Titiz kisi sorunu:)

Ben de sizin gibi olan insanlarla ortak bişey yapmak istemiyorum sanki orada olmalarının tek amacı iş yapmak hissi uyandırıyorsunuz. Örneğin tam bi şey anlatırken kalkıp masadaki tabakları bardakları toplayıp üstelik makinaya dizmeye kalkıp bir de mutfaktan bağırıp sen anlat anlat ben duyuyorum diyenlerle ne sohbetin ne de ortamın tadı çıkmıyor. Yani size göre ben hızlıyım ben hemen yapıyorum gibi gelebilir ama bazı insanlar da sizin hızlı yapmanızı beğenmiyor olabilirler. Mesela teyzem gelir anneme özel günlerinde yardıma sözde o da sizin gibi elinin hızlı olduğunu düşündüğü için herkese gider hemen onu oraya onu oraya tıkıştırır yeterki ortalık toplansın sonra da bak 5 dakikada hallettim der ama ev sahibi fıtık olur sinirden çünkü sonraki 3 gün ne nerde diye aramakla geçer.

Ben evime gelenden yardım kabul etmem. Tek yapacağı yardım sofraya tabak taşımak, yemek sonrası kirlileri tezgaha koymak olabilir. Herkesin düzeni farklı. Gittiğim yerde de çok karışmam işe. Yardıma ihtiyaç var mı diye sorarım, yok deseler de getir götür yaparım.

Bence hizli olmak maharet degil tertip ve hijyen onemli ama bunun yaninda bi dde hizliysa bonus olur:) benim gozlemlerime gore hizli olanlar malesef hijyeni duzeni gözden kaciriyorlar..

En guzeli

Ben de ayni sekilde kedimden kopeklerimden tiksinmem ama insandan tiksiniyorum ya hasta miyim acaba :))
Ben de mama kaplarini lavaboda yikarim ama zaten gun icinde lavaboyu uc dort kere domestosladigimdan kafamda soru isareti kalmiyor :)
evet hakli olabilirsiniz hic kendim gibi bi insana denk gelmedim rahatsiz eder mi etmez mi bilmiyorum o yuzden. Ben kendi evimde işi başkasi ustlenmiyorsa sona birakirim misafiri yalniz birakmam ama başkasi benim pisligimi toplamaya kalkistiysa hayatta oturamam alirim işi elinden, herkese yuk oluyormuşum hissiyati var bende o yuzden kimseye kendi işimi birakmam.
Teyzenize benzemiyorum cok sukur ki, elim cok hizlidir ve her seyi tam yaparim nefret ederim ortalik toplansin diye bi yerlere bi seyler sokusturmaktan, kimseye arkamdan kufur ettirmem valla :))
Emin olun ben bi kere sizin evde iş yapsam beni her gun misafirlige cagirirsiniz :))

Evet ya küstahlıkmis gibi dusunenlere de uzuluyorum yani normal olan biz ve bizim gibiler bence.
Yani Allahtan yemek yaparken bana cok yardım teklıf eden yok cok sukur bu konuda Allah becerı vermıs elım mutfak da cok hızlı ve becerıklı sen guzel yapıyorsun dıyerek yemege mudehale etmıyor pek kımse . Genelde es aılesı kendı aılem bana gelır yemek davetlerıne. En yakınımım evınde bıle kapalı terlık gıyemem banyo dakı havlu degısmıs mı emın olamıyorum elımı havluya kurlayamam dısarı kıyafetıyle evde oturulmasından nefret ederım gıbı gıbı. Ama en onemlısı bulasık telını bır kere kullanır atarım bu konuda bana cok elestırı gelıyor ama emınım sızlerde oylesınızdır.

ben acık acık dıyorum ben burayı toplarken yanımda otur sohbet edelım ama lutfen ısıme karısma ben ınankı hoslanmıyorum yardım gerekırse soylerım daha cok benı yavaslatıyorsun dıyorum
acık acık dıyorum
ve gercekden bırı bana yardım etmeye kalktıgında daha cok benı yavaslatıyor daha cok yoruluyorum

