için hiç aklıma gelmedi ama bundan sonra dikkat edicem söylediğiniz şeylere herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. Ay nasıl ayıplandık bu zamana kadar kim bilir hiç farkında değiliz. Bi de “aaa niye yemiyorsun bak piyaz çok güzel” diye ısrar ettiğim zamanları hatırladım ama bişey söyliycem tabağına bir miktar alınca o ortadaki lezzeti de alamıyorsun ki yani onun sosu, limonu, sulu kısmı orda kalıyor o haliyle lezzetli zaten.
Ben de ortadan yiyemem çünkü herkesin kaşığı ya da çatalı ağzından bir miktar tükürükle çıkıyor ve bu tükürükler ortadan yenen salataya bulaşıyor, aklıma bu geldiği için iğreniyorum ama karşımdaki insanları küçümsediğim ondan tiksindiğim için değil, sadece tükürük olayı olarak görüyorum kime ait olduğu önemli değilPeki neden ortaya konan salata tabağından alamıyorsunuz tabağınıza merak ettim acaba ben neyi görmüyorum sizin gördüğünüz. Çünkü en iyi dediğimiz restoranda bile salata, meze vs ortaya konur.
Peki neden ortaya konan salata tabağından alamıyorsunuz tabağınıza merak ettim acaba ben neyi görmüyorum sizin gördüğünüz. Çünkü en iyi dediğimiz restoranda bile salata, meze vs ortaya konur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?