Titiz kisi sorunu:)

İşte mama kabı mutfak lavabosunda yıkanmazmış sanırım banyoda yıkancak. Ya ellerini mutfak lavabosunda yıkayanlara bile pis gözüyle bakılırken (hala çözemedim bu mutfak lavabosunda neden el yıkanmaz) mama kabını yıkayanlara pis demezler mi? Valla yemeğimi yemeyen çok arkadaşım var kedimden dolayı beni pis görüyorlar sanırım ama hiç umrumda değil

Peki neden ortaya konan salata tabağından alamıyorsunuz tabağınıza merak ettim acaba ben neyi görmüyorum sizin gördüğünüz. Çünkü en iyi dediğimiz restoranda bile salata, meze vs ortaya konur.

Yooo valla inanın siz açıklamasını yazana kadar hiç aklıma gelmedi ortadaki tabaktan yenilmeyeceği biz hep yiyoruz salata, piyaz vs ortaya konan bişeyi kaşık kaşık o tabaktan yiyoruz. Belki masamıza o gün ortak olan arkadaşlar da sizin gibi düşünüyorlar ve bizi ayıplıyorlardır ama bana garip gelmediği için hiç aklıma gelmedi ama bundan sonra dikkat edicem söylediğiniz şeylere herkes benim gibi düşünmek zorunda değil. Ay nasıl ayıplandık bu zamana kadar kim bilir hiç farkında değiliz. Bi de “aaa niye yemiyorsun bak piyaz çok güzel” diye ısrar ettiğim zamanları hatırladım ama bişey söyliycem tabağına bir miktar alınca o ortadaki lezzeti de alamıyorsun ki yani onun sosu, limonu, sulu kısmı orda kalıyor o haliyle lezzetli zaten.

Tencere yikayinca noluyo? Iyyy diyecek ne var bunu anlamadim??

Birde niye bayanin kalesi olsun:) erkeginde olsun bi zahmet. Kadinin yeri mutfagidir mi demek istedin?
Millete yardim etmek de suc olmuş yahu
Etsen laf olur etmesen laf olur napsak misafirlige gitmesek mi hic

Peki neden ortaya konan salata tabağından alamıyorsunuz tabağınıza merak ettim acaba ben neyi görmüyorum sizin gördüğünüz. Çünkü en iyi dediğimiz restoranda bile salata, meze vs ortaya konur.
Tabaktan alip kasigi agiza sokup yalayip bi daha ayni tabaga soktuklari icin
Ben buna ailemle sevgilimle yakin tanidiklarimla yemek yerken takilmam ama tanimadigim bilmedigim insanlar varsa ben de rahatsiz oluyorum ortadan yemiyorum ama onun haricinde aklima gelmez

Mutfak lavabosunu bu kadar kutsayan nedir ben de anlamiyorum o olayi, yahu lavaboya duseni alip agzimiza geri atmiyoruz ya da icinde bi seyler dogramiyoruz ki. Benim icin banyo lavabosu neyse mutfak lavabosu da odur

Millete yardim etmek de suc olmuş yahu
Etsen laf olur etmesen laf olur napsak misafirlige gitmesek mi hic
Boyle kisiler asiri titiz mi oluyo yoksa oyleymis ayagina mi yatiyo? Tencere yikamasinda ne var, eline saglik yani.. mis gibi cifler oyle deterjanlarim durularim.. makinaya atacaksamda akitir koyarim. Tencere yikayanin elinde illet mi vardir nedirde bu iyyy miyylar:))

Ortadaya konulan yogurt meze tursu salatayida her zaman tabagima alirim servis kasigiyla uzanmak zor oluyo bazen: ) ama kendi ailemleyken takilmam buna.. yeselerde takinti yapmam bunu.

Yanlis anlamayin lutfen ama bu gercekten gorgu kuralidir :) misafirlikte masadaki herkes ayni tabaga kasik sokmaz , sonicta hijyenik degil , evdeyken esimle ben yemek yerken bizde ortada salata kabindan yeriz ama annemlere bile gittigimkzde mutlaka salata icin ayri servis tabagi olur hepimizin

Sos konusunda haklisiniz :) ama misafirlikte yada evinize misafir geldiginde o keyiften vazgececeksiniz mecburen

Aynı şeyi yazdım işte ben de yukarlarda. Eğer birine misafirliğe gitmişsem yanımda iş yapılmasını istemem hele de muhabbbet anlatırken anlat anlat ben 5 dakikada hallederim ya belli işte beni kulağının ucuyla dinliyorsun iş yapcam diye e mecbur ben de yardım etmek zorunda kalıyorum bu defa kasım kasım kasılıyorum acaba bunu buraya mı koysam acaba masayı bu bezle mi silsem sürekli soru sormak da çok gıcık. Yada evime gelen misafiri yalnız bırakmamak için hiç iş yapmam ama hemen kalkıp bulaşıkları toplayıp makinaya atmaya kalkarlar ya sanki bu evin işini her gün sen yapıyorsun sanane

Ocak silinen bezle tezgah neden silinemiyor biri beni aydınlatsın Allah rızası icin.

Hiç de titiz değilsiniz. Gayet normalsiniz. Dikkat ettiğiniz noktalar zaten dikkat edilmesi gereken noktalar. O dediğiniz şeyleri yapanlar da kusura bakmayın ama pismiş.

Tezgah silinen temiz bezle yağlı yağlı ocağı siliyorlarmış anladığım kadarıyla. Yani hem ocak temizlenmiş olmuyor, hem bez yağlanıyor. Sadece ocak dışarıdan temizmiş gibi görünüyor.
Aynen oyle. Yani hem tezgahi silip akabinde o bezi hic hir şekilde temizlemeden direkt ocagi silmeye kalkinca ocagi temizlemis olmuyorsunuz bunu demek istemistim :) ocak temizleyicisi bile kullanmadan hem de evet kimyasallar malesef zararli ama mutfakta sadece suyla temizlik olmuyor yagli kalan yerler icin ozellikle.sirke karbonat vs tek basina yagli alanlari gicir gicir temizlemiyor

bu biraz yetiştirilme tarzı ile alakalı. bizim bazen 5 kişi bi koca tabaktan çorba içtiğimiz bile oluyor. normal karşılıyorum ben.

Ben de ortadan yiyemem çünkü herkesin kaşığı ya da çatalı ağzından bir miktar tükürükle çıkıyor ve bu tükürükler ortadan yenen salataya bulaşıyor, aklıma bu geldiği için iğreniyorum ama karşımdaki insanları küçümsediğim ondan tiksindiğim için değil, sadece tükürük olayı olarak görüyorum kime ait olduğu önemli değil

Bu arada restoranlarda da ortaya konan salata ve mezelerde birer kasik olur herkes kendi tabagina alsin diye , ortadaki salata ve mezelere kendi kasik catalinla dalinmaz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…