Galiba bende böyleyim
Kimsenin işini beğenmem.
3 çocukla işim hiç bitmese de kimsenin yardım etmesini istemem.
Onlar yapar bende döner arkalarından tekrar yaparım tabi onlar görmeden. Annemin işini bile.
Diğer odalar falan neyse de mutfagima asla kimse girsin istemem. Küçük olduğu için bahane eder gönderirim mutfaktan ama ille de yardim edicem diyorlarsa bi bulasıya yardım ettiririm ocak silme bulaşık yerleştirme tezgah silme gibi işlere dokundurtmam

Ayyy aynı ben :/ sevmiyorum arkadaş, mutfağıma girilmesini sevmiyorum .Ben bile çok girmiyorum zaten :) geçen bir arkadaşım geldi, yedik ,içtik ,mutfak toplanacak, Ben hemen halledeyim diyor :) geldi bana bi sinir:) tamam beceriksiz olabilirim, yavaşım da biraz ,kabul ! Yalniz sen yokken bunları biz yapıyoruz yani .yardım teklifini reddetmeme rağmen daldı mutfağa (ben kimsenin mutfağına elimi sürmem:) , her yerin bezi ayrı fakat kendisi tek bez kullanmayı tercih etti ve caaagggniiimm bezim yağdan kirden kullanılamaz hale geldi. Daha kullanır miyim attım çöpe. Sonuçta bir bez nolacak da sevmiyorum pis işi..çatallar kaşıklar makineye ters düz kondu ,tabaklar bardaklar yemek artıklarından arindirilmadi, etrafa saçılan suları saymıyorum..hızlı iş yapmak adına kirletilen mutfağımın yüzünü dahi görmek istemedim :) gel de şimdi arkasından bir daha iş yapma.

O yüzden sevgili misafirler, adınız üstünüzde misafirsiniz işte, oturun bir köşede çayınızı kahvenizi yudumlayın ,ev sahibiyle sohbet edin fakat işine karışmayın . Konu sahibi ,konun kalp ben :))

Ocak silen tezgah silen misafirler banada gelse keske bana denk gelenlerde kurekle koymus gibi kipirdamadigi gibi cay demli olmus diyip geri doldurtuyorlar .Eger iyi niyetle yapiyorlarsa uyarin guzelce hem sizde hemde kendi evlerinde yapmazlar yada kibarca oturmalarini soyleyin

Kedimin mama kabını ben de lavaboda yıkıyorum bulaşık makinasında yıkamışlığım da vardır hatta onunla aynı bardaktan su da içebilirim kızımın, eşimin içtiği bardaktan içmek kadar normal geliyor bana pis miyiz acaba biz? Ayrıca evet birine gittiğimde ben gidene kadar iş yapılmasın isterim yada misafirim gidene kadar yapmam ama bana da hep böylesi denk geliyor galiba evine giderim sanki kıyamet kopçak gibi hemen toparlarlar makinaya dizerler falan bize gelirler yeriz içeriz sohbet edelim deriz hemen tabakları bardakları mutfağa taşırlar yahu ev sahibi benim bana batmıyorsa sana niye batıyor ki aynı arkadaşınız gibi ay benim içim durmuyor derler söyleyince ben de bi benim içim duruyor herhalde ne başkasına gidince ne bana gelince kimsenin yanında bir iğne kaldırmam galiba yapmam lazım diye düşünmüştüm ama hiç dikkat etmedim bez veya temizlik olayına belki arkadaşınız gibi gösteriş yapıyordur bundan sonra bakıcam da demezler mi adama ya sen kedinin mama kabını lavaboda yıkayan adamsın bizim bezimize mi taktın

Cok dogru bi de hizli yapicam diye ortaligi batiranlar var:/ Evde bu sekilde bi misafir oldugunda gider gitmez mutfagi toparliyorum, valla baska turlu icim asla rahat etmez,gecenin kaci olursa olsun.İste bazi kisiler oturdan da anlamiyor iilla yardım edecek..onlarin saheserleri iste bunlar genelde

Ben artık uyaricam, kesin karar verdim :) kimse kırılmasın diyorum ,sonra benim ruhum daralıyor. Sen de öyle yap ,artık başka çözümü yok :)

Kesinlikle katılıyorum. Ben de kedimin mama kabini mutfakta yıkıyorum. Tuvalette mi yikayim hayvanın yemek yediği şeyi (dedi biraz önce öğrenciyken banyoda şohbenle bulaşık yıkadığıni itiraf eden kız)
Ben birine misafirliğe gitmissem isterse evi bok götürsün,umrumda olmaz. Güler yüzü, hoş sohbeti için giderim. Ben onlardayken arkasını bana dönüp haldir haldir bulaşık yıkayan insanin da tez vakitte gitmemi istediğini düşünürüm. Dursun işte ortalıkta,birlikte mutfağa taşıyalım ya da. Ama o bulaşıklara şimdi girişmek zorunda mısın?
Ayni şekilde misafir gelince de herşeyi tikarim mutfağa, hatta bazen yer kalmaz fırının içine falan tencereleri tikarim. Elbet o misafir gidecek, gidince toplayiveririm.
Yillaaaar önce yine öğrenci evinde yasarken bir kızla doktora gidecektik,kimliğimi unutmuşum diye eve geldik. Sen dur ,ben hemen geliyorum dedim, 3 dakika olmadı giyinip odadan çıktım ki kız benim mutfagima girmiş benim tenceremi telliyor. Bön bön baktım yüzüne 'ben çok titizimdir,dayanamam,Başak burcuyum da' falan diye övdü kendini, bulaşığı bitirdi, çıktık.
Ertesi gün ara ara sünger yok! Pis diye sungerimizi çöpe atmış kız, nasıl uyuz olduk ev arkadaşımla.
Benim pasağim benim sungerim, sana mı düşmüş evimi temizlemek
İşte insanlar çeşit çeşit...kiminin doğru bulduğunu kimi yanlış buluyor. Herkesi memnun etmek imkansız...

Lütfen oturun mutfağıma girilmesinden hoşlanmıyorum de. Bu kadar. Sonra da konu aç muzdarip olduğun şeyleri isim vermeden anlat kesin seni onaylayacaklar asla kendilerinin de öyle pis olmadığını söyleyecekler. Denedim biliyorum. Bu titizlik mevzuları ömürden yemiyor değil ama .

Cok haklisiniz bir de bu boyutu var..Zamanimizdan caliyor,ama kendimi iyi hissedemiyorum aksi durumda da..Kibarca soyluyorum anlayan anliyor anlamayan devam ediyor bildgini okumaya ..onlarin da arkasini toplamak kaliyor geriye

Ay ikiz kardeşim misin ki? Misafir varken fırına tencere sıkıştırmak falan, birinin evini bok götürse bile umursamamak ama neden böyle insanlara böyle huyda değil de tam tersi insanlar denk gelir ve bu yüzden kimse ile samimiyet kuramaz çünkü kınanmaktan bıkmıştır. Kızım başak burcu ve sürekli duyuyorum başakların titizliğini allahım böyle anneye böyle çocuk ne olacak bakalım

Ya evet bir de bu var çok komik değil mi kızım sana söylüyorum gelinim sen anla yapıyorum ama yok aaa cık cık yapıyorlar diyemiyorum yahu ne cıkcıklıyorsun bahsettiğim kişi sensin. Kayınvalideme çok yapardım anlasın diye hangi huyundan rahatsızsam arkadaşımın kayınvalidesi diye başlardım saymaya allahım o da benimle beraber kadını ayıplardı bakar kalırdım suratına artık yapmıyorum çünkü anlamıyor

Anlatıldığı kadar varlar,ilk mesajımda şu ictigim bardaği süngerleneden makinaya koydum diye rahatsız olan ablam da başak burcuydu.
Arkadaşımın başak bebeği emziği düşünce alıp emmiyormus, ağlatip yikattiriyormuş annesine. Yaş 1,5 -2
Size de Allah sabrını verir umarim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…